X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2016, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ponad 2 godziny spaceru za mną, może to poprawi mi nastrój i rozkręci jakąś akcję :D

• ania0141 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamaaa jak się czujesz?jak maleńka?
    A nasze nowe mamusie czemu się nie odzywają,kobietki chwalcie się swoimi pociechami!!!!
    co u was?jak skarbusie?

ania0141
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamniczakuchnia wrote:
    Ponad 2 godziny spaceru za mną, może to poprawi mi nastrój i rozkręci jakąś akcję :D
    kochana myj okna,pucuj podłogi,poprzytulaj męża...wrzuć piccolo do lodówki i może coś drgnie-a jak to nie pomoże to jednak trzeba czekać aż Andrea ruszy,po niej będziemy leciały po kolei,ona musi ten woreczek rozwiązać:)

jamniczakuchnia lubi tę wiadomość

ania0141
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po zakupach , leczo, gołąbki z sosikiem pomidorowym zrobione dla Kochanego bo rano znowu jedzie... Kochany szaleje z porzadkami a ja polozylam się na chwilę bo nogi jak balony ...

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paprotka30 wrote:
    nie wiem jak Ci się to udaje hihi, ja nie mogę się doczekać kiedy będę mogła położyć się w ten sposób : p

Śmiesznie to wygląda ale jakby na kucaka :D kolana zgiete i łokcie tez :D małż się ze mnie śmieje,że idealna pozycja na <3 hahaha :p

My dziś siadamy i wybieramy w końcu imię . :D mam już swój nowy typ :D ale coś czuje ze nie przejdzie :( :p

paprotka30 lubi tę wiadomość

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paprotka30 wrote:
    nie wiem jak Ci się to udaje hihi, ja nie mogę się doczekać kiedy będę mogła położyć się w ten sposób : p
    ehe mojego A siostra jak była w ciazy to sobie napompowała takie koło ratunkowe do basenu i tak spała na brzuchu hahahhhhaha

Anastazjaaa, paprotka30, Justyna Es lubią tę wiadomość

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabdorota wrote:
    Odciagnietym mlekiem, bo jest izolowana. U dziecka może przebywać tata:( chociaż nie wiem, jak to działa w przypadku niewielkiego przeziębienia...

Jamniczakuchnia, nie lubię kołatania, tylko to, że mamy podobne odczucia;)
    a to w takim razie lepiej zaciskac nogi i poczekac az infekcja minie :)

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2016, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania0141 wrote:
    kochana myj okna,pucuj podłogi,poprzytulaj męża...wrzuć piccolo do lodówki i może coś drgnie-a jak to nie pomoże to jednak trzeba czekać aż Andrea ruszy,po niej będziemy leciały po kolei,ona musi ten woreczek rozwiązać:)

Okna pomyte, w chacie czysto, męża wykorzystuje i nic a nic się nie rusza :D Także pozostaje czekać aż Andrea się rozpakuje!

ania0141 lubi tę wiadomość

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paprotka30 wrote:
    Mi też się już marzy sen na brzuchu - uwielbiam ;)

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Andrea20 Ekspertka

Wysłany: 19 marca 2016, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobson wrote:
    Andrea, planujesz podjechać wieczorkiem na IP, czy raczej nie? Bo w sumie może będą chcieli cię zostawić na oddziale, a tego pewnie chciałabyś uniknąć :D W każdym razie trzymaj się jakoś i jak będzie boleć za bardzo to śmigaj na szpital. Trzymam kciuki :*

Tym razem jade do szpitala albo jak odejda mi wody albo jak będę zwijala się z bólu przez skurcze i będą regularne, tak to nie jade nie chce mi się w szpitalu leżeć jak w domu mi lepiej, no chyba ze małego bym wgl nie czuła.

Eee ja tam się nie nakrecam jakoś, od kilku dni mam takie objawy tylko ze coraz silniejsze, cos czuje ze to tak wzrasta do tej pełni a wtedy jak się nic nie stanie to juz zwatpie :D

dqpr3e5e7c3z43yz.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dziś padałam na smiech jak wyszłam od mamy, a sąsiadka do mnie ''to Ty w ciazy jestes??" ja w duchu leje ze smiechu mowie ''tak za 2 tyg rodze' a ona
    o.O

nie widziałam HAHHHAHAHHAH

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    może któraś z was się skusi???
    http://allegro.pl/listing/listing.php?string=poduszka%20chmurka&search_scope=category-17272&bmatch=base-relevance-bab-1-3-0229

Karolina_Ina lubi tę wiadomość

ania0141
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2016, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamusie :)
    Ja po dłuższej nieobecności w końcu do Was witam :) Niestety u mnie bardzo kiepsko.. Leże w domu całymi dniami ze skurczami straszakami które mnie poprostu bolą... I nic nie można z tym zrobić tylko trzeba czekać i odpoczywać, żeby porodu nie przyspieszyć... Lekarz mówi, żeby jeszcze chociaż tydzień wytrzymać, do świąt także zaciskam nogi i wytrzymuje :) chociaz 2 razy na spacerze małym byłam bo już nie da się tak wylegiwać... :)

Zaraz siadam do komputera za chwilkę i będę nadrabiać strony na belly :) :*

ania0141, panda80 lubią tę wiadomość

• kredeczka91 Ekspertka

Wysłany: 19 marca 2016, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi dzisiaj siostry zrobiły babyshower <3 było pyszne jedzonko, koleżanki i siostry i było baaardzo fajnie ;) Maksiu dostał zabaweczki, ja posprzątałam cały dom, posiedziałyśmy, pogadałyśmy, pośmiałyśmy się i teraz synek możesz się rodzić (wczoraj miałam straszaki i mu mówie "musisz poczekać na babyshower!" no i przeszły :D)

ania0141, paprotka30, fabdorota, panda80, Lanusia93, Endzis, Rotenkopf lubią tę wiadomość

• Ameiva Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 01:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju znów nie mogę zasnąć :-(

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • pucek Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 04:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zlamalam celibat po ok 1,5 mca bez seksu i efekt jest taki ze zaraz po dostałam regularnych skurczy co 7 minut. Myślałam ze przejdą ale ani prysznic ani nospa nie pomigly. Na Ip ktg zapisy nawet powyżej 60- bolesne, ciśnienie 160/90... Dostałam kroplówkę wyciszającą i lekarz mówi ze nie sadzi żeby miało iść cos do przodu ale jakby co to nie będą hamować... Maly ma dopiero ok 2150g... Przerazona jestem a skurcze są nadal...

3jgx3e3k4o8x3ff9.png
    Kochamy Cię maleństwo <3
    gr3nn7pysxbmhwee.png
    13.06.2015
    Kochamy i tęsknimy...
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 05:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o jo joj pucek i jak tam???jesteśmy na tym samym etapie,rozmawiałam z lekarzem i powiedział,że na tym etapie ciąży mogłabym rodzić i bez podania sterydów...ale lepiej poczekać 2tygodnie i wtedy ciąża jest donoszona aczkolwiek gdyby zdarzyło się że bym urodziła teraz to maluch jest już bezpieczny...ale mimo o życzę ci wstrzymania akcji na te 2tygodnie jeszcze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2016, 05:51

ania0141
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 05:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja czekam te 2tygodnie i jak po kilku miesiącach przerwy dorwę męża to raczej ciąża przenoszona nie będzie:)
    chociaż dzisiaj w nocy takie bóle miałam i skurcze,że myślałam,że pojedziemy do szpitala ale minęły,myślę że mały zszedł niżej bo czuję go bardzo nisko-a wczoraj nachodziłam się po sklepach

perła ziemi lubi tę wiadomość

ania0141
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 05:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no już mamy czworo dzieciaczków na liście-suuuper!

ania0141
  • pucek Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, trochę się uspokoiło, zobaczymy co będzie

Larisa, ania0141 lubią tę wiadomość

3jgx3e3k4o8x3ff9.png
    Kochamy Cię maleństwo <3
    gr3nn7pysxbmhwee.png
    13.06.2015
    Kochamy i tęsknimy...
‹‹ 1079 1080 1081 1082 1083 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ