Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Paprotka zorientujesz się To też zależy jaki jest próg bólu (choć krzyżowe mają gdzieś ten próg ). Jak ostatnio rozmawiałam z koleżanką, która przy pierwszym porodzie miała krzyżowe, przy drugim nie, to stwierdziła, że ktoś to nie miał krzyżowych pewnie by przeżywał bolesny poród, ale po takim doświadczeniu, to stwierdziła, że no po prostu bolało Dla niej to był pikuś Swoją drogą jest to tak bolesne, ze krew zalewa że u nas zzo nie jest standardem, ból kobiety rodzącej jest chyba poza nawiasem. "Leczenie" bólu jakby nas nie dotyczyło.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2016, 15:05
-
Paprotka słuchaj męża,rzadko się zgadzam z facetami ale dobrze ci taki wypad zrobi,przed porodem jak największa ilość ruchu się liczy...no i nie mów ,że lody cię nie przekupią
jeśli chodzi o poród to mam podobne obawy pomimo tego że 2 razy rodziłamania0141 -
Larisa wrote:Magsz ja miałam zewnatrzoponowe,ale koleś wbijal mi się w plecy 3 czy 4 razy i juz chciałam zrezygnować. Ulgę oczywiście dało na trochę
-
Ja nie mogę narzekać, bo urodziłam w 2h40min na oksytocynie, ale ból był szalony Piszę tylko, że to trudna sytuacja dla dziecka, które nie jest na to przygotowane. Jedno jest pewne- urodzić musimy wszystkie. Już niedługo...
Sunday, ania0141, MagSz, Karatka81 lubią tę wiadomość
Aniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.2014 3700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.2016 3650 g, 55 cm -
Zrobiłam na nogach chyba z 10km i nic nawet mnie brzuch nie boli odpuszczam wywoływanie Zosi przestaje o tym myśleć
Poszliśmy sobie z mężem na obiad do restauracji chyba to nasz ostatni obiad we dwoje potem jeszcze zaliczyliśmy lody
piękna pogoda nawet nas słońce na buzi złapało podczas tego długiego spaceruania0141, Lanusia93, Karatka81, Endzis, Dobson, panda80 lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczeta . Witam się dzis z Wami juz jako mamuska . 2 kwietnia o godz 10:30 na świat przyszła Hania (2880 g i 54 cm). Jestem zakochana w tej małej istotce
ania0141, Lanusia93, mania, Endzis, MagSz, Karatka81, Szotka, Justyna Es, katka/85, ilonia1984, Dobson, kamaaa, panda80, paprotka30, Aleksandrakili, malika89, Wiolcia1405, Larisa, *KasiaS*, agulas, Mynia, Funky09 lubią tę wiadomość
-
Wiecznie gratulacje :*
ZZO!
Powiem Wam ciekawostkę. Byłam w czwartek na wizycie u anestezjologa(pani ordynator). Przeprowadziła że mną wywiad. Zapytała czy miałam już ZZO, mówię że tak przy poprzednim porodzie. Zapytała czy zadziałało mówię że nie a ona "no właśnie". Mnie aż zamurdowało, co się okazało jestem wysoka (179cm) i mam ok. 15cm dłuższy kanał kręgowy niż przeciętny człowiek. Standardowa dawka znieczulenia to 10cm3. Co u mnie raczej nie miało prawa zadziałać dlatego tym razem w karcie odrazu wpisała że na dzień dobry mam dostać 20cm3. To ja się pytam, co za ćwok dawał mi ostatnio ZZO i nie domyślił się że potrzebna mi większa dawka?wiecznie, panda80 lubią tę wiadomość
[/url] -
jak pięknie się lista zapełnia,pierwszą dwudziestkę chyba już mamy
a ja powiem wam że z każdym dniem mam coraz większego stresa...a te przyśpieszenia porodu po 37tygodniu chyba nie działają,wcześniej pewnie by zadziałało jak nie był czas...natury nie da się oszukać i wszystko musi iść swoim tempemania0141 -
nick nieaktualnyDzięki dziewczyny
Tak jak pisała Lanusia, oksy to zło. Niestety musiałam dostać kroplówkę bo samo nic nie zapowiadało akcji a drugą sprawą był stan zapalny. Rano crp 3,6 a o 17.00 było 15. Dostałam tą oksy koło 19 a potem przebili pęcherz i zaczął się hardkor... O 2 w nocy postępu dalej brak i decyzja o cc. To tak w skrócie. Na razie jestem jeszcze trochę słaba i bez okularów, ale jak tylko będę ogarnięta to się rozpiszę
I oficjalnie :
3 kwietnia 2016r o godz. 2.27 po przez cesarskie cięcie zostałam mamą Hani 4310g i 61cm SzczęściaLanusia93, Andzia87, Szotka, Justyna Es, Dobson, panda80, mania, fabiola, Olina, paprotka30, Endzis, malika89, ania0141, Larisa, *KasiaS*, agulas, Funky09 lubią tę wiadomość
-
Wiecznie gratuluję!!!
Fabiola no nieźle... Tak się dziwiłam że u Ciebie nie zadziałało, miałam dwa razy i hm jakby nie zadziałało to by mi kolana na żywca robili hmm
Rotenkopf nawet nie chcę sobie wyobrażać tego horroru... Jak dobrze że masz to już za sobą i Hanię obok siebiewiecznie lubi tę wiadomość
-
wiecznie wrote:Hej dziewczeta . Witam się dzis z Wami juz jako mamuska . 2 kwietnia o godz 10:30 na świat przyszła Hania (2880 g i 54 cm). Jestem zakochana w tej małej istotce
Gratulacje! Napisz jak się czujecie, jak przebiegał poród
Ile maluszków już na świeciewiecznie lubi tę wiadomość
Aniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.2014 3700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.2016 3650 g, 55 cm -
nick nieaktualny
-
Wiecznie gratuluję!
Jutro mam wizytę z USG. Zobaczymy czy synuś się obrócił i ile jeszcze nabrał ciałka. Wg wróżb ginki ok 4kg. Jak wiadomo przed wizytą należy się przygotować, ziżel jakoś się udało, ale nogi to kosmos. Jaka ja nieporadna jestem i widzę że znowu trochę spuchłam...
Czas na kolacyjkę, kwaśny bigosik od teściowejLanusia93, paprotka30, ania0141, panda80, wiecznie lubią tę wiadomość