Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMania, a w szpitalu na początku nie masz możliwości wypożyczenia w razie czego?
Ja nie kupiłam jeszcze żadnego, bo właśnie nie wiem jak będzie po porodzie, ale w szpitalu można wypożyczyć laktator.
Co do laktatora z Avent to wiem, że oni mają taką promocję, że jak go się kupi, ale nie użyje to można oddać. Tutaj znalazłam jakieś info: http://www.sklep-tosia.eu/avent-laktator-elektroniczny_p2291
Moja koleżanka za to polecała laktator z Lovi, chyba ten https://naszsmyk.pl/pl_PL/p/Lovi-Laktator-elektroniczny-Prolactis/3421?gclid=CIOd6v7cv8sCFecucgodV2MGjQ jeśli pamięć mnie nie myli.
Ale ceny laktatorów elektrycznych są zabójcze...Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 09:11
mania lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyOlina wrote:dziewczyny zatrudnione o umowe o prace czy kak juz bedziecie miały zaniesc papiery odnosnie macierzynskiego to zanosicie je do pracy czy do zusu?
Z tego co się orientuję do ZUSu zanosi się tylko w przypadku własnej działalności gospodarczej. Poza tym, myślę, że na umowę o pracę to jest podobnie jak ze zwolnieniami. Teraz zanosisz je do pracodawcy i on przesyła do ZUS, tak samo z wnioskiem o macierzyński.Olina lubi tę wiadomość
-
Mania no właśnie ciężka sprawa z laktatorem, najgorsze, że tanie też nie są. Dla mnie medela była ok, była regulacja siły "ssania" i nie ciągła za mocno, a skutecznie na pewno. Nie wiem jak będzie z ręcznym, wiem, że teraz nie wydam tyle kasy. Mam inne nastawienie do kp, oczywiście jeśli nie będę padać na twarz ze zmęczenia Zobaczymy jak się z Alą dogadam
Cały czas szukamy auta, i ilość bitych i z przekręconymi licznikami mnie osłabia... Dobrze że mamy czas do urlopu ha,ha Wybieramy spośród dwóch, ale łatwo nie jestmania lubi tę wiadomość
-
Karolina_Ina wrote:Z tego co się orientuję do ZUSu zanosi się tylko w przypadku własnej działalności gospodarczej. Poza tym, myślę, że na umowę o pracę to jest podobnie jak ze zwolnieniami. Teraz zanosisz je do pracodawcy i on przesyła do ZUS, tak samo z wnioskiem o macierzyński.
-
nick nieaktualny
-
w sumie jak teraz mi pałcił normlanie Piotr i paweł bo tam pracuje to znaczy, ze jest po wyzej tych 20 osob, jak wiadomo czyli nie musze pytac, bo dzis ide zaniesc zwolnienie, ale nie bedzie kierwoniczki, a nie chce mi sie tam ciagle latać , bo mam kawałek drogi takze juz wszycho wim;)
aa to moj tez bedzie bral te 2 tyg plus 10 dni urlopu bedzie z nami cały miech;)))) -
W nocy wzięły mnie bóle podbrzusza, w miarę regularne, ale czasowo tak oddalone, że zdołałam zasnąć i sprawa rozeszła się po kościach. Czop odchodzi mi nadal, ale obawiam się, że przy okazji sączą mi się wody, bo po nocy podpaskę miałam przesiąkniętą na różowo, a czop by nie wsiąkł.
W południe będę dzwonić do lekarza, a do tego czasu obserwuję...Larisa lubi tę wiadomość
-
Fabdorota wszystkiego najlepszego, dużo siły na tej końcówce i ekspresowego porodu .
Ja pod wpływem chwili kupiłam laktator elektryczny sisi baby, ma regulacje mocy więc mam nadzieję że się sprawdzi.
Rotenkopf a ta opiekę na Ciebie dla męża wypisuje Twój lekarz tak? Bo my też planowaliśmy że mój mąż mógłby posiedzieć na l4 na mnie tyle że ponoć lekarze nie chcą za bardzo wypisywać tego no chyba że się ma cesarke. -
nick nieaktualnyKamaa, rozmawiałam ze swojš gin o tym i powiedziała, że jak wyjde ze szpitala bez opieki na siebie to mąż ma przyjść do Niej to Ona wypisze
Funky, ma kto skoczyć Ci po papierki lakmusowe? Będziesz spokojniejsza. Ja przed weekendem sobie zakupiłam takie. Żeby było śmieszniej w żadnej aptece ich nie dostałam xd szukaj w sklepie z chemią -
Dziękuję Wam dziewczyny Oby się to wszystko spełniło;D
Mi przed chwilą też odeszła "reszta" czopa. To co obchodziło na oddziale to był śmiech przy tym co teraz. Nie spodziewałam się, że czop może być wielkości praktycznie całej wkładki.
Co do tacierzynskiego czy opieki to mój M chyba nie będzie z tego korzystał Ma umowę na czas próbny i boimy się, że mu nie przedłuża, jak zniknie na dwa tygodnie. Także pozostaje mi tylko moja mama... No ale damy radę -
Karolina u mnie nie można wypożyczyć ale nawet nie wiem czy bym chciała to takie mało higieniczne...
Dziękuję za wszystkie cenne rady :*
Kupiłam... zobaczymy jak będzie najwyżej jak będzie potrzebny lepszy to i tak trzeba będzie kupić ale na początek będę zabezpieczona
Tylko opieka jest płatna 80 % chyba jak zwykłe zwolnienie...żaden biznes... mój ma na szczęście chyba ze 40 dni zaległego urlopu bierze tacierzyński 2 tyg, wraca na tydz do pracy i potem znów co najmniej 2 tyg urlopu
Funky no no może coś się zaczyna dziać, daj znać co dr powiedział.
Karatka a proszę Cię bardzo słoneczkiem trzeba sie dzielićWiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 09:46
Karatka81 lubi tę wiadomość
-
Rotenkopf to muszę porządnie zagadać z moją lekarka spoko z niej babka więc myślę że się dogadamy.
Zastanawiałam się ostatnio czy te moje ciągle parcie na pęcherz nie jest spowodowane opuszczeniem się brzucha ale dzisiaj nie mam już wątpliwości. Usiadłam przy stole do śniadania i nagle cycki już nie leżą na brzuchu za to brzuch leży na kolanach xd
Fabdorota zazdro z tym czopem -
mania wrote:Dziewczyny wrócę jeszcze raz do tematu laktatora bo chcę go mieć w razie czego żeby później mąz nie latał i nie szukał po aptekach wole się zabezpieczyć
Nie chce też przepłacać i np ten z canpolu jest dość popularny i cena fajna ma któraś go ???
http://allegro.pl/canpol-laktator-elektryczny-easy-start-akcesoria-i5378052713.html
bo fajny jest tez avent ale to już porządny wydatek i nie wiem czy jest sens
http://allegro.pl/laktator-elektryczny-philips-avent-natural-gratisy-i5499004988.html
laktator to jest wydatek który może się okazać baaardzo potrzebny albo kompletnie nie potrzebny...
Doradźcie!
Fabiola, współczuję wiem, że ta niewiedza jest najgorsza ale pomyśl, że lekarze robią wszystko dla waszego dobra juz niedługo musisz wytrzymać.
Karatka, pewnie zapraszam na kawę ale od razu humor inny jak słonko jestmania lubi tę wiadomość
-
Ameiva no to taki jak ja miałam fajnie jakby nie trzeba było nowego kupować Ja dałam z kuponem rabatowym z jakiejś gazety w smyku około 270 zeta ponad 4 lata temu. W sumie jakby się okazało że jest taka mega potrzeba to zawsze można kupić (albo planuje się więcej maluchów )
Ameiva lubi tę wiadomość