X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2016, 00:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No bo ja na KTG się nie znam ;) Ale to jeśli to dotyczy małej to dobrze że bedzie od razu po porodzie zbadana :)
    Najważniejsze, żebyś teraz była ciągle pod kontrolą :) :* a ile mała już waży ?:) Dobrze też, że już jesteś na takim etapie ciąży :) Trzymam mocno kciuki :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2016, 00:38

• Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 00:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili wrote:
    No bo ja na KTG się nie znam ;) Ale to jeśli to dotyczy małej to dobrze że bedzie od razu po porodzie zbadana :)
    Najważniejsze, żebyś teraz była ciągle pod kontrolą :) :* a ile mała już waży ?:) Dobrze też, że już jesteś na takim etapie ciąży :) Trzymam mocno kciuki :*
    tydzień temu ważyła 2900g, teraz jej nie ważyli. Pewnie dopiero będzie zważona 31.03 bo mam ostatnią wizytę u gin (o ile dotrwam :P), ale coś czuję że moje dziecko będzie na maxa siedziało w brzuchu. Jeśli urodzi się w terminie to powinna mieć ok 3,5kg+.... zobaczymy :)

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 01:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja już się wyspałam...
    paprotka ja w styczniu skończyłam33!cieszę się,ze jest na forum kilka dziewczyn po 30,przynajmniej nie jestem sama...od kilku osób słyszałam,że moje problemy z ciazą wynikają z wieku...ha ha ha-te najmądrzejsze powiedziały,śmiałam się u mojego gin że już jestem taka stara obolała i wogóle a on że to bardzo dobry wiek,że wcześniej medycyna zakładała że ciąża jest bezpieczna do 35r.a teraz to się przesunęło w zwyż,że sporo kobiet rodzi ok.40stki i dzieci są zdrowe....no ja to napisałam tak po swojemu on mi to tłumaczył językiem medycznym

ania0141
  • Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 01:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania ty wyspana a ja jeszcze nawet nie zasnelam ;) ;p

Mąż tak chodził i chodził kolo mnie milutki i kochany Wiec pozwoliłam na <3 , a on na koniec do mnie z tekstem " bo to ostatnie chwile takie fajne na luzie, bez strachu i do środka " buahaha padlam :D

ania0141, agulas, Iwonkaaa, jamniczakuchnia lubią tę wiadomość

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania0141 wrote:
    ..dzieci by chciał,ale bez ciąży......
    No patrz ja mam tak samo, dzieci bym jeszcze chciała ale w ciąży już nie, mam dość tego stresu

ania0141 lubi tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hi hi, też jestem po 30. W kwietniu mam 31 ur. Chiałabym jeszcze kolejne dziecko, może 2 i też powinnam się pospieszyć. Na to czekaliśmy 5lat, więc czuję pewną presję i nie zamierzam się wcale zabezpieczać po porodzie. Choć szczerze wątpię by się udało bez dodatkowych leków :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2016, 07:33

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania0141 wrote:
    a ja już się wyspałam...
    paprotka ja w styczniu skończyłam33!cieszę się,ze jest na forum kilka dziewczyn po 30,przynajmniej nie jestem sama...od kilku osób słyszałam,że moje problemy z ciazą wynikają z wieku...ha ha ha-te najmądrzejsze powiedziały,śmiałam się u mojego gin że już jestem taka stara obolała i wogóle a on że to bardzo dobry wiek,że wcześniej medycyna zakładała że ciąża jest bezpieczna do 35r.a teraz to się przesunęło w zwyż,że sporo kobiet rodzi ok.40stki i dzieci są zdrowe....no ja to napisałam tak po swojemu on mi to tłumaczył językiem medycznym
    Ja będę miała 33 w czerwcu.
    Tu gdzie mieszkam wszyscy się dziwią że tak wcześnie miałam pierwsze dziecko (25lat) bo tu norma jest około 30-stki ślub i przeważnie trójka dzieci w odstępie, rok dwa lata..... Więc nie uważam że nasze problemy wynikają w związku z naszym wiekiem.
    Takie głupie ludzkie gadanie.
    Jak byłam 25 latka w ciąży miałam ten sam problem co teraz więc u mnie to bardziej chodzi o macice niż o wiek....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2016, 07:29

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Larisa Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PAPROTKA mnie mama urodziła jak miała 20 lat ,haha także jestem sporo do tylu,ale nie ma się czym martwić. Czytałam ostatnio artykuł o Anglii akurat,ze średnio pierwsze dziecko kobiety rodzą w 35 roku życia! ;)

f2w3ol2anio3j8u2.png
    mhsv15nmt1i18xj8.png
  • panda80 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie
    Ją Was przebiję Mam 37 lat i pierwsze dziecko w drodze...W sumie chyba na jednym się skończy, bo boję się kolejnego ryzyka. Pracuję z upośledzonymi dziećmi i wiem jak ciężko jest rodzicom.

zem39vvjscbr7v2w.png
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, Niko zrobił mi pobudkę, ale M niech jeszcze dośpi :-) Mój gin jak mu narzekałam ostatnio, że zaczynam się toczyć i mam uderzenia gorąca (tak miałam) i że za stara już jestem na ciążowe dolegliwości :-) to skomentował z uśmieszkiem, że może przekwitam ha,ha A taki niepozorny starszy pan ha,ha
    Agulas oby było jak u Ciebie, spytaj na wizycie co i jak :-) Tyle że u mnie przerwy nie zauważam, a teraz rano czuję te bóle znów, ale delikatniejsze...
    Wiolcia faceci ha,ha

• ania0141 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiolcia a niech się facet wyszaleje do woli bo niebawem znowu celibat poporodowy:)

Lanusia93, Wiolcia1405, jamniczakuchnia lubią tę wiadomość

ania0141
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panda80 wiesz niby ryzyko jest po 35 roku ale jeśli planujesz kolejną ciąże i od samego początku jesteś pod opieką lekarza to ono zmniejsza się do zera....zdarzają się częściej przypadki narodzin chorych dzieci u kobiet przed 35r co wynika z zaniedbań kobiet które olewają badania....

panda80 lubi tę wiadomość

ania0141
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kobietki miłej niedzieli!u nas słoneczko piękne świeci za oknem:)
    dziewczyny w szpitalach zdrówka i szybkiego powrotu do domu!
    a nieodzywające się-odezwijcie się!:)

ania0141
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis u mnie taki piękny dzien się zapowiad. Słonko juz ladnie święci, mielismy z mezem jechac nad morze, a tu co? Od wczoraj wieczora jestem w szpitalu :/. Normalnie malo się nie poplakalam jak uslyszalam ze klada nas na oddział :(

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecznie a co się stało?

ania0141
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania0141 wrote:
    wiecznie a co się stało?
    Czulam malo ruchów małej od kilku dni i pozniej w szpitalu na ip cos na ktg wyszło nie tak i wolą dmuchać na zimne

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecznie takie wieści z rana.. Coś się stało? Przynajmniej jesteś pod opieką i możesz być spokojna. Chociaż siedzenie w szpitalu to nuda.. Trzymaj się tam dzielnie :)

wiecznie lubi tę wiadomość

• fabiola Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecznie współczuję :(
    A z Córeczką na pewno będzie wszystko dobrze :*

atdcjw4zbts1ljz3.png

3i49jw4zl4uo1feg.png[/url]
  • paprotka30 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry niedzielnie!

Wiecznie, z jednej strony lepiej ze jesteś na obserwacji a z drugiej wiem ze to nie hotel, brak najbliższych doskwiera! Ale trzeba być dzielnym, to juz ostatnia prosta dla nas wszystkich : )

U nas pogoda taka sobie, pochmurna. Ale jak na marzec to mogło być gorzej. A co do ruchów dziecka to ja juz od jakiegoś czasu czuje je inaczej, bardziej to przeciąganie, przemieszczanie niż kopniaki. To normalne tak? Bo czytałam ze teraz tak może być z braku miejsca wiec nie panikowalam bo czuć to ja czuje często...prosze mnie uspokoić : *

• ania0141 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecznie to napewno chwilowy zapis...naszze maluszki mają czesto dzień lenia ,napewno będzie wszystko wporządku,może uciskała na pępowinę też zapis wyjdzie nieprawidłowy,trzymamy kciuki za szybki powrót do domciu,cała wiosna i lato przed nami nad morze się wybierzecie jeszcze spokojnie.ściskam mocno

ania0141
‹‹ 1030 1031 1032 1033 1034 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ