X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • Larisa Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o karmienie to ja miałam podobnie jak Lanusia,ze co ok 2-3 godziny karmiłam i w nocy tez. Potem był okres ,ze częściej, trochę rzadziej i znowu częściej. To już tak jest. Dla mnie początek po porodzie był bardzo męczący, bolały mnie szwy,miałam problem z karmieniem,ale wszystko się w miarę szybko ułożyło. Z perspektywy jak na to patrzę to spoko.
    Funky, nie martw się komentarzem męża. Ty robisz wszystko co możesz i oby tak dalej!!! ;)
    Iwonka jeszcze raz powodzenia! !!

Funky09 lubi tę wiadomość

f2w3ol2anio3j8u2.png
    mhsv15nmt1i18xj8.png
  • kamaaa Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Funky współczuję kolek :-( u nas na razie spokój, mam nadzieję że tak zostanie. Ja biorę w nocy mała do siebie do łóżka po którymś z kolei karmieniu bo jest bardzo niespokojna a mamuśka chce jeszcze trochę pospac więc w końcu zasypiamy razem :-D.

Jako takiej diety nie trzymam ale chcę zrzucić ten milion kg które przybrałam więc jem zdrowo. Na razie nie jem tylko produktów wzdymajacych (groszek, fasola, brokuły, kalafior, kapusta itd) poza tym pomidory mi nie smakuja więc też nie jem, no i po jajku mała się gorzej czuła. Nie jem pieczywa ale to ze względu na wagę. Masakra z tymi kg.. Przyszło mi około 22:-o. Na razie zeszło około 8... Nie mogę na siebie patrzeć

f2w3csqv1ok8ev24.png
  • Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania0141 wrote:
    wiolcia to współczuję,może umów małego na wizytę żeby sprawdzić...

Będę jechać z nim IP chyba, 39,2 i leje się z rąk .. jestem załamana :(

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiolcia jedź koniecznie,mam nadzieję że to nic poważnego,trzymaj się i daj znać...

ania0141
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonka kciuki jutro będą zaciśnięte,trzymaj się kochana

ania0141
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Funky współczuję kolek mój synek je miał,porażka-najgorsza ta bezradność,on nie płakał on się darł w niebogłosy aż siniał z płaczu i tak co wieczór 3-4godziny,a córka nabawiła się przepukliny pępkowej ale na szczęście sama się wchłonęła,nie ma na to sposobu trzeba poprostu przetrwać,u nas pomagała jedynie przejażdzka samochodem wtedy dzieciaczki zasypiały innej metody nie było,swoje musiało wypłakać...

ania0141
  • Larisa Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolcia mam nadzieje,ze synkowi szybko przejdzie.

f2w3ol2anio3j8u2.png
    mhsv15nmt1i18xj8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2016, 23:26

ania0141 lubi tę wiadomość

• ania0141 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szotka napisz do Rotenkopf na priv...fajnie,że chcesz jej pomóc :)

Szotka lubi tę wiadomość

ania0141
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Funky09 wrote:
    Mnie bolały, a potem przestały. Teraz jak dziecko źle przyłożę to mnie bolą, ale nie jest to taki ból jak na początku karmienia.

Dziewczyny czy trzymacie dietę mamy karmiącej? Tzn. kurczak mój przyjaciel, marchewka ulubione warzywo, a z węglowodanów to tylko ryż, ziemniaki i kasze ;) ja wprowadzam produkty (jak na razie 2).
    Z desperacji bylam dziś u międzynarodowego doradcy laktacyjnego i mówiła mi że nie ma czegoś takiego jak dieta karmiącej i mam takich bzdur nie słuchać. Jeść wszystko, ale z umiarem. Pytałam np o czekoladę :p mówiła że naukowo potwierdzone ze dziecko jest niespokojne jak matka zje 4,5 tabliczki czekolady :) ogólnie okazało się ze wszystko robię dobrze tylko psychika siada i mam teraz nawal. Muszę Was nadrobić bo czytam na szybko pojedyncze posty ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2016, 22:49

Lanusia93, Funky09 lubią tę wiadomość

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • karola91 Koleżanka

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatella nam tez na szkole rodzenia doradca laktacyjny mowil ze nie ma zadnej diety przy karmieniu.
    Polecam blog matki karmiacej, fajne artykuly mozna znalezc i cenne rady :)

http://www.hafija.pl/2013/08/dieta-mamy-karmiacej-piersiajedz-co-chcesz-obalamy-mity.html

ania0141, Funky09 lubią tę wiadomość

Tosia <3
    ckaipc0ztrt3gzzn.png
  • Sunday Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Mamuski!

Napiszcie Iwonce na fb, ze kciuki zacisniete!! Da rade!

Rotenkopf, bedzie dobrze!! Super z Ciebie Mamuska i tylko tak mysl.

A ja dzis bylam u poloznej, cisnienie super, tetno Corci tez. I jak nasze Dziecie stwierdzi, ze jej sie nie spieszy to w poniedzialek na 14 szpital - skan i plan co dalej. Termin mam na 9, ale to moze Rotenkopf pozniej doda, juz po porodzie date tp jako 9.04.

Polozna zalecila sex ale przegadac mojego Malza..jak mu to powiedzialam, ze takie zalecenie to bylo tylko "taaaaak? Tak powiedziala? No ale ja nie wiem..bo Malutka tam jest" :-D no i tyle w tym temacie, hahaha. Jutro sprobuje przegadac.

Lanusia, kciuki zacisniete zebys jutro wyszla.

Ania, znam cos na temat dluzszych spacerkow a potem problemow z dojsciem do domku :-)

agulas, ania0141, _Saszka_, Lanusia93 lubią tę wiadomość

"Miłość jest pragnieniem, by komuś coś dawać - a nie otrzymywać."

4z4sijb.png
  • panda80 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 03:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewczynki
    Od dwóch godzin mam skurcze, w miarę regularne ale niezbyt mocne. Nie wiem czy to straszydła ale po prysznicu nie przeszły... Tak czy siak zaraz jedziemy do szpitala, a mam 40 min na dojechanie...

Justyna Es, ania0141, Szotka, mania, Larisa, _Saszka_, Mynia, MagSz, Funky09, Dobson, agulas, dichlieb lubią tę wiadomość

zem39vvjscbr7v2w.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 05:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panda80 wrote:
    Czesc Dziewczynki
    Od dwóch godzin mam skurcze, w miarę regularne ale niezbyt mocne. Nie wiem czy to straszydła ale po prysznicu nie przeszły... Tak czy siak zaraz jedziemy do szpitala, a mam 40 min na dojechanie...
    I jak? Będzie coś z tego?

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 05:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    Z desperacji bylam dziś u międzynarodowego doradcy laktacyjnego i mówiła mi że nie ma czegoś takiego jak dieta karmiącej i mam takich bzdur nie słuchać. Jeść wszystko, ale z umiarem. Pytałam np o czekoladę :p mówiła że naukowo potwierdzone ze dziecko jest niespokojne jak matka zje 4,5 tabliczki czekolady :) ogólnie okazało się ze wszystko robię dobrze tylko psychika siada i mam teraz nawal. Muszę Was nadrobić bo czytam na szybko pojedyncze posty ;)
    Ogólnie czekolada moze pobudzać dziecko z dwóch powodów (kofeina i cukier). Ale nie ma sensu by demonizować (bo tak samo pobudzać mogą herbata, kawa, kakao czy inne słodycze) Raczej chodzi o ilości. Ogólnie na swoim przykładzie mogę powiedzieć, że przeginanie z kofeiną nie jest zdrowe dla matki, tym bardziej dla dziecka, ale kubek kawy czy herbaty od czasu do czasu nikogo nie zabije... A okres noworodkowy potrafi wykończyć kazdego rodzica, który czasem (albo zwykle;)) potrzebuje wiekszej dawki snu niż może sobie pozwolić. Nam połozna na SR radziła, by przynajmniej na jeden dzień raz w tyg. kazdy z rodziców mógł się wyniesc do innego pokoju i przespać całą noc. Wiadomo, że matka kp ma bardziej przesrane, ale jak tylko laktacja się unormuje, to tatuś tej nocy może dawać butelkę z naszym mlekiem.

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 06:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panda i jak tam u ciebie?
    Iwonka kciuki!
    Wiolcia jak malutki?zdrówka dla niego a dla ciebie siły!

ania0141
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jamniczakuchnia a ty gdzie się podziewasz?co u was?
    Andrea?

ania0141
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze kobietki weźcie ożywcie to forum...mamusie, brzuchatki-przecież tyle jest tematów...

ania0141
  • mania Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś idę znów na ktg pewnie w piątek następne bo nie zanosi się na nic. Zosi tam dobrze no i dobrze teoretycznie czas ma do 13go bo taki mam termin w karcie :-)
    Jak dorwe mojego dr dziś to będę go męczyć O zzo zobaczymy czy coś się uda załatwić :-)

Panda i jak tam ??
    Wiolcia jak synek ??

Miłego dnia ;-)

Szotka, ania0141 lubią tę wiadomość

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2016, 23:26

ania0141 lubi tę wiadomość

‹‹ 1176 1177 1178 1179 1180 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ