Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyOlina wrote:hej dziewczyny w ładna sobote;-) Andrea u Ciebie to juz faktycznie prosta i zaraz bedziesz ze swoim dzidziusiem )))
u nas chyba tez nie można sie widziec z dzidzią jak sie jest przeziebionym....ehhh
wgl wczoraj po info, ze bede miec cesarke pomyślałam, że wynajme sobie osobna sale w szpitalu, żeby A ze mna był w sensie spał tak mały bedzie mogł byc z nami, bo tak go by zabrały położne..
A to tak normalnie po cesarce nie możesz mieć dziecka na sali? U nas na SR mówili, że jeżeli po CC dziecku nic nie dolega, to razem z mamą na salę. Tylko dzieckiem zajmuje się położna i ciągle tam przychodzi, pomóc Tobie i dziecku. Ale jak masz możliwość wynajęcia jednoosobowej sali, to zawsze większy komfort
Dzisiaj przeżyłam szok, tak narzekałyśmy na znieczulicę narodu, że ludzie nie przepuszczają kobiet w ciąży a tu dzisiaj taki cud poszłam na bazarek do piekarni, kolejka oczywiście przez cały sklep i jeszcze na zewnątrz, normalnie jak w PRL. No to stoję, jak już udało mi się wejść w ten wężyk co stoi w sklepie to byłam zadowolona z siebie aż tu nagle pani od kasy krzyczy, że mnie zaprasza i pyta jeszcze czemu stoję i ludzie jej wtórują, mówią, że nie trzeba stać tylko od razu do kasyagulas lubi tę wiadomość
-
Olina wrote:fabdorota Twój suwaczek chyba taki prawdziwy wtej chwili co
Ale ja jakoś ochoty już nie mam, a M ma opory... -
fabdorota to fakt, seks może pomóc
Ja na wizycie 29 kwietnia będę mieć dokładnie 37 tyg 3 dni i zapytam lekarza czy nie widzi przeciwwskazań. Jeśli nie, to planuje tak co 3 dni może coś zadziała później po porodzie to już celibat totalny pewnie na miesiąc, dwa. Trzeba korzystać teraz póki można
Ja już chciałabym, żeby było po. Martwię się wszystkim. Poza tym ciężko z brzuszkiem jak same wiecie. A mój małż wyskoczył wczoraj z tekstem, że może na zimę to już będę w drugiej ciąży -
Karolina u nas to zaleznie czy ktos jest czy nie, bo jak sama bede po cesarce, bo cos tam to one go zabiora, żeby miec tam na oku, a nie latac ciagle.
No mozna wynajac sale o ile jest wolna...wczesniej wgl nie miałam takiego zamiaru, ale skoro sie zmienił porod to czesciej o tym mysle. oczywicie moi rodzice to nie bardzo za tą sala, bo nie ma to jak byc zludzmi niz samej, ale no sama nie wiem;//////// chciałam tylko na jedna góra 2 doby
agulas o bozu a moj do mnie dzis moze chcesz 8 dzieci mowie chyba jestes szalony:P bo w dzien dobry tvn mowili o rodzinach wielodzietnych
fabdorota tez mnie ogarnał smiech jak to przeczytałam, ale tak ogolnie pisze ze zmeczenie itp ...
z tymi seksami teraz to ciezko bo brzuch wielki, ledwo sie ruszamy, a tu jeszcze seksy jakos mnie tak nie ciagnie.......
ja sie tak zastanawiałam czemu ja do(planowanego)porodu mam wizyty co tydzien, a niektore z Was juz wcale ...Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2016, 11:26
-
nick nieaktualnyOlina wrote:Karolina u nas to zaleznie czy ktos jest czy nie, bo jak sama bede po cesarce, bo cos tam to one go zabiora, żeby miec tam na oku, a nie latac ciagle.
No mozna wynajac sale o ile jest wolna...wczesniej wgl nie miałam takiego zamiaru, ale skoro sie zmienił porod to czesciej o tym mysle. oczywicie moi rodzice to nie bardzo za tą sala, bo nie ma to jak byc zludzmi niz samej, ale no sama nie wiem;//////// chciałam tylko na jedna góra 2 doby
No nie wiem, czy od razu po porodzie są potrzebni ludzie na sali, szczególnie jakbyś była po CC
Wybierz to co, będzie dla Ciebie najlepsze ale mam nadzieję, że mały jeszcze się obróci. Kiedyś już chyba mówiłam, że koleżanka mnie pocieszała historią swojej koleżanki, której w dniu, kiedy miała mieć CC dziecko się przewróciło i zaczął się poród. Koniec końców urodziła SN.Olina lubi tę wiadomość
-
no w sumie może i tak ale myśle, że teraz jak pojde da mi juz skierowanie do spzitala imi wyznacza cc, bo z taka waga i takim brzuchem chyba sie nie obróci, chocia moze, moze
własnie umyłam okna, miny ludzi z ulicy jeszcze wtej super pizamie z pepco za 9.90 ahhahaha
Karolina w sumie to mi nikt tam nie jest potrzebny no moze oprocz A zeby do mnie cos gadał hahahahhaha i zeby był z nami mały, fajnie by było ))))))ale co szpital to tez jakies inne zwyczaje...Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2016, 11:50
-
A ja nie mogę spać na bokach, mój dzieć mówi stanowczo nie na spanie na prawym boku a jak tylko kładę się na lewym boli mnie macica i brzuch twardnieje jak kamień
Śpię na plecach na wielu poduszkach w pozycji pół leżącej pół siedzącej. Mówię wam masakra... -
Andrea, planujesz podjechać wieczorkiem na IP, czy raczej nie? Bo w sumie może będą chcieli cię zostawić na oddziale, a tego pewnie chciałabyś uniknąć W każdym razie trzymaj się jakoś i jak będzie boleć za bardzo to śmigaj na szpital. Trzymam kciuki :*
-
Hejka
Andrea czy to się już coś zaczyna?
Dzisiaj zaliczyłam fryzjera, odrosty zrobione i od razu lepiej
Ja to spać na plecach nie mogę, jakoś mi bardzo niewygodnie, tylko boczki wchodzą w grę Co do seksów to o dziwo hmm fajnie było Jak tak pomyślę że parę dni temu nie mogłam dojść do kuchni itd to teraz mam przypływ mocy Dziwne to... No wiadomo, ze już tak nie pobiegam, bo się męczę, ale to pikuś w porównaniu do tego co było. Aczkolwiek przyjaciółka mamy (pielęgniarka na emeryturze) pocieszyła mnie, że po bólach przepowiadających to tak 2 tyg i poród ha,ha Bardzo śmieszne Torba nadal nie spakowana, ja się jeszcze nigdzie nie wybieram Pranie mi się skończyło, ciekawe jak tam rożek, czy przeżył...
Miłego weekendu