X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia no to czekamy... ;)

Lanusia93 lubi tę wiadomość

ania0141
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ramach czekania na decyzję Bąbla, czy wychodzi czy nie, zamówiłam wreszcie wózek :) akurat na smyku mają promocje na wózki, więc jak ktoś jeszcze potrzebuję to można do nich zajrzeć :)

Postanowiłam, że dzisiaj robię dzień lenia. Żadnych spacerów, schodów i sprzątania. Tylko kawa, łóżko i książka ^^ skorzystam z ciszy w domu, na mojego uparciucha nie mam żadnego wpływu.

ania0141, Lanusia93, agulas, mania lubią tę wiadomość

• ania0141 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja umyłam okna i drzwi bo mega zakurzone były-nie mam pojecia skąd ten kurz się bierze w takich ilościach...a po 13 maszeruję piechotką z synem do dentysty tak ok 2km w jedną stronę-mam nadzieję,że dojdę:)a teraz leżę na kanapie z laptopem i regeneruje siły

Karolina_Ina, Lanusia93, panda80 lubią tę wiadomość

ania0141
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też powinnam umyć okna, ale zostały mi tylko te na których mam żaluzje. A czyszczenie żaluzji to jest mordęga... Więc może odstąpię ten "zaszczyt" mężowi, to w końcu on je chciał :D

ania0141, Dobson lubią tę wiadomość

• Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wieści od Iwonki: Miała wychodzić do domu, ale wyszło, że ma za mało wód i od jutra będą indukować poród <3
    Już niedługo utuli skarb :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2016, 10:28

ania0141, agulas lubią tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • katka/85 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Larisa wysłałam

Larisa lubi tę wiadomość

3jvz2n0an96r1ens.png
    c55fs65gka3iyxy5.png

• ania0141 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia dzięki za wiadomość od Iwonki,nie pisała jakiej indukcji się podejmą?
    KOBIETKI TRZYMAJMY KCIUKI ZA IWONKĘ BO TO NIC PRZYJEMNEGO!!! i boli :(
    chyba że zdecydują się na cc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2016, 10:45

ania0141
  • Mynia Ekspertka

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Larisa ja tez poproszę :) chciałaby dolaczyc do Was na fb.

Dziewczyny mam pytanie do karmiących piersia- ile czasu zajmuje Wam jedno karmienie? U nas od 1,5 do 2 godzin:/ jak 2 dni temu pisałam ze Wikuś spi po 3 godziny, tak dzis spal max 1,5. Bylam wykonczona bo wygladalo to tak: 2 godziny je, godzinę spi, 1,5 je 1,5 spi i tak do rana... Pięknie przybiera na wadze, najnizsza masę mial w 3 dobie 3240, dzis jest 9 i wazy 3580. Ale ten czas karmienia mnie osłabia :/ plusem tego jest chyba to, ze szybko spada mi waga. Mam juz 12 kilo mniej niż przed porodem, zostalo 6. Poradźcie cos.

Larisa lubi tę wiadomość

<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 - szczęśliwy

f2w3yx8d8kgijfn8.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania0141 wrote:
    Lanusia dzięki za wiadomość od Iwonki,nie pisała jakiej indukcji się podejmą?
    KOBIETKI TRZYMAJMY KCIUKI ZA IWONKĘ BO TO NIC PRZYJEMNEGO!!! i boli:(
    chyba że zdecydują się na cc

Pewnie, że nic przyjemnego :( Ale wyjdzie już do córci z synkiem <3 Nic nie pisała, bo żeby założyli taki cewnik Foleya, który zwiększa rozwarcie, potrzebne jest już jakieś rozwarcie, a nie pamiętam jak to u Iwony było, czy szyjka zamknięta. Pewnie oxy standardowo. Czekamy na jutrzejsze wieści od niej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2016, 10:47

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia pozdrów Iwonkę od nas -kobietek z forum,przekaż jej że myślami jesteśmy z nią i trzymamy kciuki żeby szybko poszło!
    ależ mnie to ruszyło Iwonki synek idzie równiutko z moim...

Lanusia93 lubi tę wiadomość

ania0141
  • agulas Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jak u Iwonki z opuchlizną?? Znaleźli przyczynę??
    Fajnie, że wyjdzie z dzidzią, ale również współczuję wywoływania. Wczoraj czytałam artykuł o tym. Opisywali to dosłownie tak jak chyba Lanusia??? albo Larisa :)

a co u Rotenkopf? Pisała coś na fb? Jak wróci, to uzupełni nam listę :D

U mnie też się nic nie dzieje, więc nie zostaniecie same na forum :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2016, 11:23

panda80, ania0141 lubią tę wiadomość

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • fabiola Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się dzieje... Trzymam kciuki za Dziewczyny :*

atdcjw4zbts1ljz3.png

3i49jw4zl4uo1feg.png[/url]
  • kamaaa Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mynia wrote:
    Larisa ja tez poproszę :) chciałaby dolaczyc do Was na fb.

Dziewczyny mam pytanie do karmiących piersia- ile czasu zajmuje Wam jedno karmienie? U nas od 1,5 do 2 godzin:/ jak 2 dni temu pisałam ze Wikuś spi po 3 godziny, tak dzis spal max 1,5. Bylam wykonczona bo wygladalo to tak: 2 godziny je, godzinę spi, 1,5 je 1,5 spi i tak do rana... Pięknie przybiera na wadze, najnizsza masę mial w 3 dobie 3240, dzis jest 9 i wazy 3580. Ale ten czas karmienia mnie osłabia :/ plusem tego jest chyba to, ze szybko spada mi waga. Mam juz 12 kilo mniej niż przed porodem, zostalo 6. Poradźcie cos.
    U nas karmienie około 40min do godziny. Myślę że laktacji się u Ciebie rozkreci, mleczko będzie bardziej kaloryczne i będzie go więcej i karmienie powinno trwać krócej. Tak mi się przynajmniej wydaje :-)

f2w3csqv1ok8ev24.png
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamaaa a co ile karmisz?

ania0141
  • paprotka30 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to kciuki za kolejna przyszłą mamusie!

Taka piękna pogoda dzis a ja nie mam totalnie na nic siły, tylko bym spała.
    Dziś dopakuje ostatnie rzeczy do torby i więcej chyba nic : (

• ania0141 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecie co tak pomyślałam,że może któraś z kwietniówek powinna pomóc Rotenkopf z uzupełnianiem listy podczas jej nieobecnosci czy niedyspozycji bo z maleństwem na ręku ciężko jej samej będzie tym bardziej,że u nas szybko to idzie i zaległosci każdego dnia narastają a nie wiem czy jej po powrocie do domu ze swoim skarbem będzie się chaciało szukać która kiedy i jak z nas urodziła...może ktoś jest chętny,porozmawiajcie z Rotenkopf,na fb może zagląda ... co o tym myślicie?żeby nie było,że ja nie wierzę w Rotenkopf,bo wiem,że dałaby sobie radę ale będzie jej ciężko,może fajnie zaproponować jej pomoc...jak dobrze pamiętam coś podobnego było na marcówkach tam chyba na czas porodów były 4 moderatorki .ja jestem zielona w tych sprawach więc mnie nie bierzcie pod uwagę jakby coś :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2016, 12:21

Lanusia93, Sunday lubią tę wiadomość

ania0141
  • paprotka30 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak dla mnie to lista może poczekać spokojnie na Rotenkopf, nawet jak wróci ze szpitala z Hanulką to kazda z nas zrozumie ze teraz ma inne priorytety niż lista : )
    A jak się znajdzie ktoś chętny do pomocy to też nie widzę problemu. Sama nie umiem tego zrobić wiec chwała Rotenkopf ze się tym zajęła.

ania0141 lubi tę wiadomość

• ania0141 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myślę tak samo jak ty paprotka ale może by jej było miło gdyby ktoś chciał jej pomóc,oby nie odebrała tego w inny sposób ;)dla mnie też lista spokojnie może czekać-tylko taka myśl mi się nasunęła...

ania0141
  • Larisa Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mynia dodałam Cię do przyjaciółek wiec wyślij mi wiadomość ze swoim linkiem na Facebook i załatwione! :)
    Katka napisałam do Ciebie na Facebooku żeby upewnić się ,ze to Ty. Jeśli tak to musimy się dodać do znajomych i ostatni krok dodam Cię do grupy;)

f2w3ol2anio3j8u2.png
    mhsv15nmt1i18xj8.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia93 wrote:
    Gratulacje! :) Napisz jak się czujecie, jak przebiegał poród :)
    Ile maluszków już na świecie <3
    Czujemy się dobrze. Malutka jest zdrowa. Chociaż jutro będziemy mialy podobno usg nerek z racji tych naszych lekko powiekszonych miedniczek + kilka jakis dodatkowych badań byc moze, ale to dopiero jutro się okaże. Jak wszystko będzie ok to jutro popołudniu wyjdziemy do domku. Co do porodu to napiszę teraz w skrócie a szczegółowo jak będziemy w domu bo z tel mi ciężko trochę. Ogólnie to obudziły mnie skurcze o ok 3 w sobotę, ale podobne juz miałam wiec sie jakos nie przejelam. O ok 4 maz się przebudzil i juz nie spaliśmy oboje. Skurcze stawały się coraz silniejsze i częstsze. Mąż wstawił mi kąpiel. Troche się pomoczylam. Umylam głowę, ogarnelam się i o ok 7:30 bylismy na IP. Przyjęli nas i kazali jechac na usg i badanie. Okazało się ze mamy juz 8 cm rozwarcia, a plamienie które tez sie pojawiło później nie było niczym niepokojacym jak na ten etap porodu. Odeslali nas zatem na trakt porodowy. Tam troche papierologi, przebranie się i dopiero podlaczyli nas pod ktg. Skurcze jak na złość zmalaly i nie byly juz tak często. Położna przebiła pęcherz i miało pomóc. Taaa pomogło ale odrobinę - nie na tyle zeby podkręcić skurcze. Pod sam koniec niestety podali nam oksy - zadziałało na mnie momentalnie. Niestety nie obyło się bez nacięcia. Położna chciala Jak najdłużej chronić krocze no ale nie wyszlo i delikatnie musiala mnie naciąć. Boziu co za ulga byla jak juz wypchnelam Hanie ;). A jak dostalam ja w objęcia to zapomniałam o bólu. Milosc nie zna granic. Tego nie da się opisać. Po porodzie lezalysmy "skóra do skóry" przez 2 godziny i dopiero dokladnie neonatolog zbadał Hanie i znow dostalismy ja w objęcia <3.

Lanusia93, Larisa, mania, ania0141, agulas, Szotka, panda80, paprotka30, czarna_owca, *KasiaS*, Rotenkopf, dichlieb, Dobson, _Saszka_ lubią tę wiadomość

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
‹‹ 1173 1174 1175 1176 1177 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ