X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karatka81 wrote:
    Kamaa trzymam kciuki, jeszcze troszkę :-)
    Mania ja mam od koleżanki ręczny z canpolu, ona była zadowolona, pół roku małą karmiła. Wzięłam od niej tak na wszelki wypadek aby był. Fajnie że nie muszę inwestować kaski. Na początku trochę żałowałam, że sprzedałam swoją medelę mini electric. Ale w sumie... Miałam traumę jak ją włączałam ha,ha Nie cierpiałam siedzieć z laktatorem, choć nie powiem, była fajna i dawała radę :-)
    ja juz w pewnym momencie tez mialam dosc tego dzwieku a moj synek przy nim ladnie zasypial :) pamietam ze na sali lezala ze mna dziewczyna ktora tez pokarm odciagala takim samym laktatorem co 3 godziny wiec nasze maluszki byly od samego poczatku przyzwyczajone do tego dziwieku. Jedna konczyla odciaganie to druga zaczynala i tak non stop :)

Karatka81 lubi tę wiadomość

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • fabiola Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po obchodzie :D Badała mnie bardzo miła Pani ordynator, te skurcze które czuje nie wpływają w żaden sposób na szyjkę. Antybiotyk muszę brać bo mam podwyższone crp ale! Mogę brać go w tabletkach więc dzisiaj idziemy do domu. Gdyby skurcze się nasiliły lub stały regularne to mam wrócić. Jaka ja jestem szczęśliwa :D może jednak się obronie :D

mania, panda80, ania0141, Rotenkopf, Dobson, Ameiva, jamniczakuchnia, Larisa, Olina, wiecznie, Lanusia93 lubią tę wiadomość

atdcjw4zbts1ljz3.png

3i49jw4zl4uo1feg.png[/url]
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam traumę ha,ha Ja przy nim zasypiałam to pewno dlatego ha,ha Ale skuteczny był to fakt :-) Jak go sprzedawałam i dziewczynie włączyłam to brr mi się przypomniało ha,ha

Ameiva lubi tę wiadomość

• mania Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ameiva, właśnie ten mi bardzo koleżanka polecała i wgl ma dobre opinie ale jest drogi...na razie wzięłam ten z canpolu bo 150zł to nie ponad 300zł :/ strasznie drogie to wszystko i żebym jeszcze miała pewność, że się przyda to pewnie od razu bym się na ten Twój zdecydowała.

Ameiva lubi tę wiadomość

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fabiola super wieści!! :-)

fabiola lubi tę wiadomość

• ania0141 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PAPROTKA kciuki za wizytę!
    FUNKY jak podejrzewasz,że wody się sączą to koniecznie skonsultuj to z lekarzem...mi czop zaczął odchodzić dzień przed porodem a w drugiej ciąży na porodówce także z nim akurat to jest różnie....
    FABDOROTA zrób sobie prezent urodzinowy...najwspanialszy jaki można mieć:)
    FABIOLA super wieści,wracaj do domu i odpoczywaj...
    u mnie też dziś piekne słoneczko świeci-zupełnie inaczej się funkcjonuje,badania zrobione,hbs wynik dopiero w środę,reszta będzie w południe,umówiłam się na piatek do fryzjera mam nadzieję,że dam radę tak długo tam posiedzieć...a moją piwnicą mogę się pochwalić bo ma aż 20metrów ale za to mam małe mieszkanko:(no i nasz blok -stare budownictwo przeszedł gruntowny remont 2lata temu i dostał statuetkę najładniejszego bloku w mieście a mamy 5dużych osiedli,ale i tak zamiast tej wielkiej piwnicy wolałabym dodatkowy pokój...

paprotka30 lubi tę wiadomość

ania0141
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamaaa wrote:
    Fabdorota wszystkiego najlepszego, dużo siły na tej końcówce i ekspresowego porodu :-).
    Ja pod wpływem chwili kupiłam laktator elektryczny sisi baby, ma regulacje mocy więc mam nadzieję że się sprawdzi.
    Rotenkopf a ta opiekę na Ciebie dla męża wypisuje Twój lekarz tak? Bo my też planowaliśmy że mój mąż mógłby posiedzieć na l4 na mnie tyle że ponoć lekarze nie chcą za bardzo wypisywać tego no chyba że się ma cesarke.
    W moim szpitalu nawet po cc nie wypisuja... ja nie dostalam po pierwszym porodzie, jedynie jesli przed cc lezalo sie na patologii to wystawiali... nie wiem jakie to ma dla nich znaczenie bo moje samopoczucie po cc moglo byc nawet gorsze albo takie samo jak mamy ktora trafila najpierw na patologie ;/ w szpitalu kazali nam sie zglosic do lekarza rodzinnego po l4, maz poszedl do przychodni z moim wypisem ze szpitala ale lekarz stwierdzil ze bez obejrzenia mnie nic nie wystawi i musze przyjsc osobiscie. Slabo sie czulam, malego tez nie chcialam ciagac po przychodnaich wiec sobie w koncu darowalismy i maz skorzystal z urlopu. Teraz planujemy l4 na Macka od pediatry jak nam nie dadza w szpitalu.

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • Mynia Ekspertka

Wysłany: 14 marca 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fadorota, dołączam się do życzeń! Przede wszystkim łatwego i szybkiego porodu no i oczywiście zdrowia dla Ciebie i maluszka :)

Mania, ten Canpol nie jest głośny- włączyłam dla sprawdzenia :D Nie mam co prawda porównania z innymi, ale naprawdę natężenie dźwięku jest niewielkie wg mnie :) Sprawdź sama

mania lubi tę wiadomość

<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 - szczęśliwy

f2w3yx8d8kgijfn8.png
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mania wrote:
    Ameiva, właśnie ten mi bardzo koleżanka polecała i wgl ma dobre opinie ale jest drogi...na razie wzięłam ten z canpolu bo 150zł to nie ponad 300zł :/ strasznie drogie to wszystko i żebym jeszcze miała pewność, że się przyda to pewnie od razu bym się na ten Twój zdecydowała.
    no ceny sa niestety kosmiczne, ja tez bym sie szczypala gdybym miala nowy kupic albo bym zwlekala z zakupem ile sie da, a noz moze nie bedzie potrzebny. Mi sie go udalo za symboliczna kwote kupic. Obys ze swojego byla zadowolona :)

mania lubi tę wiadomość

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabdorota wrote:
    Dziękuję Wam dziewczyny ;) Oby się to wszystko spełniło;D
    Mi przed chwilą też odeszła "reszta" czopa. To co obchodziło na oddziale to był śmiech przy tym co teraz. Nie spodziewałam się, że czop może być wielkości praktycznie całej wkładki.
    Co do tacierzynskiego czy opieki to mój M chyba nie będzie z tego korzystał:( Ma umowę na czas próbny i boimy się, że mu nie przedłuża, jak zniknie na dwa tygodnie. Także pozostaje mi tylko moja mama... No ale damy radę;)
    Mój też będzie miał umowę na czas próbny i to od kwietnia więc też nie będzie go z nami w domu.. Poza tym w drugim tygodniu kwietnia wyjeżdża na tydzień szkolenia. No chyba, że Mały pojawi się jeszcze w marcu. A to mam wrażenie, że wcale nie jest takie nierealne bo znowu obudziłam się z tym uczuciem jakby mały już pchal się na świat :)

• Karatka81 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ameiva lekarze mnie rozwalają... Przecież cesarka to operacja, plus jeszcze dziecko którym trzeba się też zająć, porażka. Rodzinny też dziwny, ja bym zmieniła lekarza, zawsze mógł l4 na hmm grypę męża wypisać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 10:52

• Kawuszka Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mania wrote:
    Dziewczyny wrócę jeszcze raz do tematu laktatora bo chcę go mieć w razie czego żeby później mąz nie latał i nie szukał po aptekach wole się zabezpieczyć :)
    Nie chce też przepłacać i np ten z canpolu jest dość popularny i cena fajna ma któraś go ???
    http://allegro.pl/canpol-laktator-elektryczny-easy-start-akcesoria-i5378052713.html

bo fajny jest tez avent ale to już porządny wydatek i nie wiem czy jest sens
    http://allegro.pl/laktator-elektryczny-philips-avent-natural-gratisy-i5499004988.html

laktator to jest wydatek który może się okazać baaardzo potrzebny albo kompletnie nie potrzebny...
    Doradźcie!

Fabiola, współczuję wiem, że ta niewiedza jest najgorsza ale pomyśl, że lekarze robią wszystko dla waszego dobra juz niedługo musisz wytrzymać.

Karatka, pewnie zapraszam na kawę :) ale od razu humor inny jak słonko jest :)
    Też się podczepiam pod temat, bo właśnie nie mam laktatora i nie wiem czy będzie od razu potrzebny, czy później się przyda, czy okaże się zupełnie zbędnym narzędziem... Nie mam pojęcia. A jak już to myślałam o Medela swing, ale cena jest tak ogromna, że odechciewa się o tym myśleć.

zi133e3k7xw895tv.png
    atdc2n0azl7ch4oo.png
    Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
    sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
    (Mt 6,33)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam laktator ręczny z Lovi, mama kiedyś kupiła dla siostry, jest nieużywany :p Nie doradzę, bo nie wiem jak to działa i nie chcę wiedzieć, sama wizja przystawiania tego do cycków mnie obrzydza.

Mój mąż bierze 2 dni okolicznościowego i 2 tygodnie ojcowskiego. Chcieliśmy kombinować z tą opieką na mnie, bez problemu bym dostała świstek, ale mąż póki co ma umowę o pracę na zastępstwo, więc nie będziemy robić jaj. No chyba że faktycznie zajdzie potrzeba wzięcia tej opieki, to weźmie 2 tygodnie, a ojcowski latem :)

• mania Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jamniczakuchnie też bym wolała tego uniknąć albo żeby Mała ładnie mlesio piła albo żebym w ogóle nie karmiła ale wizja zapalenia piersi itd mnie przeraża dlatego wolę być zabezpieczona :)

jamniczakuchnia lubi tę wiadomość

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • Nemera Przyjaciółka

Wysłany: 14 marca 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ja coś ostatnio dostaje jakichś słabości, normalnie jakbym miała się przewrócić zaraz, nie mam na nic siły nawet ręki podnieść czy siedzieć, nie wiem czy tak się może dziać?? nawet ciśnienie mierzyłam i jest w miare ok

Ja też zaraz będę zamawiać laktator ręczny z aventu bo po cesarce to nie wiadomo kiedy dadzą dziecko nakarmić z piersi a męża wysłać to na pewno kupi nie to co trzeba bo są w aptece takie nawet za 35 zł ale jak to odciąga to nie będę nawet mówić.

2nn3dqk3bgme6a5j.png
  • Nemera Przyjaciółka

Wysłany: 14 marca 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiecie dziewczyny jak to jest z tym macierzyńskim jak zatrudnia cię duża firma powyżej tych 20 osób tylko jak mam umowę przedłużoną tylko do dnia porodu? to gdzie mam złożyć wniosek o macierzyńskie??

2nn3dqk3bgme6a5j.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Kochane :)
    Kochany w domu i czas leci nieublagalnie... wczoraj miła niedziela... rodzinnie co jest u nas rzadkością... wspólny obiadek później kino z córcia i kochanym, McDonald...
    Dzisiaj ugotowałam już pyszną ogórkowa i czekam na kochanego bo mamy jechać dokupić resztę rzeczy aby torbę spakować plus parę rzeczy dla Maleństwa...odebrać wynik gbs...
    Od dwóch godzin mam straszny ból na wysokości pępka... boli strasznie... ciągnie tak jakby i brzuch jak kamień... okropne uczucie...

U mnie dziś piękne słoneczko... dwie pralki prania już wiszą na dworze...

Miłego dnia :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 11:44

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karatka81 wrote:
    Ameiva lekarze mnie rozwalają... Przecież cesarka to operacja, plus jeszcze dziecko którym trzeba się też zająć, porażka. Rodzinny też dziwny, ja bym zmieniła lekarza, zawsze mógł l4 na hmm grypę męża wypisać.
    lekarza juz zmienilismy bo sie w miedzyczasie przeprowadzilismy :) bylam wtedy zla a jak sie pozniej okazalo ten brak l4 meza wyszedl nam na zdrowie bo gdyby go bral nie dostalby premii rocznej a tak sie zalapal i spora kaska do kieszeni wpadla pod koniec roku :)

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • Larisa Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam laktato elektryczny tommee tippee i sprawdził się bardzo dobrze. Miałam sporo pokarmu i odciagalam w potrzebie:)
    Mój mąż niestety zwolnienia nie będzie miał, ale mama ma wziąć urlop na tydzień pewnie. Jakoś to będzie.

f2w3ol2anio3j8u2.png
    mhsv15nmt1i18xj8.png
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Mam Was trochę do nadrobienia. Byłam rano w szpitalu na pobieraniu krwi do którego w rezultacie nie doszlo. Była kolejka chyba na 100 osób, czekałam ok godzinę, moze ciut krocej po czym wymieklam jak przez tą godzinę weszły trzy osoby, nie było miejsc do siedzenia. nie oczekuje ze kazdy mi ustapi miejsca, ale kurczę faceci na oko 25-30 lat siedzieli i udawali że mnie nie widzą a i tak czułam wzrok wszystkich na sobie.
    Stałam przez ten czas po czym zrobiło mi się zwyczajnie niedobrze od podpierania ściany i poszłam na izbę przyjęć z nadzieją ze może polozna coś zadziała. Ale zrobiła mi od razu ktg i niestety mogłabym się kłócić że jestem w ciąży i mogę wejść bez kolejki ale ludzie by mnie pozabijali, a bylam tez swiadkiem w tym szpitalu ze babcie zagrodzily wejscie do pokoju pobran bo ktoś chcial wejść bez kolejki a mial do tego prawo. Więc w rezultacie pojechałam do siebie do przychodni i zapłaciłam nie czekając w kolejce za badanie skierowane na nfz ehh. Niby 40 zl tylko, ale już by było na coś innego. Jedno mile zaskoczenie - w autobusie dwa razy mi ustapily kobietki miejsce :) ogólnie czuję się dziś do D ....y.

Miłego!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 12:15

oar8ikgn5pgt0ug5.png
‹‹ 1039 1040 1041 1042 1043 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ