Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDoszła do mnie książka "Położna. 3550 cudów narodzin."
Ciekawa jestem czy faktycznie taka fajna. W sumie to póki co jedyna książka jaką kupiłam w ciążowym temacie, może coś polecicie?
Robię obiad - udka w sosie maślano grzybowym i do tego pieczona marchewkaA do tego szybkie ciasto z brzoskwiniami.
Później czeka mnie mycie okien -
Ja nie robię Pappa. Wg Usg jest ok, a gin powiedzial nam, ze trzeba sobie wlasnie odpowiedzieć na pytanie co zrobi się z wiedzą, ze np jest zwiększone ryzyko (nie pewność!) wad. My nie bylibyśmy zdolni do przerwania ciąży niezależnie od wszystkiego dlatego badanie nie ma sensu. A moze byc fałszywie dodatnie i wtedy niepotrzebny stres. Ale rozumiem, ze ktos moze miec inne podejście, albo wskazania do wykonania.
Fajne ciuszki sobie pokupowałyście:) ja na razie kupiłam jakies tuniki plus leginsy. Musze sie wybrac po jeansy ciążowe. Ale jeszcze chwilkę chyba się wstrzymam, mój brzuch rano jest prawie jak przed ciaza, po jedzeniu mi troche wysadza i tak do wieczora (jak u kilku z Was)
Fajnie, ze napisalyscie Wasze historie, chociaż poczułam sie "stara pierwiastka". Będę miec 29 lat jak urodzę pierwsze dzieciątko
z moim mezem jestem od 7,5 ale ze slubem czekaliśmy aż pokonczymy studia a nawet 2 lata dluzej
- szczęśliwy
-
nick nieaktualnyagulas wrote:Mynia jesteśmy w tym samym wieku!
Nie martw się. Dobrze się zakonserwujemy, a na wywiadówkę zrobimy sobie tapetę i będziemy wyglądać jak gorące 18
agulas lubi tę wiadomość
-
agulas wrote:Mynia jesteśmy w tym samym wieku!
Nie martw się. Dobrze się zakonserwujemy, a na wywiadówkę zrobimy sobie tapetę i będziemy wyglądać jak gorące 18
przed ciążą jak kupowałam fajki w obcym sklepie to prosili mnie o dowód i zawsze z ogromną przyjemnością go pokazywałam
nieważny wiek ważne na ile lat się czuję
ja z mężem jestem lat 12 a 6 po ślubie. Licealna miłośćnuda
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2015, 15:19
madziutek 23, Lanusia93, Babu lubią tę wiadomość
-
U mnie też klasycznie... studia, praca i na koniec mąż. Jestem dość poukladana wiec moim marzeniem były studia. Nie chciałam mieć dzieci do 25 roku życia myślałam o tym, że nigdy nie będę ich mieć. Troszkę tez trauma za czasów młodości (siostra młodo urodziła ) nie chciałam skończyć tak jak ona. A później poznałam obecnego męża - i w głowie mi się wszystko przewróciło. To chyba ten klasyczny instynkt macierzyński. Ale tak jak mogłam zaplanować wiele tak ciąży nie... dostałam po nosie od matki natury
Na szczęście po wielu miesiącach i ze wsparciem męża udało się))
Mam grono koleżanek, które urodziły swoje pociechy i jako doświadczone "koleżanki " pytam im się o różne sprawy. Teraz mnie mają za panikare a ja w d... to mam. Jest to moje pierwsze dziecko i będę szukać pomocy gdzie się da. Ale te doświadczone koleżanki juz nie pamiętają jak one panikowaly na moim miejscu. Chyba wole nasze forum:) tu każda z nas jest w podobnej sytuacji wiec nie boje się ze wyjdę na panikarehttps://www.maluchy.pl/li-72361.png -
Aha!!! Najważniejsze!!!
Dwa dni z rzędu wieczorem gdy się kładłam spać położyłam rękę na brzuchu i czułam łaskotanie w brzuchu!!
W pierwszej ciazy łaskotki czułam w 15 tyg , w 16 pojedyncze delikatne kopniaczki a w 17 już całe serie a synek strasznie całą ciaze szalał, że brzuch podskakiwał cały dzień od rana do wieczora więc pewnie drugi boba też będzie taki szalony !!
Także myślę że tydzień/ półtora i poczuje pierwsze delikatne odbijające się stopkioby bo już pragnę mieć jakiś "kontakt" z dzidzią w brzuchu
ewcia21k lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczynki trzymajcie kciuki za moja dzisiejsza wizyte i usg prenatalne,mam na 16,30,musze powiedziec lekarzowi o tym,ze pikawa mi wali czasem jak by chciala wyskoczyc,macie tez tak...nie ze calczas,ale czasem a zwlaszcza z rana jak sie obudze,moze to poprostu to,ze krew szybciej krazy,no zobaczymy,bo wyniki mam dobre wszystkie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2015, 15:37
cykl pp.Udalo sie Zosia
wkoncu z nami16.04.2016
-
nick nieaktualnyWłaśnie, czy to możliwe żebym już czuła fasolkę? Jak położę się na wznak wieczorem to coś mnie tam bardzo delikatnie gilgocze w środku
No chyba że to jelita? Ale to jest takie inne uczucie... Mam tak od przedwczoraj. Dodam że ciąża jest około tydzień starsza niż wynikałoby to z suwaczka.
ewcia21k lubi tę wiadomość
-
ilonia1984 wrote:Hej dziewczynki trzymajcie kciuki za moja dzisiejsza wizyte i usg prenatalne,mam na 16,30,musze powiedziec lekarzowi o tym,ze pikawa mi wali czasem jak by chciala wyskoczyc,macie tez tak...nie ze calczas,ale czasem a zwlaszcza z rana jak sie obudze,moze to poprostu to,ze krew szybciej krazy,no zobaczymy,bo wyniki mam dobre wszystkie
Ciekawe co Ci powie odnośnie kolatnia jam juz pisałam ze przez to kołatanie idę do kardiologa bo mój gin mnie przestraszył i powiedzial "proszę szybko udać się do kardiologa bo nie chcemy żeby pani serce stanęło" może chciał sobie zażartować ale mnie zaniepokoil okropnie -
Kochane właśnie dzwoń lam do lekarza do którego idę na usg prenatalne i dowiedziałam się ze pappe powinno robić się między 10 a 11 tyg...szok... i dla mnie za późno także tylko usg będę miała...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2015, 15:47
-
jamniczakuchnia wrote:Właśnie, czy to możliwe żebym już czuła fasolkę? Jak położę się na wznak wieczorem to coś mnie tam bardzo delikatnie gilgocze w środku
No chyba że to jelita? Ale to jest takie inne uczucie... Mam tak od przedwczoraj. Dodam że ciąża jest około tydzień starsza niż wynikałoby to z suwaczka.
jamniczakuchnia lubi tę wiadomość
-
agulas wrote:Dziewczyny czy Wy też macie taką amnezje ciążową?? Chciałam sobie zamówić książkę do ang. Zadowolona wchodzę na stronę banku i... nie pamiętam loginu!!!!
Oo tak! Właśnie przypomniałaś mi że muszę natychmiast zrobić przelew!Aniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.20143700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.20163650 g, 55 cm
-
Aleksandrakili wrote:Hahaha :p dzięki Twojemu postowi zaczełam się śmiać i nawet troche stres minął bo czekam na swoją kolej do gin. :p hihi
Ja też podobnie do Was, 28lat jak urodzę, ale nie czuję się "starą matką" dlatego Wam też zabraniamJeśli jednak się trochę posypiemy, to dobra konserwa jak Mynia napisała i już będzie lepiej
Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
(Mt 6,33)