Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJa w ramach czekania na decyzję Bąbla, czy wychodzi czy nie, zamówiłam wreszcie wózek akurat na smyku mają promocje na wózki, więc jak ktoś jeszcze potrzebuję to można do nich zajrzeć
Postanowiłam, że dzisiaj robię dzień lenia. Żadnych spacerów, schodów i sprzątania. Tylko kawa, łóżko i książka ^^ skorzystam z ciszy w domu, na mojego uparciucha nie mam żadnego wpływu.ania0141, Lanusia93, agulas, mania lubią tę wiadomość
-
a ja umyłam okna i drzwi bo mega zakurzone były-nie mam pojecia skąd ten kurz się bierze w takich ilościach...a po 13 maszeruję piechotką z synem do dentysty tak ok 2km w jedną stronę-mam nadzieję,że dojdę:)a teraz leżę na kanapie z laptopem i regeneruje siły
Karolina_Ina, Lanusia93, panda80 lubią tę wiadomość
ania0141 -
nick nieaktualny
-
Wieści od Iwonki: Miała wychodzić do domu, ale wyszło, że ma za mało wód i od jutra będą indukować poród
Już niedługo utuli skarbWiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2016, 10:28
ania0141, agulas lubią tę wiadomość
Aniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.2014 3700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.2016 3650 g, 55 cm -
Larisa ja tez poproszę chciałaby dolaczyc do Was na fb.
Dziewczyny mam pytanie do karmiących piersia- ile czasu zajmuje Wam jedno karmienie? U nas od 1,5 do 2 godzin:/ jak 2 dni temu pisałam ze Wikuś spi po 3 godziny, tak dzis spal max 1,5. Bylam wykonczona bo wygladalo to tak: 2 godziny je, godzinę spi, 1,5 je 1,5 spi i tak do rana... Pięknie przybiera na wadze, najnizsza masę mial w 3 dobie 3240, dzis jest 9 i wazy 3580. Ale ten czas karmienia mnie osłabia plusem tego jest chyba to, ze szybko spada mi waga. Mam juz 12 kilo mniej niż przed porodem, zostalo 6. Poradźcie cos.Larisa lubi tę wiadomość
- szczęśliwy
-
ania0141 wrote:Lanusia dzięki za wiadomość od Iwonki,nie pisała jakiej indukcji się podejmą?
KOBIETKI TRZYMAJMY KCIUKI ZA IWONKĘ BO TO NIC PRZYJEMNEGO!!! i boli:(
chyba że zdecydują się na cc
Pewnie, że nic przyjemnego Ale wyjdzie już do córci z synkiem Nic nie pisała, bo żeby założyli taki cewnik Foleya, który zwiększa rozwarcie, potrzebne jest już jakieś rozwarcie, a nie pamiętam jak to u Iwony było, czy szyjka zamknięta. Pewnie oxy standardowo. Czekamy na jutrzejsze wieści od niejWiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2016, 10:47
Aniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.2014 3700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.2016 3650 g, 55 cm -
a jak u Iwonki z opuchlizną?? Znaleźli przyczynę??
Fajnie, że wyjdzie z dzidzią, ale również współczuję wywoływania. Wczoraj czytałam artykuł o tym. Opisywali to dosłownie tak jak chyba Lanusia??? albo Larisa
a co u Rotenkopf? Pisała coś na fb? Jak wróci, to uzupełni nam listę
U mnie też się nic nie dzieje, więc nie zostaniecie same na forumWiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2016, 11:23
panda80, ania0141 lubią tę wiadomość
-
Mynia wrote:Larisa ja tez poproszę chciałaby dolaczyc do Was na fb.
Dziewczyny mam pytanie do karmiących piersia- ile czasu zajmuje Wam jedno karmienie? U nas od 1,5 do 2 godzin:/ jak 2 dni temu pisałam ze Wikuś spi po 3 godziny, tak dzis spal max 1,5. Bylam wykonczona bo wygladalo to tak: 2 godziny je, godzinę spi, 1,5 je 1,5 spi i tak do rana... Pięknie przybiera na wadze, najnizsza masę mial w 3 dobie 3240, dzis jest 9 i wazy 3580. Ale ten czas karmienia mnie osłabia plusem tego jest chyba to, ze szybko spada mi waga. Mam juz 12 kilo mniej niż przed porodem, zostalo 6. Poradźcie cos. -
wiecie co tak pomyślałam,że może któraś z kwietniówek powinna pomóc Rotenkopf z uzupełnianiem listy podczas jej nieobecnosci czy niedyspozycji bo z maleństwem na ręku ciężko jej samej będzie tym bardziej,że u nas szybko to idzie i zaległosci każdego dnia narastają a nie wiem czy jej po powrocie do domu ze swoim skarbem będzie się chaciało szukać która kiedy i jak z nas urodziła...może ktoś jest chętny,porozmawiajcie z Rotenkopf,na fb może zagląda ... co o tym myślicie?żeby nie było,że ja nie wierzę w Rotenkopf,bo wiem,że dałaby sobie radę ale będzie jej ciężko,może fajnie zaproponować jej pomoc...jak dobrze pamiętam coś podobnego było na marcówkach tam chyba na czas porodów były 4 moderatorki .ja jestem zielona w tych sprawach więc mnie nie bierzcie pod uwagę jakby coś
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2016, 12:21
Lanusia93, Sunday lubią tę wiadomość
ania0141 -
jak dla mnie to lista może poczekać spokojnie na Rotenkopf, nawet jak wróci ze szpitala z Hanulką to kazda z nas zrozumie ze teraz ma inne priorytety niż lista : )
A jak się znajdzie ktoś chętny do pomocy to też nie widzę problemu. Sama nie umiem tego zrobić wiec chwała Rotenkopf ze się tym zajęła.ania0141 lubi tę wiadomość
-
Mynia dodałam Cię do przyjaciółek wiec wyślij mi wiadomość ze swoim linkiem na Facebook i załatwione!
Katka napisałam do Ciebie na Facebooku żeby upewnić się ,ze to Ty. Jeśli tak to musimy się dodać do znajomych i ostatni krok dodam Cię do grupy;) -
Lanusia93 wrote:Gratulacje! Napisz jak się czujecie, jak przebiegał poród
Ile maluszków już na świecie
Lanusia93, Larisa, mania, ania0141, agulas, Szotka, panda80, paprotka30, czarna_owca, *KasiaS*, Rotenkopf, dichlieb, Dobson, _Saszka_ lubią tę wiadomość