X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś placuszki ziemniaczane... pychota... od rana sprzatanie... padam na twarz... spróbuję się zdrzemnac... miłego popołudnia

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • dziewussia Ekspertka

Wysłany: 26 września 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Kochane!
    Znalazłam chwilę by napisać. Jestem prze szczęśliwa, spokojna i zrelaksowana. Byłam dzisiaj w mieście na zakupach bo jutro idziemy na urodziny do chłopca którym się opiekowałam od 6m-cy do 3 lat. Młody już chodzi do przedszkola ale utrzymujemy kontakty.

Napiszę wam co się wczoraj dowiedziałam:
    wiek ciąży 12 tyg + 5dni
    akcja serca 171 ud/min
    CRL 63,0 mm
    Przezierność karkowa 1,2mm
    płyn owodniowy w normie
    pępowina 3 naczyniowa

Markery wad chromosomalnych :
    kość nosowa- obecna
    niedomykalność zastawki trójdzielnej- prawidłowy
    przepływ w przewodzie żylnym- w normie

czaszka, kręgosłup, brzuch, żołądek, ręce, stopy- wszystko widoczne
    jedynie z pęcherzem nie miał pewności bo raz widział raz nie, ale powiedział że może tak być na tym etapie ciąży.

Obliczone ryzyko wad chromosomalnych:
    trisomia 21 [1:16645]
    trisomia 18 [1:23230]
    trisomia 13 [1:32709]

i tak jak pisałam to jest synek, lekarz się zapytał czy chcemy wiedzieć- czułam że będzie synek , jakaś taka intuicja- mąż nie wierzył że może się to sprawdzić- w ogóle nie mam ochoty na słodkie i bardzo ładnie wyglądam, super włosy, cera, paznokcie. sama się sobie podobam.

może to swędzenie ciała to po prostu sucha skóra, smarowanie 2 razy dziennie oliwką dla dzieci albo dobrym balsamem da poprawę

my na razie imion nie mamy. musimy usiąść i pogadać ;)

widziałam wczoraj wózki przeróżne. Spodobał nam się:
    http://www.adamex.pl/sklep/pajero-alu
    http://www.adamex.pl/sklep/barletta/wozki-wielofunkcyjne2
    http://www.tutek.pl/grander-lift.html
    http://www.tutek.pl/grander-play.html

najbardziej podoba mi się adamex, bo jestem wysoka a to jedne z wyższych wózków.

fotki:
    2u9swnb.jpg
    2lt6phx.jpg
    o9n7yx.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2015, 15:50

Rotenkopf, Sunday, triste, Endzis, Funky09, agulas, ewcia21k, malika89 lubią tę wiadomość

200710183334.png

201604027450.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten Pajero jest śliczny, szczególnie spodobał mi się w wersji pomarańczowej <3

dziewussia lubi tę wiadomość

• dziewussia Ekspertka

Wysłany: 26 września 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf wrote:
    Ten Pajero jest śliczny, szczególnie spodobał mi się w wersji pomarańczowej <3
    ładny jest pomarańczowy
    my zastanawiamy się jeszcze nad zielonym, beżowym i szarym

200710183334.png

201604027450.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siostra kupiła sobie ten (na żywo ten pomarańczowy jest mega ostry)
    http://www.altrak24.com/aukcje/_newtemplate/Lonex_Sweet_Baby/kolory/SB-02.jpg
    Też chciałam go, ale okazało się, że po roku używania robi się trochę wadliwy ;/

Ja w ogóle szaleje za pomarańczowym kolorem, jeszcze jak jest taki ostry ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2015, 15:59

• Sunday Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje udanych wizyt Mamuski!! Dziewussia fajnie, ze Maz zaprosil Cie na kolacje, jest co swietowac!! ja tez mam przeczucia, ze u nas bedzie chlopiec, Maz chce corcie ale moja intuicja mowi co innego. Imie mi sie podoba Benjamin :-) dla dziewczynki Laura.

Iwonkaa super wiesci, gratuluje magistra!!

Malinkowe, musi byc dobrze u Was!! Kochana trzymamy kciuki zebys juz nigdy przez to nie musiala przechodzic :-* niestety zycie takie jest, Ci co chca jest im odbierane, a Ci co nie chca i wrecz nie powinni miec, to maja.. Ehh

Tak z innej bajki: czy mialyscie lub macie uplawy? Ja sie dzisiaj rano troche zdenerwowalam, bo po nocy zostala zolta wydzielina na bieliznie i teraz tez na wkladce.. Zadnych swedzen nie mam..nie wiem czy to jest normalne.

Zaraz bede robila jablkowe muffinki z maki zytniej i platkami owsianymi, w sumie pierwszy raz, oby byly dobre! :-) i zupke dyniowa na ostro.

Udanego weekendu, odpoczywajcie!! Buzka

Malinkowe oczekiwanie lubi tę wiadomość

"Miłość jest pragnieniem, by komuś coś dawać - a nie otrzymywać."

4z4sijb.png
  • triste Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli chodzi o wózki to również zainteresowałam się firmą Adamex potem Bebetto,Xlander... ale wpierw muszę zobaczyć na żywo aby wiedzieć który jest tym jedynym ;) Szkoda że polskie firmy ogólnie nie mają dobrych opinii, zawsze jest coś nie tak:/

Wymarzonego oczywiście mam ;) https://www.stokke.com/POL/pl-pl/w%C3%B3zki/stokke-trailz/4068.html ale ta cena :/

Na pewno wiem że będzie szary ;)

Ja mam cały czas białą wydzielinę, raz mniej raz więcej ;)

ckai9jcg2r8f85gp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noooo, cena wymiata ;D

• triste Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak wygram w totka to na pewno go kupię :) nawet jak małego dziecka nie będę miała :P
    Ogólnie duży wybór jest wózków i na pewno każda z nas trafi na ten wymarzony (po rozsadnej cenie hehe)

Kupujecie już coś dla maluszków? Ja się chyba nie muszę wypowiadać na ten temat ;)

ckai9jcg2r8f85gp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jeszcze nie, ale już trochę rzeczy dostaliśmy. Ciuszki, mate edukacyjną, kołyskę Mojżesza ;)

• triste Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OOO zazdroszczę kołyski Mojżesza :) mam już wypatrzoną drewnianą kołyskę :)
    Większe zakupy zostawiam dopiero na przyszły rok, a do końca tego chcę kupić "drobiazgi" ;)

ckai9jcg2r8f85gp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co prawda nie jest nowa i jakaś super droga ale ważne, że jest ;)

A jak Wasze podejście do używanych ciuszków albo po jakimś innym dziecku np z rodziny? Ja nie mam nic przeciwko a nawet czytałam, że lepiej jest brać już po kimś bo wszystkie te chemiczne rzeczy używane do produkcji są wyprane z 1000 razy ;) Oczywiście będę kupować nowe rzeczy, ale też nie oszukujmy się, ciuszki dziecięce są strasznie drogie a dzieci szybko rosną i szybko brudzą ;)
    Z jedną sprawą akurat walczyłam z mężem, o ile ciuszki po innym dziecku mi nie przeszkadzają tak wózek i przynajmniej matarcyk o ile nie całe łóżeczko chce mieć nowe i koniec ;)

dziewussia, jamniczakuchnia lubią tę wiadomość

• triste Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie nie musi być nowe, wręcz może być stare i retro :)
    Mamy łóżeczko jeszcze po moim mężu jak i krzesełko do karmienia :) muszę jedynie spr stan i ew przemalować :) Materac trzeba jedynie kupić

Wózek też wolę nowy no chyba że stokke będzie za 1500 u kogoś to biorę w ciemno :P

Co do ubranek to pisałam kiedyś tam że mam ubranka wyszukane w ciucholandzie, takie moje małe hobby od 2 lat hehe, sklepowe są strasznie drogie, a w takich ciucholandach można znaleźć perełki - markowe za niską cenę:) Ubranka po dzieciach nie są zniszczone bo szybko wyrastają więc jak nówki a przynajmniej mam z takich sklepów z których na pewno nie kupiłabym.

Lanusia93 lubi tę wiadomość

ckai9jcg2r8f85gp.png
  • triste Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na allegro znalazłam również przedłużacze do body i możliwe że się skuszę ;) wtedy body będzie na dłużej.

ckai9jcg2r8f85gp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedłużacze do body ? ;p

• triste Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/przedluzacz-przedluzka-do-body-2-w-1-ekoubranka-i5650139976.html

http://allegro.pl/rozciagliwy-rzedluzacz-przedluzka-do-body-nowosc-i5650158875.html gwiazdeczki górą ;)

dziewussia lubi tę wiadomość

ckai9jcg2r8f85gp.png
  • triste Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to zabawka nr 1 :) zamówię ją na święta ;)

http://allegro.pl/gryzak-sophie-de-vulli-zyrafa-sklep-ksiazka-i5324768547.html

Rotenkopf lubi tę wiadomość

ckai9jcg2r8f85gp.png
  • dziewussia Ekspertka

Wysłany: 26 września 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam nic przeciwko używanym ciuszkom. Rozglądalam sie za ubrankami na olx, sa takie duze paczki po 100 zl, ale mam jeszcze czas. Podpytam znajome czy nie chca po swoich dzieciach sprzedać. Zakupy planuje zaczac pod koniec stycznia, luty. Nie mam nic dla dzidziusia.

200710183334.png

201604027450.png
  • Babu Ekspertka

Wysłany: 26 września 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczynki :)
    Dziś tylko na chwilę wpadłam Was poczytać, ale jestem taka nieżywa, że prawie cały dzień śpię. Rano w kolejce w sklepie zasłabłam, dobrze, że jakaś babeczka mnie podtrzymała :(
    Także idę dalej leżakować a Wam życzę udanego weekendu! :* Buziaczki :*

Edit: jeśli chodzi o rzeczy, to też będę miała całą masę używanych - ubranka, kocyki itp. Nie widzę w tym nic dziwnego, wręcz przeciwnie :) Łóżeczko i wózek też chciałabym odkupić od kogoś, ale biorę pod uwagę jako nowe - jeśli nie uda mi się znaleźć czegoś ciekawego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2015, 17:34

ckai3e3k0s8hy0lf.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja raczej będę miała wszystko nowe, po tiago wszystko poddawalam osoby którym to oddałam chciały mi oddać jak ich dzieci wyrosły ale ze w tym czasie nie planowałam drugiej dzidzi to nie wzięłam i powiedzialam aby oddały dalej, także nie mam nic, w rodzinie już dawno żadne dzieciątko się nie urodziło więc noe mam po kim dostać ;)

Mam w planach kupić łóżeczko używane i dokupić nowy materacyk.

Wózek mam już wybrany, niestety jest to dość nowy model i raczej używanego nie znajdę, a że bardzo mi się podoba więc będzie nowy.

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
‹‹ 134 135 136 137 138 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ