X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    można sie tylko domyślać jak się czuje,ja to bym napewno oka nie zmrużyła,zawsze wszystko przeżywam-byle błahostkę a to jest poważna sprawa...napewno wolałabym uniknąć takiego rozwiązania ,ale cóż akurat jeśli chodzi o temat narodzin maluszków nie wiele mamy do powiedzenia

ania0141
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeżeli ja po wczorajszym takim przemęczeniu jestem w jednym kawałku tzn.,że malutki jeszcze posiedzi,ale wcale tego nie ukrywam że z dnia na dzień boję się coraz bardziej
    w piątek mam wizytę -byłam pewna na 100% że do niej nie dotrwam a mój gin.to dopiero oczy zrobi,2 tyg.temu ja do niego dzień dobry a on oczy jak 5zł i wita mnie z tekstem:
    a pani jeszcze nie urodziła...

ania0141
  • Larisa Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu jamniczkuchnia wykasowala belly i jest tylko na Facebooku. Dziewczyny naprawdę chodźcie tam bo jak to Aniu ujelas tam się dzieje coś non stop. Jest o wiele łatwiej odpowiadać na każdy wątek i z każdym porozmawiać! Naprawdę warto. (Moim zdaniem)
    Panda zaciska kciuki za rozwój!

f2w3ol2anio3j8u2.png
    mhsv15nmt1i18xj8.png
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki Larisa,zastanowię się.przypuszczałam,że tak będzie-szkoda tego forum,fajnie tu z wami było,ale nie ma sensu mi się tu rozpisywać skoro mało kto zagląda,teraz kwietniówki tam królują-szkoda ;(

ania0141
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zaglądam :) ale nie zawsze mam jak się dołączyć do tematu bo czuję, że bym smęciła...

Wreszcie trochę się wyspałam, ale kurier mnie obudził i zaraz ma przyjechać z moim wózkiem :D cieszę się jak dziecko, tylko moje własne jest chyba średnio zainteresowane tym co mu mama kupiła. On woli żebra, wątrobę a najbardziej pęcherz :)

Lanusia93, _Saszka_ lubią tę wiadomość

• Funky09 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również tu zaglądam ;) a konta raczej nie wykasuję, bo jak zajdę znowu w ciążę to będę chciała znowu zaznać tego wsparcia forumowego, fajnie odlicza się czas z innymi osobami do końca ciąży, a teraz jak wszystkie się rozpakowują to już w ogóle super :)

Komu można wysłać linka do swojego profilu na FB żeby dostać zaproszenie do grupy?

Dziewczyny dzięki za pocieszenie w sprawie karmienia, zmęczenia itd... Po prostu mam wrażenie, że o tym okresie na początku wiele mam nie mówi, potem się narzeka jak dzieci już są duże i zaczynają ściągać bibeloty z półek albo raczkują wszędzie, gdzie nie powinny itd. Może mamy przyjmują na klatę te pierwsze dni i nikt stara się nie narzekać.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja forum narazie nie opuszczam :) ale fakt na FB tak łatwo się pisze :) jest naprawdę super i baaardzo szybko i przede wszystkim bardzo prywatnie :) Mogę napisać o czym tylko chcę a nikt inny prócz kwietniówek tego nie przeczyta :)
    a teraz mało się udzielam bo jestem zestresowana jak cholera jutrzejszą cesarką... To tak szybko minęło...

Lanusia93, mania, Funky09, Szotka, dichlieb lubią tę wiadomość

• Kinga. Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Funky09 wrote:
    Ja również tu zaglądam ;) a konta raczej nie wykasuję, bo jak zajdę znowu w ciążę to będę chciała znowu zaznać tego wsparcia forumowego, fajnie odlicza się czas z innymi osobami do końca ciąży, a teraz jak wszystkie się rozpakowują to już w ogóle super :)

Komu można wysłać linka do swojego profilu na FB żeby dostać zaproszenie do grupy?

Dziewczyny dzięki za pocieszenie w sprawie karmienia, zmęczenia itd... Po prostu mam wrażenie, że o tym okresie na początku wiele mam nie mówi, potem się narzeka jak dzieci już są duże i zaczynają ściągać bibeloty z półek albo raczkują wszędzie, gdzie nie powinny itd. Może mamy przyjmują na klatę te pierwsze dni i nikt stara się nie narzekać.
    Większość matek na początku wygląda jak zombi... A pozostałe mają szczęście do mało wymagających dzieci (tak zdarzają się takie...).

Ps tu na kolki polecają (poza lekami np sab simplex) podkładanie zwinietego w rulon recznika pod nogi)

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję, synek gorączkowal i wymiotowal w nocy ale przeszła mu dość szybko, dziś znów naszła dochodzi prawie do 40 stopni i niedługo jedziemy do Gdańska do pediatry . :( :(

Szkoda,ze jamniczakuchnia tak bez słowa usunęła konto :/ ale chyba taka kolej rzeczy , nie lubię takich portali jak Facebook czy nk czy jeszcze inne, ale dla kontaktów z Wami założę jak się wszystko unormuje z synkiem fikcyjne konto i dołączę tam :)

Larisa lubi tę wiadomość

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Funky09 wrote:

Możesz wysłać do mnie ;) zaprosiłam Cię już do przyjaciółek, żebyś mogła mi przesłać wiadomość. Potem ja Cię zaproszę na FB, jak zaakceptujesz to dopiero dodam Cię do grupy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2016, 09:05

• Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolcia1405, niech mały szybko wraca do zdrowia!! <3

Zdecydowanie na Facebooku jest łatwiej, można się szybko przyzwyczaić.

Aleksandrakili, to już jutro :O Wierzę, że się stresujesz, ale zaraz powitasz swoje szczęście :)

Funky09, ja nie wyobrażam sobie ciąży bez BBF, ale już na końcówce (i z Lilą) bardzo ciężko ogarnąć 10 stron forum napisanych w ciągu jednego dnia ;) A na Facebooku wszystko jest przejrzyste, są odpowiedzi na konkretne posty itd. Choć ostatnio tempo jest wręcz szalone i nawet tam można się pogubić :D

Miłego dnia, dziewczyny! Czekam na obchód, wypis i około 11 uciekam do domu :)

Karolina_Ina, Mynia, Aleksandrakili, Larisa lubią tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-)
    Aleksandrakili będzie dobrze, myśl pozytywnie, już jutro będziesz miała maleństwo przy sobie :-)
    Iwonka trzymam kciuki :-)
    U mnie straszaki minęły póki co, wczoraj wieczorem miałam mocno opuchnięte kostki, ale się trochę nabiegałam :-) Normalnie lato tak było ciepło :-) Dzisiaj też tak ma być, zaraz popiorę gondolę i siup na balkon :-) W nocy się porządnie wysikałam i opuchlizna już mniejsza, smaruję też żele z flos lek z kasztanowcem i miłorzębem, tak ostatnio kupiłam na próbę i chyba on pomaga. Fajny jest też żel z aloesem do suchej skóry :-) Z Niko od połowy ciąży miałam problem z puchnięciem nóg i wtedy stosowałam coś z tołpy, też dawało radę ;-)
    Zmęczenie na początku masakra, brak snu wykańcza, dlatego cieszę się że treraz M już praktycznie tylko na rano pracuje i już zapowiedział, że jak będę zmęczona to on po pracy bierze wózek, Niko i idzie do parku żebym odespała jak coś. Sam stwierdził, że teraz to już będzie inaczej, pomijając godziny jego pracy (tak chodził na 14 po nocce np) bo i on już swoje przeszedł i ma własne wnioski co i jak zrobić lepiej :-)

• Karatka81 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolcia wspólczuję, mam nadzieję, że znajdą przyczynę tej gorączki, wysoka...

• panda80 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem na porodówce Skurcze mam co 3" minuty rozwarte na 3 cm chodzę żeby rozkręcić akcję Boli ¡!!!!!!!

Lanusia93, Mynia, ania0141, *KasiaS*, Olina, MagSz, MagSz, Dobson, Larisa, _Saszka_, Funky09, mania, agulas, Szotka, dichlieb, kamaaa, wiecznie, Endzis lubią tę wiadomość

zem39vvjscbr7v2w.png
  • Mynia Ekspertka

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja znów od kiedy urodził się mały mało kiedy mam czas :) zwykle jak go karmie, albo teraz jak zasnął a ja postanowiłam już wstać :)
    Do tego tak jak napisała Karolina, czasem trudno dołączyć do tematu. Chyba trochę tak będzię, dopóki wszystkie dziewczyny nie urodzą, bo nie da się ukryć że wraz z narodzeniem dziecka zupełnie zmienia się pole zainteresowań ;) ale już niedługo wszystkie bobaski będą na świecie i będzie można wymieniać się informacjami na temat ich rozwoju. Choć podejrzewam, że na fb będzie łatwiej jeśli jest tak jak mówią dziewczyny, że osobne wątki i w nich się pisze.

U nas dziś noc lepsza, wczoraj byliśmy jeszcze u położnej która jest doradcą laktacyjnym. Była w szoku jak usłyszała, ile nasz maleńki przybrał na wadze w niecały tydzień ;) myślała że to w 2 tygodnie. Kazała nam podczas karmienia od razu jak tylko przyśnie układać do odbicia i rozbudzać (mamy małego śpioszka ale tylko jak je:P). No i jest efekt. Dziś w nocy nie jadł dłużej niż godzinę i znów ładnie spał po 2,5 godzinki :) Kochany pysio.

mania lubi tę wiadomość

<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 - szczęśliwy

f2w3yx8d8kgijfn8.png
  • Mynia Ekspertka

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili, rozumiem, że się boisz ale wszystko wytrzymasz a nagroda za cierpienie jest najlepsza na świecie. Tak jak Wam pisałam, pierwsza doba po cięciu dla mnie była tragiczna, może to kwestia niskiego progu bólu, może każdy tak ma. I nie wierzyłam, jak mówili mi że w drugiej będzie lepiej. Ale było! Później znów nie wierzyłam, że w trzeciej jest całkiem dobrze. Naprawdę jest. Musisz zacisąć zęby i już. Pamiętaj, żeby po pionizacji chodzić, ile będziesz się czuła na siłach. Powoli prostuj się, żeby jak najszybciej rozciągać ranę i śpij na wznak, płasko. To też sprawia, że rana po nocy mniej ciągnie.

Powodzenia!

Aleksandrakili lubi tę wiadomość

<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 - szczęśliwy

f2w3yx8d8kgijfn8.png
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili stres zrozumiały jest w takiej sytuacji,jutro już będzie po...kciuki :)
    a ja mam dziś strasznego doła :(

ania0141
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panda oby jak najszybciej poszło...

ania0141
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czemu masz doła?

• Andzia87 Ekspertka

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panda80 kciuki zaciskam!!

km5scwa1hx65oe99.png
    relggu1r0laeq3qv.png
‹‹ 1177 1178 1179 1180 1181 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ