X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a 28latkaaa już w domu?

ania0141
  • Bulimulia Ekspertka

Wysłany: 18 marca 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamniczakuchnia wrote:
    Sporo :D Mi wg belly 12 dni :D Wg TP z om 10. Robi się ciekawie.

Zdaję sobie sprawę, że większość dziewczyn ma mniej ale ta 30-tka działa na mnie pozytywnie. Jaram się jak dziecko :p

ania0141, jamniczakuchnia, Dobson lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72361.png
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja mam 35 dni i też się cieszę...chyba każda z nas na tym etapie się cieszyła,każdy dzień bliżej wzbudza radochę

Lanusia93, Anastazjaaa lubią tę wiadomość

ania0141
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 14 dni do TP z OM, ale jakoś się nie cieszę wyjątkowo, bo szyjka w lesie. I na co skurcze i bóle, pożegnany czop itp? :( Liczę na cud.

jamniczakuchnia, panda80, ania0141 lubią tę wiadomość

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fabdorota nic nie mów! Ja żadnego czopa jeszcze nie ujrzałam, skurcze są i inne bajery i co, dupa, młody nie chce wychodzić :D

• Ameiva Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karatka81 wrote:
    Ameiva cóż za odkrywcza myśl twojego gina ha,ha chyba boi się skierowania wystawić. Wg. mnie jak jest papier to już tak łatwo nie mogą go zignorować. Oczywiście jak chcesz cesarki :-)
    To prawda :) odkryl ponownie ameryke jak nic :) a takl na serio to wiem ze nieraz te zaswiadczenia od ginekologow mozna sobie wsadzic... pierwsza ciaze prowadzilam w przyszpitalnej przychodni i nieraz przychodzily tam na pewniaka dziewczyny z karteczka do cc a oni mimo to ich nie klasyfikowali do zabiegu. Nieraz te zaswiadczenia sa mocno naciagane bo pacjentki wymuszaja na lekarzach te papierki. Sa laski ktore jezdza od szpitala do szpitala zeby to zalatwic. Jatak jak pisalam wole chyba cc, dlugo sie zastanawialam ale mysle ze w moim prtzypadku bedziej z n iej wiecej plusow niz minusow.

Karatka81 lubi tę wiadomość

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialinda wrote:
    dziewczyny ja tez jestem po CC (6 lat temu)i konsultowałam sie u 2 lekarzy i mimo iz jestem drobnej budowy w karcie ciąży mam wpisane próba porodu SN.Poinformowano mnie ze akcja skurczowa musi nastąpić przed TP, i postępować sprawnie, dlatego mam nadzieje ze młoda wyjdzie jak najszybciej:). Mój lekarz prowadzący ostatnio mi powiedział ze miał pacjentkę po 2 CC która bez problemu urodziła SN.
    Podobno tylko 50 % kobiet próbujących rodzic sn po cc daje rade. Na takie kobiety baczniej sie podobno zwraca uwage i jakiekolwiek zachwianie cisnienia, tetna plodu czy jakiekolwiek nieoprawidlowosci ktore przy rutynowym porodzie by nie decydowaly o cc i ida pod noz. Najgorsze to sie nameczyc kilka/kilkanascie godzin a pozniej i tak skonczyc cc ;/

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • 28latkaa Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jestem w domu po 2 tyg :) jestem bardzo niewyspana ale jeszcze bardziej szczęśliwa :))))) niestety mała ssie pierś ale jest za słaba zeby sie najeść i muszę dokarmiać ja butelka z moim mlekiem. Butla ja rozleniwia i nie chce ssać z piersi. Dzisiaj przychodzi położna, Mam nadzieje ze mu cos doradzi. Dziękuje za pamięć

Karatka81, paprotka30, Endzis, jamniczakuchnia, Larisa, Rotenkopf, Andrea20, _Saszka_, Mynia, Lanusia93, Justyna Es, mania, kredeczka91, panda80, agulas, wiecznie, Olina, Dobson, ania0141 lubią tę wiadomość

km5smg7yv4tozota.png
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ameiva wszystko na głowie postawione, to takie ryzykowne jak widać, więc skoro kobieta nie chce próbować to po co na siłę? A każdy przypadek inny, to że ktoś urodził jakie ma znaczenie... Lekarze sami siebie nie szanują, na to wychodzi, skoro skierowania nie są respektowane. Z drugiej strony dasz w łapę albo po znajomości i masz cesarkę :-) To widać po reakcji personelu w szpitalu, jak byłam po porodzie na sali była dziewczyna/kobieta po cesarce. Mówiła jak piguły komentowały że u ordynatora załatwiła sobie cesarkę... Durne cipy że tak napiszę. Ona opowiadała mi jaki miała sn, i że córka z niedowładem nóg do dziś dzień się meczy, a miała coś powyżej 10 lat i ordynator zadecydował, że tym razem nie będą ryzykować, bo był problem spory u niej z porodem, co dokładnie to już nie pamiętam, czy budowa miednicy... Sklerozę mam. Jeszcze ją pipa opieprzyła że dziecka nie umie przystawić... A ona ponad 3 lata córkę karmiła i się kobita poryczała... Szpital "Rodzić po ludzku" :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2016, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czuję czkawkę Michała pod żebrami. Wczoraj czułam między nogami, nawet mąż czuł i się śmiał jak to pulsuje. Zadzwoniłam do gina, mam podejść w pon na kontrolne usg.
    Czy to możliwe żeby on teraz się obrócił???

• Karatka81 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jamniczakuchnia a szamotał się czy mocno czułaś ruchy? Ponoć mało możliwe, co nie znaczy, że nie możliwe, jak w ostatnim momencie może z pośladkowego na główką w dół to i odwrotnie pewnie też... Ja czuję czkawkę cały czas teraz po prawej nisko z boku, czasem w kroczu.

• paprotka30 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teoretycznie to chyba możliwe ale to rzadkie przypadki z tego co czytałam.

Z ciekawostek to będąc w poniedziałek na ktg, pelote miałam bardzo wysoko pod piersiami i podskakiwala rytmicznie jak przy czkawce a dziecko leży główkowo od dawna.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 15:05

• paprotka30 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdublowany post

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 15:05

• Ameiva Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karatka ja za cc na pewno nie zaplace ani grosza, no way. Moja znajoma jak rodzila niedawno to lezala na sali z dziewczyna po cc na zyczenie- pierwszy porod tez miala cc i tak wybrala, no i piguly niby miedzy soba ale tak zeby ta pacjentka slyszala gadaly ze poszla na latwizne. Szczerze to one chyba nigdy przez cc nie przechodzily i nie wiedza ile sie po niej dochodzi do siebie albo sa niedorozwiniete skoro cos takiego mowia. Gdyby tej dziewczynie albo jej dziecku cos sie stalo w trakcie porodu sn to konsekwencje do konca zycia ponioslaby tylko ona a nie personel szpitala...

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karatka81 wrote:
    Jamniczakuchnia a szamotał się czy mocno czułaś ruchy? Ponoć mało możliwe, co nie znaczy, że nie możliwe, jak w ostatnim momencie może z pośladkowego na główką w dół to i odwrotnie pewnie też... Ja czuję czkawkę cały czas teraz po prawej nisko z boku, czasem w kroczu.

On cały czas się mocno rusza. Może faktycznie dzisiaj było to bardziej odczuwalne. Tak jak pisałam wcześniej, czułam czkawkę między nogami od dawna... A teraz tylko pod cyckami, na dole nic.
    No nic, czekam na następną czkawkę :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 18 dni do 5 kwietnia, więc do 2.04 zostało 15. Przy czym wczoraj i dziś mam pierwsze terminy wg usg, jeszcze mam terminy na 21 i 29 marca :D zobaczymy czy uparciuch się na któryś z tych terminów raczy zjawić czy wybierze swoją datę ;)

fabdorota, Justyna Es, panda80, jamniczakuchnia, ania0141, Larisa lubią tę wiadomość

• Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeny u mnie z OM 14 dni a z długości cykli 16 dni. Czas leci strasznie szybko.

Byłam dziś na obiedzie w nalesnikarni. Ahhhh pyszne nalesniczki. Moja corka standardowo - mały szatan. Cała się oblala sokiem porzeczkowym.... ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 15:32

Rotenkopf, panda80, ania0141, Larisa lubią tę wiadomość

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj ustaliłyśmy z gin, że mam się starać przekonać Polę do wyjścia w wielką sobotę, bo wtedy ginka ma dyżur na porodówce :P Ale nie od dziś mi wiadomo, że moje dziecko mnie nie słucha. Ani ojca. Ani nikogo :D

Lanusia93, panda80, jamniczakuchnia, ania0141, Larisa, Kawuszka lubią tę wiadomość

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • MagSz Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karatka81 wrote:

Ja byłam takim cudownym dzieckiem przed porodem fiknelam na pupą w dół :) ale może szturcha nóżka i to nie czkawka? Ja raz też miałam takie odczucia ale jednak mały cały czas główna w dół

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 15:41

f2wlcbxmqludqper.png
  • paprotka30 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój ginekolog trzyma się tylko i wyłącznie terminu z OM. Czyli zostały 22 dni jeśli dobrze liczę. Tylko ja chciałabym urodzić w marcu.. Jedyny sposób aby przyspieszyć poród jaki przychodzi mi do głowy to przytulanki z mężem ale nie wiem co on na to. Inne sposoby u mnie odpadają : p

‹‹ 1074 1075 1076 1077 1078 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ