X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • paprotka30 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecznie uściski i gratulacje : )

Dziewczyny czy Wam też tak mocno twardnieje brzuch jak jedziecie autem? Straszne uczucie, nie wiem czy pozycja nie taka ale brzuch jak kamień ze aż dech zapieralo. Teraz się położyłam i jest o niebo lepiej. Juz zapowiedziałam mężowi ze więcej nie ma sensu się ruszać do miasta bo po prostu wracam ledwie żywa. Następnym wypad juz we trójkę!

Rotenkopf czyli najgorsza opcja bo najpierw oxy a potem cc : /

wiecznie lubi tę wiadomość

• Sunday Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paprotka, mi tez twardnieje jak prowadze, meczarnia. Dlatego nigdzie daleko sie nie wypuszczam.

paprotka30 lubi tę wiadomość

"Miłość jest pragnieniem, by komuś coś dawać - a nie otrzymywać."

4z4sijb.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja juz nie jezdze dawno autem, bo brzuch za wielki a nogi za krotkie hehehhehehehehe

mania lubi tę wiadomość

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamusie a powiedzcie jak było u was z ruchami maluchów w dniu porodu,czy zaobserwowałyście jakieś zmiany? to pytanie skierowane jest do mam które rodziły sn :)bo cc maluchy nie przewidują :) :) :)

ania0141
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szkoda,że nie wszystkie dziewczyny się odzywają nie informują czy urodziły i to z tych,które się udzielały.

ania0141
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy na fb są jakieś wiadomości dzisiaj od Iwonki?
    Malala ma termin na jutro i od kilku dni się nie odzywa....

ania0141
  • Larisa Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje wiecznie!

f2w3ol2anio3j8u2.png
    mhsv15nmt1i18xj8.png
  • fabiola Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie nie pamiętam jak się Hania zachowywała tuż przed porodem i w trakcie skurczów więc sama chętnie się dowiem jak to u Was było :)

ania0141 lubi tę wiadomość

atdcjw4zbts1ljz3.png

3i49jw4zl4uo1feg.png[/url]
  • *KasiaS* Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecznie gratulacje!

15.04.2016 synek Filipek ❤️
    12.01.2018 Aniołek [*] 8 tc (cp) laparotomia, usunięty lewy jajowód
    31.03.2019 Bliźniaki [*][*] 12 tc poronienie zatrzymane

Ja: 33 lata
    kwas foliowy, wit. D3, jod, kwasy DHA, magnez
    TSH 0,596
    Prolaktyna 8,6
    Testosteron 0,39

On: 33 lata
    Cynk, selen, kwas foliowy, wit. D3

Nie jesteś wybrakowana. Nie zrobiłaś niczego złego. Jesteś silna, jesteś odważna i zawsze pozostaje nadzieja. – Ashley Williams
  • paprotka30 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie, póki co mam rożek i kołderkę minky ale była u mnie koleżanka i poradziła kupić normalną pościel bo ona jak przywiozła córkę do domu, to strasznie wykopywala się z rożka ( też duza dziewczynka przy porodzie )
    No i teraz się zastanawiam czy nie zamówić jednak pościeli..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2016, 20:37

• Kinga. Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonka pisała, że ma problemy z netem. Ma tylko wykupiony pakiet na fb. Jest w szpitalu. Nadal próbują coś zrobić z jej opuchlizną (dostaje jakieś tabletki, które można brać tylko ambulatoryjnie), ma jakieś skurcze, ale to jeszcze nie to. Tyle pamiętam, bo dopiero wróciłam do domu. Poszliśmy na spacer... No i się znów nachodziłam. Wczoraj bylismy na zakupach, bo jakoś tak wyszło, ze już prawie w nic się nie mieszczę, a ciepło się robi, więc musiałam jakaś lzeejsza kurtkę kupić. Do tego dokupiłam kilka bluzek, które będą się nadawać do karmienia, buty "człapki", bo ten wysoki koturn wczoraj dał mi w kość, a na baletki jest jeszcze trochę za zimno.

ania0141, panda80 lubią tę wiadomość

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paprotka30 wrote:
    Wiecie, póki co mam rożek i kołderkę minky ale była u mnie koleżanka i poradziła kupić normalną pościel bo ona jak przywiozła córkę do domu, to strasznie wykopywala się z rożka ( też duza dziewczynka przy porodzie )
    No i teraz się zastanawiam czy nie zamówić jednak pościeli..
    Ale jak masz kołderkę minky, to po co ci kolejna? Może zamiast kołderki jakiś spiworek? z niego nie da się wykopać.

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • paprotka30 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No racja...juz sama nie wiem bo każdy ma dobre rady dla mnie a ja jak kazda z nas chce jak najlepiej : )

• ania0141 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też polecam śpiworek ,bo jeśli jakimś cudem wykopie się z rożka to z pościeli tym bardziej a ze śpiworka nie ma możliwości...a jeśli masz paprotka chęć na pościel to sobie zamów później się przyda ;)

ania0141
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pościel mam.. miałam nie wyciagać w ogóle ale jednak tak ślodkie to jwst maleńkie ze musialam hehe :p mam rożki i kocyki i śpiworki i pełno wszystkiego także dopiero się dowiem co mały będzie tolerował jak wrócę z nim do domu :p
    Już w środę cc :) aaaaaaaaaa :p
    Mam nadzieję, że w sobote najpóźniej mnie wypuszczą :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2016, 21:43

ania0141, Lanusia93, panda80 lubią tę wiadomość

• ania0141 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili masz już wyznaczoną godzine?stresik jest co?

ania0141
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Largos chyba dzisiaj się nie odzywała?kochana co u ciebie?

ania0141
  • agulas Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ja Wam zazdroszczę, że macie już poród za sobą i dzieci obok siebie!!!!

ania0141, Lanusia93, panda80 lubią tę wiadomość

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • Mynia Ekspertka

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotebkopf, Wiecznie gratulacje :) dolaczylyscie do grona szczęśliwych Mamus :) my sie właśnie karmimy :) a co do ruchów dziecka przed porodem to camy dzien czułam dość slabo. Na ktg zapisy w większości byly wąskie, bez akceleracji czyli wlasnie malo sie pysio ruszal. No ale byl sciskany przez skurcze prawie non stop z przerwami 1-2 minutowymi przez kilkanaście godzin wiec trudno sie dziwić, chyba nie mial gdzie.

ania0141, Lanusia93, agulas, panda80, mania, wiecznie lubią tę wiadomość

<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 - szczęśliwy

f2w3yx8d8kgijfn8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania0141 wrote:
    Aleksandrakili masz już wyznaczoną godzine?stresik jest co?
    Właśnie jakoś dziś stres minął :p to chyba przez cudną pogodę i 2 spacerki :p nawet z psami pobiegałam :p heh

Ale jutro idę do lekarza po zwolnienie to pewnie zaś będę robić w gacie ze stresu :p

Godziny wyznaczonej nie mam aczkolwiek mam się o 8 rano zgłosić na izbę ze skierowaniem i wskazaniem do cc :) i tam mnie już przyjmą na spokojnie , porobią badania, dadzą kroplówki.. zbada mnie kardiolog i anestezjolog i pójdę na stół :p

agulas, ania0141 lubią tę wiadomość

‹‹ 1170 1171 1172 1173 1174 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ