X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamniczakuchnia wrote:
    Mania, ja też mam ciut gorszy wzrok :) Ale słyszałam że jakiś czas po porodzie wróci do normy, a jak nie to trzeba będzie wybrać się na wymianę szkieł :D
    Ja też mam gorszy i bez okularów już prawie nic nie widzę. Mam nadzieję, ze po porodzie wada wzroku będzie taka jak była, a nie gorsza. Aż strach iść do okulisty.

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania szkoda, że lekarzowi się nie chciało, nawet jeżeli uważa, że na tym etapie się tego nie robi no to ciężarnej się nie odmawia. Ja na wejściu powiedziałam, że najbardziej zależy mi na wadze, wiem, że może być ten pomiar błędny, ale chce mniej więcej wiedzieć.

Mania ja też bym nie znała wagi dziecka, bo miałam więcej usg nie robić. Ale ponieważ na ostatnim mały sporo ważył, a mój mąż urodził się z wagą 4200 g to moja gin dla pewności wysłała mnie na jeszcze jedno. No i ponieważ ostatnio czuję te naciski i szyjka się skróciła, to przyspieszyła mi wizytę.

Teraz siedzę i czytam o tym III-cim stopniu łożyska i zaczynam się stresować, czy wszystko będzie z nim dobrze i mam nadzieję, że szybko wyjdzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 19:37

ania0141, mania lubią tę wiadomość

• Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [=http://naforum.zapodaj.net/6ce6aa112252.jpg.html]http://naforum.zapodaj.net/thumbs/6ce6aa112252.jpg[/url] http://naforum.zapodaj.net/thumbs/df63495c4fe2.jpg

Wy o rurkach z kremem dwa dni temu a ja dzisiaj gofry wersja na bogato :) a co ;)
    Córka zaprosiła babcie i dziadzia i podpisała miejscówki :)

Aniu dobrze że wszystko ok a waga to dane na tyle orientacyjne ze nie przywiązuje wagi bo nie jedna będzie zaskoczona pewnie :):)

I u mnie jakiś nerwobol pod lewą łopatką się odezwał...

Marzę o śnie a córka " mamo przecież weekend " i bądź mądra jak zawsze daje trochę luzu w związku z weekendem...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 19:46

jamniczakuchnia, ania0141, Lanusia93, Dobson, Endzis, Olina lubią tę wiadomość

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • Larisa Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak byłam dzisiaj u lekarza to mówił, że właśnie zrobił cesarke bo miało być spore bobo a wyszło 5400g i 63cm!!!!!

Ameiva, ania0141, panda80, Lanusia93, Rotenkopf, Olina, agulas lubią tę wiadomość

f2w3ol2anio3j8u2.png
    mhsv15nmt1i18xj8.png
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Larisa wrote:
    Jak byłam dzisiaj u lekarza to mówił, że właśnie zrobił cesarke bo miało być spore bobo a wyszło 5400g i 63cm!!!!!
    o losie ale bobasek :)

Larisa, Olina lubią tę wiadomość

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png

Wysłany: 18 marca 2016, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Larisa wrote:
    O Boże... oby moje dziecko zmieściło się w 4 kg :P

Dziewczynyyyyy mi znowu wyszła jakas wysypka na cyckach i swedzi strasznie. Zadrapie się :( już myślałam że tematy wysypek za mną. Grrrrr

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 20:03

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamniczakuchnia wrote:
    Mania, ja też mam ciut gorszy wzrok :) Ale słyszałam że jakiś czas po porodzie wróci do normy, a jak nie to trzeba będzie wybrać się na wymianę szkieł :D
    Mój mąż to się mnie pyta przed chwilą czy go widzę a siedzi w drugim końcu narożnika bo mówi, że patrzę obok niego jak z nim rozmawiam i mrużę oczy i to w okularach :-D haahaha

Domówiłam bodziakow na 56 w hm bo okazało się dziś, że mam tylko kilka szt a reszta 62-68 i wieksze a wolę być zabezpieczona :-)

Ile??????? 5400??????? To moja przyjaciółka urodziła syna 5kg i to było wydarzenie a co dopiero 5400 :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 20:12

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • Dobson Ekspertka

Wysłany: 18 marca 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonkaa, dostaniesz po uszach za te gofry! :P
    5400... 5400... I pomyśleć, że kiedyś nie było CC... Mam na myśli kiedyś kiedyś, wieki ciemne, te sprawy...

Gratulacje wszystkich wizyt! :)

ania, wiem co czujesz, moja ostatnia wizyta wyglądała identycznie jak twoja, zero konkretów i ściema z wagą - wkurw na maksa. Ale liczę, że na następnej w 37t3d już będzie kawa na ławę, ile waży, jaka szyjka, jak rodzimy i kiedy najlepiej :D

ania0141, Iwonkaaa, agulas, panda80 lubią tę wiadomość

f2w3lhb8uhmwdzoi.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ameiva wrote:
    Olina a w jaki sposob glowka jest u was splaszczona? Maciek tez jest z ulozenia miednicowego. Glowka takiego dziecka po cc wyglada zupelnie inaczej niz tych urodzonych sn. U nas to wygladalo tak ze kosc potyliczna byla dosc mocno uwypuklona, po porodzie tworzyla taki jakby fałd nad karkiem, za to czolowa i ciemieniowa byly duzo nizej wysklepione niz u noworodkow ulozonych glowkowo. Ja sobie to tlumaczylam tak ze skoro glowke trzymal tuz pod zebrami to ona ksztaltem sie dopasowala do otoczenia. Po porodzie sn glowka jest jajowata, taka bardzo podluzna. Lezalam na sali z inna dziewczyna po cc tez z ulozenia miednicowego i glowka jej dziecka wygladala tak samo. Mam teraz zepsuty komputer wiec nie wrzuce ci niestety fotki. Naprawde nie wygladalo to zle. Pamietam jak w szpitalu maly mial badanie usg brzuszka i babeczka zanim zerknela w dokumenty juz mi mowi ze maly na pewno byl ulozony posladkowo :) mowila ze ma takie spaczenie zawodowe i nawet u ludzi doroslych widzi roznice w budowie czaszki :) Pamietam ze Maciek juz w brzuszku mial zawsze obwod glowki wiekszy niz wskazywal wiek ciazy. Do tej pory ma glowke dosc nisko wysklepiona a raczej szeroka i patrzac na obwod dosc wysoko w siatce centylowej ale nie powiedzialabym ze to zle. Od urodzenia ksztalt glkowki sie bardzo zmienil, ma bardzo ladny ksztalt, jest symetryczna. Nie jestem obiektywna ale wydaje mi sie nawet ze jest ladniejsza niz u innych dzieci u ktorych czesto widze plaski placek z tylu glowy :)

ale sie rozpisalam :P, mam nadzieje ze cie troche uspokoilam :)

dzieki bardzo za uspokojenie, bo faktycznie ulzylo mi ;) nie wiem jakie to spłaszczenie, bo ogolnie powiedziała, żebym nie spała/lezała na plecach... takze może gdzieś na boku czy cos...chociaz ja i tak mało na tych plecach spie, bo juz moge na bokach od kilku tygodni , takze nie wiem
    tez jak ma ta głowe pod moimi cyckami to tez tam pewnie mu nie wygodnie jak sie zginam czy siedze... biedne dziecię

Ameiva lubi tę wiadomość

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    boże moj chłop ma teraz 2 dni wolne, ja nie wiem jak z nim wytrzymam ostatnio wszystko mnie tak irytuje, że szok
    :P

mam nadzieje , ze po porodzie troche mi przejdzie, bo prawie bedzie ze mna miesiac w domu o.O hahahaa

Rotenkopf lubi tę wiadomość

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    odnośnie tego porodu sn po cc,moja znajoma urodziła synka sn po 3cc,ogólnie ta ciąża była dla niej stanem jak to lekarz powiedział niebezpiecznym...miała mieć kolejne cc nikt porodu sn nie brał wogóle pod uwagę,ale u niej tak poród szybko się rozkręcił,że jak pojechała do szpitala to już było za późno na cc i urodziła sn bez żadnych komplikacji

ania0141
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olina to te dwa dni tak na rozruch,wstępnie przyzwyczajaj się...

Olina lubi tę wiadomość

ania0141
  • Olina Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania0141 wrote:
    odnośnie tego porodu sn po cc,moja znajoma urodziła synka sn po 3cc,ogólnie ta ciąża była dla niej stanem jak to lekarz powiedział niebezpiecznym...miała mieć kolejne cc nikt porodu sn nie brał wogóle pod uwagę,ale u niej tak poród szybko się rozkręcił,że jak pojechała do szpitala to już było za późno na cc i urodziła sn bez żadnych komplikacji
    własnie moja mama mowiła, że moja ciotka też miała po cc normalnie sn, takze chyba da rade...jeszcze zaznacze, że jej dzieci sie rodziły z roku na rok jedna przerwa 2 lata, ale to juz po sn

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • Kawuszka Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc dziewczyny, Idę spać o ile zasnę bo później się kręcę z boku na bok. Poza tym ćmi mnie tam brzuch i nic mi się nie chce, ani TV ani neta, nic.

zi133e3k7xw895tv.png
    atdc2n0azl7ch4oo.png
    Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
    sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
    (Mt 6,33)

Wysłany: 19 marca 2016, 03:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mogę spać :( obudziłam się i jest mi duszno, jestem spocona, serce mi wali i mam ciśnienie 94/52 :| O.o chyba sobie jeszcze na noc kawę zrobię

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam...

Straciatella i jak samopoczucie?

Ja dzisiaj też coś spać nie mogę ciągle się budzę wierce... masakra...

Miłego dnia :*

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć ;)
    Ja też praktycznie nie spałam, bo katar i... skurczybyki. Straszaki of kors, więc sobie nadziei nie robiłam, ale w sumie jest radocha, bo może trochę skroca szyjke :D
    Skończyły się dopiero gdzieś o 4:30 i nawet udało mi się przysnac, a 15 minut temu pies nas wybudził. Może uda się jeszcze dospac;)
    W ogóle nowa nowość. Przy każdym skurczu oblewala mnie fala gorąca i potu w ilościach hurtowych. Pierwszy raz tak było. Też Wam się tak zdarza przy straszakach?

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie w sobotni poranek:)fabdorota ja aż tak nie miałam ale jestem daleko za tobą,fale gorąca mnie często oblewają,brak tchu itp.ale bez skurczy...
    więc może jesteś na dobrej drodze...organizm pewnie ćwiczy wszelkie możliwości do porodu

ania0141
  • Larisa Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie mam fal gorąca, ale jak Ania napisała to myślę, że organizm szykuje się do wielkiego dnia :)
    Moja nicka średnia bo martwilam się o synka. Bardzo mu oczka ropieja i jeszcze ma trochę kataru do tego... :(
    Miłego weekendu!

f2w3ol2anio3j8u2.png
    mhsv15nmt1i18xj8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2016, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam skurcze i te fale gorąca. Czasem jeszcze czuje jakby mi się twarz paliła, ale to mija jak skurcze ustępują. Tylko one mnie nie bolą :/ więc czasem się zastanawiam czy to są w ogóle skurcze.

Straciatellaa ja też zaliczyłam pobudke o 3 i do 4 nie spalam bo lewe biodro i noga bolały, właśnie od spania na lewym boku...

‹‹ 1076 1077 1078 1079 1080 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ