Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › W ciąży - ogólne › Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina, mnie też nie zawsze bolą. Dzisiaj bolały te ostatnie tylko. Przez moment myślałam, że może coś się rozkreci, ale ustąpiły, dziady jedne:D
    Chociaż lipa rodzic z przeziębieniem, bo by mi Pole zabrali do innej sali...

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabdorota nie wiem czy by ci ja zabrali, moja kuzynka jak rodzila byla przeziebiona i po porodzie dostala pojedyncza sale zeby innych nie pozarazac ale dziecko miala caly czas przy sobie. Maluch dostaje przeciwciala z siara wiec przynajmniej teoretycznie nic nie powinno sie stac. No chyba ze u was w szpitalu sa inne zasady.

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • fabiola Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo dziękuję że trzymałyscie kciuki za mnie i Męża, obroniliśmy się i jestem najszczesliwsza osoba na świecie :)

Jestem dwa dni do tyłu i nie wiem kiedy Was nadrobię :(

panda80, nick nieaktualny, agulas, Dobson, Andrea20, Lanusia93, _Saszka_ lubią tę wiadomość

atdcjw4zbts1ljz3.png

3i49jw4zl4uo1feg.png[/url]
  • czarna_owca Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie znow obudzilam zalana mlekiem ehhh jak zapomne uzyc wkladek laktacyjnych to czasem nawet przescieradlo jest mokre :/ ale sobie tlumacze, ze produkcja ruszyla, wiec moze pozniej bedzie mi latwiej.

Skurczy zadnych, cisza w eterze. A biodra to bym najchetniej sobie odkrecila...

Ponarzekalam to lece jakies dobre sniadanko zrobic. Milego weekendu :)

Larisa lubi tę wiadomość

mhsv3e5e7kvmf6ta.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ameiva wrote:
    fabdorota nie wiem czy by ci ja zabrali, moja kuzynka jak rodzila byla przeziebiona i po porodzie dostala pojedyncza sale zeby innych nie pozarazac ale dziecko miala caly czas przy sobie. Maluch dostaje przeciwciala z siara wiec przynajmniej teoretycznie nic nie powinno sie stac. No chyba ze u was w szpitalu sa inne zasady.
    Zabraliby :( Położna na szpitalnej SR mówiła i nawet pokazywała, w której sali leżą dzieci chorych mam...

• ania0141 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Larisa wrote:
    Ja tez nie mam fal gorąca, ale jak Ania napisała to myślę, że organizm szykuje się do wielkiego dnia :)
    Moja nicka średnia bo martwilam się o synka. Bardzo mu oczka ropieja i jeszcze ma trochę kataru do tego... :(
    Miłego weekendu!
    ropiejące oczka dobrze jest przemywać rumiankiem:)

Larisa lubi tę wiadomość

ania0141
  • paprotka30 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz jestem po sniadadniu. Mała tak się wije ze aż boli.
    Do tego ciągle to biodro mi doskwiera. Nie wiem o co chodzi ale chodzę gorzej nie moja 85letnia babcia : p a tu na zakupy trzeba by jechać hmmm

Fabiola gratulacje!

Ciekawe jak tam Kamaaa po cc? Bo chyba się nie odzywała?

Ah i od dzisiaj mogę juz rodzic, zgodnie z tym co mówił lekarz : )
    Tylko ze skurczy brak, nic totalnie się nie dzieje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2016, 09:02

fabiola lubi tę wiadomość

• ania0141 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uciekam z mężem na zakupy póki jestem na chodzie bo za godzinę mogę tyłka nie podnieść tak już mam,że niczego nie planuję wcześniej,wszystko w danej chwili...miłej soboty kobietki:)

ania0141
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2016, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabdorota wrote:
    Cześć ;)
    Ja też praktycznie nie spałam, bo katar i... skurczybyki. Straszaki of kors, więc sobie nadziei nie robiłam, ale w sumie jest radocha, bo może trochę skroca szyjke :D
    Skończyły się dopiero gdzieś o 4:30 i nawet udało mi się przysnac, a 15 minut temu pies nas wybudził. Może uda się jeszcze dospac;)
    W ogóle nowa nowość. Przy każdym skurczu oblewala mnie fala gorąca i potu w ilościach hurtowych. Pierwszy raz tak było. Też Wam się tak zdarza przy straszakach?

Tak. I kołatanie serca...

fabdorota lubi tę wiadomość

• agulas Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabiola gratuluję!

Ja dziś zaczynam 37 tydzień!!! Jestem przeszczesliwa, że udało mi się dotrwać w dwupaku tak wiele :)

Dziś będziemy skręcac duża szafę dla Małej.

Pisalyscie wczoraj o wyparzaniu i wczoraj poszły w ruch butelki, smoczki, nakładki, opakowania :D

ania0141, fabiola lubią tę wiadomość

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry
    Mnie chrapanie męża obudziło po 7 i koniec spania.
    Właśnie lezakujemy z Zosią po drugim śniadaniu a mąż sprząta :-) jak ja lubię weekendy :-)

Miłego spokojnego dnia Mamusie :-)

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • Andrea20 Ekspertka

Wysłany: 19 marca 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja dołączam do grupy niewyspanych...

Od wczoraj 21 skurcze nieregularne bolesne, po 23 zasnelam o 2:30 obudził mnie skurcz i wtedy regularne co 7 minut jak w zegarku zeszly do 5 minut nawet jak chodzilam ale nie były takie baardzo bolesne jak czasami mniewam i o 5:30 postęp spadł, zasnelam wykończona od 9 znowu mnie mecza co 15-10-8 minut ale juz takie bardzo konkretne ale nadal nie takie regularne.
    Biegunka cala noc i rano tez, bol w krzyżu,pachwinach, nogach, jak się rusze to jakas masakra tak boli podbrzusze... Ehh jestem wykończona... Z każdym dniem coraz gorzej...
    Wczoraj popołudniu jak malowalam rzęsy to moje jelita oddawały taki rytmiczny dziwny dźwięk jak by odsysanie wody pewnie stad ta biegunka...

dqpr3e5e7c3z43yz.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andrea Ty już bomba tykajaca jesteś także wszystko pracuje bo już pewnie tuż tuż ;)

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoho, Andrea, szykuj się:D

• Andrea20 Ekspertka

Wysłany: 19 marca 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonkaaa wrote:
    Andrea Ty już bomba tykajaca jesteś także wszystko pracuje bo już pewnie tuż tuż ;)

Iwonka idealne porównanie hehe, dokładnie tak się czuje :)

dqpr3e5e7c3z43yz.png
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabdorota wrote:
    Zabraliby :( Położna na szpitalnej SR mówiła i nawet pokazywała, w której sali leżą dzieci chorych mam...
    a no chyba ze tak ;/ a mama w takiej sytuacji jest calkowicie izolowana od maluszka czy moze go karmic?

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ameiva wrote:
    a no chyba ze tak ;/ a mama w takiej sytuacji jest calkowicie izolowana od maluszka czy moze go karmic?
    Odciagnietym mlekiem, bo jest izolowana. U dziecka może przebywać tata:( chociaż nie wiem, jak to działa w przypadku niewielkiego przeziębienia...

Jamniczakuchnia, nie lubię kołatania, tylko to, że mamy podobne odczucia;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2016, 10:38

• Olina Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny w ładna sobote;-) Andrea u Ciebie to juz faktycznie prosta i zaraz bedziesz ze swoim dzidziusiem ;-))))
    u nas chyba tez nie można sie widziec z dzidzią jak sie jest przeziebionym....ehhh :(

wgl wczoraj po info, ze bede miec cesarke pomyślałam, że wynajme sobie osobna sale w szpitalu, żeby A ze mna był w sensie spał tak mały bedzie mogł byc z nami, bo tak go by zabrały położne..

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabdorota Twój suwaczek chyba taki prawdziwy wtej chwili co :D

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mam dzisiaj fatalny nastrój, taki kurde pesymistyczny że to do mnie niepodobne. Nie wiem co te hormony tam robią, ale niech już przestaną.

‹‹ ‹ 1077 1078 1079 1080 1081 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jakie witaminy warto suplementować w ciąży?

Ciąża to okres, w którym organizm kobiety potrzebuje zwiększonej ilości składników odżywczych. Właściwa suplementacja witamin wspiera rozwój dziecka i chroni zdrowie przyszłej mamy. Zanim jednak sięgniemy po jakiekolwiek preparaty, konieczna jest konsultacja z lekarzem prowadzącym ciążę, który dobierze suplementację dostosowaną do indywidualnych potrzeb.

CZYTAJ WIĘCEJ