X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • dichlieb Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny mój brzuch wygląda jak mapa rzek, same żyły..

leże i nudze się. w sieci znalazłam to :

http://strefa-beki.pl/img.php?id=5652

dzisiaj na pewno tak będzie...

Dobson, ania0141 lubią tę wiadomość

dqpr3e5eehj9ssyv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja chciałam iść spać, ale właśnie sąsiad znowu zaczął swój niekończący się remont i wierci... :(

• Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sobie spokojnie czekam na poród, nie mam zamiaru się więcej nakręcać, bo wpływu na to nie mam. Byłam w sklepie, duża promocja na kurczaki :D Nakupowałam mięsa wołowego i różnych smakołyków z myślą: "Codziennie będę robić nowe danie, żeby utuczyć moją myszkę, przy okazji się czegoś nauczę, a i oczekiwanie na poród będzie łatwiejsze jeśli będę codziennie pamiętała, że w lodówce na następny dzień rozmraża się mięso, a ja mam super koncepcję na obiad, a teściowa zrobi z tego coś zupełnie niejadalnego jak zwieję na porodówkę".
    O! Tak to sobie obmyśliłam :D

fabiola, Szotka, panda80, Dobson, Karolina_Ina, ania0141, Mynia, Larisa, _Saszka_ lubią tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • largos Przyjaciółka

Wysłany: 31 marca 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny, ale piekna wiosna się robi. A ja akurat kończę obiad czyli będą gołąbki i zupa z lanym ciastem.Mi do porodu zostało jeszcze tylko 5 dni,ale dziś obudziłam się cała spocona, no i boli mnie brzuch dołem. są jakby takie nieregularne skurcze,a jutro idę na KTG i zobaczymy co bedzie

relgupjy7eqx5bjf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2016, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To czekanie na poród to jakaś masakra jest. Cały poranek przeryczalam bo nie miałam żadnego skurczu....nic. ech te hormony mnie wykańcza.

Obudziłam się o 3 w nocy i nie mogłam spać w dodatku piekielnie gorąco mi było.

I teraz cały dzień mnie mdli stąd moje pytanie skąd mogą być te mdłości? Mogę mieć jakąś nadzieję że to jakiś objaw? Mialyscie coś takiego?

W poniedziałek odszedł bynajmniej częściowo czop a skurcze jakieś pojedyncze się pojawiały, bóle okresowe ale wszystko się wyciszalo a dzisiaj to normalnie nic....jakbym w ogóle w ciąży nie była :-(

Jeszcze mąż się rozchorowal więc wspomóc mnie nie może nie wspominając o tym że i przy porodzie tez pewnie nie będzie mógł byc bo to ryzykowne z chorobskiem.

No i jak tu nie ryczec no....

Przepraszam Was dziewczyny

• Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja kluska waży 3400g. Szyjka skrócona rozwarcie jest tak jak mówili na ip. ogólnie ma się bardzo dobrze i gin powiedziała, ze raczej jeszcze poczekamy. Wg om termin mam na jutro, ale każe sugerować się terminem wg długości cykli, czyli 03.04. Na wywołanie mam się zgłosić..... 11.04!! Skisne do tego czasu. Kajka pisała o 5s- od dziś wdrazam :):)

Znowu dostałam pełno smsów czy już urodziłam. Jak mnie to wkur....ia. na złość nikomu nie powiem jak urodze hyhy

panda80, ania0141, Justyna Es, agulas, *KasiaS*, katka/85, Lanusia93, Rotenkopf, Funky09 lubią tę wiadomość

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mappi mdłości mogą być objawem porodu zdecydowanie

ania0141
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś jednak nie będę miala cc, za duży ruch na oddziale. Jutro idę na pierwszy ogień z samego rana. Będzie prima aprilisowe dziecko :-)

agulas, Karolina_Ina, MagSz, Kinga., Larisa, ania0141, panda80, Mynia, mappi, *KasiaS*, Aleksandrakili, katka/85, Szotka, Endzis, paprotka30, Lanusia93, Rotenkopf, Funky09, czarna_owca, Dobson lubią tę wiadomość

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od wczoraj mnie trzymali o glodzie jak sie dopadlam do szpitalnego obiadu to był najpyszniejszy na świecie :-)

MagSz, Kinga., ania0141, panda80, agulas, Lanusia93, Rotenkopf lubią tę wiadomość

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ameiva wrote:
    Dziś jednak nie będę miala cc, za duży ruch na oddziale. Jutro idę na pierwszy ogień z samego rana. Będzie prima aprilisowe dziecko :-)

Super wieści! To już jutro mała będzie z Tobą. Trzymam kciuki, żeby wszystko przebiegło pomyślnie ;)

Ameiva lubi tę wiadomość

• MagSz Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gin kazał mi olac ciśnienie od pielegniarki i wpisał w kartę moje z rana :) mój pucuś waży 3300 i jest niziutli :) taka kluseczka pulchna :) w termin z om mam zgłosić się na ktg jeśli nie urodze, ale mały ma jeszcze miejsca sporo

Kajka, ania0141, katka/85, agulas, Lanusia93, Rotenkopf, _Saszka_, Funky09 lubią tę wiadomość

f2wlcbxmqludqper.png
  • MagSz Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ameiva wrote:

Żeby Ci tylko żartu nie zrobili i nie przesuneli na wieczór ;)

ania0141, Ameiva lubią tę wiadomość

f2wlcbxmqludqper.png
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ameiva super!!!! :D

Ameiva lubi tę wiadomość

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • panda80 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ameiva pierwszy kwietniowy dzieciaczek :)

Lanusia93, Ameiva lubią tę wiadomość

zem39vvjscbr7v2w.png
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mi spuchła lewa noga:( a przy dużym palcu zrobiła się mała sina górka,która boli:(myślicie że to nic takiego?

ania0141
  • panda80 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę położyłam się spać i jak już zasypiałam to oczywiście telefon z pytaniem czy już urodziłam... Wrrrrrrrrrrr

zem39vvjscbr7v2w.png
  • panda80 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania0141 wrote:
    a mi spuchła lewa noga:( a przy dużym palcu zrobiła się mała sina górka,która boli:(myślicie że to nic takiego?
    Trudno powiedzieć, a nie miałaś jakiegoś urazu?

zem39vvjscbr7v2w.png
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie, przeleżałam dziś do południa ,dziwnie jedna noga i to lewa,już mnie koleżanka pocieszyła że to od serca

ania0141
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e tam biorę się za robotę może to rozchodzę a jak nie to wieczorem ip jeszcze nie byłam więc trzeba zaliczyć z raz

ania0141
  • jaskra Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale cała lewa noga Ci spuchła? A jest bardziej ucieplona niż druga i zaczerwieniona? Boli?

f2w3rjjgtiaisq5u.png
‹‹ 1150 1151 1152 1153 1154 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ