SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ah i co do gilgotania w brzuszek ja czuję od wczoraj :) ale to nic w porównaniu z kopniakami wiec czekam cierpliwie :)

ewcia21k lubi tę wiadomość

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • Endzis Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra i Dichlieb gratuluje slicznych bobasków:*

Ja teraz korzystam z ostatnich dni pogody wiec rzadko zagladam bo wiekszosc na dworzu i spacerki

Zazdroszczę Wam tych brzuszkow i tył laskotek. Moj rano plaski jak sie najem coś tam wyskoczy. Co do ruchow to co chwilka sprawdzam i sie macam po brzuszku ale noc nie czuje. A ciaze mam ok 5 dni starszą noz na suwaczku

dichlieb lubi tę wiadomość

f2w3s65gpeorv80s.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam zonka bo nie dzwonią od tego lekarza... druga doktor która robi te badania to ponoć okropna baba... grrr tak mało czasu a mi przyjdzie szukać lekarza we Wrocławiu... ryczec się chce... bezsilność...

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonkaaa wrote:
    Mam zonka bo nie dzwonią od tego lekarza... druga doktor która robi te badania to ponoć okropna baba... grrr tak mało czasu a mi przyjdzie szukać lekarza we Wrocławiu... ryczec się chce... bezsilność...
    Kochana nie stresuj się bo to nic nie da a dzidziuś to czuje :) naprwno kogoś znajdziesz. Podzwoń jutro i popytaj, powiedz w jakiej sytuacji jesteś. Myślę, że ktoś napewno cię przyjmie ;)

Iwonkaaa lubi tę wiadomość

• ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://iv.pl/images/05177858700017892784_thumb.jpg
    I jestem,dzidziek zdrowy jak rybka i tak samo ruchliwy,usg wyszlo ksiazkowo wiec jestem przeszczesliwa :) co do kolatania...moj lekarz powiedzial,ze wiele kobiet odczuwa takie cos ze wzgledu na to ze bardzo mocno zwiekszaja sie przeplywy krwi i jej ilosc i ze to nic groznego,dzieje sie tez to czesto przy niedoczynnosci tarczycy ale ja 2 tygodnie temu mialam badana tarczyce wiec odpada,mowilam mu,ze to taki niepokoj i wtedy serce zaczyna tak pracowac i kolatac powiedzial,ze spokojnie moge pic sobie melise z 2 a nawet 3 razy dziennie na wyciszenie rytmu serduszka,zobaczymy czy pomoze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2015, 19:10

jamniczakuchnia, mania, Iwonkaaa, Aleksandrakili, Anastazjaaa, fabdorota, dichlieb, agulas, ewcia21k, Funky09, Babu, Malinkowe oczekiwanie, Endzis, Lanusia93, malika89 lubią tę wiadomość

<3 <3 cykl pp.Udalo sie Zosia <3
    wkoncu z nami :) 16.04.2016
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będę jutro działać...

Jak mija Wam wieczorek? Ja strasznie śpiąca jestem... o 5:30 wstaje do pracy a popołudniu nie ma jak odespac bo lekcje z córcia obiad itp

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilonia świetne wieści :D

ilonia1984 lubi tę wiadomość

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilonia gratuluje wizyty super wieści! Piękny Dzidziulek!
    Mi melisa nie pomaga pije ją 2-3 razy dziennie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2015, 19:18

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • Dewajtis Znajoma

Wysłany: 5 października 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dlugo na forum nie bylo i juz Was nie nadtobie niestety. Bylam tydzien w szpitalu bo dostalam krwotoku. Z fasolka wszystko ok, nie wiem jakim cudem bo lecialo ze mnie ciurkiem. Jestem juz w domu ale musze lezec. Mam nadzieje ze przez ten czas zaliczylyscie same szczesliwe wizyty!
    Acha! W szpitalu lekarz mi powiedzial ZE TO CHLOPIEC! ☺

Iwonkaaa, ilonia1984, jamniczakuchnia, fabdorota, dichlieb, Wiolcia1405, agulas, ewcia21k, Funky09, madziutek 23, Babu, Malinkowe oczekiwanie, Lanusia93 lubią tę wiadomość

q1ztgl8.png
  • ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Naprawde jestem juz duzo spokojniejsza,2 trymestr usg genetyczne bardzo dobre,czuje sie o niebo lepiej,mdlosci coraz mniej :) tylko zeby jeszcze to zmeczenie przeszlo,poprostu cos porobie i mam zadyszke,a o 19 czuje sie juz taka padnieta jak by 23 byla i jak bym caly dzien zapierdzielala ;) chodze o 21 juz spac ostatnio bo rady nie daje ;)

• Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dewajtis wrote:
    Mnie dlugo na forum nie bylo i juz Was nie nadtobie niestety. Bylam tydzien w szpitalu bo dostalam krwotoku. Z fasolka wszystko ok, nie wiem jakim cudem bo lecialo ze mnie ciurkiem. Jestem juz w domu ale musze lezec. Mam nadzieje ze przez ten czas zaliczylyscie same szczesliwe wizyty!
    Acha! W szpitalu lekarz mi powiedzial ZE TO CHLOPIEC! ☺
    Kochana dobrze że wszystko ok... dbajcie o siebie :*
    Dużo Zdrowka

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ilonia1984 wrote:
    No Naprawde jestem juz duzo spokojniejsza,2 trymestr usg genetyczne bardzo dobre,czuje sie o niebo lepiej,mdlosci coraz mniej :) tylko zeby jeszcze to zmeczenie przeszlo,poprostu cos porobie i mam zadyszke,a o 19 czuje sie juz taka padnieta jak by 23 byla i jak bym caly dzien zapierdzielala ;) chodze o 21 juz spac ostatnio bo rady nie daje ;)
    Mam to samo... szybko się mecze i senność ciagle męczy...21 i lulu...

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mania wrote:
    Ilonia gratuluje wizyty super wieści! Piękny Dzidziulek!
    Mi melisa nie pomaga pije ją 2-3 razy dziennie...
    No ja watpie tez w ta melise,ale kupilam i od jutro bede pila ;) chyba musimy przetwac,miejmy nadzieje,ze serducho wytrzyma,ale dla naszych malcow mysle,ze zniesie wszystko :)

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluję super wieści wizytowych, piękne te nasze bobaski ;) i rosną tak szybko

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję udanych wizyt Dziewczyny. Piękne Okruszki i już takie duuze ;)
    A ja się dziś dowiedziałam, że mam nisko łożysko i mam dużo leżeć, bo wtedy może się podniesie. Generalnie mam odpoczywać, żeby w trzecim trymestrze kłopotu nie było. Także nogi do góry...;)

dichlieb, agulas lubią tę wiadomość

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • dichlieb Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona1984 ja też uspokoiłam się po dzisiejszej wizycie. Dociera do mnie że naprawdę będę mamą :)

Iwonkaaa, ilonia1984 lubią tę wiadomość

dqpr3e5eehj9ssyv.png
  • Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona gratulacje ! :)

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczynki...i wiecie co...ciesze sie,ze najgorsze za nami a najlepsze przed nami :) niemoge sie doczekac kwietnia :)

Iwonkaaa, Wiolcia1405, dichlieb lubią tę wiadomość

• Kawuszka Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny po wizytach. Grstuluje bo same dobre wieści.Dzieciaczki wspaniale.Naprawde rozczulają mnie te zdjęcia Wasze!

zi133e3k7xw895tv.png
    atdc2n0azl7ch4oo.png
    Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
    sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
    (Mt 6,33)
  • jaskra Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję wszystkim udanych wizyt :) Iwonkaaa, serio badania genetyczne można robić do 13t6d, więc wg suwaczka masz jeszcze prawie 2 tygodnie. Wymiar CRL powinien być między 45 a 85 mm bodajże. Jeśli chodzi o PAPPA to mój ginekolog mówił, że wg najnowszych badań warto zrobić nieco wcześniej niż genetyczne USG, bo wtedy wynik ryzyka jest najbardziej miarodajny. Najważniejsze jednak, żeby wyniki mieściły się w normie dla danego tygodnia :)

Ja jednak poszłam w sobotę na USG do innego lekarza i trafiłam na świetnego człowieka. U niego również USG trwało krótko, ale operował głowicą z taką wprawą, doskonale wiedział czego szuka i bez problemu potrafił to zwizualizować. Przekazał mi dużo więcej szczegółów na temat budowy mojego dzidziusia, paluszki liczyliśmy, serce było badane w kilku płaszczyznach, dokładne badanie zastawki trójdzielnej i w ogóle wszystko, co chciałam wiedzieć. Dziewczyny- polecam dr Waldemara Krzeszowskiego z Łodzi, robi badania USG w Diasonie a pracuje w Matce Polce. Mimo młodego wieku jest doskonały w swoim fachu a do tego ma wspaniałe podejście :)

Z ogromną dozą pewności powiedział mi też, że będzie to dziewczynka. Imię mamy wybrane- Marysia :)

Brzuszek z dnia na dzień mi się ukazał, chociaż rano jest dość płaski, to jednak po posiłkach już nie da się go ukryć. Ktoś, kto nie wie o ciąży może sobie myśleć, że może mam wzdęcia, ale moje koleżanki mówią, że widać zdecydowaną różnicę :)

Wróciłam też na zajęcia- początek od 8.15, trwały dziś do 18.15. Generalnie czuję się dobrze, ale ciężko wysiedzieć mi na wykładach.

ewcia21k, Aleksandrakili, Malinkowe oczekiwanie, jamniczakuchnia, Lanusia93 lubią tę wiadomość

2016 💗 Marysia
    10.2025 CB
‹‹ 175 176 177 178 179 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ