Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Karatka81 wrote:Kamaa trzymam kciuki, jeszcze troszkę
Mania ja mam od koleżanki ręczny z canpolu, ona była zadowolona, pół roku małą karmiła. Wzięłam od niej tak na wszelki wypadek aby był. Fajnie że nie muszę inwestować kaski. Na początku trochę żałowałam, że sprzedałam swoją medelę mini electric. Ale w sumie... Miałam traumę jak ją włączałam ha,ha Nie cierpiałam siedzieć z laktatorem, choć nie powiem, była fajna i dawała radęKaratka81 lubi tę wiadomość
-
Jestem po obchodzie Badała mnie bardzo miła Pani ordynator, te skurcze które czuje nie wpływają w żaden sposób na szyjkę. Antybiotyk muszę brać bo mam podwyższone crp ale! Mogę brać go w tabletkach więc dzisiaj idziemy do domu. Gdyby skurcze się nasiliły lub stały regularne to mam wrócić. Jaka ja jestem szczęśliwa może jednak się obronie
mania, panda80, ania0141, Rotenkopf, Dobson, Ameiva, jamniczakuchnia, Larisa, Olina, wiecznie, Lanusia93 lubią tę wiadomość
[/url] -
Ameiva, właśnie ten mi bardzo koleżanka polecała i wgl ma dobre opinie ale jest drogi...na razie wzięłam ten z canpolu bo 150zł to nie ponad 300zł strasznie drogie to wszystko i żebym jeszcze miała pewność, że się przyda to pewnie od razu bym się na ten Twój zdecydowała.
Ameiva lubi tę wiadomość
-
PAPROTKA kciuki za wizytę!
FUNKY jak podejrzewasz,że wody się sączą to koniecznie skonsultuj to z lekarzem...mi czop zaczął odchodzić dzień przed porodem a w drugiej ciąży na porodówce także z nim akurat to jest różnie....
FABDOROTA zrób sobie prezent urodzinowy...najwspanialszy jaki można mieć
FABIOLA super wieści,wracaj do domu i odpoczywaj...
u mnie też dziś piekne słoneczko świeci-zupełnie inaczej się funkcjonuje,badania zrobione,hbs wynik dopiero w środę,reszta będzie w południe,umówiłam się na piatek do fryzjera mam nadzieję,że dam radę tak długo tam posiedzieć...a moją piwnicą mogę się pochwalić bo ma aż 20metrów ale za to mam małe mieszkanko:(no i nasz blok -stare budownictwo przeszedł gruntowny remont 2lata temu i dostał statuetkę najładniejszego bloku w mieście a mamy 5dużych osiedli,ale i tak zamiast tej wielkiej piwnicy wolałabym dodatkowy pokój...paprotka30 lubi tę wiadomość
ania0141 -
kamaaa wrote:Fabdorota wszystkiego najlepszego, dużo siły na tej końcówce i ekspresowego porodu .
Ja pod wpływem chwili kupiłam laktator elektryczny sisi baby, ma regulacje mocy więc mam nadzieję że się sprawdzi.
Rotenkopf a ta opiekę na Ciebie dla męża wypisuje Twój lekarz tak? Bo my też planowaliśmy że mój mąż mógłby posiedzieć na l4 na mnie tyle że ponoć lekarze nie chcą za bardzo wypisywać tego no chyba że się ma cesarke. -
Fadorota, dołączam się do życzeń! Przede wszystkim łatwego i szybkiego porodu no i oczywiście zdrowia dla Ciebie i maluszka
Mania, ten Canpol nie jest głośny- włączyłam dla sprawdzenia Nie mam co prawda porównania z innymi, ale naprawdę natężenie dźwięku jest niewielkie wg mnie Sprawdź sama
mania lubi tę wiadomość
- szczęśliwy
-
mania wrote:Ameiva, właśnie ten mi bardzo koleżanka polecała i wgl ma dobre opinie ale jest drogi...na razie wzięłam ten z canpolu bo 150zł to nie ponad 300zł strasznie drogie to wszystko i żebym jeszcze miała pewność, że się przyda to pewnie od razu bym się na ten Twój zdecydowała.
mania lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyfabdorota wrote:Dziękuję Wam dziewczyny Oby się to wszystko spełniło;D
Mi przed chwilą też odeszła "reszta" czopa. To co obchodziło na oddziale to był śmiech przy tym co teraz. Nie spodziewałam się, że czop może być wielkości praktycznie całej wkładki.
Co do tacierzynskiego czy opieki to mój M chyba nie będzie z tego korzystał Ma umowę na czas próbny i boimy się, że mu nie przedłuża, jak zniknie na dwa tygodnie. Także pozostaje mi tylko moja mama... No ale damy radę
-
Ameiva lekarze mnie rozwalają... Przecież cesarka to operacja, plus jeszcze dziecko którym trzeba się też zająć, porażka. Rodzinny też dziwny, ja bym zmieniła lekarza, zawsze mógł l4 na hmm grypę męża wypisać.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 10:52
-
mania wrote:Dziewczyny wrócę jeszcze raz do tematu laktatora bo chcę go mieć w razie czego żeby później mąz nie latał i nie szukał po aptekach wole się zabezpieczyć
Nie chce też przepłacać i np ten z canpolu jest dość popularny i cena fajna ma któraś go ???
http://allegro.pl/canpol-laktator-elektryczny-easy-start-akcesoria-i5378052713.html
bo fajny jest tez avent ale to już porządny wydatek i nie wiem czy jest sens
http://allegro.pl/laktator-elektryczny-philips-avent-natural-gratisy-i5499004988.html
laktator to jest wydatek który może się okazać baaardzo potrzebny albo kompletnie nie potrzebny...
Doradźcie!
Fabiola, współczuję wiem, że ta niewiedza jest najgorsza ale pomyśl, że lekarze robią wszystko dla waszego dobra juz niedługo musisz wytrzymać.
Karatka, pewnie zapraszam na kawę ale od razu humor inny jak słonko jest
Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
(Mt 6,33) -
nick nieaktualnyJa mam laktator ręczny z Lovi, mama kiedyś kupiła dla siostry, jest nieużywany :p Nie doradzę, bo nie wiem jak to działa i nie chcę wiedzieć, sama wizja przystawiania tego do cycków mnie obrzydza.
Mój mąż bierze 2 dni okolicznościowego i 2 tygodnie ojcowskiego. Chcieliśmy kombinować z tą opieką na mnie, bez problemu bym dostała świstek, ale mąż póki co ma umowę o pracę na zastępstwo, więc nie będziemy robić jaj. No chyba że faktycznie zajdzie potrzeba wzięcia tej opieki, to weźmie 2 tygodnie, a ojcowski latem -
Jamniczakuchnie też bym wolała tego uniknąć albo żeby Mała ładnie mlesio piła albo żebym w ogóle nie karmiła ale wizja zapalenia piersi itd mnie przeraża dlatego wolę być zabezpieczona
jamniczakuchnia lubi tę wiadomość
-
Hej. Ja coś ostatnio dostaje jakichś słabości, normalnie jakbym miała się przewrócić zaraz, nie mam na nic siły nawet ręki podnieść czy siedzieć, nie wiem czy tak się może dziać?? nawet ciśnienie mierzyłam i jest w miare ok
Ja też zaraz będę zamawiać laktator ręczny z aventu bo po cesarce to nie wiadomo kiedy dadzą dziecko nakarmić z piersi a męża wysłać to na pewno kupi nie to co trzeba bo są w aptece takie nawet za 35 zł ale jak to odciąga to nie będę nawet mówić. -
Witam Kochane
Kochany w domu i czas leci nieublagalnie... wczoraj miła niedziela... rodzinnie co jest u nas rzadkością... wspólny obiadek później kino z córcia i kochanym, McDonald...
Dzisiaj ugotowałam już pyszną ogórkowa i czekam na kochanego bo mamy jechać dokupić resztę rzeczy aby torbę spakować plus parę rzeczy dla Maleństwa...odebrać wynik gbs...
Od dwóch godzin mam straszny ból na wysokości pępka... boli strasznie... ciągnie tak jakby i brzuch jak kamień... okropne uczucie...
U mnie dziś piękne słoneczko... dwie pralki prania już wiszą na dworze...
Miłego dnia :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 11:44
-
Karatka81 wrote:Ameiva lekarze mnie rozwalają... Przecież cesarka to operacja, plus jeszcze dziecko którym trzeba się też zająć, porażka. Rodzinny też dziwny, ja bym zmieniła lekarza, zawsze mógł l4 na hmm grypę męża wypisać.
-
Hej. Mam Was trochę do nadrobienia. Byłam rano w szpitalu na pobieraniu krwi do którego w rezultacie nie doszlo. Była kolejka chyba na 100 osób, czekałam ok godzinę, moze ciut krocej po czym wymieklam jak przez tą godzinę weszły trzy osoby, nie było miejsc do siedzenia. nie oczekuje ze kazdy mi ustapi miejsca, ale kurczę faceci na oko 25-30 lat siedzieli i udawali że mnie nie widzą a i tak czułam wzrok wszystkich na sobie.
Stałam przez ten czas po czym zrobiło mi się zwyczajnie niedobrze od podpierania ściany i poszłam na izbę przyjęć z nadzieją ze może polozna coś zadziała. Ale zrobiła mi od razu ktg i niestety mogłabym się kłócić że jestem w ciąży i mogę wejść bez kolejki ale ludzie by mnie pozabijali, a bylam tez swiadkiem w tym szpitalu ze babcie zagrodzily wejscie do pokoju pobran bo ktoś chcial wejść bez kolejki a mial do tego prawo. Więc w rezultacie pojechałam do siebie do przychodni i zapłaciłam nie czekając w kolejce za badanie skierowane na nfz ehh. Niby 40 zl tylko, ale już by było na coś innego. Jedno mile zaskoczenie - w autobusie dwa razy mi ustapily kobietki miejsce ogólnie czuję się dziś do D ....y.
Miłego!Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 12:15