X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina, mnie też nie zawsze bolą. Dzisiaj bolały te ostatnie tylko. Przez moment myślałam, że może coś się rozkreci, ale ustąpiły, dziady jedne:D
    Chociaż lipa rodzic z przeziębieniem, bo by mi Pole zabrali do innej sali...

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabdorota nie wiem czy by ci ja zabrali, moja kuzynka jak rodzila byla przeziebiona i po porodzie dostala pojedyncza sale zeby innych nie pozarazac ale dziecko miala caly czas przy sobie. Maluch dostaje przeciwciala z siara wiec przynajmniej teoretycznie nic nie powinno sie stac. No chyba ze u was w szpitalu sa inne zasady.

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • fabiola Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo dziękuję że trzymałyscie kciuki za mnie i Męża, obroniliśmy się i jestem najszczesliwsza osoba na świecie :)

Jestem dwa dni do tyłu i nie wiem kiedy Was nadrobię :(

panda80, jamniczakuchnia, agulas, Dobson, Andrea20, Lanusia93, _Saszka_ lubią tę wiadomość

atdcjw4zbts1ljz3.png

3i49jw4zl4uo1feg.png[/url]
  • czarna_owca Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie znow obudzilam zalana mlekiem ehhh jak zapomne uzyc wkladek laktacyjnych to czasem nawet przescieradlo jest mokre :/ ale sobie tlumacze, ze produkcja ruszyla, wiec moze pozniej bedzie mi latwiej.

Skurczy zadnych, cisza w eterze. A biodra to bym najchetniej sobie odkrecila...

Ponarzekalam to lece jakies dobre sniadanko zrobic. Milego weekendu :)

Larisa lubi tę wiadomość

mhsv3e5e7kvmf6ta.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ameiva wrote:
    fabdorota nie wiem czy by ci ja zabrali, moja kuzynka jak rodzila byla przeziebiona i po porodzie dostala pojedyncza sale zeby innych nie pozarazac ale dziecko miala caly czas przy sobie. Maluch dostaje przeciwciala z siara wiec przynajmniej teoretycznie nic nie powinno sie stac. No chyba ze u was w szpitalu sa inne zasady.
    Zabraliby :( Położna na szpitalnej SR mówiła i nawet pokazywała, w której sali leżą dzieci chorych mam...

• ania0141 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Larisa wrote:
    Ja tez nie mam fal gorąca, ale jak Ania napisała to myślę, że organizm szykuje się do wielkiego dnia :)
    Moja nicka średnia bo martwilam się o synka. Bardzo mu oczka ropieja i jeszcze ma trochę kataru do tego... :(
    Miłego weekendu!
    ropiejące oczka dobrze jest przemywać rumiankiem:)

Larisa lubi tę wiadomość

ania0141
  • paprotka30 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz jestem po sniadadniu. Mała tak się wije ze aż boli.
    Do tego ciągle to biodro mi doskwiera. Nie wiem o co chodzi ale chodzę gorzej nie moja 85letnia babcia : p a tu na zakupy trzeba by jechać hmmm

Fabiola gratulacje!

Ciekawe jak tam Kamaaa po cc? Bo chyba się nie odzywała?

Ah i od dzisiaj mogę juz rodzic, zgodnie z tym co mówił lekarz : )
    Tylko ze skurczy brak, nic totalnie się nie dzieje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2016, 09:02

fabiola lubi tę wiadomość

• ania0141 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uciekam z mężem na zakupy póki jestem na chodzie bo za godzinę mogę tyłka nie podnieść tak już mam,że niczego nie planuję wcześniej,wszystko w danej chwili...miłej soboty kobietki:)

ania0141
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2016, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabdorota wrote:
    Cześć ;)
    Ja też praktycznie nie spałam, bo katar i... skurczybyki. Straszaki of kors, więc sobie nadziei nie robiłam, ale w sumie jest radocha, bo może trochę skroca szyjke :D
    Skończyły się dopiero gdzieś o 4:30 i nawet udało mi się przysnac, a 15 minut temu pies nas wybudził. Może uda się jeszcze dospac;)
    W ogóle nowa nowość. Przy każdym skurczu oblewala mnie fala gorąca i potu w ilościach hurtowych. Pierwszy raz tak było. Też Wam się tak zdarza przy straszakach?

Tak. I kołatanie serca...

fabdorota lubi tę wiadomość

• agulas Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabiola gratuluję!

Ja dziś zaczynam 37 tydzień!!! Jestem przeszczesliwa, że udało mi się dotrwać w dwupaku tak wiele :)

Dziś będziemy skręcac duża szafę dla Małej.

Pisalyscie wczoraj o wyparzaniu i wczoraj poszły w ruch butelki, smoczki, nakładki, opakowania :D

ania0141, fabiola lubią tę wiadomość

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry
    Mnie chrapanie męża obudziło po 7 i koniec spania.
    Właśnie lezakujemy z Zosią po drugim śniadaniu a mąż sprząta :-) jak ja lubię weekendy :-)

Miłego spokojnego dnia Mamusie :-)

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • Andrea20 Ekspertka

Wysłany: 19 marca 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja dołączam do grupy niewyspanych...

Od wczoraj 21 skurcze nieregularne bolesne, po 23 zasnelam o 2:30 obudził mnie skurcz i wtedy regularne co 7 minut jak w zegarku zeszly do 5 minut nawet jak chodzilam ale nie były takie baardzo bolesne jak czasami mniewam i o 5:30 postęp spadł, zasnelam wykończona od 9 znowu mnie mecza co 15-10-8 minut ale juz takie bardzo konkretne ale nadal nie takie regularne.
    Biegunka cala noc i rano tez, bol w krzyżu,pachwinach, nogach, jak się rusze to jakas masakra tak boli podbrzusze... Ehh jestem wykończona... Z każdym dniem coraz gorzej...
    Wczoraj popołudniu jak malowalam rzęsy to moje jelita oddawały taki rytmiczny dziwny dźwięk jak by odsysanie wody pewnie stad ta biegunka...

dqpr3e5e7c3z43yz.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andrea Ty już bomba tykajaca jesteś także wszystko pracuje bo już pewnie tuż tuż ;)

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoho, Andrea, szykuj się:D

• Andrea20 Ekspertka

Wysłany: 19 marca 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonkaaa wrote:
    Andrea Ty już bomba tykajaca jesteś także wszystko pracuje bo już pewnie tuż tuż ;)

Iwonka idealne porównanie hehe, dokładnie tak się czuje :)

dqpr3e5e7c3z43yz.png
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabdorota wrote:
    Zabraliby :( Położna na szpitalnej SR mówiła i nawet pokazywała, w której sali leżą dzieci chorych mam...
    a no chyba ze tak ;/ a mama w takiej sytuacji jest calkowicie izolowana od maluszka czy moze go karmic?

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ameiva wrote:
    a no chyba ze tak ;/ a mama w takiej sytuacji jest calkowicie izolowana od maluszka czy moze go karmic?
    Odciagnietym mlekiem, bo jest izolowana. U dziecka może przebywać tata:( chociaż nie wiem, jak to działa w przypadku niewielkiego przeziębienia...

Jamniczakuchnia, nie lubię kołatania, tylko to, że mamy podobne odczucia;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2016, 10:38

• Olina Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny w ładna sobote;-) Andrea u Ciebie to juz faktycznie prosta i zaraz bedziesz ze swoim dzidziusiem ;-))))
    u nas chyba tez nie można sie widziec z dzidzią jak sie jest przeziebionym....ehhh :(

wgl wczoraj po info, ze bede miec cesarke pomyślałam, że wynajme sobie osobna sale w szpitalu, żeby A ze mna był w sensie spał tak mały bedzie mogł byc z nami, bo tak go by zabrały położne..

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabdorota Twój suwaczek chyba taki prawdziwy wtej chwili co :D

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mam dzisiaj fatalny nastrój, taki kurde pesymistyczny że to do mnie niepodobne. Nie wiem co te hormony tam robią, ale niech już przestaną.

‹‹ 1077 1078 1079 1080 1081 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ