X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • fabiola Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, dawno mnie nie było, postaram się Was pomału nadrobić :)
    fabdorota wrote:
    Dziewczyny, a czy przy swoich dzieciaczkach przydała Wam się niania elektroniczna i nawilżacz powietrza? Zastanawiamy się, na ile to konieczne zakupy...
    W ogóle to dzisiaj mój Szkrab postanowił intensywnie rosnąć. Cała noc się znów meczylam z bólem pachwiny i dalej mnie ciągnie, jak cholera. Do tego coraz bardziej męczy mnie odbijanie kwasem, które mi towarzyszy już dzień w dzień od samego wstania. Jak sobie z tym radzić?
    Ja mam nianię z monitofem oddechu. Najlepiej wydane pieniądze! Po 1 spalam spokojnie wiedziac ze gdyby cokolwiem się dzialo wlaczy się alarm. ( dodam ze kilka razy nam się zalaczyl). Niania? Dzięki niem Mała śpi spokojnie w pokoju a My możemy posiedzieć ze znajomymi w salonie albo na ogródku. W mieszkaniu obok mieszka teściowa jak chcemy wieczorem wyjść to podrzucamy jej nianię. Ja kupiłam używaną angelcare AC401 za ok. 250zl :)

atdcjw4zbts1ljz3.png

3i49jw4zl4uo1feg.png[/url]
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niania super sprawa moja siostra miała i extra. Ja miałam nadzieję że dostaniemy bo nie mieliśmy kasy na takie bajery ale niestety obeszlam się bez ;)

Bulimulia ją bym się umowila do lekarza... w pierwszej (poronionej) ciazy kopnął mnie prąd w pracy bardzo delikatnie i do dziś dzień zastanawiam się często czy po tym incydencie serduszko malenstwa przestało bić... ;/
    Oczywiście nie chce Cię straszyć bo bardzo możliwe że to zbieg okoliczności i tak poprostu miało być...

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie chciałabym straszyć ale ginekolog mojej siostry na wizycie powiedział Jej (bo też o to pytała, czy będzie mogła urodzić następne dziecko naturalnie po cesarce) że on nigdy w życiu już nie zgodzi się na taki poród (ten naturalny po cesarce) bo kilka dni wcześniej Jego pacjentka uparła się, że chce rodzić naturalnie, skończyło się na tym, że musiał na szybko ją otwierać bo macica pękła w miejscu cięcia (i wiadomo, wszystko zalane i między jelitami itd) i zarówno życie Jej jak i Jej dziecka wisiało na włosku i właściwie gdyby nie szybka reakcja lekarza...

Mój NajwspanialszyMąż właśnie jest w drodze do McDonalda, od południa przed oczami mam cheesburgera ;] a przy okazji dorwałam kupon na zestaw bigmaca za 10 zł ;p
    Mam nadzieję, że nie będę tym pluła bo dzisiaj wszystko ma inny smak...nawet chrupki kukurydziane śmierdziały mi dzisiaj rybą i zjeść ich nie mogłam ;p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2015, 20:44

Lanusia93 lubi tę wiadomość

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia93 wrote:
    Vaginal birth after cesarean ;)
    Nic innego jak poród naturalny po odbytej cesarce.
    Z synem miałam cc bardzo jej nie chciałam ale młody owinal się pępowiną ona była krótka i jak go parlam to się dusil....
    Powiedziano mi że skoro miałam normalne rozwarcie to mam dużą szansę aby drugi poród był naturalny, bardzo na to liczę ponieważ po cc dwa tygodnie dochodzilam do siebie, straszny czas, płakałam jak wyciagalam małego z łóżeczka...

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W nianie też napewno zainwestuje, mam mieszkanie trzy poziomowe więc jak będę siedzieć w salonie muszę słyszeć czy u malucha na górze ok :) kiedy się obudzi, aby nie biegać po schodach co 5 minut

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2015, 20:46

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • dziewussia Ekspertka

Wysłany: 26 września 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a wczoraj uslyszalam ze ujście szyjki macicy jest w calosci pokryte kosmowka, wiecie moze co to oznacza? W necie slyszalam ze jest to wskazaniem do cc

200710183334.png

201604027450.png
  • Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prawdopodobieństwo pęknięcia macicy istnieje również przy pierwszym porodzie ;) jak i każdym kolejnym po sn . Jeśli wszystko będzie okej rodze naturalnie - bynajmniej probuje. Mam kilka punktów które muszę spełnić np waga do 3.5kg , minimum 20 miesięcy odstępu czasu między cc a próba vbac , ciąża bezproblemowa i np samoistnie rozpoczęcie porodu i kilka innych.

Przy VBAC nie można w żaden sposób ingerować medycznie czyt. Podać oksytocyne ( która na mnie działała zerowo :D ) musi być w 101% naturalnie jak to powiedziała moja gin :p

Pęknięcie macicy zdążą się bardzo często przy probie wypchania dziecka przez lekarza chwyt kislera czy jakoś tak. Jest kilka stron poświęconych porodom vbac-om itp ;)

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • Mynia Ekspertka

Wysłany: 26 września 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może to prognoza łożyska przodującego? Ono jest wskazaniem do cesarki

<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 - szczęśliwy

f2w3yx8d8kgijfn8.png
  • Dewajtis Znajoma

Wysłany: 26 września 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wózek kupie używany. I tak gondola długo nie posłuży. Potem zaiwestuje w lepszą spacerówke. Ciuszki tez chetnie przyjme po koleżankach. Troche mi szkoda kasy na nowe jak wiem ze założy kilka razy i zaraz wyrośnie
    Gratuluje udanych wizyt dziewczyny!! :) Każda bardzo mnie cieszy

q1ztgl8.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ależ bym zjadła kurczaka wędzonego ummmm

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • baba Ekspertka

Wysłany: 26 września 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    triste wrote:
    A to zabawka nr 1 :) zamówię ją na święta ;)

http://allegro.pl/gryzak-sophie-de-vulli-zyrafa-sklep-ksiazka-i5324768547.html
    Mojej córce ta żyrafa nie podeszła. Ma dziwny zapach. Za to lubiła się nią bawić 3 letnia chrześnica męża.

kyw7gh2.png

qgxuky0.png
  • baba Ekspertka

Wysłany: 26 września 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam dla córy dużo używanych ciuszków. Kupionych za grosze lub od szwagierki. Dzieci zwłaszcza małe szybko wyrastają z ciuszków (ja swojej to nawet przegapiłam kilka rozmiarów tak szybko skakała z rozmiarówki, rozm 62 i 80 jej prawie nic nie założyłam, bo jakoś tak wyszło, że niby mieściła się w mniejsze a jak potem przyszło co do czego to trzeba było przeskoczyć o rozm).
    Wózka nie kupowałam. Chociaż był w domu to go dopiero użyłam parę razy jak mała miała 8 mies.
    Zabawek też dużo kupiłam używanych gł. te drogie marki FP, Tiny Love i inne takie które prawie nie nosiły śladów używania bo to dobre jakościowo zabawki i takie dziecko do roku to raczej nie zepsuje tak łatwo zabawki.

kyw7gh2.png

qgxuky0.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufff kupiłam sobie rurki ciążowe I leginsy :) jakie to wygodne :) Bo juz wszystko mi brzucha uciskało. Tylko nie wiedziałam, ze będzie taki problem tylko hm ma dział ciążowy a drogo tam, że szok.

Ja dla dzidzi musze kupic wszystko nowe bo nawet nie mam od kogo odkupić używek ale co tam pierwsze dziecko to będzie wszystko nowe :) i planuje zacząć zakupy może po połówkowym

Dobranoc nałaziłam się dzis okropnie...

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w sumie mam ubranka jakby był chłopiec :-) wózek mam , leżaczki huśtawki kosz mojżesza; ) pełno kocykow pościeli mam łóżeczko mam kojec :-) zabawek cały pokój , sterylizator do butelek. Nianie elektryczna itp itd.
    Wiec dużo dużo mamy :)
    Maty edukacyjne nie sprawdziły się u nas jak i gryzaki :p leżą w piwnicy :)

Z mężem postanowiliśmy ze jak będzie dziewuszka to granatowy wózek jej pasować nie będzie haha ( stwierdził to bardziej mój mąż niż ja ) i będzie trzeba zmienić :) no i się pochwale mój mąż zaczął robić kolyske drewniana <3 mi zostanie wydziarganie poscielki :)
    Miłego dnia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2015, 08:53

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewussia wrote:
    Dziewczyny a wczoraj uslyszalam ze ujście szyjki macicy jest w calosci pokryte kosmowka, wiecie moze co to oznacza? W necie slyszalam ze jest to wskazaniem do cc

Moim skromnym zdaniem przekształci się w łożysko przodujące, co jest faktycznie wskazaniem do cesarski.

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia93 wrote:
    Moim skromnym zdaniem przekształci się w łożysko przodujące, co jest faktycznie wskazaniem do cesarski.

Tez.mi się tak zdaje, a to jest chyba ciąża zagrożona i rygorystyczne lezenie :( i nadzieja ze się podniesie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2015, 08:56

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Kochane... Ja jeszcze leniuchuje w łóżeczku a moje miłości już rosolek pichci...

Dzisiaj wybieramy się na zakupki jakieś bielizny i spodenek dla mnie bo już leginsy trudno patrzeć... A że przytylo mi się już trochę to w nic nie wchodzę... więc z bólem Ale chyba dzisiaj będzie zakup rozm 40...
    No właśnie a jaka bieliznę preferujecie? Majteczki z niskim stanem pod brzuch czy z pasem na brzuszek?

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • agulas Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem już w 12 :) wiem, że nie tylko ja :) we wtorek genetyczne...

Iwonkaaa, ewcia21k, Rotenkopf, Wiolcia1405, Lanusia93, Babu lubią tę wiadomość

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • ewcia21k Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim :) Dawno mnie nie było :( Jakoś tak wyszło,(problemy w rodzinie) U nas wszystko dobrze,czekamy na wizytę 9 października :) Mam nadzieję,że u Was też wszystko dobrze,nawet nie próbuję nadrabiać bo duuużo tego ;)

Nasz Madziulek kochany-zasnęła w 35tc.16.12.2013r.(*)
    aniolek-dziecko.gif
    Czekamy na Alicję :D
    ad68819281.png
  • Sunday Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry!
    My tez sporo rzeczy bedziemy mieli, jak bedzie dziewczynka to mnostwo :-) zobaczymy.

Co myslicie o pobieraniu komorek macierzystych podczas porodu a potem przechowywaniu ich w specjalnym banku? Tak mnie to kusi, w sumie w zyciu nigdy nic nie wiadomo, a to byloby takim zabezpieczeniem.

dziewussia lubi tę wiadomość

"Miłość jest pragnieniem, by komuś coś dawać - a nie otrzymywać."

4z4sijb.png
‹‹ 136 137 138 139 140 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ