Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Witajcie Kochane!
Znalazłam chwilę by napisać. Jestem prze szczęśliwa, spokojna i zrelaksowana. Byłam dzisiaj w mieście na zakupach bo jutro idziemy na urodziny do chłopca którym się opiekowałam od 6m-cy do 3 lat. Młody już chodzi do przedszkola ale utrzymujemy kontakty.
Napiszę wam co się wczoraj dowiedziałam:
wiek ciąży 12 tyg + 5dni
akcja serca 171 ud/min
CRL 63,0 mm
Przezierność karkowa 1,2mm
płyn owodniowy w normie
pępowina 3 naczyniowa
Markery wad chromosomalnych :
kość nosowa- obecna
niedomykalność zastawki trójdzielnej- prawidłowy
przepływ w przewodzie żylnym- w normie
czaszka, kręgosłup, brzuch, żołądek, ręce, stopy- wszystko widoczne
jedynie z pęcherzem nie miał pewności bo raz widział raz nie, ale powiedział że może tak być na tym etapie ciąży.
Obliczone ryzyko wad chromosomalnych:
trisomia 21 [1:16645]
trisomia 18 [1:23230]
trisomia 13 [1:32709]
i tak jak pisałam to jest synek, lekarz się zapytał czy chcemy wiedzieć- czułam że będzie synek , jakaś taka intuicja- mąż nie wierzył że może się to sprawdzić- w ogóle nie mam ochoty na słodkie i bardzo ładnie wyglądam, super włosy, cera, paznokcie. sama się sobie podobam.
może to swędzenie ciała to po prostu sucha skóra, smarowanie 2 razy dziennie oliwką dla dzieci albo dobrym balsamem da poprawę
my na razie imion nie mamy. musimy usiąść i pogadać
widziałam wczoraj wózki przeróżne. Spodobał nam się:
http://www.adamex.pl/sklep/pajero-alu
http://www.adamex.pl/sklep/barletta/wozki-wielofunkcyjne2
http://www.tutek.pl/grander-lift.html
http://www.tutek.pl/grander-play.html
najbardziej podoba mi się adamex, bo jestem wysoka a to jedne z wyższych wózków.
fotki:
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2015, 15:50
Rotenkopf, Sunday, triste, Endzis, Funky09, agulas, ewcia21k, malika89 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySiostra kupiła sobie ten (na żywo ten pomarańczowy jest mega ostry)
http://www.altrak24.com/aukcje/_newtemplate/Lonex_Sweet_Baby/kolory/SB-02.jpg
Też chciałam go, ale okazało się, że po roku używania robi się trochę wadliwy ;/
Ja w ogóle szaleje za pomarańczowym kolorem, jeszcze jak jest taki ostryWiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2015, 15:59
-
Gratuluje udanych wizyt Mamuski!! Dziewussia fajnie, ze Maz zaprosil Cie na kolacje, jest co swietowac!! ja tez mam przeczucia, ze u nas bedzie chlopiec, Maz chce corcie ale moja intuicja mowi co innego. Imie mi sie podoba Benjamin
dla dziewczynki Laura.
Iwonkaa super wiesci, gratuluje magistra!!
Malinkowe, musi byc dobrze u Was!! Kochana trzymamy kciuki zebys juz nigdy przez to nie musiala przechodzic :-* niestety zycie takie jest, Ci co chca jest im odbierane, a Ci co nie chca i wrecz nie powinni miec, to maja.. Ehh
Tak z innej bajki: czy mialyscie lub macie uplawy? Ja sie dzisiaj rano troche zdenerwowalam, bo po nocy zostala zolta wydzielina na bieliznie i teraz tez na wkladce.. Zadnych swedzen nie mam..nie wiem czy to jest normalne.
Zaraz bede robila jablkowe muffinki z maki zytniej i platkami owsianymi, w sumie pierwszy raz, oby byly dobre!i zupke dyniowa na ostro.
Udanego weekendu, odpoczywajcie!! BuzkaMalinkowe oczekiwanie lubi tę wiadomość
-
Jesli chodzi o wózki to również zainteresowałam się firmą Adamex potem Bebetto,Xlander... ale wpierw muszę zobaczyć na żywo aby wiedzieć który jest tym jedynym
Szkoda że polskie firmy ogólnie nie mają dobrych opinii, zawsze jest coś nie tak:/
Wymarzonego oczywiście mamhttps://www.stokke.com/POL/pl-pl/w%C3%B3zki/stokke-trailz/4068.html ale ta cena
Na pewno wiem że będzie szary
Ja mam cały czas białą wydzielinę, raz mniej raz więcej -
nick nieaktualny
-
Jak wygram w totka to na pewno go kupię
nawet jak małego dziecka nie będę miała
Ogólnie duży wybór jest wózków i na pewno każda z nas trafi na ten wymarzony (po rozsadnej cenie hehe)
Kupujecie już coś dla maluszków? Ja się chyba nie muszę wypowiadać na ten temat -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyCo prawda nie jest nowa i jakaś super droga ale ważne, że jest
A jak Wasze podejście do używanych ciuszków albo po jakimś innym dziecku np z rodziny? Ja nie mam nic przeciwko a nawet czytałam, że lepiej jest brać już po kimś bo wszystkie te chemiczne rzeczy używane do produkcji są wyprane z 1000 razyOczywiście będę kupować nowe rzeczy, ale też nie oszukujmy się, ciuszki dziecięce są strasznie drogie a dzieci szybko rosną i szybko brudzą
Z jedną sprawą akurat walczyłam z mężem, o ile ciuszki po innym dziecku mi nie przeszkadzają tak wózek i przynajmniej matarcyk o ile nie całe łóżeczko chce mieć nowe i koniecdziewussia, jamniczakuchnia lubią tę wiadomość
-
Dla mnie nie musi być nowe, wręcz może być stare i retro
Mamy łóżeczko jeszcze po moim mężu jak i krzesełko do karmieniamuszę jedynie spr stan i ew przemalować
Materac trzeba jedynie kupić
Wózek też wolę nowy no chyba że stokke będzie za 1500 u kogoś to biorę w ciemno
Co do ubranek to pisałam kiedyś tam że mam ubranka wyszukane w ciucholandzie, takie moje małe hobby od 2 lat hehe, sklepowe są strasznie drogie, a w takich ciucholandach można znaleźć perełki - markowe za niską cenęUbranka po dzieciach nie są zniszczone bo szybko wyrastają więc jak nówki a przynajmniej mam z takich sklepów z których na pewno nie kupiłabym.
Lanusia93 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja nie mam nic przeciwko używanym ciuszkom. Rozglądalam sie za ubrankami na olx, sa takie duze paczki po 100 zl, ale mam jeszcze czas. Podpytam znajome czy nie chca po swoich dzieciach sprzedać. Zakupy planuje zaczac pod koniec stycznia, luty. Nie mam nic dla dzidziusia.
-
Cześć Dziewczynki
Dziś tylko na chwilę wpadłam Was poczytać, ale jestem taka nieżywa, że prawie cały dzień śpię. Rano w kolejce w sklepie zasłabłam, dobrze, że jakaś babeczka mnie podtrzymała
Także idę dalej leżakować a Wam życzę udanego weekendu! :* Buziaczki :*
Edit: jeśli chodzi o rzeczy, to też będę miała całą masę używanych - ubranka, kocyki itp. Nie widzę w tym nic dziwnego, wręcz przeciwnieŁóżeczko i wózek też chciałabym odkupić od kogoś, ale biorę pod uwagę jako nowe - jeśli nie uda mi się znaleźć czegoś ciekawego.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2015, 17:34
-
Ja raczej będę miała wszystko nowe, po tiago wszystko poddawalam osoby którym to oddałam chciały mi oddać jak ich dzieci wyrosły ale ze w tym czasie nie planowałam drugiej dzidzi to nie wzięłam i powiedzialam aby oddały dalej, także nie mam nic, w rodzinie już dawno żadne dzieciątko się nie urodziło więc noe mam po kim dostać
Mam w planach kupić łóżeczko używane i dokupić nowy materacyk.
Wózek mam już wybrany, niestety jest to dość nowy model i raczej używanego nie znajdę, a że bardzo mi się podoba więc będzie nowy.