Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Aleksandra i Dichlieb gratuluje slicznych bobasków:*
Ja teraz korzystam z ostatnich dni pogody wiec rzadko zagladam bo wiekszosc na dworzu i spacerki
Zazdroszczę Wam tych brzuszkow i tył laskotek. Moj rano plaski jak sie najem coś tam wyskoczy. Co do ruchow to co chwilka sprawdzam i sie macam po brzuszku ale noc nie czuje. A ciaze mam ok 5 dni starszą noz na suwaczkudichlieb lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyIwonkaaa wrote:Mam zonka bo nie dzwonią od tego lekarza... druga doktor która robi te badania to ponoć okropna baba... grrr tak mało czasu a mi przyjdzie szukać lekarza we Wrocławiu... ryczec się chce... bezsilność...
naprwno kogoś znajdziesz. Podzwoń jutro i popytaj, powiedz w jakiej sytuacji jesteś. Myślę, że ktoś napewno cię przyjmie
Iwonkaaa lubi tę wiadomość
-
http://iv.pl/images/05177858700017892784_thumb.jpg
I jestem,dzidziek zdrowy jak rybka i tak samo ruchliwy,usg wyszlo ksiazkowo wiec jestem przeszczesliwaco do kolatania...moj lekarz powiedzial,ze wiele kobiet odczuwa takie cos ze wzgledu na to ze bardzo mocno zwiekszaja sie przeplywy krwi i jej ilosc i ze to nic groznego,dzieje sie tez to czesto przy niedoczynnosci tarczycy ale ja 2 tygodnie temu mialam badana tarczyce wiec odpada,mowilam mu,ze to taki niepokoj i wtedy serce zaczyna tak pracowac i kolatac powiedzial,ze spokojnie moge pic sobie melise z 2 a nawet 3 razy dziennie na wyciszenie rytmu serduszka,zobaczymy czy pomoze
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2015, 19:10
jamniczakuchnia, mania, Iwonkaaa, Aleksandrakili, Anastazjaaa, fabdorota, dichlieb, agulas, ewcia21k, Funky09, Babu, Malinkowe oczekiwanie, Endzis, Lanusia93, malika89 lubią tę wiadomość
cykl pp.Udalo sie Zosia
wkoncu z nami16.04.2016
-
Ilonia gratuluje wizyty super wieści! Piękny Dzidziulek!
Mi melisa nie pomaga pije ją 2-3 razy dziennie...Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2015, 19:18
ilonia1984 lubi tę wiadomość
-
Mnie dlugo na forum nie bylo i juz Was nie nadtobie niestety. Bylam tydzien w szpitalu bo dostalam krwotoku. Z fasolka wszystko ok, nie wiem jakim cudem bo lecialo ze mnie ciurkiem. Jestem juz w domu ale musze lezec. Mam nadzieje ze przez ten czas zaliczylyscie same szczesliwe wizyty!
Acha! W szpitalu lekarz mi powiedzial ZE TO CHLOPIEC! ☺Iwonkaaa, ilonia1984, jamniczakuchnia, fabdorota, dichlieb, Wiolcia1405, agulas, ewcia21k, Funky09, madziutek 23, Babu, Malinkowe oczekiwanie, Lanusia93 lubią tę wiadomość
-
No Naprawde jestem juz duzo spokojniejsza,2 trymestr usg genetyczne bardzo dobre,czuje sie o niebo lepiej,mdlosci coraz mniej
tylko zeby jeszcze to zmeczenie przeszlo,poprostu cos porobie i mam zadyszke,a o 19 czuje sie juz taka padnieta jak by 23 byla i jak bym caly dzien zapierdzielala
chodze o 21 juz spac ostatnio bo rady nie daje
dichlieb lubi tę wiadomość
cykl pp.Udalo sie Zosia
wkoncu z nami16.04.2016
-
Dewajtis wrote:Mnie dlugo na forum nie bylo i juz Was nie nadtobie niestety. Bylam tydzien w szpitalu bo dostalam krwotoku. Z fasolka wszystko ok, nie wiem jakim cudem bo lecialo ze mnie ciurkiem. Jestem juz w domu ale musze lezec. Mam nadzieje ze przez ten czas zaliczylyscie same szczesliwe wizyty!
Acha! W szpitalu lekarz mi powiedzial ZE TO CHLOPIEC! ☺
Dużo Zdrowka -
ilonia1984 wrote:No Naprawde jestem juz duzo spokojniejsza,2 trymestr usg genetyczne bardzo dobre,czuje sie o niebo lepiej,mdlosci coraz mniej
tylko zeby jeszcze to zmeczenie przeszlo,poprostu cos porobie i mam zadyszke,a o 19 czuje sie juz taka padnieta jak by 23 byla i jak bym caly dzien zapierdzielala
chodze o 21 juz spac ostatnio bo rady nie daje
-
mania wrote:Ilonia gratuluje wizyty super wieści! Piękny Dzidziulek!
Mi melisa nie pomaga pije ją 2-3 razy dziennie...chyba musimy przetwac,miejmy nadzieje,ze serducho wytrzyma,ale dla naszych malcow mysle,ze zniesie wszystko
cykl pp.Udalo sie Zosia
wkoncu z nami16.04.2016
-
Gratuluję udanych wizyt Dziewczyny. Piękne Okruszki i już takie duuze
A ja się dziś dowiedziałam, że mam nisko łożysko i mam dużo leżeć, bo wtedy może się podniesie. Generalnie mam odpoczywać, żeby w trzecim trymestrze kłopotu nie było. Także nogi do góry...dichlieb, agulas lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny po wizytach. Grstuluje bo same dobre wieści.Dzieciaczki wspaniale.Naprawde rozczulają mnie te zdjęcia Wasze!
dichlieb lubi tę wiadomość
Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
(Mt 6,33) -
Gratuluję wszystkim udanych wizyt
Iwonkaaa, serio badania genetyczne można robić do 13t6d, więc wg suwaczka masz jeszcze prawie 2 tygodnie. Wymiar CRL powinien być między 45 a 85 mm bodajże. Jeśli chodzi o PAPPA to mój ginekolog mówił, że wg najnowszych badań warto zrobić nieco wcześniej niż genetyczne USG, bo wtedy wynik ryzyka jest najbardziej miarodajny. Najważniejsze jednak, żeby wyniki mieściły się w normie dla danego tygodnia
Ja jednak poszłam w sobotę na USG do innego lekarza i trafiłam na świetnego człowieka. U niego również USG trwało krótko, ale operował głowicą z taką wprawą, doskonale wiedział czego szuka i bez problemu potrafił to zwizualizować. Przekazał mi dużo więcej szczegółów na temat budowy mojego dzidziusia, paluszki liczyliśmy, serce było badane w kilku płaszczyznach, dokładne badanie zastawki trójdzielnej i w ogóle wszystko, co chciałam wiedzieć. Dziewczyny- polecam dr Waldemara Krzeszowskiego z Łodzi, robi badania USG w Diasonie a pracuje w Matce Polce. Mimo młodego wieku jest doskonały w swoim fachu a do tego ma wspaniałe podejście
Z ogromną dozą pewności powiedział mi też, że będzie to dziewczynka. Imię mamy wybrane- Marysia
Brzuszek z dnia na dzień mi się ukazał, chociaż rano jest dość płaski, to jednak po posiłkach już nie da się go ukryć. Ktoś, kto nie wie o ciąży może sobie myśleć, że może mam wzdęcia, ale moje koleżanki mówią, że widać zdecydowaną różnicę
Wróciłam też na zajęcia- początek od 8.15, trwały dziś do 18.15. Generalnie czuję się dobrze, ale ciężko wysiedzieć mi na wykładach.ewcia21k, Aleksandrakili, Malinkowe oczekiwanie, jamniczakuchnia, Lanusia93 lubią tę wiadomość