X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • mania Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi wg om zostało 26 dni baaardzo dużo biorąc pod uwagę moją niedołężność :)

Rozprawiłam się z ciuszkami Małej, ubrałam łóżeczko i pięknie pokoik wygląda tylko dziecka w nim brakuje :)

Dziewczyny, które po cc chcecie rodzić sn podziwiam...ja jestem taką panikarą, że bym się bała oczywiście mówię tak na tą chwile niewiedząc co to znaczy ale ogólnie to dla mnie jest mega odwaga jak tak sobie o tym myślę...

jestem coraz bardziej ślepa...miałam nie iść do okulisty ale sie poważnie zastanawiam bo nic bez okularów nie potrafię czytać :/ ale to chyba nie pogłębił mi się astygmatyzm tylko o chyba doszła jakaś wada albo nie wiem może to od ciązy i przejdzie ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 16:05

Justyna Es lubi tę wiadomość

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas gin mowila że najbardziej wiarygodny termin to wyliczenie na podstawie średniej długości cykli (u mnie były od 27-30). Tak samo na ostatnim usg mi mówił prof. Dlatego z om mam na 01.04 a skorygowany na 3.04. Chociaż to też różnie z tymi terminami. Maluchy i tak wyjda jak będą chciały :p

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Justyna Es Przyjaciółka

Wysłany: 18 marca 2016, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi zostalo 38 dni, a i tak wydaje mi sie to byc tak szybko. Termin miedzy 25-29.04. Na początku chciałam nawet w maju rodzic, mój ulubiony miesiąc łącznie z czerwcem, teraz chcialabym tak tydzień wcześniej. Zwłaszcza ze maluszek przy każdym usg wykazuje ciaze na okolo 10 dni wieksza.

dxomx1hpkba1kbxd.pngdxomx1hpdbmw4l7z.png
    0d1ys65go0zad7r2.png[/
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2016, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania wzrok się w ciąży zmienia w sposób naturalny i lepiej okularów nie zmieniać bo będziesz widzieć inaczej po porodzie.

Akurat byłam dziś u optyka i pytałam o to. Badanie wzroku powinno się zrobić najwcześniej 3 miesiące po porodzie bo tyle czasu trwa przystosowanie oka do widzenia.

:-)

• Olina Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej ja dziś po usg , ogólnie wszystko ok, ale ułożenie miednicowe, więc na 95% bedzie cesarka...muszę sie oswajać z tą myślą.
    Do tego Olek ma troszke spłaszczona głowe HMMMM powiedziała, że po porodzie to wróci do normy, ale ciagle o tym myśle.
    Miedniczki sie zmniejszyły takze na plus;)
    no i klocus wazy 3.5kg;))

panda80, Rotenkopf, Endzis, MagSz, _Saszka_, Justyna Es, fabdorota, dichlieb, jamniczakuchnia, paprotka30, Lanusia93, Dobson, ania0141, Larisa, kredeczka91 lubią tę wiadomość

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mappi wrote:
    Mania wzrok się w ciąży zmienia w sposób naturalny i lepiej okularów nie zmieniać bo będziesz widzieć inaczej po porodzie.

Akurat byłam dziś u optyka i pytałam o to. Badanie wzroku powinno się zrobić najwcześniej 3 miesiące po porodzie bo tyle czasu trwa przystosowanie oka do widzenia.

:-)
    O dzięki za informację już myślałam, że mi się pogorszyło na stałe :-) ale swoją drogą strasznie uciążliwe to...

Olina no to niezłą wagę ma już Oluś :-) A cc się nie przejmuj możesz się przygotować chociaż psychicznie a najważniejsze żeby maluch zdrowo przyszedł na świat.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 16:39

Olina lubi tę wiadomość

w57vyx8do68si190.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania0141 wrote:
    a ja mam 35 dni i też się cieszę...chyba każda z nas na tym etapie się cieszyła,każdy dzień bliżej wzbudza radochę
    Ja mam 29 ;)

ania0141 lubi tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • MagSz Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olina wrote:
    hej ja dziś po usg , ogólnie wszystko ok, ale ułożenie miednicowe, więc na 95% bedzie cesarka...muszę sie oswajać z tą myślą.
    Do tego Olek ma troszke spłaszczona głowe HMMMM powiedziała, że po porodzie to wróci do normy, ale ciagle o tym myśle.

Super gratulacje :) a masz jeszcze kontrolę przed i wyznacza ci termin cc?

f2wlcbxmqludqper.png
  • agulas Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazja my razem obchodzimy taką piękną datę :D

Andrea jeśli będziesz mieć problemy dalej, to zawsze możesz skontaktować się z geodetą sądowym w ramach chociażby konsultacji.

Anastazjaaa lubi tę wiadomość

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagSz wrote:
    Super gratulacje :) a masz jeszcze kontrolę przed i wyznacza ci termin cc?
    tak mam jeszcze 2 kontrolne badania w marcu,bo termin na 6 kwietnia mi wychodzi;) takze sie zapytam gina w czwartek, myślalam, żeby isc wczesniej, ale nie wiem jak to bedzie, bo to gorący tydzien przed świateczny.
    A myslisz ze ta głowka dojdzie do siebie??

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • dichlieb Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie zostały 24dni. Jak to cudownie brzmi. Nie mogę się doczekać :)

Odebrałam wyniki. Znowu mam lekką anemię i białko w moczu. Normalnie oszaleje.

Dziewczyny od kilku dni mam przejściowe bóle brzucha. Zaczynają się od góry brzucha przechodząc w dół. Też tak odczuwacie? To są przepowiadające skurcze?

dqpr3e5eehj9ssyv.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulas wrote:
    Anastazja my razem obchodzimy taką piękną datę :D
    .
    No to do zobaczenia na porodowce ;)

agulas lubi tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeeeeezu! Ale mam wkurwa od blisko 3 godzin. Błahostki potrafią na mnie tak zadziałać, że sama do siebie klne. Jak nie wylane białko po za talerz to wysypana bułka tarta na podłogę. Mizeria wiecznie kapiąca mi na bluzkę i spieprzające z widelca ziemniaki. Po kąpieli próba ubrania którejkolwiek części ubrania kończyła się zachwianiem równowagi.

A na dodatek tego wszystkiego mam uczucie, że zaraz dostanę biegunki i brzuch boli mnie tak jak bym za chwilę miała się czymś kolokwialnie mówiąc zalać (miewałam takie uczucia na chwile przed okresem ale nie trwało to tak długo i nie było tak bolesne).

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2016, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie :) mój maluch nie jest (na szczęście) aż taką kluską jak się obawiałam bo ma 3210 g. Lekarka twierdzi, że raczej do porodu nie dobije do 4 kg, mówi, że może będzie miał 3500 g, bo generalnie mogę już rodzić. Wszystko jest prawidłowo rozwinięte, moje łożysko ma już III stopień dojrzałości i jak to ona określiła "teraz tylko czekać na skurcze". Dzisiaj wyszedł mi na badaniu termin na 02.04, a zaczynałam z 11.04. Ciekawe czy te moje wyliczenia od pierwszego ruchu, który poczułam się sprawdzą bo z nich mi wyszło, że powinnam rodzić 28.03 :D

Rotenkopf doskonale Cię rozumiem, też mam takie dni ostatnio, że albo wszystko, dosłownie wszystko mnie wkurza, albo łapie jakiegoś mega doła i zaczynam płakać oczywiście bez powodu.
    Mnie najbardziej wkurza, że zaczynam mieć problem z zakładaniem skarpetek, szczególnie na lewą nogę! Na prawą jeszcze dam radę, ale na lewą to niezła gimnastyka...

Rotenkopf, ania0141, jamniczakuchnia, Olina, paprotka30, Straciatellaa, panda80, Lanusia93, Endzis, Anastazjaaa lubią tę wiadomość

• mania Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina gratuluję udanej wizyty :-)

Tylko ja nie wiem ile moja Mała waży?! Będę miała usg dopiero w 38tyg...

Mnie bolą nawet pięty nie wiem jak to możliwe ale mnie bolą...

Karolina_Ina, kredeczka91 lubią tę wiadomość

w57vyx8do68si190.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2016, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania, ja też mam ciut gorszy wzrok :) Ale słyszałam że jakiś czas po porodzie wróci do normy, a jak nie to trzeba będzie wybrać się na wymianę szkieł :D

• Olina Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez od jakiś dobrych 3 tyg wszystko wysypuje, pieprz, mąke no tragizm...dzis na obiad jadłam ryz i co chwile kurde mi spadało z widelca..takze Rotenkopf to chyba jest jakies normalne;/

Karolina gratuluje udanej wizyty:P

Karolina_Ina lubi tę wiadomość

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też po wizycie,ale zniesmaczona jestem-nic konkretnego sie nie dowiedziałam,szyjka wporządku,mały główką nisko,za dwa tygodnie moge spokojnie rodzić,w sumie już dziś by nie było problemu ale lepiej te 2tyg poczekać i tyle mi powiedział.na pytanie o wagę powiedział,że na tym etapie ciąży waga jest niewiarygodna i nie ma sensu sprawdzać...pytałam o te sterydy u nas w szpitalu podają od 24tyg do 34tc więc ja już się nie łapię i się cieszę bo nie mam do nich przekonania.przypomniałam o gbs to mi pobrał i zawiozłam do laboratorium w poniedziałek najprawdopodobniej będzie wynik,nie zalecił mi żadnych badań bo nie ma takiej potrzeby-wyniki mam książkowe,kolejna wizyta za 3tygodnie,ogólnie przytyłam 10kg.z tą wagą to mnie zbył albo ma sprzęt stary i nie ma możliwości sprawdzenia a tak chciałam wiedzieć...pierwszy raz miałam taką wizytę byle jaką

paprotka30 lubi tę wiadomość

ania0141
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olina wrote:
    Olina a w jaki sposob glowka jest u was splaszczona? Maciek tez jest z ulozenia miednicowego. Glowka takiego dziecka po cc wyglada zupelnie inaczej niz tych urodzonych sn. U nas to wygladalo tak ze kosc potyliczna byla dosc mocno uwypuklona, po porodzie tworzyla taki jakby fałd nad karkiem, za to czolowa i ciemieniowa byly duzo nizej wysklepione niz u noworodkow ulozonych glowkowo. Ja sobie to tlumaczylam tak ze skoro glowke trzymal tuz pod zebrami to ona ksztaltem sie dopasowala do otoczenia. Po porodzie sn glowka jest jajowata, taka bardzo podluzna. Lezalam na sali z inna dziewczyna po cc tez z ulozenia miednicowego i glowka jej dziecka wygladala tak samo. Mam teraz zepsuty komputer wiec nie wrzuce ci niestety fotki. Naprawde nie wygladalo to zle. Pamietam jak w szpitalu maly mial badanie usg brzuszka i babeczka zanim zerknela w dokumenty juz mi mowi ze maly na pewno byl ulozony posladkowo :) mowila ze ma takie spaczenie zawodowe i nawet u ludzi doroslych widzi roznice w budowie czaszki :) Pamietam ze Maciek juz w brzuszku mial zawsze obwod glowki wiekszy niz wskazywal wiek ciazy. Do tej pory ma glowke dosc nisko wysklepiona a raczej szeroka i patrzac na obwod dosc wysoko w siatce centylowej ale nie powiedzialabym ze to zle. Od urodzenia ksztalt glkowki sie bardzo zmienil, ma bardzo ladny ksztalt, jest symetryczna. Nie jestem obiektywna ale wydaje mi sie nawet ze jest ladniejsza niz u innych dzieci u ktorych czesto widze plaski placek z tylu glowy :)

ale sie rozpisalam :P, mam nadzieje ze cie troche uspokoilam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 19:30

Olina lubi tę wiadomość

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • paprotka30 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf wrote:
    Jeeeeezu! Ale mam wkurwa od blisko 3 godzin. Błahostki potrafią na mnie tak zadziałać, że sama do siebie klne. Jak nie wylane białko po za talerz to wysypana bułka tarta na podłogę. Mizeria wiecznie kapiąca mi na bluzkę i spieprzające z widelca ziemniaki. Po kąpieli próba ubrania którejkolwiek części ubrania kończyła się zachwianiem równowagi.

A na dodatek tego wszystkiego mam uczucie, że zaraz dostanę biegunki i brzuch boli mnie tak jak bym za chwilę miała się czymś kolokwialnie mówiąc zalać (miewałam takie uczucia na chwile przed okresem ale nie trwało to tak długo i nie było tak bolesne).

Rotenkopf, mam to samo! Jak jem to wszystko mi leci z widelca i laduje na biuście albo na brzuchu się zatrzymuje haha. A dzisiaj juz mam nerwy na męża bo jeszcze jakieś pierdoły są do wykończenia w pokoju a on jakoś się nie spieszy.
    Właśnie wiercilismy dziury pod karnisze i trzymałam dosłownie przez moment rurę od odkurzacza żeby tak się nie kurzyło. To trwało może dwie minuty i zrobiło mi się słabo. Także mit o tym ze nie wolno w ciąży myc okien a raczej wieszać firanek to raczej prawda. Mi jest aż niedobrze i trudno, mąż musi sobie sam radzić bo ja odpadam.

Ania, no szkoda ze nie znasz wagi synka ale najważniejsze ze reszta jest w porządku! Sciskam : )

ania0141 lubi tę wiadomość

‹‹ 1075 1076 1077 1078 1079 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ