X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • Bulimulia Ekspertka

Wysłany: 26 września 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja stresuje sie troche tym w co ubiore swoje dziecko. Nie mam nic przeciwko uzywanym ciuszkom ale nie mam od kogo takie male rzeczy dostac:( w rodzinie malych dzieci brak a kolezanki maja w rodzinie dzieci wiec zostaje mi kupno:(

Mialam taka nocke gdzie wysypalo mnie takimi malymi kropkami, ktore mnie swedzialy. Czytalam gdzies ze to moze byc pokrzywka ciazowa. Zaczelam sie kremowac i na razie jest lepiej.

Mam maly problem... ostatnio chcialam podlaczyc ladowarke do pradu i owy prad mnie wlasnie kopnal:(
    Teraz sie zastanawiam czy to zle nie wplynelo na dziecko. Objawy raz sa a raz ich nie ma... nie wiem czy czasami nie wybrac sie do lekarza... jak myslicie? Nie chce wyjsc na wariatke:(

pucek lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72361.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytałam o tym Waszym swędzeniu i właśnie od godziny drapie nogi... chyba takie suche bo nic na nich nie mam... jutro muszę kupić jakieś specyfiki ciążowe do smarowania...

Ratunku... mega ochota na zupkę chińską z vifona ten rosół na ostro i... orzeszki pistacjowe...
    Ja pod kocem zamarzam a narzeczony wypił piwko i język zaraz mi wyskoczy...

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • niunia26 Przyjaciółka

Wysłany: 26 września 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :) Ja już po badaniu a wiec tak :
    Ciąża okazała się starsza z wyliczeń moich był to 12.2 a według usg jest 12.6 :)
    CRL : 64 mm
    BPD : 22 mm
    nt : 1.7 mm
    Zarysy główki i kręgosłupa prawidłowe.Kości pokrywy czaszki o prawidłowej echostrukturze.Widoczne wzgórza,międzymózgowie,pień mózgu i komora IV.Uwidoczniono oczodoły,soczewki,wyrostki zębodołowe,żuchwę oraz jamę nosową.Obraz żeber,obojczyków,łopatek oraz płuc.Uwidoczniono cztery kończyny o prawidłowym ułożeniu,napięciu i ruchomości.Widoczny prawidłowo położony żołądek oraz pęcherz moczowy.Pępowina trójnaczyniowa.Wątroba i jelitka nerki :) Kość nosowa bez cech hipoplazji. 1:5900 jest niski. I to wszystko :) Miałam mieć robiony test pappa,ale pan doktor stwierdził że nie ma takiej konieczności( sam z siebie co żadko spotykane u lekarzy).Pan dr Dudarewicz godny polecenia i na pewno nie naciąga na kasę :)
    I jedynie jeszcze z 06.04.16 teraz mam date na 03.04 i tej daty kazał trzymać się lekarz:)

Iwonkaaa, Lanusia93, Rotenkopf, jamniczakuchnia, Funky09, Endzis, agulas, ewcia21k, Olina, Babu lubią tę wiadomość

• Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf wrote:
    Co prawda nie jest nowa i jakaś super droga ale ważne, że jest ;)

A jak Wasze podejście do używanych ciuszków albo po jakimś innym dziecku np z rodziny? Ja nie mam nic przeciwko a nawet czytałam, że lepiej jest brać już po kimś bo wszystkie te chemiczne rzeczy używane do produkcji są wyprane z 1000 razy ;) Oczywiście będę kupować nowe rzeczy, ale też nie oszukujmy się, ciuszki dziecięce są strasznie drogie a dzieci szybko rosną i szybko brudzą ;)
    Z jedną sprawą akurat walczyłam z mężem, o ile ciuszki po innym dziecku mi nie przeszkadzają tak wózek i przynajmniej matarcyk o ile nie całe łóżeczko chce mieć nowe i koniec ;)

Rzeczy dla córki mam w 3/4 używane, od znajomej. Nowe kupowała głównie moja mama ;) Ten maluszek jeśli będzie dziewczynką to ma wielkie szczęście, całe wory ubrań po Liliance. A jeśli chłopcem... To mamy mnóstwo uniwersalnych, moja mama też dorzuci po moich braciach, więc stawiam na używane :)
    Dziecięce ciuszki są bardzo drogie, a dziecko niesamowicie szybko z nich wyrasta!

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • niunia26 Przyjaciółka

Wysłany: 26 września 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    boszeee "RZADKOOOO" NIE ŻADKO HEHE

• Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    triste wrote:
    A to zabawka nr 1 :) zamówię ją na święta ;)

http://allegro.pl/gryzak-sophie-de-vulli-zyrafa-sklep-ksiazka-i5324768547.html

Ooj ten gryzak średnio się sprawdza, a za tą cenę można wiele innych świetnych gryzakow kupić ;) Ale to taka moja uwaga :P

Aniołek (*) 12.03.2013

• niunia26 Przyjaciółka

Wysłany: 26 września 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AAA i jeszcze zapomniałam napisać że na 90 % będzie synek :) lekarz nam pokazał minimalną różnice jaka występuje między dziewczynka a chłopcem:)

Rotenkopf, triste, ewcia21k, Babu lubią tę wiadomość

• Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niunia26, super że wszystko ok! :) fakt, termin z USG z 12 tygodnia jest najdokładniejszy.
    Nie mogę się doczekać mojego badania... Przyszły wtorek, niby niedługo...

niunia26 lubi tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na tym prenatalnym też wyszło, że ciąża jest starsza o 3 dni więc termin zmienił się na 2.04. I tym sposobem mam kilka dat :
    2.04 po tym badaniu prenatalnym
    5.04 z belly
    6.04 z kalendarza ciąży, w którym pierwszy raz sobie wyliczałam datę
    7.04 wg usg szpitalnego jak leżałam z tymi nerkami i na karcie ciąży położna mi tak wpisała też
    Super, co ? :D i tak się zastanawiam czy uda mi się trafić w któryś z tych czy Hania wybierze sobie inną datę ;p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2015, 18:49

• niunia26 Przyjaciółka

Wysłany: 26 września 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z belly mam na 06.04 ale teraz spojrzałam na kartę ciąży i mój gin mi wpisał 08.04 :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To że data się zmienia niemalże z każdym usg to normalne bo wystarczy 1mm, którego kursor nie chwyci (rozmiar dziecka) i już jest inna data, ale żeby lekarz/położna nie umiał/a wg kalendarza policzyć 40 tygodni od OM ? :D

• niunia26 Przyjaciółka

Wysłany: 26 września 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może mieli zły dzień hehehe :D

• triste Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia93 wrote:
    Ooj ten gryzak średnio się sprawdza, a za tą cenę można wiele innych świetnych gryzakow kupić ;) Ale to taka moja uwaga :P

Wszystkie moje koleżanki mają żyrafkę i bardzo sobie ją chwalą :) szczególnie dzieciaczki je uwielbiają :) dlatego wiem że będzie to dobry zakup :)

Ja na datę porodu nie patrzę bo i tak czeka mnie CC ;)

ckai9jcg2r8f85gp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mogę spytać z jakich powodów te CC?

• Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w sumie mogę próbować Vbac albo wybrać sobie datę od 38 tc :D na CC :D kuszące bardzo .
    U mnie dla córki - Viola Kalina dla synka - Julek :p

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zupka chińska zjedzona... taki grzeszek... sbteraz pistacje na etacie... szczyt szczęścia :)

Babu lubi tę wiadomość

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • triste Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf wrote:
    Mogę spytać z jakich powodów te CC?

Na pierwszej wizycie lekarz zmierzył mnie z każdej strony i powiedział że prawdopodobnie będzie CC bo jestem wąska, a przy takiej budowie dzieci mają problem z przyjściem na świat. Zobaczymy czy to się zmieni...
    Ciekawa jestem co na ten temat powie lekarz do którego pójdę prywatnie - pracuje w szpitalu w którym będę rodzić

ckai9jcg2r8f85gp.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    triste wrote:
    Jak wygram w totka to na pewno go kupię :) nawet jak małego dziecka nie będę miała :P
    Ogólnie duży wybór jest wózków i na pewno każda z nas trafi na ten wymarzony (po rozsadnej cenie hehe)

Kupujecie już coś dla maluszków? Ja się chyba nie muszę wypowiadać na ten temat ;)
    Planuje zacząć cos pomalu kupować :). Wychodzę z założenia ze lepiej po trochu kupować i rozłożyć wydatki niz pozniej wszystko na raz, zwłaszcza ze koszt mebli i wózka będzie spory.

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co to te Vbac? ;p

• Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf wrote:
    Co to te Vbac? ;p

Vaginal birth after cesarean ;)
    Nic innego jak poród naturalny po odbytej cesarce.

Wiolcia1405 lubi tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

‹‹ 135 136 137 138 139 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ