Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
jamniczakuchnia wrote:Mania, ja też mam ciut gorszy wzrok Ale słyszałam że jakiś czas po porodzie wróci do normy, a jak nie to trzeba będzie wybrać się na wymianę szkieł
-
nick nieaktualnyAnia szkoda, że lekarzowi się nie chciało, nawet jeżeli uważa, że na tym etapie się tego nie robi no to ciężarnej się nie odmawia. Ja na wejściu powiedziałam, że najbardziej zależy mi na wadze, wiem, że może być ten pomiar błędny, ale chce mniej więcej wiedzieć.
Mania ja też bym nie znała wagi dziecka, bo miałam więcej usg nie robić. Ale ponieważ na ostatnim mały sporo ważył, a mój mąż urodził się z wagą 4200 g to moja gin dla pewności wysłała mnie na jeszcze jedno. No i ponieważ ostatnio czuję te naciski i szyjka się skróciła, to przyspieszyła mi wizytę.
Teraz siedzę i czytam o tym III-cim stopniu łożyska i zaczynam się stresować, czy wszystko będzie z nim dobrze i mam nadzieję, że szybko wyjdzie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 19:37
ania0141, mania lubią tę wiadomość
-
[=http://naforum.zapodaj.net/6ce6aa112252.jpg.html]http://naforum.zapodaj.net/thumbs/6ce6aa112252.jpg[/url] http://naforum.zapodaj.net/thumbs/df63495c4fe2.jpg
Wy o rurkach z kremem dwa dni temu a ja dzisiaj gofry wersja na bogato a co
Córka zaprosiła babcie i dziadzia i podpisała miejscówki
Aniu dobrze że wszystko ok a waga to dane na tyle orientacyjne ze nie przywiązuje wagi bo nie jedna będzie zaskoczona pewnie
I u mnie jakiś nerwobol pod lewą łopatką się odezwał...
Marzę o śnie a córka " mamo przecież weekend " i bądź mądra jak zawsze daje trochę luzu w związku z weekendem...Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 19:46
jamniczakuchnia, ania0141, Lanusia93, Dobson, Endzis, Olina lubią tę wiadomość
-
Larisa wrote:Jak byłam dzisiaj u lekarza to mówił, że właśnie zrobił cesarke bo miało być spore bobo a wyszło 5400g i 63cm!!!!!
Dziewczynyyyyy mi znowu wyszła jakas wysypka na cyckach i swedzi strasznie. Zadrapie się już myślałam że tematy wysypek za mną. GrrrrrWiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 20:03
-
jamniczakuchnia wrote:Mania, ja też mam ciut gorszy wzrok Ale słyszałam że jakiś czas po porodzie wróci do normy, a jak nie to trzeba będzie wybrać się na wymianę szkieł
Domówiłam bodziakow na 56 w hm bo okazało się dziś, że mam tylko kilka szt a reszta 62-68 i wieksze a wolę być zabezpieczona
Ile??????? 5400??????? To moja przyjaciółka urodziła syna 5kg i to było wydarzenie a co dopiero 5400Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 20:12
-
Iwonkaa, dostaniesz po uszach za te gofry!
5400... 5400... I pomyśleć, że kiedyś nie było CC... Mam na myśli kiedyś kiedyś, wieki ciemne, te sprawy...
Gratulacje wszystkich wizyt!
ania, wiem co czujesz, moja ostatnia wizyta wyglądała identycznie jak twoja, zero konkretów i ściema z wagą - wkurw na maksa. Ale liczę, że na następnej w 37t3d już będzie kawa na ławę, ile waży, jaka szyjka, jak rodzimy i kiedy najlepiejania0141, Iwonkaaa, agulas, panda80 lubią tę wiadomość
-
Ameiva wrote:Olina a w jaki sposob glowka jest u was splaszczona? Maciek tez jest z ulozenia miednicowego. Glowka takiego dziecka po cc wyglada zupelnie inaczej niz tych urodzonych sn. U nas to wygladalo tak ze kosc potyliczna byla dosc mocno uwypuklona, po porodzie tworzyla taki jakby fałd nad karkiem, za to czolowa i ciemieniowa byly duzo nizej wysklepione niz u noworodkow ulozonych glowkowo. Ja sobie to tlumaczylam tak ze skoro glowke trzymal tuz pod zebrami to ona ksztaltem sie dopasowala do otoczenia. Po porodzie sn glowka jest jajowata, taka bardzo podluzna. Lezalam na sali z inna dziewczyna po cc tez z ulozenia miednicowego i glowka jej dziecka wygladala tak samo. Mam teraz zepsuty komputer wiec nie wrzuce ci niestety fotki. Naprawde nie wygladalo to zle. Pamietam jak w szpitalu maly mial badanie usg brzuszka i babeczka zanim zerknela w dokumenty juz mi mowi ze maly na pewno byl ulozony posladkowo mowila ze ma takie spaczenie zawodowe i nawet u ludzi doroslych widzi roznice w budowie czaszki Pamietam ze Maciek juz w brzuszku mial zawsze obwod glowki wiekszy niz wskazywal wiek ciazy. Do tej pory ma glowke dosc nisko wysklepiona a raczej szeroka i patrzac na obwod dosc wysoko w siatce centylowej ale nie powiedzialabym ze to zle. Od urodzenia ksztalt glkowki sie bardzo zmienil, ma bardzo ladny ksztalt, jest symetryczna. Nie jestem obiektywna ale wydaje mi sie nawet ze jest ladniejsza niz u innych dzieci u ktorych czesto widze plaski placek z tylu glowy
ale sie rozpisalam , mam nadzieje ze cie troche uspokoilam
dzieki bardzo za uspokojenie, bo faktycznie ulzylo mi nie wiem jakie to spłaszczenie, bo ogolnie powiedziała, żebym nie spała/lezała na plecach... takze może gdzieś na boku czy cos...chociaz ja i tak mało na tych plecach spie, bo juz moge na bokach od kilku tygodni , takze nie wiem
tez jak ma ta głowe pod moimi cyckami to tez tam pewnie mu nie wygodnie jak sie zginam czy siedze... biedne dziecię
Ameiva lubi tę wiadomość
-
boże moj chłop ma teraz 2 dni wolne, ja nie wiem jak z nim wytrzymam ostatnio wszystko mnie tak irytuje, że szok
mam nadzieje , ze po porodzie troche mi przejdzie, bo prawie bedzie ze mna miesiac w domu hahahaaRotenkopf lubi tę wiadomość
-
odnośnie tego porodu sn po cc,moja znajoma urodziła synka sn po 3cc,ogólnie ta ciąża była dla niej stanem jak to lekarz powiedział niebezpiecznym...miała mieć kolejne cc nikt porodu sn nie brał wogóle pod uwagę,ale u niej tak poród szybko się rozkręcił,że jak pojechała do szpitala to już było za późno na cc i urodziła sn bez żadnych komplikacjiania0141
-
ania0141 wrote:odnośnie tego porodu sn po cc,moja znajoma urodziła synka sn po 3cc,ogólnie ta ciąża była dla niej stanem jak to lekarz powiedział niebezpiecznym...miała mieć kolejne cc nikt porodu sn nie brał wogóle pod uwagę,ale u niej tak poród szybko się rozkręcił,że jak pojechała do szpitala to już było za późno na cc i urodziła sn bez żadnych komplikacji
-
Dobranoc dziewczyny, Idę spać o ile zasnę bo później się kręcę z boku na bok. Poza tym ćmi mnie tam brzuch i nic mi się nie chce, ani TV ani neta, nic.
Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
(Mt 6,33) -
Cześć
Ja też praktycznie nie spałam, bo katar i... skurczybyki. Straszaki of kors, więc sobie nadziei nie robiłam, ale w sumie jest radocha, bo może trochę skroca szyjke
Skończyły się dopiero gdzieś o 4:30 i nawet udało mi się przysnac, a 15 minut temu pies nas wybudził. Może uda się jeszcze dospac;)
W ogóle nowa nowość. Przy każdym skurczu oblewala mnie fala gorąca i potu w ilościach hurtowych. Pierwszy raz tak było. Też Wam się tak zdarza przy straszakach? -
witajcie w sobotni poranek:)fabdorota ja aż tak nie miałam ale jestem daleko za tobą,fale gorąca mnie często oblewają,brak tchu itp.ale bez skurczy...
więc może jesteś na dobrej drodze...organizm pewnie ćwiczy wszelkie możliwości do poroduania0141 -
nick nieaktualnyJa mam skurcze i te fale gorąca. Czasem jeszcze czuje jakby mi się twarz paliła, ale to mija jak skurcze ustępują. Tylko one mnie nie bolą więc czasem się zastanawiam czy to są w ogóle skurcze.
Straciatellaa ja też zaliczyłam pobudke o 3 i do 4 nie spalam bo lewe biodro i noga bolały, właśnie od spania na lewym boku...