X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doszła do mnie książka "Położna. 3550 cudów narodzin." :) Ciekawa jestem czy faktycznie taka fajna. W sumie to póki co jedyna książka jaką kupiłam w ciążowym temacie, może coś polecicie?

Robię obiad - udka w sosie maślano grzybowym i do tego pieczona marchewka <3 A do tego szybkie ciasto z brzoskwiniami.
    Później czeka mnie mycie okien :P

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewcia21k wrote:
    A Iwonka i wizytujemy razem w piątek :D
    Ja też wizyta w piątek.

Ależ mialyscie historie w życiu, moja wydaje się taka nudna ;)

ewcia21k lubi tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • ewcia21k Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewcia21k wrote:
    A Iwonka i wizytujemy razem w piątek :D
    na 10.40 aale muszę być z godzinkę wcześniej,bo jak zwykle będzie duży poślizg ;)

Nasz Madziulek kochany-zasnęła w 35tc.16.12.2013r.(*)
    aniolek-dziecko.gif
    Czekamy na Alicję :D
    ad68819281.png
  • Mynia Ekspertka

Wysłany: 5 października 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie robię Pappa. Wg Usg jest ok, a gin powiedzial nam, ze trzeba sobie wlasnie odpowiedzieć na pytanie co zrobi się z wiedzą, ze np jest zwiększone ryzyko (nie pewność!) wad. My nie bylibyśmy zdolni do przerwania ciąży niezależnie od wszystkiego dlatego badanie nie ma sensu. A moze byc fałszywie dodatnie i wtedy niepotrzebny stres. Ale rozumiem, ze ktos moze miec inne podejście, albo wskazania do wykonania.

Fajne ciuszki sobie pokupowałyście:) ja na razie kupiłam jakies tuniki plus leginsy. Musze sie wybrac po jeansy ciążowe. Ale jeszcze chwilkę chyba się wstrzymam, mój brzuch rano jest prawie jak przed ciaza, po jedzeniu mi troche wysadza i tak do wieczora (jak u kilku z Was) :)

Fajnie, ze napisalyscie Wasze historie, chociaż poczułam sie "stara pierwiastka":P. Będę miec 29 lat jak urodzę pierwsze dzieciątko :) z moim mezem jestem od 7,5 ale ze slubem czekaliśmy aż pokonczymy studia a nawet 2 lata dluzej ;)

<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 - szczęśliwy

f2w3yx8d8kgijfn8.png
  • agulas Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mynia jesteśmy w tym samym wieku! :) Nie martw się. Dobrze się zakonserwujemy, a na wywiadówkę zrobimy sobie tapetę i będziemy wyglądać jak gorące 18 :P

Aleksandrakili, madziutek 23, Babu, Mynia, ewcia21k, Rotenkopf lubią tę wiadomość

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulas wrote:
    Mynia jesteśmy w tym samym wieku! :) Nie martw się. Dobrze się zakonserwujemy, a na wywiadówkę zrobimy sobie tapetę i będziemy wyglądać jak gorące 18 :P
    Hahaha :p dzięki Twojemu postowi zaczełam się śmiać i nawet troche stres minął bo czekam na swoją kolej do gin. :p hihi

agulas lubi tę wiadomość

• madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa wrote:
    Ja też wizyta w piątek.

Ależ mialyscie historie w życiu, moja wydaje się taka nudna ;)

Moja też nudna. Zaczęłam chodzić z teraz już mężem jak miałam 17lat i po 5 latach wzięliśmy ślub... #) klasycznie ;)

mania lubi tę wiadomość

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulas wrote:
    Ja też jak będę rodzić będę mieć jeszcze 29 lat bo 30 kończę w maju ale czuję się młodo i podobno tak też wyglądam :) przed ciążą jak kupowałam fajki w obcym sklepie to prosili mnie o dowód i zawsze z ogromną przyjemnością go pokazywałam :) nieważny wiek ważne na ile lat się czuję :)

ja z mężem jestem lat 12 a 6 po ślubie. Licealna miłość ;) nuda :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2015, 15:19

madziutek 23, Lanusia93, Babu lubią tę wiadomość

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • Bulimulia Ekspertka

Wysłany: 5 października 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też klasycznie... studia, praca i na koniec mąż. Jestem dość poukladana wiec moim marzeniem były studia. Nie chciałam mieć dzieci do 25 roku życia myślałam o tym, że nigdy nie będę ich mieć. Troszkę tez trauma za czasów młodości (siostra młodo urodziła ) nie chciałam skończyć tak jak ona. A później poznałam obecnego męża - i w głowie mi się wszystko przewróciło. To chyba ten klasyczny instynkt macierzyński. Ale tak jak mogłam zaplanować wiele tak ciąży nie... dostałam po nosie od matki natury :)
    Na szczęście po wielu miesiącach i ze wsparciem męża udało się :)))

Mam grono koleżanek, które urodziły swoje pociechy i jako doświadczone "koleżanki " pytam im się o różne sprawy. Teraz mnie mają za panikare a ja w d... to mam. Jest to moje pierwsze dziecko i będę szukać pomocy gdzie się da. Ale te doświadczone koleżanki juz nie pamiętają jak one panikowaly na moim miejscu. Chyba wole nasze forum:) tu każda z nas jest w podobnej sytuacji wiec nie boje się ze wyjdę na panikare :)

https://www.maluchy.pl/li-72361.png
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha!!! Najważniejsze!!! ;)
    Dwa dni z rzędu wieczorem gdy się kładłam spać położyłam rękę na brzuchu i czułam łaskotanie w brzuchu!! ;D
    W pierwszej ciazy łaskotki czułam w 15 tyg , w 16 pojedyncze delikatne kopniaczki a w 17 już całe serie a synek strasznie całą ciaze szalał, że brzuch podskakiwał cały dzień od rana do wieczora więc pewnie drugi boba też będzie taki szalony !! ;)

Także myślę że tydzień/ półtora i poczuje pierwsze delikatne odbijające się stopki ;) oby bo już pragnę mieć jakiś "kontakt" z dzidzią w brzuchu :-P

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki trzymajcie kciuki za moja dzisiejsza wizyte i usg prenatalne,mam na 16,30,musze powiedziec lekarzowi o tym,ze pikawa mi wali czasem jak by chciala wyskoczyc,macie tez tak...nie ze calczas,ale czasem a zwlaszcza z rana jak sie obudze,moze to poprostu to,ze krew szybciej krazy,no zobaczymy,bo wyniki mam dobre wszystkie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2015, 15:37

<3 <3 cykl pp.Udalo sie Zosia <3
    wkoncu z nami :) 16.04.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie, czy to możliwe żebym już czuła fasolkę? Jak położę się na wznak wieczorem to coś mnie tam bardzo delikatnie gilgocze w środku ;) No chyba że to jelita? Ale to jest takie inne uczucie... Mam tak od przedwczoraj. Dodam że ciąża jest około tydzień starsza niż wynikałoby to z suwaczka.

• mania Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ilonia1984 wrote:
    Hej dziewczynki trzymajcie kciuki za moja dzisiejsza wizyte i usg prenatalne,mam na 16,30,musze powiedziec lekarzowi o tym,ze pikawa mi wali czasem jak by chciala wyskoczyc,macie tez tak...nie ze calczas,ale czasem a zwlaszcza z rana jak sie obudze,moze to poprostu to,ze krew szybciej krazy,no zobaczymy,bo wyniki mam dobre wszystkie ;)
    trzymam kciuki daj znać po koniecznie.
    Ciekawe co Ci powie odnośnie kolatnia jam juz pisałam ze przez to kołatanie idę do kardiologa bo mój gin mnie przestraszył i powiedzial "proszę szybko udać się do kardiologa bo nie chcemy żeby pani serce stanęło" może chciał sobie zażartować ale mnie zaniepokoil okropnie

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane właśnie dzwoń lam do lekarza do którego idę na usg prenatalne i dowiedziałam się ze pappe powinno robić się między 10 a 11 tyg...szok... i dla mnie za późno także tylko usg będę miała...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2015, 15:47

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jamnicza kuchania myślę że to twój dzieciaczek pomału daje sygnały że u niego wszystko ok... ;) u mnie po tygodniu smyranie zmieniło się delikatne pojedyncze puknięcia ;)

jamniczakuchnia lubi tę wiadomość

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamniczakuchnia wrote:
    Właśnie, czy to możliwe żebym już czuła fasolkę? Jak położę się na wznak wieczorem to coś mnie tam bardzo delikatnie gilgocze w środku ;) No chyba że to jelita? Ale to jest takie inne uczucie... Mam tak od przedwczoraj. Dodam że ciąża jest około tydzień starsza niż wynikałoby to z suwaczka.
    Możliwe, moja tez starsza ok tydzień i od kilku dni czuje kilka razy dziennie :-)

jamniczakuchnia lubi tę wiadomość

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulas wrote:
    Dziewczyny czy Wy też macie taką amnezje ciążową?? Chciałam sobie zamówić książkę do ang. Zadowolona wchodzę na stronę banku i... nie pamiętam loginu!!!!

Oo tak! Właśnie przypomniałaś mi że muszę natychmiast zrobić przelew!

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałam wyniki tsh, pomimo brania leków moje tsh rośnie teraz wynosi 4,25 :/
    Zwiększono mi dawkę ale jakoś zaczęłam się martwić...

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Catelyn Przyjaciółka

Wysłany: 5 października 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też w piątek wizytuje! ;) U swojej doktorki mamy wizytę kontrolną ;) Się chyba bardzo zeschizuje przez cały dzień z niecierpliwości bo wizyta dopiero na 18:15! Może w końcu poznamy płeć maluszka ;D

0d1yugpjk43izaz7.png
    19p2v3r.png
  • Kawuszka Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili wrote:
    Hahaha :p dzięki Twojemu postowi zaczełam się śmiać i nawet troche stres minął bo czekam na swoją kolej do gin. :p hihi

Ja też podobnie do Was, 28lat jak urodzę, ale nie czuję się "starą matką" dlatego Wam też zabraniam :) Jeśli jednak się trochę posypiemy, to dobra konserwa jak Mynia napisała i już będzie lepiej :)

zi133e3k7xw895tv.png
    atdc2n0azl7ch4oo.png
    Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
    sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
    (Mt 6,33)
‹‹ 173 174 175 176 177 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ