Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja stresuje sie troche tym w co ubiore swoje dziecko. Nie mam nic przeciwko uzywanym ciuszkom ale nie mam od kogo takie male rzeczy dostac:( w rodzinie malych dzieci brak a kolezanki maja w rodzinie dzieci wiec zostaje mi kupno:(
Mialam taka nocke gdzie wysypalo mnie takimi malymi kropkami, ktore mnie swedzialy. Czytalam gdzies ze to moze byc pokrzywka ciazowa. Zaczelam sie kremowac i na razie jest lepiej.
Mam maly problem... ostatnio chcialam podlaczyc ladowarke do pradu i owy prad mnie wlasnie kopnal:(
Teraz sie zastanawiam czy to zle nie wplynelo na dziecko. Objawy raz sa a raz ich nie ma... nie wiem czy czasami nie wybrac sie do lekarza... jak myslicie? Nie chce wyjsc na wariatke:(pucek lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72361.png -
Czytałam o tym Waszym swędzeniu i właśnie od godziny drapie nogi... chyba takie suche bo nic na nich nie mam... jutro muszę kupić jakieś specyfiki ciążowe do smarowania...
Ratunku... mega ochota na zupkę chińską z vifona ten rosół na ostro i... orzeszki pistacjowe...
Ja pod kocem zamarzam a narzeczony wypił piwko i język zaraz mi wyskoczy... -
hej
Ja już po badaniu a wiec tak :
Ciąża okazała się starsza z wyliczeń moich był to 12.2 a według usg jest 12.6
CRL : 64 mm
BPD : 22 mm
nt : 1.7 mm
Zarysy główki i kręgosłupa prawidłowe.Kości pokrywy czaszki o prawidłowej echostrukturze.Widoczne wzgórza,międzymózgowie,pień mózgu i komora IV.Uwidoczniono oczodoły,soczewki,wyrostki zębodołowe,żuchwę oraz jamę nosową.Obraz żeber,obojczyków,łopatek oraz płuc.Uwidoczniono cztery kończyny o prawidłowym ułożeniu,napięciu i ruchomości.Widoczny prawidłowo położony żołądek oraz pęcherz moczowy.Pępowina trójnaczyniowa.Wątroba i jelitka nerkiKość nosowa bez cech hipoplazji. 1:5900 jest niski. I to wszystko
Miałam mieć robiony test pappa,ale pan doktor stwierdził że nie ma takiej konieczności( sam z siebie co żadko spotykane u lekarzy).Pan dr Dudarewicz godny polecenia i na pewno nie naciąga na kasę
I jedynie jeszcze z 06.04.16 teraz mam date na 03.04 i tej daty kazał trzymać się lekarz:)Iwonkaaa, Lanusia93, Rotenkopf, jamniczakuchnia, Funky09, Endzis, agulas, ewcia21k, Olina, Babu lubią tę wiadomość
-
Rotenkopf wrote:Co prawda nie jest nowa i jakaś super droga ale ważne, że jest
A jak Wasze podejście do używanych ciuszków albo po jakimś innym dziecku np z rodziny? Ja nie mam nic przeciwko a nawet czytałam, że lepiej jest brać już po kimś bo wszystkie te chemiczne rzeczy używane do produkcji są wyprane z 1000 razyOczywiście będę kupować nowe rzeczy, ale też nie oszukujmy się, ciuszki dziecięce są strasznie drogie a dzieci szybko rosną i szybko brudzą
Z jedną sprawą akurat walczyłam z mężem, o ile ciuszki po innym dziecku mi nie przeszkadzają tak wózek i przynajmniej matarcyk o ile nie całe łóżeczko chce mieć nowe i koniec
Rzeczy dla córki mam w 3/4 używane, od znajomej. Nowe kupowała głównie moja mamaTen maluszek jeśli będzie dziewczynką to ma wielkie szczęście, całe wory ubrań po Liliance. A jeśli chłopcem... To mamy mnóstwo uniwersalnych, moja mama też dorzuci po moich braciach, więc stawiam na używane
Dziecięce ciuszki są bardzo drogie, a dziecko niesamowicie szybko z nich wyrasta!Aniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.20143700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.20163650 g, 55 cm
-
triste wrote:A to zabawka nr 1
zamówię ją na święta
http://allegro.pl/gryzak-sophie-de-vulli-zyrafa-sklep-ksiazka-i5324768547.html
Ooj ten gryzak średnio się sprawdza, a za tą cenę można wiele innych świetnych gryzakow kupićAle to taka moja uwaga
Aniołek (*) 12.03.2013
-
niunia26, super że wszystko ok!
fakt, termin z USG z 12 tygodnia jest najdokładniejszy.
Nie mogę się doczekać mojego badania... Przyszły wtorek, niby niedługo...niunia26 lubi tę wiadomość
Aniołek (*) 12.03.2013
-
nick nieaktualnyU mnie na tym prenatalnym też wyszło, że ciąża jest starsza o 3 dni więc termin zmienił się na 2.04. I tym sposobem mam kilka dat :
2.04 po tym badaniu prenatalnym
5.04 z belly
6.04 z kalendarza ciąży, w którym pierwszy raz sobie wyliczałam datę
7.04 wg usg szpitalnego jak leżałam z tymi nerkami i na karcie ciąży położna mi tak wpisała też
Super, co ?i tak się zastanawiam czy uda mi się trafić w któryś z tych czy Hania wybierze sobie inną datę ;p
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2015, 18:49
-
nick nieaktualny
-
Lanusia93 wrote:Ooj ten gryzak średnio się sprawdza, a za tą cenę można wiele innych świetnych gryzakow kupić
Ale to taka moja uwaga
Wszystkie moje koleżanki mają żyrafkę i bardzo sobie ją chwaląszczególnie dzieciaczki je uwielbiają
dlatego wiem że będzie to dobry zakup
Ja na datę porodu nie patrzę bo i tak czeka mnie CC -
nick nieaktualny
-
Rotenkopf wrote:Mogę spytać z jakich powodów te CC?
Na pierwszej wizycie lekarz zmierzył mnie z każdej strony i powiedział że prawdopodobnie będzie CC bo jestem wąska, a przy takiej budowie dzieci mają problem z przyjściem na świat. Zobaczymy czy to się zmieni...
Ciekawa jestem co na ten temat powie lekarz do którego pójdę prywatnie - pracuje w szpitalu w którym będę rodzić -
triste wrote:Jak wygram w totka to na pewno go kupię
nawet jak małego dziecka nie będę miała
Ogólnie duży wybór jest wózków i na pewno każda z nas trafi na ten wymarzony (po rozsadnej cenie hehe)
Kupujecie już coś dla maluszków? Ja się chyba nie muszę wypowiadać na ten temat. Wychodzę z założenia ze lepiej po trochu kupować i rozłożyć wydatki niz pozniej wszystko na raz, zwłaszcza ze koszt mebli i wózka będzie spory.
-
nick nieaktualny