Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam szanowne Kwietniowki. Jestem dopiero na poczatku drogi, a Wy juz finiszujecie
Gratuluje wszystkim cieszycym sie juz swoimi Malenstwami i trzymam mocno kciuki za te, ktore jeszcze czekaja.Lanusia93, katka/85, agulas, ania0141, Larisa lubią tę wiadomość
...więc teraz serca mam dwa... -
Lanusia kciuki zaciśnięte obyś jak najszybciej przywitała swoje maleństwo
Agulas za Ciebie tez trzymam kciuki powodzenia jutro w szpitalu oby tez szybciutko poszlo:)
I wychodzi na to ze zamkne kwietniowa listę. .. tylko kiedy to nastąpi? ? Jak do czwartku nic nie ruszy to w piątek mam się stawić w szpitalu na sprawdzenie czystości wód i ogólne badanie i wtedy stwierdza czy zostaje czy jeszcze mam chodzić i czekać. .. także ja poproszę o kciuki za to żeby samo się ruszyło w najbliższych dniachagulas, Lanusia93, ania0141 lubią tę wiadomość
-
Pola urodziła się dziś o 23:45. 3650 g, 55 cm Poród trwał 3 godziny, od 5 cm rozwarcia do 9 cm minęła godzina.
Jestem najszczęśliwszą osobą na świecie!!! Balonik dobrze spełnił swoją rolę. Nie mogę uwierzyć, że jest już po drugiej stronie brzucha...
ania0141, agulas, Justyna Es, Karatka81, marzenka06, Larisa, katka/85, Wiolcia1405, kredeczka91, 28latkaa, _Saszka_, wiecznie, Magda2013, czarna_owca lubią tę wiadomość
Aniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.2014 3700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.2016 3650 g, 55 cm -
agulas wrote:Lanusia kciukam. A może być z Tobą Twój mężczyzna czy odeslali do domu?
Katka będziemy Cie wspierać
Kto jeszcze został???
O 21 pojechał do domu, bo stwierdziłam, że nie wiadomo ile to może potrwać- balonik miał wypaść jak będą 3-4 cm rozwarcia, a nie wypadł, więc pojechał. Jak się okazało podczas badania, przykleił się, a ja miałam już 5 cm
Ok 23 zadzwoniłam po niego, że mam 5 cm i dojechał jak miałam skurcze parte, więc poczekał pod porodówką.
Położne ledwie zdążyły rozłożyć łóżko, nie wierzyły, że już mam parte, kazały mi wstrzymywać parcie, biegiem wbijały mi wenflon i rozkładały fotel w panice.
Jestem lekko nacięta, ale najważniejsze że mała jest po drugiej stronie i za godzinę będę na sali poporodowej i ją do mnie przywioząania0141, agulas, Karatka81, Mynia lubią tę wiadomość
Aniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.2014 3700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.2016 3650 g, 55 cm -
nick nieaktualny
-
Dziewczynki przepraszam , ale na razie nie zdołam nadrobić forum. gratuluję wszystkim nowym kwietniowym mamusiom Trzymam kciuki za mamy w dwupaku...
Nie mam czasu siedzieć na forum , bo córcia cały dzień wisi przy piersi i praktycznie nie mogę się ruszyć. W nocy za to ładnie śpi i budzi się na karmienie co 3 godziny. -
nick nieaktualnyGratuluję wszystkim świeżym mamusiom
Dziewczyny mam pytanie. Spotkalyscie się z czymś takim jak obniżenie macicy po porodzie?
Kurcze w 10 dniu po porodzie poczułam że coś mam bardzo nisko w pochwie tak jakby bardzo płytko włożony tampon. Odwazylam się wziąć lusterko i pierwszy raz od porodu rzuciłam okiem. Naciecie wygojone ładnie ale u wyjścia pochwy zobaczyłam kulkę jak sliwka co odczuwa przy chodzeniu.
Może to być obniżona szyjka i podobno ma się podnieść jak napisał mi lekarz smsem ale jakos wątpię w to. Boje się że to tak zostanie i zrujnuje nam życie.
Macie podobne doświadczenia?
Przyznam że jestem zalamanaWiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2016, 09:04
-
nick nieaktualny
-
Szotka wrote:Ja tez gratuluje wszytkim nowym mamusiom tym bardziej jestem wzruszona i łącze sie myslami, bo przeżywamy to samo
U mnie problem z kp, niestety mała ma problem z moimi brodawkami. Próbuje, ale tez ściągam laktatorem i póki co dokarmiam mieszanka. Mam nadzieje, ze w domu sie unormuje.
Jesli jutro waga bedzie ok, wyniki małej po mojej cukrzycy bedą ok i nie bedzie zoltaczki, to wyjdziemy do domu
Trzymam kciuki za jeszcze spakowaneania0141 -
mappi ja uważam,że lekarz powinien cię obejrzeć...moja znajoma z pracy miała coś podobnego tylko że jej macica wypadła,nie pamietam dokładnie jak to było ale kojarzę coś że miała zabieg ,jest pod opieką ginekologiczną,dzwigać nie może ...ania0141