Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyagulas wrote:Dziewczyny czy Wy też macie taką amnezje ciążową?? Chciałam sobie zamówić książkę do ang. Zadowolona wchodzę na stronę banku i... nie pamiętam loginu!!!!
A ostatnio do smietnika wyrzucilam lyzeczke a kubek po jogurcie wlozylam do lodowki haha ;pewcia21k, agulas, Rotenkopf lubią tę wiadomość
-
Iwonka,mój mąż jest 6 lat starszy ode mnie,po kryjomu zrobiliśmy zaręczyny i w sylwestra specjalnie zaszliśmy w ciążę,żeby nam na ślub pozwolili
Jesteśmy razem już prawie 14 lat a po ślubie 12
Jesteśmy najszczęśliwsi na świecie bo mamy siebie i nikt inny nam do tego szczęścia nie jest potrzebny oprócz naszej 4+aniołek
Iwonkaaa, Rotenkopf, Lanusia93 lubią tę wiadomość
-
Iwonkaaa wrote:Moje prenatalne w piątek... dzisiaj idę na pappe mam nadzieję że do piątku będę miała wynik...
agulas, monia_em lubią tę wiadomość
-
Lanusia93 wrote:Moja córcia jest teraz w tym wieku.. Nie wyobrażam sobie drugiego malucha na tą chwilę. Mam nadzieję że stanie się trochę bardziej samodzielna i mniej zazdrosna, bo będzie bardzo ciężko
Faktycznie długo jesteś sama w ciągu dnia, oby Twój synuś był jednym z tych aniołków, które same się bawią i bezboleśnie ząbkują
Lanusia no zapowiada się nieźle bo synek raczej należy do grzecznych ,niemrudzących, pogodnych i radosnych dziecibardzo lubi ludzi, kocha inne dzieci i gdzie idziemy to wszyscy są zachwyceni bo do każdego idzie i się chichra niesamowicie ale mama najważniejsza i musi być w zasięgu wzroku
A zabki ma 3 ale przy 2 pierwszych nawet nie wiedzialam ze wyszły bo zachowanie nic sie nie zmieniło...przy 3 byl tylko jeden dzien marudzenia;D
Oby tak zostało)Lanusia93 lubi tę wiadomość
-
Iwonkaaa, lekarz na genetycznym powiedział mi, że to bardzo dobrze że zrobiłam wyniki tego samego dnia. I tak na wynik Pappa będziesz troszkę czekać. Ja robiłam w przychodni nfz we wtorek tydzień temu i Pani kazała mi zadzwonić dopiero we wtorek za tydzień i dopytać się czy już może są wyniki.
-
Jeżeli tak to w piątek faktycznie zrobię... moja prowadząca nie zajmuje się genetycznymi także zapytam profesjonalisty... zresztą jak się rejestrowalsm to nic też nie mówili ze z wynikami mam przyjść... dobrze że jesteście... oswiecicie czasem...
-
To ja już oficjalnie mogę dołączyć do oczekujących na dziecko w kwietniu
Termin z USG pierwszego trymetru to 9.04.
Co do PAPP-y obecnie przyjmuje się, że można je zrobić już od 10 tygodnia i nie musi być wykonane w dniu USG, tak jak się to kiedyś przyjmowało.
Można je spokojnie wykonać wcześniej tak aby z wynikiem iść na USG i wtedy lekarz od razu po badaniu wprowadzi dane do komputera i określi biochemię naszego płodu a zatem ryzyko wystąpienia trysomii.
jamniczakuchnia, agulas, Rotenkopf, ewcia21k, Lanusia93, Babu lubią tę wiadomość
-
Iwonkaaa wrote:Fabdorota nie robiłaś wogole? Ja 8 lat temu będąc w ciąży z córką nawet nie słyszałam o takim badaniu...i żyłam o tyle spokojniejsza... teraz to standart więc robię...
-
Jeśli mogę coś podpowiedzieć to PAPPę i wolną jednostkę HCG można zrobić dla spokoju ducha. Na podstawie USG genetycznego i wieku matki program wylicza prawdopodobieństwo wystąpienia trisomii natomiast PAPPa i HCG dają dodatkowe parametry, które pozwalają na bardziej szczegółowe określenie tego prawdopodobieństwa.
Ja zrobiłam sama z siebie ale moja Pani doktor powiedziała, że jej zdaniem te badania mają sens w zależności od odpowiedzi na pytanie: "Co robisz z tą wiedzą? Co zrobisz jeśli dowiesz się o dużym prawdopodobieństwie wystąpienia u dziecka zespołu Downa ?"
Życzę samych dobrych wieści na badaniach
-
Hej dziewuszki
Ja po pierwszym dniu w pracy czuje się ... zmęczona! !hahaha :p kończę kawę pić
Idę pod prysznic i robie obiadpo 15 będzie mąż wracał synka odbierze od babci
Glupia praca a czuje się jak człowiekdość miałam siedzenia w domu
zwariować można, do usłyszenia !
ewcia21k lubi tę wiadomość
-
Okazało się na badaniu, że trzeba zrobić jeszcze jedno usg, żeby policzyć prawdopodobieństwo. Zatem znów widziałam moja księżniczkę
bardzo urosła przez ten niecały tydzień i ma 7,5 cm, co wskazuje na 13t4d. Wszystko u niej w porządku, teraz też szalala:D
jamniczakuchnia, agulas, dziewussia, ewcia21k, Lanusia93 lubią tę wiadomość