X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja wróciłam z długiego spaceru i powiem wam,że masakra
    w drodze powrotnej zaszliśmy z synem do lidla,kupiłam truskawki i muszę powiedzieć,że są niezłe w smaku :) i na każdej ławce mijanej po drodze musiałam usiąść,myślałam,że nie doczłapie do domu,na dworze bajecznie ciepło,brzuch mi stwardniał,jakieś skurcze zaczęły się pojawiać spociłam się jak świnia(a przed wyjściem brałam kąpiel)i leże plackiem na łóżku i patrzę co to będzie dalej...

ania0141
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Funky, Twój synek jest jeszcze malusi! Pocieszę Cię- moja córka ma 20 miesięcy, a ja mam blokadę przed zostawianiem jej z kimkolwiek, piszę czarne scenariusze typu: mała dostanie gorączki, będzie się często budziła w nocy, nie będzie chciała zjeść obiadu, będzie ją bolał brzuszek...
    Taki los matki :P

Na początku to tak właśnie wygląda- ogromne zmęczenie, ciągłe wiszenie na piersi, duża potrzeba bliskości, którą trzeba po prostu zrozumieć, zaakceptować i odpowiadać na potrzeby malucha :)
    Ja naprawdę z Lilą miałam luksus przez pierwsze tygodnie, bo nie wisiała na mnie, zjadła swoją porcję, szła spać i za 2,5-3 h ją karmiłam, bo nawet nie zawsze się domagała. W nocy 1-2 pobudki. Jednak mam świadomość, że taki noworodek to rzadkość i teraz pewnie tak kolorowo nie będzie ;) Nawet moja mama z babcią mi uprzejmie powiedziały, że nic nie wiem na temat opieki nad noworodkiem, bo Lila bezproblemowa, nie płacze itd. Bardzo miłe... Jakby płakała to byłabym jeszcze "lepszą" matką w ich oczach.
    Jeśli mały się najada to nawet nie ma co myśleć o mm :) Karm swoim mleczkiem, korzystaj z tej bliskości, bo gwarantuję Ci, że ten czas minie niepostrzeżenie- zaraz mały będzie miał miesiąc, potem przewroty na brzuszek, raczkowanie, to tylko tak odlegle brzmi.. Ani się obejrzysz :) Spaceruję teraz po szpitalnym korytarzu i pamiętam jakby to było wczoraj- poród Lilianny... <3 I myślę, że nie doceniłam wtedy tych chwil kiedy była maleńka, nie skupiałam się na każdym jej ruchu, dotyku, karmieniu. Teraz wiem jak szybko mija czas :)

dichlieb, Funky09 lubią tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • Funky09 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    Mój glodomor budzi się co godzinę max dwie na cyca. Was też tak bolą strasznie piersi na początku ssania? KS mam wrażenie ze mi ktoś wbija zyletki.

Mnie bolały, a potem przestały. Teraz jak dziecko źle przyłożę to mnie bolą, ale nie jest to taki ból jak na początku karmienia.

Dziewczyny czy trzymacie dietę mamy karmiącej? Tzn. kurczak mój przyjaciel, marchewka ulubione warzywo, a z węglowodanów to tylko ryż, ziemniaki i kasze ;) ja wprowadzam produkty (jak na razie 2).

• dichlieb Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny. Jestem po wizycie. Młody obrócił się główką do dołu, waży ponad 3800g. Wg pani doktor będzie ważył więcej bo jest duży. Zobaczymy. W poniedziałek mam zgłosić się do szpitala a 12.04. cięcie. O ile wytrzymam. Przez chwilę zastanwiała się nad piątkiem ale jej nie będzie a sama chce zrobić cięcie. Mam leżeć i nic nie robić aby nie wywołać porodu. Tak więc czas zacząć odliczanie :)

ania0141, Lanusia93, paprotka30, wiecznie, agulas, Szotka, panda80, _Saszka_, Rotenkopf, Funky09 lubią tę wiadomość

dqpr3e5eehj9ssyv.png
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dichlieb no to gratulacje,ale synuś duży klocuszek-leż i nóżki zaciskaj :)

dichlieb lubi tę wiadomość

ania0141
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dichlieb wrote:
    hej dziewczyny. Jestem po wizycie. Młody obrócił się główką do dołu, waży ponad 3800g. Wg pani doktor będzie ważył więcej bo jest duży. Zobaczymy. W poniedziałek mam zgłosić się do szpitala a 12.04. cięcie. O ile wytrzymam. Przez chwilę zastanwiała się nad piątkiem ale jej nie będzie a sama chce zrobić cięcie. Mam leżeć i nic nie robić aby nie wywołać porodu. Tak więc czas zacząć odliczanie :)

A masz jakieś wskazania do CC? Czy po prostu waga dziecka?

• paprotka30 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dichlieb wrote:

Moja Mała w tym tygodniu miała 3400 i wydawało mi sie ze to juz sporawo :)
    Tez 12.04 mam sie zgłosić do szpitala.

lezałam i nagle ostro miesiaczkowo zabolał mnie brzuch, trwało to moze kilka minut wiec poszłam spac a jak wstałam to w sluzie znalazłam kilka nitek krwi, mam nadzieje ze cos sie zaczyna dziac! No ale oczywiscie juz nic mnie nie boli ;)

Szotka lubi tę wiadomość

• czarna_owca Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cos do smiechu na poniedzialkowe popoludnie:

http://joemonster.org/art/35674/20_tekstow_ktore_swietnie_obrazuja_jak_to_jest_byc_rodzicem_II

20 tekstow, ktore obrazuja jak to jest byc rodzicem ;)

ania0141 lubi tę wiadomość

mhsv3e5e7kvmf6ta.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paprotka30, ile Ty masz cierpliwości! Zaraz masz termin, a w ogóle nie narzekasz :) Życzę Ci, żeby to był początek akcji, może dziś w nocy obudzą Cię skurcze/ wody :)

Zaraz odwiedzi mnie Lila, więc trochę poganiam ją po korytarzu i może rozbujam skurcze :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2016, 16:50

ania0141, agulas, paprotka30, panda80 lubią tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • agulas Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf to mogło się zdarzyć każdej z nas. Takich rzeczy nie da się przewidzieć. Jeśli wylew ustępuje to trzeba się cieszyć.
    Poza tym... Masz już swoją miłość obok siebie :)

Paprotka ja też co jakiś czas odczuwam te bóle, nakręcam się, a potem niemiłe zaskoczenie :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2016, 17:10

Rotenkopf lubi tę wiadomość

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • Mynia Ekspertka

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf gratulacje :)

Rotenkopf lubi tę wiadomość

<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 - szczęśliwy

f2w3yx8d8kgijfn8.png
  • paprotka30 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia dzięki, staram się nie nakręcać
    Juz miałam 3 takie skurcze ale brak regularności : ) w każdym razie szyjka z całą pewnością zaczyna ostro pracować, o to chodzi, nawet jeśli dojdzie do wywoływania to lepiej żeby szyjka była juz nieco przygotowana, tak sobie tłumacze hihi
    Fajnie by było gdyby coś się ruszyło ale wszystkie wiemy jak to jest.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2016, 17:35

Lanusia93 lubi tę wiadomość

• dichlieb Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina_Ina wrote:
    A masz jakieś wskazania do CC? Czy po prostu waga dziecka?

Wg waga nie jest brana pod uwagę. Mam wskazanie od okulisty. Nawet dobrze że będę mieć CC bo nie wiem czy urodziłabym takiego klocusia :)

dqpr3e5eehj9ssyv.png
  • agulas Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomalowalam paznokcie u stóp. O jaki to jest wyczyn!!!!

ania0141, Lanusia93, wiecznie, Rotenkopf lubią tę wiadomość

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • paprotka30 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha agulas nieźle! Ja za wyczyn uznałam ostatnio obciecie paznokci.
    A wczoraj prosiłam męża o zawiązanie butów, pierwszy raz chyba czy drugi. Sama dalabym może rade ale to mnie kosztuje dużo wysiłku i brzuch boli

agulas lubi tę wiadomość

• Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi Mikołaj goraczkuje cały dzień, co zbije temperaturę to po 3-4 wraca.. :( żadnych innych objawów, wiec albo 3 dniowa albo piątki. :(
    Jestem załamana, do tego boli brzuch .. nie daj Boże jakby się teraz zaczęło :/

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiolcia to współczuję,może umów małego na wizytę żeby sprawdzić...

ania0141
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kobietki nie mówcie nic o malowaniu paznokci ,u nas nie można mieć pomalowanych nawet bezbarwnym i czuję się z tym bardzo źle...obcięcie to jakiś koszmar-ileż to wysiłku trzeba w to włożyć,albo golenie nóg...oj szok-kosmos

ania0141
  • panda80 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ją dziś ogoliłam nogi ale się okrutnie zasapałam ;-) W ogóle czekam na jakieś zdecydowane działania ze strony Helenki...Na razie nic...

zem39vvjscbr7v2w.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane zajrzałam na chwilę korzystając z neta skradzionego:p
    Jutro od 7:30 indukcja ... boję się strasznie... trzymajcie kciuki !!!

Opuchlizna jeszcze trochę jest ale biorę nadal tabletkę moczopedna i boję się ze to jest przyczyną ze tak wody spadły... na dole i górze po prawej nie ma wód a po lewej malutko...

Ciekawa jestem jak szybko będzie postępować bo koleżanka z sali męczy się trzy dni i nic nie rusza...

Pozdrawiam i będę relacjonować na fb bo tam mam pakiet...

:*

Lanusia93, panda80, Larisa, Justyna Es, Rotenkopf, ania0141, agulas, Szotka, Funky09, Funky09, Endzis, dichlieb lubią tę wiadomość

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
‹‹ 1175 1176 1177 1178 1179 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ