WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania, będę robić hybryde do ślubu. Pytałam kosmetyczki: jest całkiem bezpieczna;)
    Swoją droga nigdy nie miałam tak mocnych paznokci, jak teraz. Żeby się jeszcze cera tak poprawiła...

mania lubi tę wiadomość

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabdorota wrote:
    Mania, będę robić hybryde do ślubu. Pytałam kosmetyczki: jest całkiem bezpieczna;)
    Swoją droga nigdy nie miałam tak mocnych paznokci, jak teraz. Żeby się jeszcze cera tak poprawiła...
    O to super skoro kosmetyczka tak mówi to chyba sie skuszę jeszcze zapytam u siebie bo właśnie tez mam super paznokcie twarde i długie i super by coś na nich wyglądało :) wiem, że akrylu to nie można ale właśnie hybrydy i żele nie są tak toksyczne.

madziutek 23 lubi tę wiadomość

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • Malinkowe oczekiwanie Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ale z Was laski! <3

A to ja :)

518448aab0b443e1gen.jpg

Byłam dziś na kontroli u gina (edit: a miałam mieć dziś usg genetyczne ;( ), dostałam jeszcze zwolnienie na dwa tygodnie, masę badań do zrobienia - w tym m.in. genetyczne i hormonalne, no i za dwa tygodnie mam się jeszcze u niego pokazać. Chyba jestem zadowolona z jego podejścia do sprawy i jakoś tak mi się lżej zrobiło. Przez kilka miesięcy do pół roku mamy uważać (w tym czasie mam mieć pełną diagnostykę i zalecenia), a od dziś daje nam zielone światło żeby się do siebie zbliżyć (twierdzi że trzeba pobudzić macicę do prawidłowego funkcjonowania).

Trzymam kciuki za Wasze dzisiejsze wizyty i nie mogę się doczekać kiedy zobaczę te śliczne maleństwa. Całym sercem jestem z Wami :-*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2015, 12:44

Iwonkaaa, Rotenkopf, mania, madziutek 23, Babu, jamniczakuchnia, Olina, ilonia1984, Endzis, Wiolcia1405, fabdorota, Funky09, dziewussia, dichlieb, ewcia21k, Catelyn, Sunday, malika89 lubią tę wiadomość

6344ea07d0.png
    Starania o dziecko od 2011 roku.
    Nasze aniołki:
    30.III.2011 [*]
    4.XII.2013 [*]
    17.IX.2015 [*]
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinkowe śliczna kobieta z Ciebie i takie cieplutkie spojrzenie :)
    Dużo Zdrowka Kochanie i Miłości ;)

Malinkowe oczekiwanie lubi tę wiadomość

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczna jesteś! ;)

• mania Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinkowe piękna jesteś a oczy bajeczne!

w57vyx8do68si190.png

Wysłany: 30 września 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki kobitki :-*

6344ea07d0.png
    Nasze aniołki:
    30.III.2011 [*]
    4.XII.2013 [*]
    17.IX.2015 [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mania wrote:
    Dziewczyny a robicie paznokcie? Chodzi mi o hybrydowe w I trymestrze postanowiłam sobie odpuścić ale już jutro zaczynamy II i marzy mi się zrobić coś z paznokciami tylko boje się o wdychanie tych oparów. Nie wiem może przesadzam...

Ja miałam hybrydę na ślub, a poza tym non stop maluję paznokcie zarówno od rąk jak i nóg - lubię mieć pomalowane. Teraz używam lakierów bez formaldehydu i toluenu plus zmywacz bez acetonu ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2015, 13:04

mania lubi tę wiadomość

• Babu Ekspertka

Wysłany: 30 września 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinkowe, za każdym razem, kiedy pojawia się Twój post na forum dosłownie coś mnie ściska za serce. Nie pisałam nic wcześniej, bo jakoś chyba sama nie czułam się do tego odpowiednią osobą, ale teraz już muszę napisać - jesteś niewymownie wręcz dzielna i taka pogodna mimo wszystko - podziwiam Cię, ogromnie. I z całego serca życzę Ci, aby jak najszybciej pojawiła się zdrowa, szczęśliwa ciąża. Popłakałam się, jak zobaczyłam Twój podpis - nie wiem czemu nie zwróciłam na niego wcześniej uwagi. Masz niewyobrażalną siłę w sobie.

Malinkowe oczekiwanie, Olina, jamniczakuchnia, ewcia21k lubią tę wiadomość

ckai3e3k0s8hy0lf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamniczakuchnia wrote:
    formaldehydu i toluenu
    eeeeee macarena! ;D

Tak właśnie widzę wszystkie takie nazwy ;]

Babu lubi tę wiadomość

• Olina Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pucek wrote:
    Mam taką koleżankę na fb, która miej więcej w okresie kiey ja poroniłam dodała na fb zdjęcie z USG z podpisem "fasolka rośnie" z komentarzy dowiedziałam się że to 9tc, a potem nagle zaczęła dodawać jakieś smutne minki, jej siostra jakieś smutne zdjęcia a za dwa tygodnie zdjęcie jak siedzi przy piwie, więc nie pytałam, ale domyśliłam się że przytrafiło jej się to co mi .

Dlatego na pewno nie będę ogłaszać tego na fb. Chociaż teraz coraz więcej znajomych dodaje "wydarzenie z życia - oczekiwanie na dziecko"
    Własnie ja ciagle mam jakies obawy i boje sie komukolwiek powiedzieć chociaz juz mnie tak korci, że szok!

co do fb to tam znajomi to sa tacy ''znajomi'' ze szkoły czy cos wiec ja wgl nie mam z nimi kontaktu i ze tak pwoiem nie widze potrzeby by oni wiedzieli hehhehe

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png

Wysłany: 30 września 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babu sama nie wiem skąd to się bierze. Mam wspaniałą rodzinę, która bardzo mocno nas wspiera, najwspanialszego faceta na świecie u boku, który patrzy mi prosto w oczy i mówi że będzie dobrze - nie pozostaje mi nic innego jak mu wierzyć.

Pamiętam co się ze mną działo po pierwszej stracie... miesiąc leżałam w łóżku, nie chciałam jeść, pić, nikogo widzieć, z nikim rozmawiać. Krzyczałam na każdego kto tylko próbował wejść do mnie do sypialni. Wyskakiwałam z rękoma do mojego męża kiedy tylko chciał się do mnie zbliżyć. Płakałam, rozwalałam rzeczy po kątach. Kilka miesięcy traumy, mama potajemnie dała mojemu mężowi tabletki nasenne i uspokajające, którymi mnie faszerował jak miałam napad. To był bardzo ciężki czas dla wszystkich. Moje cierpienie i żal raniło najbardziej tych, których tak mocno kocham...

Nie mogłam pozwolić na to by sytuacja się powtórzyła i ONI też na to nie pozwolili od pierwszej sekundy. Mam szczęście, że mam takich ludzi wokół siebie i że mam Was :-*

Póki co będę dobrą ciocią :) a na bycie mamą jeszcze przyjdzie czas.

dziewussia, ewcia21k lubią tę wiadomość

6344ea07d0.png
    Nasze aniołki:
    30.III.2011 [*]
    4.XII.2013 [*]
    17.IX.2015 [*]

Wysłany: 30 września 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acha dziś koniec o mnie - dziś najważniejsze jesteście Wy i wasze maleństwa!

Cieszcie się dniem i sobą a ja Was będę podglądać :)

Miłego dzionka, samych dobrych wieści i ślicznych zdjęć :*

dichlieb lubi tę wiadomość

6344ea07d0.png
    Nasze aniołki:
    30.III.2011 [*]
    4.XII.2013 [*]
    17.IX.2015 [*]
  • Babu Ekspertka

Wysłany: 30 września 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinkowe, tym bardziej wzbudzasz mój podziw - nie jest łatwo wyjść z takiego stanu, a jeszcze trudniej jest później normalnie funkcjonować. Faktycznie masz wspaniałych bliskich.
    Na pewno czas odpowiedni dla Ciebie przyjdzie i będzie już dobrze - wszystko jest tam gdzieś zapisane i dzieje się z konkretnego powodu :) Tylko czasem tak dużo nas kosztuje ...

Rotenkopf lubi tę wiadomość

ckai3e3k0s8hy0lf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinkowe brak słów! <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy któraś z Was prowadzi też pamiętnik ? ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki przepraszam że wbijam ale mam pytanko. W którym tyg ciąży widzialuscie na Usg zarodek albo zarodek z sercem. Ją bylam tydzień tymi to byl sam pęcherzyk, jutro IDE znowu i bardzo bym chciała żeby tam juz był fasol

• mania Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf wrote:
    Dziewczyny, czy któraś z Was prowadzi też pamiętnik ? ;)
    Pamiętnika nie ale mam dzienniczek ciąży zamówilam na all dzis mi przyszedł i mam zamiar prowadzić :)

w57vyx8do68si190.png
  • Babu Ekspertka

Wysłany: 30 września 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może już być coś widać :)
    Ja serduszko widziałam w 8 - ale tak akurat wypadała mi wizyta. Generalnie ginekolog powiedział, że w 6-7 tygodniu może już uda się zobaczyć (w poprzedniej ciąży zresztą w tym czasie byłam umówiona na usg i wtedy stwierdził właśnie brak akcji serca).

Magdalena91 lubi tę wiadomość

ckai3e3k0s8hy0lf.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena91 wrote:
    Hej dziewczynki przepraszam że wbijam ale mam pytanko. W którym tyg ciąży widzialuscie na Usg zarodek albo zarodek z sercem. Ją bylam tydzień tymi to byl sam pęcherzyk, jutro IDE znowu i bardzo bym chciała żeby tam juz był fasol
    Ja serduszko widziałam juz 6t4d dzidziuś miał juz 7mm wiec mysle, ze juz zobaczysz dzidzię :)

Magdalena91 lubi tę wiadomość

w57vyx8do68si190.png
‹‹ 153 154 155 156 157 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ