X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karatka81 wrote:
    Przez te pobolewania zaczynam się zastanawiać, czy nie zrobić gbs-u szybciej... Wizytę mam 31.03. Któraś zdaje się z nas robiła sama? Nie że panika się wkradła, no ale nie przypominam sobie tak wcześnie takiej akcji z Niko, to już porodowe były bóle. I tak se myślę ha,ha
    U mnie takie bóle pojawiłły się m-c temu. Faktycznie wtedy jakieś wieksze skurcze się pisaly na ktg. Ale sie teraz uspokoiło. Może ten magnez wyciszył. Wydaje mi się, ze czas najwiekszych bóli przypadł na okres, gdy mała wchodziła w kanał (14.02 napedziła mi niezłego stracha...)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2016, 20:18

Karatka81 lubi tę wiadomość

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Larisa Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak masz rację. Np na patologii i poród generalnie spoko u mnie było a po porodzie jakąś masakra. Nie zapomnę do końca życia ,pierwszy dzień po tym jak Staś się urodził weszła doktor i do mnie z tekstem,ze pobrali krew na badania(miałam gorączkę podczas porodu), jak będa złe wyniki to wróci, ale jak dobre to ona nie ma czasu na to żeby wrócić ! Do tego takim tonem...byłam nie do życia wiec nawet nic nie powiedziałam :(

f2w3ol2anio3j8u2.png
    mhsv15nmt1i18xj8.png
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/szumisie-szumis-szumiacy-mis-na-kolki-uspokokaja-i6047675493.html
    a ja znalazłam fajnego szumisia inny niż te wszystkie,które dotąd ogladałam...

ania0141
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga dziękuję za inf :-) Ale kurde mam jakieś dziwne przeczucie... Nie ma to jak sobie jazdę wkręcić ha,ha Chyba 3 dzień pod rząd mam takie bóle, najbardziej czuję wieczorem, teraz już godzinę trwają, nie skurcze, tylko tak jakby się okres rozkręcał. Wczoraj poszłam spać z takim pobolewaniem. Poza tym nic innego, ale do 31.03 dużooo czasu... Oby to było jak u Ciebie :-)

• Larisa Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy naprawdę myślicie, że ten szumis się przyda? Do Stasia nie miałam, ale teraz kto wie..

f2w3ol2anio3j8u2.png
    mhsv15nmt1i18xj8.png
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karatka81 a nie możesz przyśpieszyć wizyty albo podjechać na ip i sprawdzić?po co się stresować

ania0141
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Larisa ja jedną babę z sali wyprosiłam, płacząc praktycznie (hormony), normalnie to by taki opier... zgarnęła, że głowa mała... Co ciąża, poród, szalejące hormony robią z człowiekiem ha,ha Najpierw wzięła mi małego do ważenia za ręcę i nogi jak psa (pomijam stres o bioderka), potem przystawiała mi Niko do piersi, i tak mnie k... chwyciła "delikatnie" za pierś że szok, a Niko tak przystawiła że zaczął się drzeć w niebogłosy, że tu był koniec. I to kobiety, to mnie rozwala najbardziej.

• ania0141 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Larisa wrote:
    Czy naprawdę myślicie, że ten szumis się przyda? Do Stasia nie miałam, ale teraz kto wie..
    ja myślę że się przyda ale z zakupem czekam do narodzin...znajomi sobie chwalą,to chyba bedzie jedyny pluszak jaki zakupie

ania0141
  • Olina Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecie ja to bardziej niż tego porodu to sie boje szpitala i tych ludzi tam ehhh

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecie ja to bardziej niż tego porodu to sie boje szpitala i tych ludzi tam ehhh

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania0141 wrote:
    karatka81 a nie możesz przyśpieszyć wizyty albo podjechać na ip i sprawdzić?po co się stresować
    Gdyby działo się coś jeszcze, to pewno bym kombinowała, a tak hmm Wizyta to lipa raczej, i tak mnie fajna babka w rej wcisnęła na 31.03 i poinstruowała, że mam wcześniej drzwi pilnować, bo mnie baby na pewno nie przepuszczą :-) Porządna jednostka :-) Ten gbs chyba zrobię dla świętego spokoju, w pon zadzwonię do swojej położnej, teraz to wymyśliłam, to kochana kobita, coś poradzi ;-)

• ania0141 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macie rację,ciekawe na jaki personel się trafi bo jak spoko to i ten poród łatwiej przejść a jak trafi się jakaś franca to porażka totalna,napewno trzeba walczyć o swoje i się nie poddać,tylko że w tym momencie to oni są górą-po porodzie można śmiało im wygarnąć

ania0141
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też kupiłam szumisia. Jak się nie przyda jako uspokajacz to będzie po prostu przytulanka :-)

W tym szpitalu to pierwsza osoba która była taka wredna. Byłam tam już kilka razy i zawsze personel był ok. Oby nie trafić na nią do porodu hyhy

ania0141 lubi tę wiadomość

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w szumisia nie inwestuję, na Niko bardzo krótko suszarka działała, a tu nie wiadomo, na jaki egzemplarz się trafi ha,ha Czy to w ogóle będzie potrzebne... Tani nie jest.
    Ania u mnie poród to był w zasadzie ok, pomijam przebijanie pęcherza itd i uwagę lekarza jak się darłam pod prysznicem, czemu tak krzyczę... To chyba był żart... Średni przy krzyżowych, no ale to facet hmm :-) Ogólnie był ok. Po porodzie to właśnie było do d... Ja trafiłam jak to dziewczyny z sali określiły, na najgorszą zmianę, nie sposób było się z nimi nie zgodzić ;-) A człowiek jest tak zmęczony, rozchwiany psychicznie, potem noc nie przespana, że chce już świętego spokoju, a hmm "opieka" nie ułatwia tego okresu. Sama chciałaś to cierp, to chyba ich motto pracy a i d... nie zawracaj, bo co z Ciebie za matka, karmić nie potrafisz? Kobiety kobietom...

• Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karatka81 wrote:
    Dziewczyny, macie takie bóle jakby miesiączkowe? Ja od kilku dni wieczorem mam (jestem wg belly w 35 tyg, ale termin z usg mam kilka dni wcześniej). Czytała że to przepowiadające, a z pierwszej ciąży to nie kojarzę aby mnie takie coś nawiedzało :-) Chyba że nie pamiętam ;-)

Nie mam miesiączkowych bólów, może raz na kilka dni coś mnie złapie jak za dużo Lilę noszę.. Twardnienia też mam rzadko, może kilka tygodniowo, czyli pewnie ponoszę sobie klocka do 42 tygodnia :D

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czasami mam bóle miesiaczkowe. Dziś też, ale to takie jednorazowe i trwają kilka sekund.

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    Ja czasami mam bóle miesiaczkowe. Dziś też, ale to takie jednorazowe i trwają kilka sekund.
    To ja sobie ten gbs zrobię ha,ha Dla świętego spokoju... No u mnie to trwa po kilka godzin i cisza, normalnie się czuję jakbym miała zaraz okres dostać. Ale nic innego, także hmm rodzić nie rodzę na pewno ha,ha ale 31.03 wydaje mi się za lata świetlne ha,ha

• ania0141 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karatka mi się wydaje że szybciej kobieta z facetem się dogada niż z drugą kobietą,bynajmniej ja tak mam jeżeli mam jakieś sprawy w urzedach do załatwienia to z facetem jakoś łatwiej się dogadam i szybciej,kobiety są jakieś wredne,mają jakąś znieczulicę w sobie(oczywiście nie wszystkie)ale w wiekszości-wielkie służbistki.w naszym mieście kobiety ginekolożki(czy jak to się tam odmienia)nie cieszą się zbyt dobrą opinią,są niedelikatne i wogóle nie słuchają pacjentek-mają swoje teorie i albo im się podstosowujesz albo zmień lekarza...a ginekolodzy płci męskiej mają mnóstwo pacjentek-przyjmują prywatnie,bo na nfz tylko ginekolożki i mają pacjentki raczej z musu niż z wyboru

ania0141
  • Larisa Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam twardnienia bardzo często, ale czy to cokolwiek wniesie w to kiedy się cokolwiek zacznie to zobaczymy.
    LANUSIA może nie przepowiadaj sobie 42 tygodnia ;)

Lanusia93 lubi tę wiadomość

f2w3ol2anio3j8u2.png
    mhsv15nmt1i18xj8.png
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania no niestety w większości tak jest, na porodówce mnie to poprostu rozwala na maksa. Raz byłam u pani ginekolog i u 3 facetów, wolę facetów ha,ha Jaka deklaracja ha,ha Ja ogólnie wolę pracować z facetami i tak mam :-) A jak trzeba coś załatwić z kobietami itd. to M wysyłam albo każe dzwonić ;-) Ja mojemu kiedyś przy przedłużaniu umowy na komórkę przez tel wyrwałam za bardzo dobrą cenę aparat, załatwiałam z gościem ;-) M mnie poprosił, bo on dzień wcześniej nic nie wskórał z facetem ha,ha Ot, tak to już jest :-) Jak byliśmy teraz w szpitalu, to M się spytał w sumie dla potwierdzenia, czy może być przy porodzie, a położna do niego, ze tak, tylko żeby na nie nie krzyczał ha,ha M zaskoczony pyta się mnie, czy faceci krzyczą na położne ha,ha Ach te baby ha,ha

ania0141 lubi tę wiadomość

‹‹ 1028 1029 1030 1031 1032 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ