X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • Bulimulia Ekspertka

Wysłany: 26 września 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja stresuje sie troche tym w co ubiore swoje dziecko. Nie mam nic przeciwko uzywanym ciuszkom ale nie mam od kogo takie male rzeczy dostac:( w rodzinie malych dzieci brak a kolezanki maja w rodzinie dzieci wiec zostaje mi kupno:(

Mialam taka nocke gdzie wysypalo mnie takimi malymi kropkami, ktore mnie swedzialy. Czytalam gdzies ze to moze byc pokrzywka ciazowa. Zaczelam sie kremowac i na razie jest lepiej.

Mam maly problem... ostatnio chcialam podlaczyc ladowarke do pradu i owy prad mnie wlasnie kopnal:(
    Teraz sie zastanawiam czy to zle nie wplynelo na dziecko. Objawy raz sa a raz ich nie ma... nie wiem czy czasami nie wybrac sie do lekarza... jak myslicie? Nie chce wyjsc na wariatke:(

pucek lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72361.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytałam o tym Waszym swędzeniu i właśnie od godziny drapie nogi... chyba takie suche bo nic na nich nie mam... jutro muszę kupić jakieś specyfiki ciążowe do smarowania...

Ratunku... mega ochota na zupkę chińską z vifona ten rosół na ostro i... orzeszki pistacjowe...
    Ja pod kocem zamarzam a narzeczony wypił piwko i język zaraz mi wyskoczy...

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • niunia26 Przyjaciółka

Wysłany: 26 września 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :) Ja już po badaniu a wiec tak :
    Ciąża okazała się starsza z wyliczeń moich był to 12.2 a według usg jest 12.6 :)
    CRL : 64 mm
    BPD : 22 mm
    nt : 1.7 mm
    Zarysy główki i kręgosłupa prawidłowe.Kości pokrywy czaszki o prawidłowej echostrukturze.Widoczne wzgórza,międzymózgowie,pień mózgu i komora IV.Uwidoczniono oczodoły,soczewki,wyrostki zębodołowe,żuchwę oraz jamę nosową.Obraz żeber,obojczyków,łopatek oraz płuc.Uwidoczniono cztery kończyny o prawidłowym ułożeniu,napięciu i ruchomości.Widoczny prawidłowo położony żołądek oraz pęcherz moczowy.Pępowina trójnaczyniowa.Wątroba i jelitka nerki :) Kość nosowa bez cech hipoplazji. 1:5900 jest niski. I to wszystko :) Miałam mieć robiony test pappa,ale pan doktor stwierdził że nie ma takiej konieczności( sam z siebie co żadko spotykane u lekarzy).Pan dr Dudarewicz godny polecenia i na pewno nie naciąga na kasę :)
    I jedynie jeszcze z 06.04.16 teraz mam date na 03.04 i tej daty kazał trzymać się lekarz:)

Iwonkaaa, Lanusia93, Rotenkopf, jamniczakuchnia, Funky09, Endzis, agulas, ewcia21k, Olina, Babu lubią tę wiadomość

• Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf wrote:
    Co prawda nie jest nowa i jakaś super droga ale ważne, że jest ;)

A jak Wasze podejście do używanych ciuszków albo po jakimś innym dziecku np z rodziny? Ja nie mam nic przeciwko a nawet czytałam, że lepiej jest brać już po kimś bo wszystkie te chemiczne rzeczy używane do produkcji są wyprane z 1000 razy ;) Oczywiście będę kupować nowe rzeczy, ale też nie oszukujmy się, ciuszki dziecięce są strasznie drogie a dzieci szybko rosną i szybko brudzą ;)
    Z jedną sprawą akurat walczyłam z mężem, o ile ciuszki po innym dziecku mi nie przeszkadzają tak wózek i przynajmniej matarcyk o ile nie całe łóżeczko chce mieć nowe i koniec ;)

Rzeczy dla córki mam w 3/4 używane, od znajomej. Nowe kupowała głównie moja mama ;) Ten maluszek jeśli będzie dziewczynką to ma wielkie szczęście, całe wory ubrań po Liliance. A jeśli chłopcem... To mamy mnóstwo uniwersalnych, moja mama też dorzuci po moich braciach, więc stawiam na używane :)
    Dziecięce ciuszki są bardzo drogie, a dziecko niesamowicie szybko z nich wyrasta!

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • niunia26 Przyjaciółka

Wysłany: 26 września 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    boszeee "RZADKOOOO" NIE ŻADKO HEHE

• Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    triste wrote:
    A to zabawka nr 1 :) zamówię ją na święta ;)

http://allegro.pl/gryzak-sophie-de-vulli-zyrafa-sklep-ksiazka-i5324768547.html

Ooj ten gryzak średnio się sprawdza, a za tą cenę można wiele innych świetnych gryzakow kupić ;) Ale to taka moja uwaga :P

Aniołek (*) 12.03.2013

• niunia26 Przyjaciółka

Wysłany: 26 września 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AAA i jeszcze zapomniałam napisać że na 90 % będzie synek :) lekarz nam pokazał minimalną różnice jaka występuje między dziewczynka a chłopcem:)

Rotenkopf, triste, ewcia21k, Babu lubią tę wiadomość

• Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niunia26, super że wszystko ok! :) fakt, termin z USG z 12 tygodnia jest najdokładniejszy.
    Nie mogę się doczekać mojego badania... Przyszły wtorek, niby niedługo...

niunia26 lubi tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na tym prenatalnym też wyszło, że ciąża jest starsza o 3 dni więc termin zmienił się na 2.04. I tym sposobem mam kilka dat :
    2.04 po tym badaniu prenatalnym
    5.04 z belly
    6.04 z kalendarza ciąży, w którym pierwszy raz sobie wyliczałam datę
    7.04 wg usg szpitalnego jak leżałam z tymi nerkami i na karcie ciąży położna mi tak wpisała też
    Super, co ? :D i tak się zastanawiam czy uda mi się trafić w któryś z tych czy Hania wybierze sobie inną datę ;p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2015, 18:49

• niunia26 Przyjaciółka

Wysłany: 26 września 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z belly mam na 06.04 ale teraz spojrzałam na kartę ciąży i mój gin mi wpisał 08.04 :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To że data się zmienia niemalże z każdym usg to normalne bo wystarczy 1mm, którego kursor nie chwyci (rozmiar dziecka) i już jest inna data, ale żeby lekarz/położna nie umiał/a wg kalendarza policzyć 40 tygodni od OM ? :D

• niunia26 Przyjaciółka

Wysłany: 26 września 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może mieli zły dzień hehehe :D

• triste Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia93 wrote:
    Ooj ten gryzak średnio się sprawdza, a za tą cenę można wiele innych świetnych gryzakow kupić ;) Ale to taka moja uwaga :P

Wszystkie moje koleżanki mają żyrafkę i bardzo sobie ją chwalą :) szczególnie dzieciaczki je uwielbiają :) dlatego wiem że będzie to dobry zakup :)

Ja na datę porodu nie patrzę bo i tak czeka mnie CC ;)

ckai9jcg2r8f85gp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mogę spytać z jakich powodów te CC?

• Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w sumie mogę próbować Vbac albo wybrać sobie datę od 38 tc :D na CC :D kuszące bardzo .
    U mnie dla córki - Viola Kalina dla synka - Julek :p

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zupka chińska zjedzona... taki grzeszek... sbteraz pistacje na etacie... szczyt szczęścia :)

Babu lubi tę wiadomość

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • triste Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf wrote:
    Mogę spytać z jakich powodów te CC?

Na pierwszej wizycie lekarz zmierzył mnie z każdej strony i powiedział że prawdopodobnie będzie CC bo jestem wąska, a przy takiej budowie dzieci mają problem z przyjściem na świat. Zobaczymy czy to się zmieni...
    Ciekawa jestem co na ten temat powie lekarz do którego pójdę prywatnie - pracuje w szpitalu w którym będę rodzić

ckai9jcg2r8f85gp.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    triste wrote:
    Jak wygram w totka to na pewno go kupię :) nawet jak małego dziecka nie będę miała :P
    Ogólnie duży wybór jest wózków i na pewno każda z nas trafi na ten wymarzony (po rozsadnej cenie hehe)

Kupujecie już coś dla maluszków? Ja się chyba nie muszę wypowiadać na ten temat ;)
    Planuje zacząć cos pomalu kupować :). Wychodzę z założenia ze lepiej po trochu kupować i rozłożyć wydatki niz pozniej wszystko na raz, zwłaszcza ze koszt mebli i wózka będzie spory.

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co to te Vbac? ;p

• Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf wrote:
    Co to te Vbac? ;p

Vaginal birth after cesarean ;)
    Nic innego jak poród naturalny po odbytej cesarce.

Wiolcia1405 lubi tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

‹‹ 135 136 137 138 139 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ