WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tutaj na bbf ? ;)

Magdalena ja jak pierwszy raz widziałam serduszko to byłam w 6+5 tc ;)

Magdalena91 lubi tę wiadomość

• Babu Ekspertka

Wysłany: 30 września 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, także Magdalena91 czekamy jutro na dobre wieści :D

Magdalena91 lubi tę wiadomość

ckai3e3k0s8hy0lf.png
  • Malinkowe oczekiwanie Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mówiłam, że chcę wrócić szybko do pracy, żeby się czymś zająć i żeby ktoś nie zajął mojego miejsca w obecnej sytuacji... właśnie się dowiedziałam, że nie mam do czego wracać... ;(

Dobijcie mnie...

6344ea07d0.png
    Starania o dziecko od 2011 roku.
    Nasze aniołki:
    30.III.2011 [*]
    4.XII.2013 [*]
    17.IX.2015 [*]
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinkowe, nie wyobrażasz sobie ile siły Ty nam tu dajesz...
    Bardzo trzymam kciuki, żeby badania pokazały przyczynę, żeby udało się ją wyeliminować i udało Wam się w końcu przytulić Wasze Maleństwo! I jestem pewna, że to się uda.
    Ściskam mocno!

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinkowe oczekiwanie wrote:
    Dziewczyny mówiłam, że chcę wrócić szybko do pracy, żeby się czymś zająć i żeby ktoś nie zajął mojego miejsca w obecnej sytuacji... właśnie się dowiedziałam, że nie mam do czego wracać... ;(

Dobijcie mnie...
    Ale jak to? Zlikwidowali Twój zakład pracy, czy jak? No bo przecież zwolnić Cie teraz nie mogą...

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mogą mogą ;/ byłam w takiej samej sytuacji, rok temu wróciłam po l4 i mnie zwolnili ;(

Wysłany: 30 września 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam już ciążowego zwolnienia, więc zwolnić mogą z 2tyg okresem wypowiedzenia. Mieli zatrudnić kogoś na zastępstwo, a zatrudnili na normalną umowę o pracę...

6344ea07d0.png
    Nasze aniołki:
    30.III.2011 [*]
    4.XII.2013 [*]
    17.IX.2015 [*]
  • Mj1991 Koleżanka

Wysłany: 30 września 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak samo jak wy dziewczyny :)
    karolajna91 wrote:
    Mam tak samo :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ludzie są podli... ;/

• fabdorota Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli już wcześniej, zanim wrócisz, powiedzieli Ci, że Cię zwolnia? To się chyba do sądu pracy nadaje:/

Babu lubi tę wiadomość

Wysłany: 30 września 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co zabawniejsze ta osoba przez ostatnie pół roku zastępowała kogoś innego w naszym dziale i wróciła babka za którą była i mieli się z nią pożegnać ale że ja wyskoczyłam ze zwolnieniem ciążowym to kazały mi spokojnie ciągnąć zwolnienie to ona mnie teraz zastąpi. Zastąpiła.

A teraz co? kredyt wzięłam, kurs na prawko muszę do końca opłacić, węgiel na zimę kupić, święta za pasem...

jak żyć?

6344ea07d0.png
    Nasze aniołki:
    30.III.2011 [*]
    4.XII.2013 [*]
    17.IX.2015 [*]

Wysłany: 30 września 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz nie pozostaje mi nic innego jak im się odwdzięczyć i ciągnąć zwolnienie ile się da - niech płacą! Do psychologa pójdę na terapię - niech mnie cmokną!

agulas lubi tę wiadomość

6344ea07d0.png
    Nasze aniołki:
    30.III.2011 [*]
    4.XII.2013 [*]
    17.IX.2015 [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinkowe dokładnie - zrób tak jak oni - kombinuj! Co za gnoje no...

Rotenkopf lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I bardzo dobry pomysł! ;)

• 28latkaa Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zachowałam sie głupio jak małe dziecko :P. Mój maz jest w pracy a ja skorzystałam z okazji żeby mi nie marudził ze jem kaloryczne i niezdrowe rzeczy kupiłam 4 porcje frytek ktore zjadłam w 10 min a potem wszystko zwrocilam :P moje pierwsze wymioty w ciąży. Na pewno już nie dotknę frytek. U mnie w pracy o ciąży wie tylko koleżanka, zamierzam w niedalekim czasie powiedzieć o ciąży kierowniczce . Stresuje sie jej reakcja. Jak wasze szefostwo zareagowało na nowinę o ciąży ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2015, 14:43

agulas lubi tę wiadomość

km5smg7yv4tozota.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz nie pozostaje mi nic innego jak im się odwdzięczyć i ciągnąć zwolnienie ile się da - niech płacą! Do psychologa pójdę na terapię - niech mnie cmokną!
    Psychiatra by Ci mógł dać bardzo długie zwolnienie. A w przypadku takiej historii, jak Twoja, nikt go nie podwazy.

• Babu Ekspertka

Wysłany: 30 września 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinkowe, nie wierzę w to, co piszesz :O Rzeczywiście - ciągnij zwolnienie, ile wlezie, najlepiej na depresję - jest praktycznie nie do udowodnienia. Poza tym w takich okolicznościach będzie Ci bardzo łatwo uwiarygodnić L4.

A drugą sprawą jest zasadność zwolnienia - nie jestem kadrową, ale niewielkie pojęcie mam i się zastanawiam: skoro nie zatrudnili na Twoje miejsce kogoś na zastępstwo, a na stałe, to znaczy, że Ciebie po prostu zwolnili. I teraz muszą Ci udowodnić, na jakiej podstawie - nie jest wcale tak łatwo zwolnić pracownika zatrudnionego na podstawie umowy o pracę.

Edit - chociaż z tego, co piszesz o okresie wypowiedzenia, to wnoszę, że nie miałaś umowy na czas nieokreślony? Nie wiem czy wtedy rzecz się nie ma trochę inaczej) Poszperam zaraz.

Edit2 - nie podpisuj przypadkiem żadnych porozumień stron.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2015, 14:47

ckai3e3k0s8hy0lf.png
  • ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez bylam na l4 od psychiatry po poronieniu,do mometu az zaszlam w kolejna ciaze,zaszlam w 2 cyklu pp...wierze,ze i Tobie sie niedlugo uda i spowrotem im walniesz l4 ciazowym i wtedy to im kopary opadna,teraz jak tylko bete zrobilam przeszlam na l4 znowu ciazowe :) tak,ze kochana to bardzo dobry pomysl ;)

<3 <3 cykl pp.Udalo sie Zosia <3
    wkoncu z nami :) 16.04.2016

Wysłany: 30 września 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam umowę na czas określony choć z firmą jestem związana już trzy lata.
    Nie będzie porozumienia. Na pewno nie. Babu nie szukaj, ja pracowałam tam w kadrach i płacach. Dam sobie z nimi radę.

agulas lubi tę wiadomość

6344ea07d0.png
    Nasze aniołki:
    30.III.2011 [*]
    4.XII.2013 [*]
    17.IX.2015 [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dam sobie z nimi radę.
    Tak jest! Wykończ ich! ;*

fabdorota lubi tę wiadomość

‹‹ 154 155 156 157 158 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ