X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecznie wrote:
    mi się wydaje, że określanie płci na tym etapie ciąży to trochę jak wróżenie z fusów :P
    U mnie lekarz nie patrzył między nóżki (i tak Dzidzia miała je skrzyżowane ;p) tylko patrzył na jakieś przepływy bo gdzieś podobno jest znaczna różnica w nich między dziewczynką a chłopcem ;)

• Dewajtis Znajoma

Wysłany: 26 września 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do plci to hmmmm lekarz jakby nie bylo ma 50% szans ze trafi. Ale czytalam ze w 12tc na dobrym sprzecie mozna juz rozpoznac.
    Niestety moj gin przed 16tc nie chce nawet sprawdzac

q1ztgl8.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mynia wrote:
    Pierwszym razem udało się od razu, w zasadzie z zaskoczenia więc myślałam, że znów tak będzie. A tu pierwszy miesiąc nic, drugi nic, trzeci piąty. Po pół roku już świrowałam. Do depresji było chyba niedaleko, co miesiąc cały dzień płakałam i myślałam, że nigdy się nie uda. Okropność, nikomu tego nie życzę. Do tego dookoła "życzliwi" - na weselu w maju 6 osób się mnie pytało kiedy u nas, że nie ma na co czekać, czy wolimy robić karierę. Brak słów...
    A te moje 11 cykli to i tak nic przy dziewczynach na Ovu, co czekają po kilka lat. Ja bym nie dała rady...

Jeszcze raz gratuluję Wam dziewczyny pięknych bobasków, ja też uwielbiam patrzeć na zdjęcia, wrzucajcie jak najwięcej :)
    My czekaliśmy prawie 3 lata.U nas naturalnie by nie wyszło. Doskonale wiem co się wtedy dzieje w głowie i w życiu rodzinnym. Nikomu tego nie życzę.

Co do płci to określiłam to tak bo podczytuję sobie dziewczyny bardziej zaawansowane ciążowo i widziałam ile razy się zmieniało stanowisko lekarza co do płci ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2015, 11:17

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajka wrote:
    Tak się zastanawiam, czy mój gin jest tak ostrożny w ocenie płci czy rzeczywiście jest na razie fifty fifty ; )
    Bo jak dziecię się ładnie ułożyło, to nic a nic nie widziałam między nóżkami, ale lekarz stwierdził, że nie może określić płci. Więc może jest tak, że gdy w 12 tc nic jeszcze tam nie ma, to jednak może wyrosnąć? :D U Ciebie Rotenkopf jest 70% szans na dziewczynkę, więc może u mnie też? :P

Nie, po prostu stwierdzenie płci w 12 tygodniu graniczy z cudem ;)
    To taki strzał lekarza. U mnie dwóch różnych lekarzy w 16 tygodniu (!) oznajmiło, że noszę syna :) A jest córka.

http://translate.google.com/translate?hl=pl&langpair=en|pl&rurl=translate.google.pl&twu=1&u=http://baby2see.com/gender/external_genitals.html

Skopiuj sobie ten link i tam jest zdjęcie z podpisem "9 tygodni starych embrion - 11 tydzień ciąży". Porównanie jak wyglądają narządy w 11-12 tygodniu ;)
    Różnica jest jedynie w kącie nachylenia, przy czym najczulszy sprzęt ma granicę błędu.

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • Mynia Ekspertka

Wysłany: 26 września 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie przetłumaczone :D hehehe ale faktycznie bardzo niewielkie różnice. Mój ginekolog koleżance i jej siostrze powiedział w 12 tygodniu, że będą dziewczynki no i się potwierdziło. Ale zaznaczał też, że to bardziej taka zabawa :)
    Ja bym chciała, żeby już coś tam powiedział, chociaż dla mnie nie ma znaczenia czy będzie córeczka czy synuś:) Oby zdrowe. A mąż oczywiście wolałby chłopczyka, faceci tak mają :)

<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 - szczęśliwy

f2w3yx8d8kgijfn8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak, najważniejsze żeby było zdrowe ;) ja się cieszę, że mogę już mówić do brzucha po imieniu a nie tak bezosobowo ;)

• madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mynia wrote:
    Pierwszym razem udało się od razu, w zasadzie z zaskoczenia więc myślałam, że znów tak będzie. A tu pierwszy miesiąc nic, drugi nic, trzeci piąty. Po pół roku już świrowałam. Do depresji było chyba niedaleko, co miesiąc cały dzień płakałam i myślałam, że nigdy się nie uda. Okropność, nikomu tego nie życzę. Do tego dookoła "życzliwi" - na weselu w maju 6 osób się mnie pytało kiedy u nas, że nie ma na co czekać, czy wolimy robić karierę. Brak słów...
    A te moje 11 cykli to i tak nic przy dziewczynach na Ovu, co czekają po kilka lat. Ja bym nie dała rady...

Jeszcze raz gratuluję Wam dziewczyny pięknych bobasków, ja też uwielbiam patrzeć na zdjęcia, wrzucajcie jak najwięcej :)

No wiesz co...! ludzie to wogóle nie mają wyczucia!! Nie rozumieją że niektóre kobiety od tak nie zajdą w ciążę...

U mnie sprawa wyglądała tak że 2 miesiące po ślubie zaszłam w ciążę ale straciłam w 8 tyg i byłam zalamana... lekarstwem była kolejna ciąża po odczekaniu 3 miesięcy i stracona w 10 tyg. Powiedziałam że już nie chce być w ciazy przez najbliższe kilka lat ale miesiąc po promieniu po 1 seksie z mężem zaszłam w ciążę i urodził się Nikoś... ;) gdy Nikoś miał 4 miesiące dostałam okres i po 2 numerach z mężem oczekujemy kolejne szczescie... ;)

Także ją wierzę że szczescie zawsze powraca ze zdwojoną siłą!! ;)

Dewajtis lubi tę wiadomość

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf wrote:
    No tak, najważniejsze żeby było zdrowe ;) ja się cieszę, że mogę już mówić do brzucha po imieniu a nie tak bezosobowo ;)

A teraz temat rzeka :D macie wybrane imiona? :)
    Ja mam tylko dla chłopca narazie: Marcel ;)

Rotenkopf lubi tę wiadomość

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziutek 23 wrote:
    my mamy i dla chłopca i dla dziewczynki :). Będzie albo Tymoteusz albo Hania :)

Rotenkopf lubi tę wiadomość

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • Mynia Ekspertka

Wysłany: 26 września 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziutek, to Ty dopiero jesteś silną kobietką. Los Cię doświadczył, ale tez podwójnie wynagrodził:)
    My czasami tak sobie rozmawiamy o imionach, ale jeszcze nie wybieramy :) Zdecydowanie więcej podoba mi się imion męskich np. Dominik, Filip, Jakub, Bartosz i jeszcze kilka innych :) Mojemu mężowi najbardziej póki co Wiktor. A dla dziewczynki sama nie wiem, mąż coś mówi o Helence;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2015, 12:44

madziutek 23 lubi tę wiadomość

<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 - szczęśliwy

f2w3yx8d8kgijfn8.png
  • triste Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie obojętnie jest czy to będzie dziewczynka czy chłopiec ważne aby było zdrowe, do 20tyg będę martwić się czy maluszek jest zdrowy. Jedna z dziewczyn właśnie w tym tyg dowiedziała się że maluszek ma spore wady i musiala się z nim pożegnać :(

Co do imion to nie mamy jeszcze nic ustalone, każdy chce inne ;) poczekamy zobaczymy ;)

ckai9jcg2r8f85gp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania ;)
    No chyba, że dzidzia zrobi psikusa to będzie Aleksander ;)

fabiola lubi tę wiadomość

• Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziutek 23 wrote:

Dla dziewczynki chciałabym Nela. Mój się póki co zgadza, bo na Liliannę przystał pod sam koniec ciąży, i tak na drugie dorzucił jej wymyślone przez siebie- Gabriela :)
    Dla chłopca.. Chodzi za mną Nikodem (ale absolutnie nikt się nie zgadza :/ ) i Miłosz (tylko że mój brat ma tak na imię..).
    Zastanawiać się będę jak już poznam płeć :)

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas będzie Kamila lub Michał :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama właśnie otworzyła przede mną szafę i pozwoliła wybrać trochę ciuchów na okres ciąży jeeee :D Ma całe mnóstwo pięknych luźniejszych bluzek i sweterków <3

• madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia93 wrote:
    Dla dziewczynki chciałabym Nela. Mój się póki co zgadza, bo na Liliannę przystał pod sam koniec ciąży, i tak na drugie dorzucił jej wymyślone przez siebie- Gabriela :)
    Dla chłopca.. Chodzi za mną Nikodem (ale absolutnie nikt się nie zgadza :/ ) i Miłosz (tylko że mój brat ma tak na imię..).
    Zastanawiać się będę jak już poznam płeć :)

Dlaczego? Fajnie się odmienia: Nikoś, Niki, Niko i wiele innych :)

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • Heathera Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kinia23 wrote:
    Rotenkopf

cholestaza objawia się pod koniec ciąży ;)
    z tego co czytałam i wypytywałam lekarza ponieważ mnie
    tak około 9tc swedzialy dziwnie rece i nogi jak by np cos mi siedzialo hehe
    potem przeszło ;) takze tym to sie nie przejmuj;*
    a ten świąd na cholestaze to jest taki ze nawet w nocy musisz sie drapac
    az powstaja takie wypieki ..

Malinkowe oczekiwanie

nie znałam historii ale domyślam się co się stało ;*
    także mocno mocno cie ściskam i wierze ze teraz sie uda i gwiazdka z wami
    zostanie<3333 jestes dzielna i podziwiam cie;*

dziewussia

Gratulacje synusia <3 przeczuwałaś coś ? na synka? ;D
    super ze wszystko oki ;*

Cholestaza przeważnie objawia się pod koniec ciąży, ale może też wcześniej.
    Ja miałam cholestaze ale żadnych wypieków nie miałam tylko ręce i nogi całe podrapane od drapania się. U nie to było takie dziwne swędzenie bo na stopach i dłoniach po wewnętrznej stronie.
    Jak swędzenie utrzymuje się przez kilka dni to lepiej przejść się do gina i sprawdzić czy to cholestaza czy jakieś zwykłe uczulenie

dxomzbmhbfmviozz.png f2wlkqi151hokkn6.png 4b9ay2xy5p782exz.png
  • Funky09 Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie zjadłam zupę i zaraz się z nią pożegnałam, bez ostrzeżenia. Zdążyłam tylko dobiec do okna. Pierwsze wymioty za mną.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To tak samo jak ja rano z kanapka ;p

• Endzis Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też dziś nic długo w brzuchu nie posiedzi:( narazie został kawałek bułki. Gotuję sobie barszczyk ukrainski z jajem i ziemniaczkami tłuczonymi bo rano mi się zachciało i jak na złośc moj zoladek dzis nie dziala. Zawsze jak cos wymagajacego dluzszego stania przy garach gotuje to mam dzien mdlosci i wymiotow:P

f2w3s65gpeorv80s.png
‹‹ 133 134 135 136 137 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ