X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na bolące,popękane od karmienia sutki polecam okłady z octaniseptu(namoczone nim do oporu gaziki)i lanolina do smarowania jej nie trzeba zmywać do karmienia :)
    widzę,że pierwsza strona mocno się zapełniła,Rotenkopf sporo pracy włożyła :)

ania0141
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    13.04 o godzinie 7.15 przyszedł na świat mój syn Szczepan, poród SN w 40t5d
    Mój klocek okazał się klockiem o wadze 4390g o wzroście 59cm.

Poród nie był taki koszmarny gorzej teraz bo dosc słaba jestem bo straciłam dużo krwi i dokucza mi naciete krocze.

Bąbelek wygląda jakby wyszedł z powstania. Obdrapany poobijany ale dzielny :-) jest po prostu super
    :-)
    Pozdrawiam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2016, 18:13

Lanusia93, Justyna Es, Karatka81, Olina, Foto_Anna, Larisa, ania0141, agulas, paprotka30 lubią tę wiadomość

• Karatka81 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania gratuluję!!! Co za historia :-) Dobrze że gin nie musiał odbierać porodu ;-)

ania0141 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2016, 23:28

• Karatka81 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mappi gratuluję :-) Spory Twój klocuszek... :-)
    Ja bolące brodawki smarowała olejem kokosowym (popękane usta też nim reanimuję), ale ponoć nie ma nic lepszego niż smarowanie swoim mleczkiem ;-)
    Dzisiaj pierwszy raz od porodu ruszyłam się z domku (kupiłam m.in.nianię). Jaki luz bez brzuszka:-) Choć wiadomo że brzuszek jeszcze jest, ale 14 dni macica się obkurcza, potem zaczynam zabawę z pasem. Póki co "zgubiłam" 10 kg, stopy mam już prawie normalne, mega dużo sikam, sama jestem w szoku że można tyle na raz wysikać ha,ha

TheForfie lubi tę wiadomość

• Karatka81 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle moja Ala jest dziwna ha,ha w łóżeczku jak śpi (w dzień) to raz na jakiś czas się wybudza i marudkuje, a dziś już drugi raz położyłam ją w dużym na narożniku i tv gra, Niko biega, gada itd y coś rozmawiamy, wiadomo, a ona śpi... M mówi że w brzuchu była przyzwyczajona do hałasu :-) Do południa spała przy polskich przebojach ha,ha

• kredeczka91 Ekspertka

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mappi gratulacje, spory klocuszek, brawo że dałaś radę SN! Ania niezła historia, gin zasługuje na miano superbohatera ;)

Ja dzisiaj miałam kolejne ktg i zapisały się 3 skurcze :D czyli z każdym o jeden skurcz do przodu jak tak dalej pójdzie to na jesień się wyrobie :P

Same aniołki z tych Waszych dzieciaczków dziewczyny, oby wszystkie kwietniowe bobaski takie były ;)

ania0141, agulas lubią tę wiadomość

• Olina Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gratulacje!!!!!!!!!!!!!!

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • agulas Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję Mamuskom!!!!
    Ania, rzeczywiście jak w filmie :D

Kredeczka zazdroszczę tych 3 :D

Mój termin mija jutro :D jestem już mega zniecierpliwiona!!

ania0141, kredeczka91 lubią tę wiadomość

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 00:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulas moze skarbeczek czeka na ten swój termin,oby-tego ci zyczę

agulas lubi tę wiadomość

ania0141
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kobietki witajcie z rana...u nas pochmurno za oknem,całą noc oka nie zmrużyłam pomimo tego że mój skarbuś pięknie spał,nawet raz nie zapłakał,ale ja czuwałam nad nim-pierwsza noc w domu,więc ciągle do niego zaglądałam ,podobnie było w szpitalu w pierwszej dobie non stop patrzyłam na niego bałam się zosawić go samego nawet na chwilę więc wychodząc do łazienki prosiłam pielęgniarki żeby spojrzały na niego.w sali bylam sama do 5doby,wogóle u na sale są 2osobowe...

TheForfie lubi tę wiadomość

ania0141
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    połowa kwietnia za nami...niedługo wszystkie dzieciaczki już będą po drugiej stronie brzuszka

Lanusia93 lubi tę wiadomość

ania0141
  • kredeczka91 Ekspertka

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wywoluj Aniu wywoluj bo cos naszym sie nie spieszy ;) moj juz 3 dni poterminie i nic!
    Zastanawia mnie jedna rzecz, codziennie rano ze mnie delikatnie cieknie (no dobra spodenki mokre na wylot, tak powiedzmy dobre 3 lyzki) w ciagu dnia czasem ale bardzo delikatnie, stawiam na sluz i do wtorkowej wizyty nie panikuje, chyba ze przyjda skurcze :)

agulas lubi tę wiadomość

• dichlieb Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.
    Nasza pierwsza nic w domku już za nami. Mam nawał pokarmu. Filip denerwuje się i ma problem z chwyceniem brodawki. Nie wiem co robić! Polećcie coś! Ściągnąć trochę pokarmu? Pomocy!

dqpr3e5eehj9ssyv.png
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dichlieb ja ściągam i daję butlą

ania0141
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kredeczka91 wrote:
    Wywoluj Aniu wywoluj bo cos naszym sie nie spieszy ;) moj juz 3 dni poterminie i nic!
    Zastanawia mnie jedna rzecz, codziennie rano ze mnie delikatnie cieknie (no dobra spodenki mokre na wylot, tak powiedzmy dobre 3 lyzki) w ciagu dnia czasem ale bardzo delikatnie, stawiam na sluz i do wtorkowej wizyty nie panikuje, chyba ze przyjda skurcze :)
    a może wody ci się sączą?może powinnaś to sprawdzić na ip albo tymi papierkami?mi wody odeszły i nic pozatym się nie działo tak dobrze się czułam dopiero po podłączeniu oxy zaczęły sie skurcze nawet rozwarcia nie miałam,szyjkę zgładzono na porodówce tak jak to określił lekarz...

ania0141
  • Larisa Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dichileb, odciagnij troszkę żeby pierś była miękka i przystaw synka. Zaraz unormuje się produkcja i piersi nie będą takie twarde.

f2w3ol2anio3j8u2.png
    mhsv15nmt1i18xj8.png
  • MagSz Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a czy przed każdym użyciem trzeba sterylizowac / wyparzac nakładkę od laktatora?

Larisa lubi tę wiadomość

f2wlcbxmqludqper.png
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magsz mi pani z poradni laktacyjnej powiedziała,że wystarczy przemyć gorącą wodą

MagSz lubi tę wiadomość

ania0141
  • kredeczka91 Ekspertka

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze wlasnie sie zastanawiam czy jechac szukac tych papierkow, a w ostatecznosci ip czy nie panikowac, sama nie wiem... nie wiem czy nie zaszkodze synkowi jak bede bezczynnie czekac a to rzeczywiscie wody sie sacza...

‹‹ 1203 1204 1205 1206 1207 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ