Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
czarna_owca wrote:Cała noc mam skurcze, przeczyściło mnie i zaczyna odchodzić czop, chyba sie cos zaczyna...
Ooo kciuki!
U mnie standard, pełna gotowość szyjki do porodu, skurcze co 3-5 minut, pięknie się zapisują na KTG, a położne pytają czy bolą i mnie denerwują Wywoływanie jest nam pisane
Miłego dnia!Justyna Es, ania0141, agulas lubią tę wiadomość
Aniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.2014 3700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.2016 3650 g, 55 cm -
CZARNA OWCA,LANUSIA trzymam za was kciuki dziewczyny,żeby szybko się rozkręciło i szybciutko poszło ;)jesteście na dobrej drodze,jak dobrze pójdzie to kilka godzinek i wasze szczęścia będą już z wami i tego wam życzę
Lanusia93 lubi tę wiadomość
ania0141 -
Dziewczyny kciuki!!!!
U mnie pięknie przespana noc. Czuje się świetnie. Dziś na wieczór zaprosiliśmy znajomych 5 dni po terminie
Ale... Może to zabrzmi głupio... Nie mogę się doczekać do poniedziałku. Wiem, że będzie bolało jak cholera. Jednak w końcu zobaczę moja corcie... Mam nadzieję, że zaczną wywoływanie w poniedziałek...Lanusia93, ania0141 lubią tę wiadomość
-
czarna_owca wrote:Czuje jak Mały mocno napiera na spojenie. Nie śpię juz 24h i nie wiem ile to jeszcze potrwa
Lanusia a bolesne masz te skurcze? Bo ja takie do wytrzymania ale na tyle silne, ze przespać sie nie dają
Wczoraj przez kilka godzin były lekko bolesne, w odczuciu dokładnie jak ból porodowy, ale 100000 razy słabsze Dzisiaj to już tylko bezbolesne twardnienia.
Ja będę mieć najprawdopodobniej wywołanie w poniedziałek, bo mój dr ma dyżurania0141 lubi tę wiadomość
Aniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.2014 3700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.2016 3650 g, 55 cm -
nick nieaktualny
-
Szotka wrote:22.04.2016 o godzinie 18:25 na świat przyszła mała Iza. Waga 3325g, dlugosc 52cm.
Od pierwszych skurczy porod trwał 22h. Ostatnia faza 2h.
Porod sn bez znieczulenia (anestezjolodzy na salach operacyjnych), z bólami krzyżowymi i nacietym kroczem...
Ale warto było
Moje Gratulacje!!
Widzę ze poród dlugi ale wnioskuje ze byłaś DZIELNA !!
Dużo zdrówka dla Was
Witamy Małą Izunię
-
Kredeczka, szotka gratulacje
U nas świetna pogoda Mąż z synkiem pojechał na zakupy , Kasia śpi na tarasie a matka lata okna myje 3 pieluchy tetrowe w dojce aby nie przeziebic i do przodu
:* kciukasy za mamy w 2pakuania0141, Lanusia93, agulas lubią tę wiadomość
-
Hejka dziewczyny, pewnie juz malo dziewczyn zostało do rozpakowania, jeszcze troszkę i wszystkie będą miały maluszki.
Dla nowych mamuś gratulacje! ;*
Mój Staś nadal taki grzeczny i milusi, ze normalnie bym go zjadła
Wgl on jak juz miał tydzień to jak trzymalam go do odbijania to potrafił trzymać główkę sztywno prawie cały czas a leżąc na brzuchu tak podnosi wysoko ze aż klatkę piersiowa podnosi do góry i potrafi tak nawet 5 minut. Nie zwracalam na to uwagi ale ostatnio teściowa była w szoku ze on juz tak umie bo podobno tak starsze dzieci dopiero umieją.
Kikut dalej trzyma, ale miał bardzo gruba pepowine.
Ja oczywiście komplikacje po CC.
12 dnia po porodzie w nocy dreszcze, trzeslam się z zimna, bol brzucha i w krzyżu jak przy porodzie prawie, sprawdziłam temp a tam 39 stopni, w łazience rano prawie odlecialam tak mi słabo było, jechalismy do lekarza i wyszło ze zapalenie macicy i antybiotyk, jak skonczylam antybiotyk od razu w nocy znowu bóle i 39 stopni gorączki no i położna kazała od razu do szpitala jechać, w szpitalu ze jeszcze mam jakieś zakrzepy i mam brac drugi antybiotyk i jak go skoncze a temp znowu wzrośnie to będą mnie łyżeczkowac Za dwa dni koncze mam nadzieje ze temp juz nie wzrośnie. Ale wydaje mi się ze ten drugi antybiotyk lepszy bo lepiej ze mnie wychodzą te złogi
Postaram się tu częściej juz zagladac,
Powodzenia dla mamusiek przed porodem :*agulas, ania0141, Larisa, Karatka81 lubią tę wiadomość
-
O tym właśnie mowilam, zrobilam zdj, umiał tak juz tak podnosic glowe jak miał tydzień i w ogóle szybko mu wszystko przychodzi np uśmiecha się gaworzy albo umie sobie smoczek przytrzymać w buzi rączką jak przysypia, raz nawet sobie go sam wsadził Czasem czuje się jakby okres noworodkowy przespał w brzuchu AA i urósł 5 cm ubranka 62cm są takie akurat 56 na szczęście bardzo malo kupilismy i dobrze bo niektórych nawet nie ubrał
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/cb40488d84ff.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/43a5e044b9c8.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2016, 16:25
Justyna Es, agulas, ania0141, Lanusia93, paprotka30, katka/85, Olina, _Saszka_ lubią tę wiadomość
-
Gratulacje Kredeczka i Szotka!
Andrea wspolczuje komplikacji, u mnie tez niezbyt kolorowo. Mam zapalenie piersi i na antybiotyku jestem od dzisiaj, bol masakryczny plus zimne dreszcze.. Czuje sie jakbym byla w jakims letargu.
Moja Niunia dzisiaj ma 2 tygodnie ❤️ania0141, agulas, kredeczka91 lubią tę wiadomość