X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olina wrote:
    hej dziewczyny w ładna sobote;-) Andrea u Ciebie to juz faktycznie prosta i zaraz bedziesz ze swoim dzidziusiem ;-))))
    u nas chyba tez nie można sie widziec z dzidzią jak sie jest przeziebionym....ehhh :(

wgl wczoraj po info, ze bede miec cesarke pomyślałam, że wynajme sobie osobna sale w szpitalu, żeby A ze mna był w sensie spał tak mały bedzie mogł byc z nami, bo tak go by zabrały położne..

A to tak normalnie po cesarce nie możesz mieć dziecka na sali? U nas na SR mówili, że jeżeli po CC dziecku nic nie dolega, to razem z mamą na salę. Tylko dzieckiem zajmuje się położna i ciągle tam przychodzi, pomóc Tobie i dziecku. Ale jak masz możliwość wynajęcia jednoosobowej sali, to zawsze większy komfort :)

Dzisiaj przeżyłam szok, tak narzekałyśmy na znieczulicę narodu, że ludzie nie przepuszczają kobiet w ciąży a tu dzisiaj taki cud ;) poszłam na bazarek do piekarni, kolejka oczywiście przez cały sklep i jeszcze na zewnątrz, normalnie jak w PRL. No to stoję, jak już udało mi się wejść w ten wężyk co stoi w sklepie to byłam zadowolona z siebie :) aż tu nagle pani od kasy krzyczy, że mnie zaprasza i pyta jeszcze czemu stoję i ludzie jej wtórują, mówią, że nie trzeba stać tylko od razu do kasy :)

agulas lubi tę wiadomość

• fabdorota Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olina wrote:
    fabdorota Twój suwaczek chyba taki prawdziwy wtej chwili co :D
    W sensie, że z tym seksem? Wczoraj go przeczytałam i śmiech mnie ogarnął, bo komu by przyszło do głowy się <3 jak już wody odejdą:D
    Ale ja jakoś ochoty już nie mam, a M ma opory... :/

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • agulas Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabdorota to fakt, seks może pomóc :P

Ja na wizycie 29 kwietnia będę mieć dokładnie 37 tyg 3 dni i zapytam lekarza czy nie widzi przeciwwskazań. Jeśli nie, to planuje tak co 3 dni :P może coś zadziała :) później po porodzie to już celibat totalny pewnie na miesiąc, dwa. Trzeba korzystać teraz póki można :P

Ja już chciałabym, żeby było po. Martwię się wszystkim. Poza tym ciężko z brzuszkiem jak same wiecie. A mój małż wyskoczył wczoraj z tekstem, że może na zimę to już będę w drugiej ciąży :D

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina u nas to zaleznie czy ktos jest czy nie, bo jak sama bede po cesarce, bo cos tam to one go zabiora, żeby miec tam na oku, a nie latac ciagle.
    No mozna wynajac sale o ile jest wolna...wczesniej wgl nie miałam takiego zamiaru, ale skoro sie zmienił porod to czesciej o tym mysle. oczywicie moi rodzice to nie bardzo za tą sala, bo nie ma to jak byc zludzmi niz samej, ale no sama nie wiem;//////// chciałam tylko na jedna góra 2 doby

agulas o bozu :P a moj do mnie dzis moze chcesz 8 dzieci o.O mowie chyba jestes szalony:P bo w dzien dobry tvn mowili o rodzinach wielodzietnych :P

fabdorota tez mnie ogarnał smiech jak to przeczytałam, ale tak ogolnie pisze ze zmeczenie itp ...

z tymi seksami teraz to ciezko bo brzuch wielki, ledwo sie ruszamy, a tu jeszcze seksy jakos mnie tak nie ciagnie.......

ja sie tak zastanawiałam czemu ja do(planowanego)porodu mam wizyty co tydzien, a niektore z Was juz wcale ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2016, 11:26

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • MagSz Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie żeby patrzeć czy mały się nie obrócił :)

f2wlcbxmqludqper.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olina wrote:
    Karolina u nas to zaleznie czy ktos jest czy nie, bo jak sama bede po cesarce, bo cos tam to one go zabiora, żeby miec tam na oku, a nie latac ciagle.
    No mozna wynajac sale o ile jest wolna...wczesniej wgl nie miałam takiego zamiaru, ale skoro sie zmienił porod to czesciej o tym mysle. oczywicie moi rodzice to nie bardzo za tą sala, bo nie ma to jak byc zludzmi niz samej, ale no sama nie wiem;//////// chciałam tylko na jedna góra 2 doby

No nie wiem, czy od razu po porodzie są potrzebni ludzie na sali, szczególnie jakbyś była po CC ;)
    Wybierz to co, będzie dla Ciebie najlepsze :) ale mam nadzieję, że mały jeszcze się obróci. Kiedyś już chyba mówiłam, że koleżanka mnie pocieszała historią swojej koleżanki, której w dniu, kiedy miała mieć CC dziecko się przewróciło i zaczął się poród. Koniec końców urodziła SN.

Olina lubi tę wiadomość

• Olina Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no w sumie może i tak ;) ale myśle, że teraz jak pojde da mi juz skierowanie do spzitala imi wyznacza cc, bo z taka waga i takim brzuchem chyba sie nie obróci, chocia moze, moze ;D
    własnie umyłam okna, miny ludzi z ulicy o.O jeszcze wtej super pizamie z pepco za 9.90 ahhahaha

Karolina w sumie to mi nikt tam nie jest potrzebny no moze oprocz A zeby do mnie cos gadał hahahahhaha i zeby był z nami mały, fajnie by było ;-)))))))ale co szpital to tez jakies inne zwyczaje...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2016, 11:50

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w południe, w gronie mam niewyspanych.... Młody w nocy tak szlal że nie było mowy o spaniu, aż bałam się ze zaraz woerk z wodami mi przebije.

Starszak wstał o 7:14 więc tyle z kojego spania....

Dziś robię drugie podejście do kupna wózka ;)

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaa zycze powodzenia w kupowaniu;))))
    ja tez dzis spałam srednio, bo lekarz mi kazał spac na bokach i tak bardzo byłam na tym skupina , ze mnie wszystko bolało:((

Anastazjaaa lubi tę wiadomość

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie mogę spać na bokach, mój dzieć mówi stanowczo nie na spanie na prawym boku a jak tylko kładę się na lewym boli mnie macica i brzuch twardnieje jak kamień :/
    Śpię na plecach na wielu poduszkach w pozycji pół leżącej pół siedzącej. Mówię wam masakra...

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja śpię na brzuchu :D tak mi najwygodniej :p

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zazdrooooooo
    ja tez nie moge zabardzo a tych bokach spac, ale musze

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wróciłam z zakupów i jestem padnięta,obiad zjedzony i trzeba poleżeć...a tyle rzeczy miałam zamiar zrobić i niestety na zamiarach się skończyło...pogoda brzydka,nie dość,że zimno to jeszcze śnieg prószy ...

ania0141
  • paprotka30 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolcia1405 wrote:
    A ja śpię na brzuchu :D tak mi najwygodniej :p

nie wiem jak Ci się to udaje hihi, ja nie mogę się doczekać kiedy będę mogła położyć się w ten sposób : p

Anastazjaaa lubi tę wiadomość

• ania0141 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andrea i jak tam?

ania0141
  • Andrea20 Ekspertka

Wysłany: 19 marca 2016, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu oprócz okropnych bóli podbrzusza i nieregularnych skurczy nic się na razie nie dzieje :) Może lepiej bo sama jestem w domu a K będzie dopiero po 18 :)

dqpr3e5e7c3z43yz.png
  • Dobson Ekspertka

Wysłany: 19 marca 2016, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andrea, planujesz podjechać wieczorkiem na IP, czy raczej nie? Bo w sumie może będą chcieli cię zostawić na oddziale, a tego pewnie chciałabyś uniknąć :D W każdym razie trzymaj się jakoś i jak będzie boleć za bardzo to śmigaj na szpital. Trzymam kciuki :*

f2w3lhb8uhmwdzoi.png
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andrea20 wrote:
    Aniu oprócz okropnych bóli podbrzusza i nieregularnych skurczy nic się na razie nie dzieje :) Może lepiej bo sama jestem w domu a K będzie dopiero po 18 :)
    trzymam kciuki żebyś do 18 wytrwała a później...możesz rodzić:)

ania0141
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale tu dzisiaj cisza?
    Aleksandrakili odzywała się?
    Niuninka ,Szotka co u was?

ania0141
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :-)
    Andrea czy to się już coś zaczyna? :-)
    Dzisiaj zaliczyłam fryzjera, odrosty zrobione i od razu lepiej ;-)
    Ja to spać na plecach nie mogę, jakoś mi bardzo niewygodnie, tylko boczki wchodzą w grę ;-) Co do seksów to o dziwo hmm fajnie było ;-) Jak tak pomyślę że parę dni temu nie mogłam dojść do kuchni itd to teraz mam przypływ mocy :-) Dziwne to... No wiadomo, ze już tak nie pobiegam, bo się męczę, ale to pikuś w porównaniu do tego co było. Aczkolwiek przyjaciółka mamy (pielęgniarka na emeryturze) pocieszyła mnie, że po bólach przepowiadających to tak 2 tyg i poród ha,ha Bardzo śmieszne :-) Torba nadal nie spakowana, ja się jeszcze nigdzie nie wybieram :-) Pranie mi się skończyło, ciekawe jak tam rożek, czy przeżył...
    Miłego weekendu :-)

‹‹ 1078 1079 1080 1081 1082 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ