X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wczoraj córcia 28latki skończyła miesiąc,WSZYSTKIEGO DOBREGO DLA ZOSI!

Lanusia93, Dobson, panda80, agulas, Funky09, Mynia, Endzis, _Saszka_ lubią tę wiadomość

ania0141
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a od Dziewussi są jakieś wieści?

ania0141
  • paprotka30 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzis gratulacje dla Was : )

Endzis lubi tę wiadomość

• karola91 Koleżanka

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzis gratulacje!
    Moja mala wczoraj wieczorem tak szalala, mega nisko ja czulam mialam wrazenie ze zaraz wypadnie:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2016, 08:13

Endzis lubi tę wiadomość

Tosia <3
    ckaipc0ztrt3gzzn.png
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endziś gratuluję!!!! :-) :-)
    Mówisz sutki hmm ale to dla mnie takie nieprzyjemne, wręcz bolesne ostatnio... Cóż jeszcze dzisiaj niech Ala siedzi ha,ha Tatuś musi przerejestrować auto, kupić felgi i zmienić opony :-)
    Cały czas chyba czop mi odchodzi, wieczorem mocne bóle miesiączkowe, pewnie szyjka się skraca. Na spokojnie :-)

Endzis lubi tę wiadomość

• Sunday Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzis, gratulacje!!

Karola91, moja tez urzadzila sobie balety mega nisko..ostatnio miedzy 22 a 1 szaleje :-) bedzie mi tego brakowalo zapewne.

Endzis lubi tę wiadomość

"Miłość jest pragnieniem, by komuś coś dawać - a nie otrzymywać."

4z4sijb.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szotka wrote:
    Ja tez mam obawy, ze sama zostane (mimo ze juz praktycznie rodziłam w 34 tc), ale moze bedziemy razem zamykać peleton ;)
    Dzisiaj wizytuje.

Ej no nie spieszczie się tak... U mnie też wszystko pozamykane... Jedynie mama stwierdziła, że brzuch mi się mocno obnizył... No ale patrząc na Iwonkę, to nic nie znaczy... W tym tyg schodzę z progesteronu, także może cos ruszy i szyjka zacznie się skracać i rozwierać, choć szczerze wątpię. Wieksze skurcze i twardnienia miałam w 2 trym. niż teraz.... Wiec zastanawiam sie czy nie powinnam się przenieść na majówki :)

Szotka lubi tę wiadomość

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2016, 23:26

Kinga. lubi tę wiadomość

• paprotka30 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga co Ty gadasz, jakie majówki...chyba nie musimy tak sztywno trzymać się ram czasowych : p

też tak myślę nad tymi sutkami..jak czasem się dotkne to mnie razi a co dopiero masaż, ciekawe czy to takie proste, pewnie na jedną zadziała na drugą nie

Czekam spokojnie póki co, juz niewiele zostało i tylko to mnie pociesza

• Sunday Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wogole nie zauwazylam odchodzacego czopa...nie wiem co o tym myslec. Czy czop musi odejsc zeby wody mogly odejsc?

"Miłość jest pragnieniem, by komuś coś dawać - a nie otrzymywać."

4z4sijb.png
  • katka/85 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzis gratuluję!!! :)

ja też ostatnio zaczęłam brać pod uwagę że zostanę majówką bo przez całą ciążę się tak dobrze nie czułam jak teraz. żadnych bóli, twardnień, energia mnie rozpiera, a co najśmieszniejsze tak dobrze zaczęłam się czuć odkąd odstawiłam magnez i luteinę... wcześniej całymi dniami mialam brzuch jak kamień a teraz jest mięciutki i nie dzieje się kompletnie nic. Ale Wojtuś ma jeszcze czas więc się nie nakręcam ;) widocznie bardziej potrzebuje jeszcze brzuszka mamy niż wiosennych spacerków więc jak chce to niech sobie jeszcze siedzi :)

Endzis lubi tę wiadomość

3jvz2n0an96r1ens.png
    c55fs65gka3iyxy5.png

• Bulimulia Ekspertka

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czekam do wizyty. Jeśli dostanę zielone światło to pranie, sprzątanie, gotowanie itd... :)
    Aby mały chciał wyjść sam. Panicznie się boję wywołania porodu a jako słodka mama może to mnie nie ominąć :(

Nadal jestem pozamykana, bez odchodzącego czopa

https://www.maluchy.pl/li-72361.png
  • katka/85 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczynki oświećcie mnie.. założyłam sobie fikcyjne konto na fb ale teraz kompletnie nie wiem co mam zrobić żeby do was dołączyć. ja to w tym zielona jestem ;P :)

3jvz2n0an96r1ens.png
    c55fs65gka3iyxy5.png

• panda80 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzis gratulacje i uściski dla synka!!!!

Endzis lubi tę wiadomość

zem39vvjscbr7v2w.png
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kobietki musimy uzbroić się w cierpliwość,nie pozostaje nam nic innego :)ciężko w tak piękną pogodę,ale nie mamy na to wpływu więc nie pozostaje nic innego jak tylko czekać,mamy kwiecień więc sytuacja u każdej z nas może zmienić się z godziny na godzinę,najlepszym dowodem tego jest nasza pierwsza strona,w ciągu kilku dni tyle bobasków się urodziło,tempo expresowe :)
    no a dzisiaj data ładna,pogoda też,więc może dzień będzie owocny.....

ania0141
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatella jak tam szykujecie się do domciu?

ania0141
  • panda80 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nadal nic się nie dzieje poważnego... Lekkie skurcze i pobolewanie brzucha, czop nie odszedł chociaż dużo śluzu ze mnie wypływa. Mam skierowanie do szpitala na 7 jakbym do tej pory nie urodziła i mam nadzieję, że bez córci już mnie nie wypuszczą...

agulas lubi tę wiadomość

zem39vvjscbr7v2w.png
  • Larisa Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katka zaakceptuje moje zaproszenie do przyjaciółek i wyślijj mi wiadomość z nickiem na Facebook to Cię dodam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2016, 09:55

f2w3ol2anio3j8u2.png
    mhsv15nmt1i18xj8.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Dziś wychodzę do domu, jeszcze przede mną USG (nareszcie! Po ponad 6 tygodniach!) i badanie. KTG zapisuje regularne skurcze, max. 60%, podczas których boli tylko krzyż, ale nikogo to nie interesuje, mam iść do domu i wrócić jak zacznie się akcja porodowa.
    Taka ładna pogoda, a mnie dopada dół.. Dam znać po USG.

Larisa, Dobson, ania0141, panda80, agulas, wiecznie, Endzis, Rotenkopf, _Saszka_ lubią tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szotka wrote:
    Kinga, u mnie i brak szyjki (juz trzy tygodnie jej nie mam) niczego nie spowodował, czop odchodzi powoli od 4go marca, co wiecej - tydzien temu odstawiłam luteinę i co? Czuje sie o niebo lepiej, bo skurczy mniej, brzuch tak nie boli... Chyba nie ma reguły. Niech dzieciaczki przychodzą na świat, jak beda gotowe :)
    Ha ha. No właśnie ja odstawiam od 3 tyg bo schodzę z 600, teraz jestem na 100 i czuję się też lepiej. Jedynie wieczorami boli mnie kręgosłup jak za długo siedzę i trochę pojawia mi się opuchlizna, ale znów mało piję...A tak poza tym, to też praktycznie nie mam twardnień (no chyba że się bardzo zdenerwuje na coś...) I co teraz się okazuje ze niepotrzebnie się meczyłam z tym progesteronem...

Szotka lubi tę wiadomość

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
‹‹ 1172 1173 1174 1175 1176 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ