Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej Dziewczyny, dawno mnie nie było, postaram się Was pomału nadrobićfabdorota wrote:Dziewczyny, a czy przy swoich dzieciaczkach przydała Wam się niania elektroniczna i nawilżacz powietrza? Zastanawiamy się, na ile to konieczne zakupy...
W ogóle to dzisiaj mój Szkrab postanowił intensywnie rosnąć. Cała noc się znów meczylam z bólem pachwiny i dalej mnie ciągnie, jak cholera. Do tego coraz bardziej męczy mnie odbijanie kwasem, które mi towarzyszy już dzień w dzień od samego wstania. Jak sobie z tym radzić?
[/url]
-
Niania super sprawa moja siostra miała i extra. Ja miałam nadzieję że dostaniemy bo nie mieliśmy kasy na takie bajery ale niestety obeszlam się bez
Bulimulia ją bym się umowila do lekarza... w pierwszej (poronionej) ciazy kopnął mnie prąd w pracy bardzo delikatnie i do dziś dzień zastanawiam się często czy po tym incydencie serduszko malenstwa przestało bić... ;/
Oczywiście nie chce Cię straszyć bo bardzo możliwe że to zbieg okoliczności i tak poprostu miało być... -
nick nieaktualnyNie chciałabym straszyć ale ginekolog mojej siostry na wizycie powiedział Jej (bo też o to pytała, czy będzie mogła urodzić następne dziecko naturalnie po cesarce) że on nigdy w życiu już nie zgodzi się na taki poród (ten naturalny po cesarce) bo kilka dni wcześniej Jego pacjentka uparła się, że chce rodzić naturalnie, skończyło się na tym, że musiał na szybko ją otwierać bo macica pękła w miejscu cięcia (i wiadomo, wszystko zalane i między jelitami itd) i zarówno życie Jej jak i Jej dziecka wisiało na włosku i właściwie gdyby nie szybka reakcja lekarza...
Mój NajwspanialszyMąż właśnie jest w drodze do McDonalda, od południa przed oczami mam cheesburgera ;] a przy okazji dorwałam kupon na zestaw bigmaca za 10 zł ;p
Mam nadzieję, że nie będę tym pluła bo dzisiaj wszystko ma inny smak...nawet chrupki kukurydziane śmierdziały mi dzisiaj rybą i zjeść ich nie mogłam ;pWiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2015, 20:44
Lanusia93 lubi tę wiadomość
-
Lanusia93 wrote:Vaginal birth after cesarean
Nic innego jak poród naturalny po odbytej cesarce.
Powiedziano mi że skoro miałam normalne rozwarcie to mam dużą szansę aby drugi poród był naturalny, bardzo na to liczę ponieważ po cc dwa tygodnie dochodzilam do siebie, straszny czas, płakałam jak wyciagalam małego z łóżeczka... -
W nianie też napewno zainwestuje, mam mieszkanie trzy poziomowe więc jak będę siedzieć w salonie muszę słyszeć czy u malucha na górze ok
kiedy się obudzi, aby nie biegać po schodach co 5 minut
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2015, 20:46
-
Prawdopodobieństwo pęknięcia macicy istnieje również przy pierwszym porodzie
jak i każdym kolejnym po sn . Jeśli wszystko będzie okej rodze naturalnie - bynajmniej probuje. Mam kilka punktów które muszę spełnić np waga do 3.5kg , minimum 20 miesięcy odstępu czasu między cc a próba vbac , ciąża bezproblemowa i np samoistnie rozpoczęcie porodu i kilka innych.
Przy VBAC nie można w żaden sposób ingerować medycznie czyt. Podać oksytocyne ( która na mnie działała zerowo) musi być w 101% naturalnie jak to powiedziała moja gin :p
Pęknięcie macicy zdążą się bardzo często przy probie wypchania dziecka przez lekarza chwyt kislera czy jakoś tak. Jest kilka stron poświęconych porodom vbac-om itp -
ja wózek kupie używany. I tak gondola długo nie posłuży. Potem zaiwestuje w lepszą spacerówke. Ciuszki tez chetnie przyjme po koleżankach. Troche mi szkoda kasy na nowe jak wiem ze założy kilka razy i zaraz wyrośnie
Gratuluje udanych wizyt dziewczyny!!Każda bardzo mnie cieszy
-
Ja miałam dla córy dużo używanych ciuszków. Kupionych za grosze lub od szwagierki. Dzieci zwłaszcza małe szybko wyrastają z ciuszków (ja swojej to nawet przegapiłam kilka rozmiarów tak szybko skakała z rozmiarówki, rozm 62 i 80 jej prawie nic nie założyłam, bo jakoś tak wyszło, że niby mieściła się w mniejsze a jak potem przyszło co do czego to trzeba było przeskoczyć o rozm).
Wózka nie kupowałam. Chociaż był w domu to go dopiero użyłam parę razy jak mała miała 8 mies.
Zabawek też dużo kupiłam używanych gł. te drogie marki FP, Tiny Love i inne takie które prawie nie nosiły śladów używania bo to dobre jakościowo zabawki i takie dziecko do roku to raczej nie zepsuje tak łatwo zabawki.Lanusia93 lubi tę wiadomość
-
Ufff kupiłam sobie rurki ciążowe I leginsy
jakie to wygodne
Bo juz wszystko mi brzucha uciskało. Tylko nie wiedziałam, ze będzie taki problem tylko hm ma dział ciążowy a drogo tam, że szok.
Ja dla dzidzi musze kupic wszystko nowe bo nawet nie mam od kogo odkupić używek ale co tam pierwsze dziecko to będzie wszystko nowei planuje zacząć zakupy może po połówkowym
Dobranoc nałaziłam się dzis okropnie... -
Ja w sumie mam ubranka jakby był chłopiec
wózek mam , leżaczki huśtawki kosz mojżesza; ) pełno kocykow pościeli mam łóżeczko mam kojec
zabawek cały pokój , sterylizator do butelek. Nianie elektryczna itp itd.
Wiec dużo dużo mamy
Maty edukacyjne nie sprawdziły się u nas jak i gryzaki :p leżą w piwnicy
Z mężem postanowiliśmy ze jak będzie dziewuszka to granatowy wózek jej pasować nie będzie haha ( stwierdził to bardziej mój mąż niż ja ) i będzie trzeba zmienićno i się pochwale mój mąż zaczął robić kolyske drewniana
mi zostanie wydziarganie poscielki
Miłego dnia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2015, 08:53
Lanusia93 lubi tę wiadomość
-
dziewussia wrote:Dziewczyny a wczoraj uslyszalam ze ujście szyjki macicy jest w calosci pokryte kosmowka, wiecie moze co to oznacza? W necie slyszalam ze jest to wskazaniem do cc
Moim skromnym zdaniem przekształci się w łożysko przodujące, co jest faktycznie wskazaniem do cesarski.Aniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.20143700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.20163650 g, 55 cm
-
Lanusia93 wrote:Moim skromnym zdaniem przekształci się w łożysko przodujące, co jest faktycznie wskazaniem do cesarski.
Tez.mi się tak zdaje, a to jest chyba ciąża zagrożona i rygorystyczne lezeniei nadzieja ze się podniesie...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2015, 08:56
-
Dzień dobry Kochane... Ja jeszcze leniuchuje w łóżeczku a moje miłości już rosolek pichci...
Dzisiaj wybieramy się na zakupki jakieś bielizny i spodenek dla mnie bo już leginsy trudno patrzeć... A że przytylo mi się już trochę to w nic nie wchodzę... więc z bólem Ale chyba dzisiaj będzie zakup rozm 40...
No właśnie a jaka bieliznę preferujecie? Majteczki z niskim stanem pod brzuch czy z pasem na brzuszek? -
Dzień dobry wszystkim
Dawno mnie nie było
Jakoś tak wyszło,(problemy w rodzinie) U nas wszystko dobrze,czekamy na wizytę 9 października
Mam nadzieję,że u Was też wszystko dobrze,nawet nie próbuję nadrabiać bo duuużo tego
-
Dzien dobry!
My tez sporo rzeczy bedziemy mieli, jak bedzie dziewczynka to mnostwozobaczymy.
Co myslicie o pobieraniu komorek macierzystych podczas porodu a potem przechowywaniu ich w specjalnym banku? Tak mnie to kusi, w sumie w zyciu nigdy nic nie wiadomo, a to byloby takim zabezpieczeniem.
dziewussia lubi tę wiadomość