X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • Larisa Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag naturalnie a wilka nie jestem pewna ,ale biorąc pod uwagę szybkość info to myślę, że tak. Dziewczynki są piękne! Porody szybkie ;)

f2w3ol2anio3j8u2.png
    mhsv15nmt1i18xj8.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania0141 wrote:
    kurcze jak ja wszystkim mamusiom zazdraszczam,że mają już to za sobą i nie mogę się doczekać kiedy ja będę już na sali poporodowej,ależ będę wtedy szczęśliwa,na samą myśl uśmiech od ucha do ucha...ale to będzie ulga i mój mały wielki bohater razem ze mną:)
    sama siebie pocieszam...

Też nie mogę się doczekać, bo zaczynam się trochę bać porodu :( Chcę być już po i być pewna, że z dzieckiem jest wszystko w porządku. Chcę już karmić i tulić malutką <3

ania0141 lubi tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • jaskra Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania0141, mi się zawsze zapala lampka ostrzegawcza jak spuchnie jedna noga, bo obawiam się wtedy zakrzepicy. Nie chcę Cię straszyć, ale jest to jedna z najgroźniejszych przyczyn obrzęku jednej kończyny. No ale wiąże się właśnie najczęściej ze wzmożonym uciepleniem, zaczerwienieniem i bólem.. No ale prawda jest taka, że w ciąży jest w ogóle utrudniony odpływ żylny, macica jest przekrwiona, mamy zwiększoną krzepliwość a dodatkowo spływ krwi z lewej nogi jest położony bardziej po prawej stronie, więc większe ryzyko ucisku i w konsekwencji obrzęku. Zachowaj więc spokój Aniu, ale czujność się zawsze przydaje ;) Najczęściej wszystkie te nasze niepokojące objawy to nic takiego.

I gratulować nowym Mamusiom i Dzieciaczkom :) Chyba sobie założę to fikcyjne konto na fejsie, bo mam wrażenie, że wiele mnie omija...

ania0141, Larisa lubią tę wiadomość

f2w3rjjgtiaisq5u.png
  • jaskra Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Założyłam.

Rotenkopf, napisałam do Ciebie wiadomość z prośbą o dodanie do grupy :)

f2w3rjjgtiaisq5u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2016, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie, jak macie te bezbolesne twardnienia brzucha, to zdarza się Wam, że brakuje oddechu? Bo ja od wczoraj przy tych twardnieniach, mam wrażenie, że tracę oddech...

• MagSz Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak mam szczególnie gdy leżę na wznak

Karolina_Ina lubi tę wiadomość

f2wlcbxmqludqper.png
  • jaskra Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak, Karolina_Ina- czasem mam takie odczucie.

f2w3rjjgtiaisq5u.png
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina_Ina wrote:
    Mam pytanie, jak macie te bezbolesne twardnienia brzucha, to zdarza się Wam, że brakuje oddechu? Bo ja od wczoraj przy tych twardnieniach, mam wrażenie, że tracę oddech...
    TAK!

ania0141
  • MagSz Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli wszystko ok ;)

f2wlcbxmqludqper.png
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagSz wrote:
    Ja tak mam szczególnie gdy leżę na wznak
    Oj ja też tak mam na wznak. Dziś na ktg walczyłam o oddech :P

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2016, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na to wychodzi, że wszystkie to mamy. Tylko, że u mnie to jest niezależne od pozycji.

• ania0141 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaskra dzięki też w pierwszym momencie pomyślałam o tej zakrzepicy,dlatego odrazu czerwone swiatło,ale myslę że będzie ok,obserwuję...wsmarowałam sobie krem,rozmasowałam i tak jakby trochę zeszło tylko to coś koło tego palca..ale patrzę i wydaje mi się że to jakaś żyłka pękła:)taki spory jakby siniak się zrobił
    ja to wogóle patrząc na siebie to muszę przyjąć do wiadomości,że do porodu będę miała milion dolegliwości i to już zdaje się byc na porządku dziennym...

ania0141
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagSz wrote:
    Żeby Ci tylko żartu nie zrobili i nie przesuneli na wieczór ;)
    O nie ! Nie ma mowy :-P

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Larisa wrote:
    Mag naturalnie a wilka nie jestem pewna ,ale biorąc pod uwagę szybkość info to myślę, że tak. Dziewczynki są piękne! Porody szybkie ;)
    no jak przystało na kwietniówki:)

Endzis lubi tę wiadomość

ania0141
  • Endzis Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi zawsze brakuje tchu przy tych twardnieniach jak by ktos mi zaciskał pas na brzuchu. Od wczorajszej akcji z mezem zaczyna mnie teź ćmic podbrzusze okresowo co jest dla mnie mega radosne bo chce rodzic do konca tygodnia. Ma byc prawie 20 stopni w weekend:)

f2w3s65gpeorv80s.png
  • czarna_owca Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina_Ina wrote:
    Tez tak mam i to niezaleznie od pozycji i do tego czasem brzuch przybiera dziwne ksztalty ;)

Myslicie, ze skoro macica cwiczy to latwiej nam bedzie przy porodzie? Probuje sie jakos pozytywnie nastawic :) :)

mhsv3e5e7kvmf6ta.png
  • jaskra Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchajcie, a ja mam pytanie odnośnie tego pokarmu.. Bo wiem, że jego brak przed porodem nie zwiastuje niczego, bo i tak po oddzieleniu łożyska piersi dostaną odpowiednią stymulację i pokarm będzie.. Ale czy może fakt, że przed porodem się jakieś kropelki ma jest dobrym objawem, czy również nie świadczy o niczym? Czy któraś z doświadczonych mam miała jakieś delikatne wycieki przed porodem a później i tak miała problemy z karmieniem?

f2w3rjjgtiaisq5u.png
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatella mogę ci piątkę przybić,wróciłam właśnie z toalety i też plamka krwi na papierze...jednak ten szpital na siłę mnie ciągnie dziś do siebie...poczekamy zobaczymy co to będzie

ania0141
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka, ja po wizycie, gbs pobrany, mogę rodzić ;-) A na serio, szyjka już przygotowana do porodu (jakoś to gin określił, ale skleroza... Że jakieś położenie ma, kurde ha,ha ale trzyma i 3 cm. Wcześniej jak mi ją mierzył to miała coś pod 5, nie pamiętam, ale więcej niż trzeba. Te bóle miesiączkowe to właśnie może oznaczać skracanie. Ułożenie Ali obstawiałam dobrze :-) Cały czas mam taki mały ból jakby na miesiączkę. Ogólnie wyniki morfologia i mocz super, więc nic tylko rodzić ;-) Zwolnienie do 21.

panda80, agulas, ania0141, Lanusia93 lubią tę wiadomość

• Kajka Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaskra wrote:
    Słuchajcie, a ja mam pytanie odnośnie tego pokarmu.. Bo wiem, że jego brak przed porodem nie zwiastuje niczego, bo i tak po oddzieleniu łożyska piersi dostaną odpowiednią stymulację i pokarm będzie.. Ale czy może fakt, że przed porodem się jakieś kropelki ma jest dobrym objawem, czy również nie świadczy o niczym? Czy któraś z doświadczonych mam miała jakieś delikatne wycieki przed porodem a później i tak miała problemy z karmieniem?

Słyszałam, że bywały zaskoczenia w obie strony, tj. brak siary -> dużo pokarmu i odwrotnie: ani kropelki siary, a potem piękna laktacji. Moim zdaniem dowodzi to tylko tyle, że każda z nas może mieć pokarm, ale też niekoniecznie będzie to superłatwe...

Ja zdecydowanie więcej i częściej udzielam się na FB, odkąd tam dołączyłam. Jest wygodniej, bo śledzi się te wątki, które nas interesują. A co najważniejsze, na każde pytanie odpowiadamy sobie sprawnie i nie ma postów bez odzewu, a tu zdarza się to często..

Lanusia93 lubi tę wiadomość

hchysek2bqhy3qiu.png[/url]
    ---
    One of the happiest moments in life is when you find courage to let go of what you can't change.
    Okruszek (*) 12 tc.
‹‹ 1152 1153 1154 1155 1156 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ