X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2016, 00:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No bo ja na KTG się nie znam ;) Ale to jeśli to dotyczy małej to dobrze że bedzie od razu po porodzie zbadana :)
    Najważniejsze, żebyś teraz była ciągle pod kontrolą :) :* a ile mała już waży ?:) Dobrze też, że już jesteś na takim etapie ciąży :) Trzymam mocno kciuki :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2016, 00:38

• Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 00:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili wrote:
    No bo ja na KTG się nie znam ;) Ale to jeśli to dotyczy małej to dobrze że bedzie od razu po porodzie zbadana :)
    Najważniejsze, żebyś teraz była ciągle pod kontrolą :) :* a ile mała już waży ?:) Dobrze też, że już jesteś na takim etapie ciąży :) Trzymam mocno kciuki :*
    tydzień temu ważyła 2900g, teraz jej nie ważyli. Pewnie dopiero będzie zważona 31.03 bo mam ostatnią wizytę u gin (o ile dotrwam :P), ale coś czuję że moje dziecko będzie na maxa siedziało w brzuchu. Jeśli urodzi się w terminie to powinna mieć ok 3,5kg+.... zobaczymy :)

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 01:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja już się wyspałam...
    paprotka ja w styczniu skończyłam33!cieszę się,ze jest na forum kilka dziewczyn po 30,przynajmniej nie jestem sama...od kilku osób słyszałam,że moje problemy z ciazą wynikają z wieku...ha ha ha-te najmądrzejsze powiedziały,śmiałam się u mojego gin że już jestem taka stara obolała i wogóle a on że to bardzo dobry wiek,że wcześniej medycyna zakładała że ciąża jest bezpieczna do 35r.a teraz to się przesunęło w zwyż,że sporo kobiet rodzi ok.40stki i dzieci są zdrowe....no ja to napisałam tak po swojemu on mi to tłumaczył językiem medycznym

ania0141
  • Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 01:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania ty wyspana a ja jeszcze nawet nie zasnelam ;) ;p

Mąż tak chodził i chodził kolo mnie milutki i kochany Wiec pozwoliłam na <3 , a on na koniec do mnie z tekstem " bo to ostatnie chwile takie fajne na luzie, bez strachu i do środka " buahaha padlam :D

ania0141, agulas, Iwonkaaa, jamniczakuchnia lubią tę wiadomość

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania0141 wrote:
    ..dzieci by chciał,ale bez ciąży......
    No patrz ja mam tak samo, dzieci bym jeszcze chciała ale w ciąży już nie, mam dość tego stresu

ania0141 lubi tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hi hi, też jestem po 30. W kwietniu mam 31 ur. Chiałabym jeszcze kolejne dziecko, może 2 i też powinnam się pospieszyć. Na to czekaliśmy 5lat, więc czuję pewną presję i nie zamierzam się wcale zabezpieczać po porodzie. Choć szczerze wątpię by się udało bez dodatkowych leków :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2016, 07:33

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania0141 wrote:
    a ja już się wyspałam...
    paprotka ja w styczniu skończyłam33!cieszę się,ze jest na forum kilka dziewczyn po 30,przynajmniej nie jestem sama...od kilku osób słyszałam,że moje problemy z ciazą wynikają z wieku...ha ha ha-te najmądrzejsze powiedziały,śmiałam się u mojego gin że już jestem taka stara obolała i wogóle a on że to bardzo dobry wiek,że wcześniej medycyna zakładała że ciąża jest bezpieczna do 35r.a teraz to się przesunęło w zwyż,że sporo kobiet rodzi ok.40stki i dzieci są zdrowe....no ja to napisałam tak po swojemu on mi to tłumaczył językiem medycznym
    Ja będę miała 33 w czerwcu.
    Tu gdzie mieszkam wszyscy się dziwią że tak wcześnie miałam pierwsze dziecko (25lat) bo tu norma jest około 30-stki ślub i przeważnie trójka dzieci w odstępie, rok dwa lata..... Więc nie uważam że nasze problemy wynikają w związku z naszym wiekiem.
    Takie głupie ludzkie gadanie.
    Jak byłam 25 latka w ciąży miałam ten sam problem co teraz więc u mnie to bardziej chodzi o macice niż o wiek....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2016, 07:29

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Larisa Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PAPROTKA mnie mama urodziła jak miała 20 lat ,haha także jestem sporo do tylu,ale nie ma się czym martwić. Czytałam ostatnio artykuł o Anglii akurat,ze średnio pierwsze dziecko kobiety rodzą w 35 roku życia! ;)

f2w3ol2anio3j8u2.png
    mhsv15nmt1i18xj8.png
  • panda80 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie
    Ją Was przebiję Mam 37 lat i pierwsze dziecko w drodze...W sumie chyba na jednym się skończy, bo boję się kolejnego ryzyka. Pracuję z upośledzonymi dziećmi i wiem jak ciężko jest rodzicom.

zem39vvjscbr7v2w.png
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, Niko zrobił mi pobudkę, ale M niech jeszcze dośpi :-) Mój gin jak mu narzekałam ostatnio, że zaczynam się toczyć i mam uderzenia gorąca (tak miałam) i że za stara już jestem na ciążowe dolegliwości :-) to skomentował z uśmieszkiem, że może przekwitam ha,ha A taki niepozorny starszy pan ha,ha
    Agulas oby było jak u Ciebie, spytaj na wizycie co i jak :-) Tyle że u mnie przerwy nie zauważam, a teraz rano czuję te bóle znów, ale delikatniejsze...
    Wiolcia faceci ha,ha

• ania0141 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiolcia a niech się facet wyszaleje do woli bo niebawem znowu celibat poporodowy:)

Lanusia93, Wiolcia1405, jamniczakuchnia lubią tę wiadomość

ania0141
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panda80 wiesz niby ryzyko jest po 35 roku ale jeśli planujesz kolejną ciąże i od samego początku jesteś pod opieką lekarza to ono zmniejsza się do zera....zdarzają się częściej przypadki narodzin chorych dzieci u kobiet przed 35r co wynika z zaniedbań kobiet które olewają badania....

panda80 lubi tę wiadomość

ania0141
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kobietki miłej niedzieli!u nas słoneczko piękne świeci za oknem:)
    dziewczyny w szpitalach zdrówka i szybkiego powrotu do domu!
    a nieodzywające się-odezwijcie się!:)

ania0141
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis u mnie taki piękny dzien się zapowiad. Słonko juz ladnie święci, mielismy z mezem jechac nad morze, a tu co? Od wczoraj wieczora jestem w szpitalu :/. Normalnie malo się nie poplakalam jak uslyszalam ze klada nas na oddział :(

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecznie a co się stało?

ania0141
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania0141 wrote:
    wiecznie a co się stało?
    Czulam malo ruchów małej od kilku dni i pozniej w szpitalu na ip cos na ktg wyszło nie tak i wolą dmuchać na zimne

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecznie takie wieści z rana.. Coś się stało? Przynajmniej jesteś pod opieką i możesz być spokojna. Chociaż siedzenie w szpitalu to nuda.. Trzymaj się tam dzielnie :)

wiecznie lubi tę wiadomość

• fabiola Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecznie współczuję :(
    A z Córeczką na pewno będzie wszystko dobrze :*

atdcjw4zbts1ljz3.png

3i49jw4zl4uo1feg.png[/url]
  • paprotka30 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry niedzielnie!

Wiecznie, z jednej strony lepiej ze jesteś na obserwacji a z drugiej wiem ze to nie hotel, brak najbliższych doskwiera! Ale trzeba być dzielnym, to juz ostatnia prosta dla nas wszystkich : )

U nas pogoda taka sobie, pochmurna. Ale jak na marzec to mogło być gorzej. A co do ruchów dziecka to ja juz od jakiegoś czasu czuje je inaczej, bardziej to przeciąganie, przemieszczanie niż kopniaki. To normalne tak? Bo czytałam ze teraz tak może być z braku miejsca wiec nie panikowalam bo czuć to ja czuje często...prosze mnie uspokoić : *

• ania0141 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecznie to napewno chwilowy zapis...naszze maluszki mają czesto dzień lenia ,napewno będzie wszystko wporządku,może uciskała na pępowinę też zapis wyjdzie nieprawidłowy,trzymamy kciuki za szybki powrót do domciu,cała wiosna i lato przed nami nad morze się wybierzecie jeszcze spokojnie.ściskam mocno

ania0141
‹‹ 1030 1031 1032 1033 1034 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ