X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia no to czekamy... ;)

Lanusia93 lubi tę wiadomość

ania0141
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ramach czekania na decyzję Bąbla, czy wychodzi czy nie, zamówiłam wreszcie wózek :) akurat na smyku mają promocje na wózki, więc jak ktoś jeszcze potrzebuję to można do nich zajrzeć :)

Postanowiłam, że dzisiaj robię dzień lenia. Żadnych spacerów, schodów i sprzątania. Tylko kawa, łóżko i książka ^^ skorzystam z ciszy w domu, na mojego uparciucha nie mam żadnego wpływu.

ania0141, Lanusia93, agulas, mania lubią tę wiadomość

• ania0141 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja umyłam okna i drzwi bo mega zakurzone były-nie mam pojecia skąd ten kurz się bierze w takich ilościach...a po 13 maszeruję piechotką z synem do dentysty tak ok 2km w jedną stronę-mam nadzieję,że dojdę:)a teraz leżę na kanapie z laptopem i regeneruje siły

Karolina_Ina, Lanusia93, panda80 lubią tę wiadomość

ania0141
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też powinnam umyć okna, ale zostały mi tylko te na których mam żaluzje. A czyszczenie żaluzji to jest mordęga... Więc może odstąpię ten "zaszczyt" mężowi, to w końcu on je chciał :D

ania0141, Dobson lubią tę wiadomość

• Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wieści od Iwonki: Miała wychodzić do domu, ale wyszło, że ma za mało wód i od jutra będą indukować poród <3
    Już niedługo utuli skarb :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2016, 10:28

ania0141, agulas lubią tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • katka/85 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Larisa wysłałam

Larisa lubi tę wiadomość

3jvz2n0an96r1ens.png
    c55fs65gka3iyxy5.png

• ania0141 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia dzięki za wiadomość od Iwonki,nie pisała jakiej indukcji się podejmą?
    KOBIETKI TRZYMAJMY KCIUKI ZA IWONKĘ BO TO NIC PRZYJEMNEGO!!! i boli :(
    chyba że zdecydują się na cc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2016, 10:45

ania0141
  • Mynia Ekspertka

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Larisa ja tez poproszę :) chciałaby dolaczyc do Was na fb.

Dziewczyny mam pytanie do karmiących piersia- ile czasu zajmuje Wam jedno karmienie? U nas od 1,5 do 2 godzin:/ jak 2 dni temu pisałam ze Wikuś spi po 3 godziny, tak dzis spal max 1,5. Bylam wykonczona bo wygladalo to tak: 2 godziny je, godzinę spi, 1,5 je 1,5 spi i tak do rana... Pięknie przybiera na wadze, najnizsza masę mial w 3 dobie 3240, dzis jest 9 i wazy 3580. Ale ten czas karmienia mnie osłabia :/ plusem tego jest chyba to, ze szybko spada mi waga. Mam juz 12 kilo mniej niż przed porodem, zostalo 6. Poradźcie cos.

Larisa lubi tę wiadomość

<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 - szczęśliwy

f2w3yx8d8kgijfn8.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania0141 wrote:
    Lanusia dzięki za wiadomość od Iwonki,nie pisała jakiej indukcji się podejmą?
    KOBIETKI TRZYMAJMY KCIUKI ZA IWONKĘ BO TO NIC PRZYJEMNEGO!!! i boli:(
    chyba że zdecydują się na cc

Pewnie, że nic przyjemnego :( Ale wyjdzie już do córci z synkiem <3 Nic nie pisała, bo żeby założyli taki cewnik Foleya, który zwiększa rozwarcie, potrzebne jest już jakieś rozwarcie, a nie pamiętam jak to u Iwony było, czy szyjka zamknięta. Pewnie oxy standardowo. Czekamy na jutrzejsze wieści od niej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2016, 10:47

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia pozdrów Iwonkę od nas -kobietek z forum,przekaż jej że myślami jesteśmy z nią i trzymamy kciuki żeby szybko poszło!
    ależ mnie to ruszyło Iwonki synek idzie równiutko z moim...

Lanusia93 lubi tę wiadomość

ania0141
  • agulas Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jak u Iwonki z opuchlizną?? Znaleźli przyczynę??
    Fajnie, że wyjdzie z dzidzią, ale również współczuję wywoływania. Wczoraj czytałam artykuł o tym. Opisywali to dosłownie tak jak chyba Lanusia??? albo Larisa :)

a co u Rotenkopf? Pisała coś na fb? Jak wróci, to uzupełni nam listę :D

U mnie też się nic nie dzieje, więc nie zostaniecie same na forum :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2016, 11:23

panda80, ania0141 lubią tę wiadomość

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • fabiola Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się dzieje... Trzymam kciuki za Dziewczyny :*

atdcjw4zbts1ljz3.png

3i49jw4zl4uo1feg.png[/url]
  • kamaaa Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mynia wrote:
    Larisa ja tez poproszę :) chciałaby dolaczyc do Was na fb.

Dziewczyny mam pytanie do karmiących piersia- ile czasu zajmuje Wam jedno karmienie? U nas od 1,5 do 2 godzin:/ jak 2 dni temu pisałam ze Wikuś spi po 3 godziny, tak dzis spal max 1,5. Bylam wykonczona bo wygladalo to tak: 2 godziny je, godzinę spi, 1,5 je 1,5 spi i tak do rana... Pięknie przybiera na wadze, najnizsza masę mial w 3 dobie 3240, dzis jest 9 i wazy 3580. Ale ten czas karmienia mnie osłabia :/ plusem tego jest chyba to, ze szybko spada mi waga. Mam juz 12 kilo mniej niż przed porodem, zostalo 6. Poradźcie cos.
    U nas karmienie około 40min do godziny. Myślę że laktacji się u Ciebie rozkreci, mleczko będzie bardziej kaloryczne i będzie go więcej i karmienie powinno trwać krócej. Tak mi się przynajmniej wydaje :-)

f2w3csqv1ok8ev24.png
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamaaa a co ile karmisz?

ania0141
  • paprotka30 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to kciuki za kolejna przyszłą mamusie!

Taka piękna pogoda dzis a ja nie mam totalnie na nic siły, tylko bym spała.
    Dziś dopakuje ostatnie rzeczy do torby i więcej chyba nic : (

• ania0141 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecie co tak pomyślałam,że może któraś z kwietniówek powinna pomóc Rotenkopf z uzupełnianiem listy podczas jej nieobecnosci czy niedyspozycji bo z maleństwem na ręku ciężko jej samej będzie tym bardziej,że u nas szybko to idzie i zaległosci każdego dnia narastają a nie wiem czy jej po powrocie do domu ze swoim skarbem będzie się chaciało szukać która kiedy i jak z nas urodziła...może ktoś jest chętny,porozmawiajcie z Rotenkopf,na fb może zagląda ... co o tym myślicie?żeby nie było,że ja nie wierzę w Rotenkopf,bo wiem,że dałaby sobie radę ale będzie jej ciężko,może fajnie zaproponować jej pomoc...jak dobrze pamiętam coś podobnego było na marcówkach tam chyba na czas porodów były 4 moderatorki .ja jestem zielona w tych sprawach więc mnie nie bierzcie pod uwagę jakby coś :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2016, 12:21

Lanusia93, Sunday lubią tę wiadomość

ania0141
  • paprotka30 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak dla mnie to lista może poczekać spokojnie na Rotenkopf, nawet jak wróci ze szpitala z Hanulką to kazda z nas zrozumie ze teraz ma inne priorytety niż lista : )
    A jak się znajdzie ktoś chętny do pomocy to też nie widzę problemu. Sama nie umiem tego zrobić wiec chwała Rotenkopf ze się tym zajęła.

ania0141 lubi tę wiadomość

• ania0141 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myślę tak samo jak ty paprotka ale może by jej było miło gdyby ktoś chciał jej pomóc,oby nie odebrała tego w inny sposób ;)dla mnie też lista spokojnie może czekać-tylko taka myśl mi się nasunęła...

ania0141
  • Larisa Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mynia dodałam Cię do przyjaciółek wiec wyślij mi wiadomość ze swoim linkiem na Facebook i załatwione! :)
    Katka napisałam do Ciebie na Facebooku żeby upewnić się ,ze to Ty. Jeśli tak to musimy się dodać do znajomych i ostatni krok dodam Cię do grupy;)

f2w3ol2anio3j8u2.png
    mhsv15nmt1i18xj8.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia93 wrote:
    Gratulacje! :) Napisz jak się czujecie, jak przebiegał poród :)
    Ile maluszków już na świecie <3
    Czujemy się dobrze. Malutka jest zdrowa. Chociaż jutro będziemy mialy podobno usg nerek z racji tych naszych lekko powiekszonych miedniczek + kilka jakis dodatkowych badań byc moze, ale to dopiero jutro się okaże. Jak wszystko będzie ok to jutro popołudniu wyjdziemy do domku. Co do porodu to napiszę teraz w skrócie a szczegółowo jak będziemy w domu bo z tel mi ciężko trochę. Ogólnie to obudziły mnie skurcze o ok 3 w sobotę, ale podobne juz miałam wiec sie jakos nie przejelam. O ok 4 maz się przebudzil i juz nie spaliśmy oboje. Skurcze stawały się coraz silniejsze i częstsze. Mąż wstawił mi kąpiel. Troche się pomoczylam. Umylam głowę, ogarnelam się i o ok 7:30 bylismy na IP. Przyjęli nas i kazali jechac na usg i badanie. Okazało się ze mamy juz 8 cm rozwarcia, a plamienie które tez sie pojawiło później nie było niczym niepokojacym jak na ten etap porodu. Odeslali nas zatem na trakt porodowy. Tam troche papierologi, przebranie się i dopiero podlaczyli nas pod ktg. Skurcze jak na złość zmalaly i nie byly juz tak często. Położna przebiła pęcherz i miało pomóc. Taaa pomogło ale odrobinę - nie na tyle zeby podkręcić skurcze. Pod sam koniec niestety podali nam oksy - zadziałało na mnie momentalnie. Niestety nie obyło się bez nacięcia. Położna chciala Jak najdłużej chronić krocze no ale nie wyszlo i delikatnie musiala mnie naciąć. Boziu co za ulga byla jak juz wypchnelam Hanie ;). A jak dostalam ja w objęcia to zapomniałam o bólu. Milosc nie zna granic. Tego nie da się opisać. Po porodzie lezalysmy "skóra do skóry" przez 2 godziny i dopiero dokladnie neonatolog zbadał Hanie i znow dostalismy ja w objęcia <3.

Lanusia93, Larisa, mania, ania0141, agulas, Szotka, panda80, paprotka30, czarna_owca, *KasiaS*, Rotenkopf, dichlieb, Dobson, _Saszka_ lubią tę wiadomość

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
‹‹ 1173 1174 1175 1176 1177 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ