X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    można sie tylko domyślać jak się czuje,ja to bym napewno oka nie zmrużyła,zawsze wszystko przeżywam-byle błahostkę a to jest poważna sprawa...napewno wolałabym uniknąć takiego rozwiązania ,ale cóż akurat jeśli chodzi o temat narodzin maluszków nie wiele mamy do powiedzenia

ania0141
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeżeli ja po wczorajszym takim przemęczeniu jestem w jednym kawałku tzn.,że malutki jeszcze posiedzi,ale wcale tego nie ukrywam że z dnia na dzień boję się coraz bardziej
    w piątek mam wizytę -byłam pewna na 100% że do niej nie dotrwam a mój gin.to dopiero oczy zrobi,2 tyg.temu ja do niego dzień dobry a on oczy jak 5zł i wita mnie z tekstem:
    a pani jeszcze nie urodziła...

ania0141
  • Larisa Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu jamniczkuchnia wykasowala belly i jest tylko na Facebooku. Dziewczyny naprawdę chodźcie tam bo jak to Aniu ujelas tam się dzieje coś non stop. Jest o wiele łatwiej odpowiadać na każdy wątek i z każdym porozmawiać! Naprawdę warto. (Moim zdaniem)
    Panda zaciska kciuki za rozwój!

f2w3ol2anio3j8u2.png
    mhsv15nmt1i18xj8.png
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki Larisa,zastanowię się.przypuszczałam,że tak będzie-szkoda tego forum,fajnie tu z wami było,ale nie ma sensu mi się tu rozpisywać skoro mało kto zagląda,teraz kwietniówki tam królują-szkoda ;(

ania0141
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zaglądam :) ale nie zawsze mam jak się dołączyć do tematu bo czuję, że bym smęciła...

Wreszcie trochę się wyspałam, ale kurier mnie obudził i zaraz ma przyjechać z moim wózkiem :D cieszę się jak dziecko, tylko moje własne jest chyba średnio zainteresowane tym co mu mama kupiła. On woli żebra, wątrobę a najbardziej pęcherz :)

Lanusia93, _Saszka_ lubią tę wiadomość

• Funky09 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również tu zaglądam ;) a konta raczej nie wykasuję, bo jak zajdę znowu w ciążę to będę chciała znowu zaznać tego wsparcia forumowego, fajnie odlicza się czas z innymi osobami do końca ciąży, a teraz jak wszystkie się rozpakowują to już w ogóle super :)

Komu można wysłać linka do swojego profilu na FB żeby dostać zaproszenie do grupy?

Dziewczyny dzięki za pocieszenie w sprawie karmienia, zmęczenia itd... Po prostu mam wrażenie, że o tym okresie na początku wiele mam nie mówi, potem się narzeka jak dzieci już są duże i zaczynają ściągać bibeloty z półek albo raczkują wszędzie, gdzie nie powinny itd. Może mamy przyjmują na klatę te pierwsze dni i nikt stara się nie narzekać.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja forum narazie nie opuszczam :) ale fakt na FB tak łatwo się pisze :) jest naprawdę super i baaardzo szybko i przede wszystkim bardzo prywatnie :) Mogę napisać o czym tylko chcę a nikt inny prócz kwietniówek tego nie przeczyta :)
    a teraz mało się udzielam bo jestem zestresowana jak cholera jutrzejszą cesarką... To tak szybko minęło...

Lanusia93, mania, Funky09, Szotka, dichlieb lubią tę wiadomość

• Kinga. Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Funky09 wrote:
    Ja również tu zaglądam ;) a konta raczej nie wykasuję, bo jak zajdę znowu w ciążę to będę chciała znowu zaznać tego wsparcia forumowego, fajnie odlicza się czas z innymi osobami do końca ciąży, a teraz jak wszystkie się rozpakowują to już w ogóle super :)

Komu można wysłać linka do swojego profilu na FB żeby dostać zaproszenie do grupy?

Dziewczyny dzięki za pocieszenie w sprawie karmienia, zmęczenia itd... Po prostu mam wrażenie, że o tym okresie na początku wiele mam nie mówi, potem się narzeka jak dzieci już są duże i zaczynają ściągać bibeloty z półek albo raczkują wszędzie, gdzie nie powinny itd. Może mamy przyjmują na klatę te pierwsze dni i nikt stara się nie narzekać.
    Większość matek na początku wygląda jak zombi... A pozostałe mają szczęście do mało wymagających dzieci (tak zdarzają się takie...).

Ps tu na kolki polecają (poza lekami np sab simplex) podkładanie zwinietego w rulon recznika pod nogi)

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję, synek gorączkowal i wymiotowal w nocy ale przeszła mu dość szybko, dziś znów naszła dochodzi prawie do 40 stopni i niedługo jedziemy do Gdańska do pediatry . :( :(

Szkoda,ze jamniczakuchnia tak bez słowa usunęła konto :/ ale chyba taka kolej rzeczy , nie lubię takich portali jak Facebook czy nk czy jeszcze inne, ale dla kontaktów z Wami założę jak się wszystko unormuje z synkiem fikcyjne konto i dołączę tam :)

Larisa lubi tę wiadomość

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Funky09 wrote:

Możesz wysłać do mnie ;) zaprosiłam Cię już do przyjaciółek, żebyś mogła mi przesłać wiadomość. Potem ja Cię zaproszę na FB, jak zaakceptujesz to dopiero dodam Cię do grupy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2016, 09:05

• Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolcia1405, niech mały szybko wraca do zdrowia!! <3

Zdecydowanie na Facebooku jest łatwiej, można się szybko przyzwyczaić.

Aleksandrakili, to już jutro :O Wierzę, że się stresujesz, ale zaraz powitasz swoje szczęście :)

Funky09, ja nie wyobrażam sobie ciąży bez BBF, ale już na końcówce (i z Lilą) bardzo ciężko ogarnąć 10 stron forum napisanych w ciągu jednego dnia ;) A na Facebooku wszystko jest przejrzyste, są odpowiedzi na konkretne posty itd. Choć ostatnio tempo jest wręcz szalone i nawet tam można się pogubić :D

Miłego dnia, dziewczyny! Czekam na obchód, wypis i około 11 uciekam do domu :)

Karolina_Ina, Mynia, Aleksandrakili, Larisa lubią tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-)
    Aleksandrakili będzie dobrze, myśl pozytywnie, już jutro będziesz miała maleństwo przy sobie :-)
    Iwonka trzymam kciuki :-)
    U mnie straszaki minęły póki co, wczoraj wieczorem miałam mocno opuchnięte kostki, ale się trochę nabiegałam :-) Normalnie lato tak było ciepło :-) Dzisiaj też tak ma być, zaraz popiorę gondolę i siup na balkon :-) W nocy się porządnie wysikałam i opuchlizna już mniejsza, smaruję też żele z flos lek z kasztanowcem i miłorzębem, tak ostatnio kupiłam na próbę i chyba on pomaga. Fajny jest też żel z aloesem do suchej skóry :-) Z Niko od połowy ciąży miałam problem z puchnięciem nóg i wtedy stosowałam coś z tołpy, też dawało radę ;-)
    Zmęczenie na początku masakra, brak snu wykańcza, dlatego cieszę się że treraz M już praktycznie tylko na rano pracuje i już zapowiedział, że jak będę zmęczona to on po pracy bierze wózek, Niko i idzie do parku żebym odespała jak coś. Sam stwierdził, że teraz to już będzie inaczej, pomijając godziny jego pracy (tak chodził na 14 po nocce np) bo i on już swoje przeszedł i ma własne wnioski co i jak zrobić lepiej :-)

• Karatka81 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolcia wspólczuję, mam nadzieję, że znajdą przyczynę tej gorączki, wysoka...

• panda80 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem na porodówce Skurcze mam co 3" minuty rozwarte na 3 cm chodzę żeby rozkręcić akcję Boli ¡!!!!!!!

Lanusia93, Mynia, ania0141, *KasiaS*, Olina, MagSz, MagSz, Dobson, Larisa, _Saszka_, Funky09, mania, agulas, Szotka, dichlieb, kamaaa, wiecznie, Endzis lubią tę wiadomość

zem39vvjscbr7v2w.png
  • Mynia Ekspertka

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja znów od kiedy urodził się mały mało kiedy mam czas :) zwykle jak go karmie, albo teraz jak zasnął a ja postanowiłam już wstać :)
    Do tego tak jak napisała Karolina, czasem trudno dołączyć do tematu. Chyba trochę tak będzię, dopóki wszystkie dziewczyny nie urodzą, bo nie da się ukryć że wraz z narodzeniem dziecka zupełnie zmienia się pole zainteresowań ;) ale już niedługo wszystkie bobaski będą na świecie i będzie można wymieniać się informacjami na temat ich rozwoju. Choć podejrzewam, że na fb będzie łatwiej jeśli jest tak jak mówią dziewczyny, że osobne wątki i w nich się pisze.

U nas dziś noc lepsza, wczoraj byliśmy jeszcze u położnej która jest doradcą laktacyjnym. Była w szoku jak usłyszała, ile nasz maleńki przybrał na wadze w niecały tydzień ;) myślała że to w 2 tygodnie. Kazała nam podczas karmienia od razu jak tylko przyśnie układać do odbicia i rozbudzać (mamy małego śpioszka ale tylko jak je:P). No i jest efekt. Dziś w nocy nie jadł dłużej niż godzinę i znów ładnie spał po 2,5 godzinki :) Kochany pysio.

mania lubi tę wiadomość

<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 - szczęśliwy

f2w3yx8d8kgijfn8.png
  • Mynia Ekspertka

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili, rozumiem, że się boisz ale wszystko wytrzymasz a nagroda za cierpienie jest najlepsza na świecie. Tak jak Wam pisałam, pierwsza doba po cięciu dla mnie była tragiczna, może to kwestia niskiego progu bólu, może każdy tak ma. I nie wierzyłam, jak mówili mi że w drugiej będzie lepiej. Ale było! Później znów nie wierzyłam, że w trzeciej jest całkiem dobrze. Naprawdę jest. Musisz zacisąć zęby i już. Pamiętaj, żeby po pionizacji chodzić, ile będziesz się czuła na siłach. Powoli prostuj się, żeby jak najszybciej rozciągać ranę i śpij na wznak, płasko. To też sprawia, że rana po nocy mniej ciągnie.

Powodzenia!

Aleksandrakili lubi tę wiadomość

<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 - szczęśliwy

f2w3yx8d8kgijfn8.png
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili stres zrozumiały jest w takiej sytuacji,jutro już będzie po...kciuki :)
    a ja mam dziś strasznego doła :(

ania0141
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panda oby jak najszybciej poszło...

ania0141
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czemu masz doła?

• Andzia87 Ekspertka

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panda80 kciuki zaciskam!!

km5scwa1hx65oe99.png
    relggu1r0laeq3qv.png
‹‹ 1177 1178 1179 1180 1181 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ