X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulas wrote:
    Dziewczyny czy Wy też macie taką amnezje ciążową?? Chciałam sobie zamówić książkę do ang. Zadowolona wchodzę na stronę banku i... nie pamiętam loginu!!!!
    Tak hehe ja schodzilam po schodach na dol po cos i na dole juz za cholere nie umialam sobie przypomniec po co ;p
    A ostatnio do smietnika wyrzucilam lyzeczke a kubek po jogurcie wlozylam do lodowki haha ;p

ewcia21k, agulas, Rotenkopf lubią tę wiadomość

• ewcia21k Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonka,mój mąż jest 6 lat starszy ode mnie,po kryjomu zrobiliśmy zaręczyny i w sylwestra specjalnie zaszliśmy w ciążę,żeby nam na ślub pozwolili :) Jesteśmy razem już prawie 14 lat a po ślubie 12 :D Jesteśmy najszczęśliwsi na świecie bo mamy siebie i nikt inny nam do tego szczęścia nie jest potrzebny oprócz naszej 4+aniołek :)

Iwonkaaa, Rotenkopf, Lanusia93 lubią tę wiadomość

Nasz Madziulek kochany-zasnęła w 35tc.16.12.2013r.(*)
    aniolek-dziecko.gif
    Czekamy na Alicję :D
    ad68819281.png
  • ewcia21k Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Iwonka i wizytujemy razem w piątek :D

Iwonkaaa lubi tę wiadomość

Nasz Madziulek kochany-zasnęła w 35tc.16.12.2013r.(*)
    aniolek-dziecko.gif
    Czekamy na Alicję :D
    ad68819281.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na którą? Ja na 14

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi z moim obecnym też jazdy robili ze tuż po separacji się spotykam... a to spontanicznie wyszedł spacery rozmowy i ... miłość... nie daliśmy za wygraną i rodzice zachwyceni jak widzą nasze szczęście...

ewcia21k lubi tę wiadomość

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonkaaa wrote:
    Moje prenatalne w piątek... dzisiaj idę na pappe mam nadzieję że do piątku będę miała wynik...
    a wiesz że test pappa wypadałoby robić tego samego dnia co jest usg genetyczne, bo wtedy wyniki są najbardziej miarodajne

agulas, monia_em lubią tę wiadomość

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia93 wrote:
    Moja córcia jest teraz w tym wieku.. Nie wyobrażam sobie drugiego malucha na tą chwilę. Mam nadzieję że stanie się trochę bardziej samodzielna i mniej zazdrosna, bo będzie bardzo ciężko :(
    Faktycznie długo jesteś sama w ciągu dnia, oby Twój synuś był jednym z tych aniołków, które same się bawią i bezboleśnie ząbkują :) <3

Lanusia no zapowiada się nieźle bo synek raczej należy do grzecznych ,niemrudzących, pogodnych i radosnych dzieci ;) bardzo lubi ludzi, kocha inne dzieci i gdzie idziemy to wszyscy są zachwyceni bo do każdego idzie i się chichra niesamowicie ale mama najważniejsza i musi być w zasięgu wzroku ;)

A zabki ma 3 ale przy 2 pierwszych nawet nie wiedzialam ze wyszły bo zachowanie nic sie nie zmieniło... ;) przy 3 byl tylko jeden dzien marudzenia;D
    Oby tak zostało)

Lanusia93 lubi tę wiadomość

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi moją doktor mówiła żebym pappe zrobiła wcześniej aby lekarz miał pełen obraz... może faktycznie poczekam do piatku

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2015, 10:31

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • agulas Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonkaaa, lekarz na genetycznym powiedział mi, że to bardzo dobrze że zrobiłam wyniki tego samego dnia. I tak na wynik Pappa będziesz troszkę czekać. Ja robiłam w przychodni nfz we wtorek tydzień temu i Pani kazała mi zadzwonić dopiero we wtorek za tydzień i dopytać się czy już może są wyniki.

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżeli tak to w piątek faktycznie zrobię... moja prowadząca nie zajmuje się genetycznymi także zapytam profesjonalisty... zresztą jak się rejestrowalsm to nic też nie mówili ze z wynikami mam przyjść... dobrze że jesteście... oswiecicie czasem...

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam, że żałuję, że nie zrobiłam usg i pappa w pakiecie. Teraz pewnie większy stres, a wtedy w ogóle nie brałam pod uwagę, że może być potrzebne... A teraz mi za to życie daje prztyczka w nos.

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • Ania24 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez cały piątek się wizytuje najpierw kontrolna wizyta a później genetyczne usg :)

uwo9kw7iwhwdks4f.png
    932332a8a8.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fabdorota nie robiłaś wogole? Ja 8 lat temu będąc w ciąży z córką nawet nie słyszałam o takim badaniu...i żyłam o tyle spokojniejsza... teraz to standart więc robię...

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w piątek gebetycznei a 15.10 idę do swojej gin na wizytę... tyle szczęścia w jednym miesiącu... do tego ur. Córeczki 22.10 i moje 29.10...

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • Wilka Ekspertka

Wysłany: 5 października 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja już oficjalnie mogę dołączyć do oczekujących na dziecko w kwietniu :)
    Termin z USG pierwszego trymetru to 9.04. :)

Co do PAPP-y obecnie przyjmuje się, że można je zrobić już od 10 tygodnia i nie musi być wykonane w dniu USG, tak jak się to kiedyś przyjmowało.
    Można je spokojnie wykonać wcześniej tak aby z wynikiem iść na USG i wtedy lekarz od razu po badaniu wprowadzi dane do komputera i określi biochemię naszego płodu a zatem ryzyko wystąpienia trysomii.

jamniczakuchnia, agulas, Rotenkopf, ewcia21k, Lanusia93, Babu lubią tę wiadomość

• fabdorota Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonkaaa wrote:
    Fabdorota nie robiłaś wogole? Ja 8 lat temu będąc w ciąży z córką nawet nie słyszałam o takim badaniu...i żyłam o tyle spokojniejsza... teraz to standart więc robię...
    Robiłam tylko usg genetyczne. Wynik daje wskazania do zrobienia pappa. Jadę na nią zaraz.

• Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To teraz muszę zadzwonić i zapytać lekarza co robić...

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • Wilka Ekspertka

Wysłany: 5 października 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli mogę coś podpowiedzieć to PAPPę i wolną jednostkę HCG można zrobić dla spokoju ducha. Na podstawie USG genetycznego i wieku matki program wylicza prawdopodobieństwo wystąpienia trisomii natomiast PAPPa i HCG dają dodatkowe parametry, które pozwalają na bardziej szczegółowe określenie tego prawdopodobieństwa.
    Ja zrobiłam sama z siebie ale moja Pani doktor powiedziała, że jej zdaniem te badania mają sens w zależności od odpowiedzi na pytanie: "Co robisz z tą wiedzą? Co zrobisz jeśli dowiesz się o dużym prawdopodobieństwie wystąpienia u dziecka zespołu Downa ?"

Życzę samych dobrych wieści na badaniach :)

• Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewuszki :)
    Ja po pierwszym dniu w pracy czuje się ... zmęczona! ! :) hahaha :p kończę kawę pić
    Idę pod prysznic i robie obiad :) po 15 będzie mąż wracał synka odbierze od babci :)
    Glupia praca a czuje się jak człowiek :) dość miałam siedzenia w domu :) zwariować można, do usłyszenia ! :)

ewcia21k lubi tę wiadomość

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okazało się na badaniu, że trzeba zrobić jeszcze jedno usg, żeby policzyć prawdopodobieństwo. Zatem znów widziałam moja księżniczkę;) bardzo urosła przez ten niecały tydzień i ma 7,5 cm, co wskazuje na 13t4d. Wszystko u niej w porządku, teraz też szalala:D

jamniczakuchnia, agulas, dziewussia, ewcia21k, Lanusia93 lubią tę wiadomość

‹‹ 172 173 174 175 176 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ