X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olina wrote:
    hej dziewczyny w ładna sobote;-) Andrea u Ciebie to juz faktycznie prosta i zaraz bedziesz ze swoim dzidziusiem ;-))))
    u nas chyba tez nie można sie widziec z dzidzią jak sie jest przeziebionym....ehhh :(

wgl wczoraj po info, ze bede miec cesarke pomyślałam, że wynajme sobie osobna sale w szpitalu, żeby A ze mna był w sensie spał tak mały bedzie mogł byc z nami, bo tak go by zabrały położne..

A to tak normalnie po cesarce nie możesz mieć dziecka na sali? U nas na SR mówili, że jeżeli po CC dziecku nic nie dolega, to razem z mamą na salę. Tylko dzieckiem zajmuje się położna i ciągle tam przychodzi, pomóc Tobie i dziecku. Ale jak masz możliwość wynajęcia jednoosobowej sali, to zawsze większy komfort :)

Dzisiaj przeżyłam szok, tak narzekałyśmy na znieczulicę narodu, że ludzie nie przepuszczają kobiet w ciąży a tu dzisiaj taki cud ;) poszłam na bazarek do piekarni, kolejka oczywiście przez cały sklep i jeszcze na zewnątrz, normalnie jak w PRL. No to stoję, jak już udało mi się wejść w ten wężyk co stoi w sklepie to byłam zadowolona z siebie :) aż tu nagle pani od kasy krzyczy, że mnie zaprasza i pyta jeszcze czemu stoję i ludzie jej wtórują, mówią, że nie trzeba stać tylko od razu do kasy :)

agulas lubi tę wiadomość

• fabdorota Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olina wrote:
    fabdorota Twój suwaczek chyba taki prawdziwy wtej chwili co :D
    W sensie, że z tym seksem? Wczoraj go przeczytałam i śmiech mnie ogarnął, bo komu by przyszło do głowy się <3 jak już wody odejdą:D
    Ale ja jakoś ochoty już nie mam, a M ma opory... :/

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • agulas Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabdorota to fakt, seks może pomóc :P

Ja na wizycie 29 kwietnia będę mieć dokładnie 37 tyg 3 dni i zapytam lekarza czy nie widzi przeciwwskazań. Jeśli nie, to planuje tak co 3 dni :P może coś zadziała :) później po porodzie to już celibat totalny pewnie na miesiąc, dwa. Trzeba korzystać teraz póki można :P

Ja już chciałabym, żeby było po. Martwię się wszystkim. Poza tym ciężko z brzuszkiem jak same wiecie. A mój małż wyskoczył wczoraj z tekstem, że może na zimę to już będę w drugiej ciąży :D

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina u nas to zaleznie czy ktos jest czy nie, bo jak sama bede po cesarce, bo cos tam to one go zabiora, żeby miec tam na oku, a nie latac ciagle.
    No mozna wynajac sale o ile jest wolna...wczesniej wgl nie miałam takiego zamiaru, ale skoro sie zmienił porod to czesciej o tym mysle. oczywicie moi rodzice to nie bardzo za tą sala, bo nie ma to jak byc zludzmi niz samej, ale no sama nie wiem;//////// chciałam tylko na jedna góra 2 doby

agulas o bozu :P a moj do mnie dzis moze chcesz 8 dzieci o.O mowie chyba jestes szalony:P bo w dzien dobry tvn mowili o rodzinach wielodzietnych :P

fabdorota tez mnie ogarnał smiech jak to przeczytałam, ale tak ogolnie pisze ze zmeczenie itp ...

z tymi seksami teraz to ciezko bo brzuch wielki, ledwo sie ruszamy, a tu jeszcze seksy jakos mnie tak nie ciagnie.......

ja sie tak zastanawiałam czemu ja do(planowanego)porodu mam wizyty co tydzien, a niektore z Was juz wcale ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2016, 11:26

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • MagSz Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie żeby patrzeć czy mały się nie obrócił :)

f2wlcbxmqludqper.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olina wrote:
    Karolina u nas to zaleznie czy ktos jest czy nie, bo jak sama bede po cesarce, bo cos tam to one go zabiora, żeby miec tam na oku, a nie latac ciagle.
    No mozna wynajac sale o ile jest wolna...wczesniej wgl nie miałam takiego zamiaru, ale skoro sie zmienił porod to czesciej o tym mysle. oczywicie moi rodzice to nie bardzo za tą sala, bo nie ma to jak byc zludzmi niz samej, ale no sama nie wiem;//////// chciałam tylko na jedna góra 2 doby

No nie wiem, czy od razu po porodzie są potrzebni ludzie na sali, szczególnie jakbyś była po CC ;)
    Wybierz to co, będzie dla Ciebie najlepsze :) ale mam nadzieję, że mały jeszcze się obróci. Kiedyś już chyba mówiłam, że koleżanka mnie pocieszała historią swojej koleżanki, której w dniu, kiedy miała mieć CC dziecko się przewróciło i zaczął się poród. Koniec końców urodziła SN.

Olina lubi tę wiadomość

• Olina Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no w sumie może i tak ;) ale myśle, że teraz jak pojde da mi juz skierowanie do spzitala imi wyznacza cc, bo z taka waga i takim brzuchem chyba sie nie obróci, chocia moze, moze ;D
    własnie umyłam okna, miny ludzi z ulicy o.O jeszcze wtej super pizamie z pepco za 9.90 ahhahaha

Karolina w sumie to mi nikt tam nie jest potrzebny no moze oprocz A zeby do mnie cos gadał hahahahhaha i zeby był z nami mały, fajnie by było ;-)))))))ale co szpital to tez jakies inne zwyczaje...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2016, 11:50

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w południe, w gronie mam niewyspanych.... Młody w nocy tak szlal że nie było mowy o spaniu, aż bałam się ze zaraz woerk z wodami mi przebije.

Starszak wstał o 7:14 więc tyle z kojego spania....

Dziś robię drugie podejście do kupna wózka ;)

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaa zycze powodzenia w kupowaniu;))))
    ja tez dzis spałam srednio, bo lekarz mi kazał spac na bokach i tak bardzo byłam na tym skupina , ze mnie wszystko bolało:((

Anastazjaaa lubi tę wiadomość

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie mogę spać na bokach, mój dzieć mówi stanowczo nie na spanie na prawym boku a jak tylko kładę się na lewym boli mnie macica i brzuch twardnieje jak kamień :/
    Śpię na plecach na wielu poduszkach w pozycji pół leżącej pół siedzącej. Mówię wam masakra...

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja śpię na brzuchu :D tak mi najwygodniej :p

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zazdrooooooo
    ja tez nie moge zabardzo a tych bokach spac, ale musze

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wróciłam z zakupów i jestem padnięta,obiad zjedzony i trzeba poleżeć...a tyle rzeczy miałam zamiar zrobić i niestety na zamiarach się skończyło...pogoda brzydka,nie dość,że zimno to jeszcze śnieg prószy ...

ania0141
  • paprotka30 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolcia1405 wrote:
    A ja śpię na brzuchu :D tak mi najwygodniej :p

nie wiem jak Ci się to udaje hihi, ja nie mogę się doczekać kiedy będę mogła położyć się w ten sposób : p

Anastazjaaa lubi tę wiadomość

• ania0141 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andrea i jak tam?

ania0141
  • Andrea20 Ekspertka

Wysłany: 19 marca 2016, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu oprócz okropnych bóli podbrzusza i nieregularnych skurczy nic się na razie nie dzieje :) Może lepiej bo sama jestem w domu a K będzie dopiero po 18 :)

dqpr3e5e7c3z43yz.png
  • Dobson Ekspertka

Wysłany: 19 marca 2016, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andrea, planujesz podjechać wieczorkiem na IP, czy raczej nie? Bo w sumie może będą chcieli cię zostawić na oddziale, a tego pewnie chciałabyś uniknąć :D W każdym razie trzymaj się jakoś i jak będzie boleć za bardzo to śmigaj na szpital. Trzymam kciuki :*

f2w3lhb8uhmwdzoi.png
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andrea20 wrote:
    Aniu oprócz okropnych bóli podbrzusza i nieregularnych skurczy nic się na razie nie dzieje :) Może lepiej bo sama jestem w domu a K będzie dopiero po 18 :)
    trzymam kciuki żebyś do 18 wytrwała a później...możesz rodzić:)

ania0141
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale tu dzisiaj cisza?
    Aleksandrakili odzywała się?
    Niuninka ,Szotka co u was?

ania0141
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :-)
    Andrea czy to się już coś zaczyna? :-)
    Dzisiaj zaliczyłam fryzjera, odrosty zrobione i od razu lepiej ;-)
    Ja to spać na plecach nie mogę, jakoś mi bardzo niewygodnie, tylko boczki wchodzą w grę ;-) Co do seksów to o dziwo hmm fajnie było ;-) Jak tak pomyślę że parę dni temu nie mogłam dojść do kuchni itd to teraz mam przypływ mocy :-) Dziwne to... No wiadomo, ze już tak nie pobiegam, bo się męczę, ale to pikuś w porównaniu do tego co było. Aczkolwiek przyjaciółka mamy (pielęgniarka na emeryturze) pocieszyła mnie, że po bólach przepowiadających to tak 2 tyg i poród ha,ha Bardzo śmieszne :-) Torba nadal nie spakowana, ja się jeszcze nigdzie nie wybieram :-) Pranie mi się skończyło, ciekawe jak tam rożek, czy przeżył...
    Miłego weekendu :-)

‹‹ 1078 1079 1080 1081 1082 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ