X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ah i co do gilgotania w brzuszek ja czuję od wczoraj :) ale to nic w porównaniu z kopniakami wiec czekam cierpliwie :)

ewcia21k lubi tę wiadomość

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • Endzis Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra i Dichlieb gratuluje slicznych bobasków:*

Ja teraz korzystam z ostatnich dni pogody wiec rzadko zagladam bo wiekszosc na dworzu i spacerki

Zazdroszczę Wam tych brzuszkow i tył laskotek. Moj rano plaski jak sie najem coś tam wyskoczy. Co do ruchow to co chwilka sprawdzam i sie macam po brzuszku ale noc nie czuje. A ciaze mam ok 5 dni starszą noz na suwaczku

dichlieb lubi tę wiadomość

f2w3s65gpeorv80s.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam zonka bo nie dzwonią od tego lekarza... druga doktor która robi te badania to ponoć okropna baba... grrr tak mało czasu a mi przyjdzie szukać lekarza we Wrocławiu... ryczec się chce... bezsilność...

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonkaaa wrote:
    Mam zonka bo nie dzwonią od tego lekarza... druga doktor która robi te badania to ponoć okropna baba... grrr tak mało czasu a mi przyjdzie szukać lekarza we Wrocławiu... ryczec się chce... bezsilność...
    Kochana nie stresuj się bo to nic nie da a dzidziuś to czuje :) naprwno kogoś znajdziesz. Podzwoń jutro i popytaj, powiedz w jakiej sytuacji jesteś. Myślę, że ktoś napewno cię przyjmie ;)

Iwonkaaa lubi tę wiadomość

• ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://iv.pl/images/05177858700017892784_thumb.jpg
    I jestem,dzidziek zdrowy jak rybka i tak samo ruchliwy,usg wyszlo ksiazkowo wiec jestem przeszczesliwa :) co do kolatania...moj lekarz powiedzial,ze wiele kobiet odczuwa takie cos ze wzgledu na to ze bardzo mocno zwiekszaja sie przeplywy krwi i jej ilosc i ze to nic groznego,dzieje sie tez to czesto przy niedoczynnosci tarczycy ale ja 2 tygodnie temu mialam badana tarczyce wiec odpada,mowilam mu,ze to taki niepokoj i wtedy serce zaczyna tak pracowac i kolatac powiedzial,ze spokojnie moge pic sobie melise z 2 a nawet 3 razy dziennie na wyciszenie rytmu serduszka,zobaczymy czy pomoze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2015, 19:10

jamniczakuchnia, mania, Iwonkaaa, Aleksandrakili, Anastazjaaa, fabdorota, dichlieb, agulas, ewcia21k, Funky09, Babu, Malinkowe oczekiwanie, Endzis, Lanusia93, malika89 lubią tę wiadomość

<3 <3 cykl pp.Udalo sie Zosia <3
    wkoncu z nami :) 16.04.2016
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będę jutro działać...

Jak mija Wam wieczorek? Ja strasznie śpiąca jestem... o 5:30 wstaje do pracy a popołudniu nie ma jak odespac bo lekcje z córcia obiad itp

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilonia świetne wieści :D

ilonia1984 lubi tę wiadomość

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilonia gratuluje wizyty super wieści! Piękny Dzidziulek!
    Mi melisa nie pomaga pije ją 2-3 razy dziennie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2015, 19:18

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • Dewajtis Znajoma

Wysłany: 5 października 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dlugo na forum nie bylo i juz Was nie nadtobie niestety. Bylam tydzien w szpitalu bo dostalam krwotoku. Z fasolka wszystko ok, nie wiem jakim cudem bo lecialo ze mnie ciurkiem. Jestem juz w domu ale musze lezec. Mam nadzieje ze przez ten czas zaliczylyscie same szczesliwe wizyty!
    Acha! W szpitalu lekarz mi powiedzial ZE TO CHLOPIEC! ☺

Iwonkaaa, ilonia1984, jamniczakuchnia, fabdorota, dichlieb, Wiolcia1405, agulas, ewcia21k, Funky09, madziutek 23, Babu, Malinkowe oczekiwanie, Lanusia93 lubią tę wiadomość

q1ztgl8.png
  • ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Naprawde jestem juz duzo spokojniejsza,2 trymestr usg genetyczne bardzo dobre,czuje sie o niebo lepiej,mdlosci coraz mniej :) tylko zeby jeszcze to zmeczenie przeszlo,poprostu cos porobie i mam zadyszke,a o 19 czuje sie juz taka padnieta jak by 23 byla i jak bym caly dzien zapierdzielala ;) chodze o 21 juz spac ostatnio bo rady nie daje ;)

• Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dewajtis wrote:
    Mnie dlugo na forum nie bylo i juz Was nie nadtobie niestety. Bylam tydzien w szpitalu bo dostalam krwotoku. Z fasolka wszystko ok, nie wiem jakim cudem bo lecialo ze mnie ciurkiem. Jestem juz w domu ale musze lezec. Mam nadzieje ze przez ten czas zaliczylyscie same szczesliwe wizyty!
    Acha! W szpitalu lekarz mi powiedzial ZE TO CHLOPIEC! ☺
    Kochana dobrze że wszystko ok... dbajcie o siebie :*
    Dużo Zdrowka

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ilonia1984 wrote:
    No Naprawde jestem juz duzo spokojniejsza,2 trymestr usg genetyczne bardzo dobre,czuje sie o niebo lepiej,mdlosci coraz mniej :) tylko zeby jeszcze to zmeczenie przeszlo,poprostu cos porobie i mam zadyszke,a o 19 czuje sie juz taka padnieta jak by 23 byla i jak bym caly dzien zapierdzielala ;) chodze o 21 juz spac ostatnio bo rady nie daje ;)
    Mam to samo... szybko się mecze i senność ciagle męczy...21 i lulu...

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mania wrote:
    Ilonia gratuluje wizyty super wieści! Piękny Dzidziulek!
    Mi melisa nie pomaga pije ją 2-3 razy dziennie...
    No ja watpie tez w ta melise,ale kupilam i od jutro bede pila ;) chyba musimy przetwac,miejmy nadzieje,ze serducho wytrzyma,ale dla naszych malcow mysle,ze zniesie wszystko :)

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluję super wieści wizytowych, piękne te nasze bobaski ;) i rosną tak szybko

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję udanych wizyt Dziewczyny. Piękne Okruszki i już takie duuze ;)
    A ja się dziś dowiedziałam, że mam nisko łożysko i mam dużo leżeć, bo wtedy może się podniesie. Generalnie mam odpoczywać, żeby w trzecim trymestrze kłopotu nie było. Także nogi do góry...;)

dichlieb, agulas lubią tę wiadomość

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • dichlieb Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona1984 ja też uspokoiłam się po dzisiejszej wizycie. Dociera do mnie że naprawdę będę mamą :)

Iwonkaaa, ilonia1984 lubią tę wiadomość

dqpr3e5eehj9ssyv.png
  • Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona gratulacje ! :)

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczynki...i wiecie co...ciesze sie,ze najgorsze za nami a najlepsze przed nami :) niemoge sie doczekac kwietnia :)

Iwonkaaa, Wiolcia1405, dichlieb lubią tę wiadomość

• Kawuszka Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny po wizytach. Grstuluje bo same dobre wieści.Dzieciaczki wspaniale.Naprawde rozczulają mnie te zdjęcia Wasze!

zi133e3k7xw895tv.png
    atdc2n0azl7ch4oo.png
    Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
    sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
    (Mt 6,33)
  • jaskra Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję wszystkim udanych wizyt :) Iwonkaaa, serio badania genetyczne można robić do 13t6d, więc wg suwaczka masz jeszcze prawie 2 tygodnie. Wymiar CRL powinien być między 45 a 85 mm bodajże. Jeśli chodzi o PAPPA to mój ginekolog mówił, że wg najnowszych badań warto zrobić nieco wcześniej niż genetyczne USG, bo wtedy wynik ryzyka jest najbardziej miarodajny. Najważniejsze jednak, żeby wyniki mieściły się w normie dla danego tygodnia :)

Ja jednak poszłam w sobotę na USG do innego lekarza i trafiłam na świetnego człowieka. U niego również USG trwało krótko, ale operował głowicą z taką wprawą, doskonale wiedział czego szuka i bez problemu potrafił to zwizualizować. Przekazał mi dużo więcej szczegółów na temat budowy mojego dzidziusia, paluszki liczyliśmy, serce było badane w kilku płaszczyznach, dokładne badanie zastawki trójdzielnej i w ogóle wszystko, co chciałam wiedzieć. Dziewczyny- polecam dr Waldemara Krzeszowskiego z Łodzi, robi badania USG w Diasonie a pracuje w Matce Polce. Mimo młodego wieku jest doskonały w swoim fachu a do tego ma wspaniałe podejście :)

Z ogromną dozą pewności powiedział mi też, że będzie to dziewczynka. Imię mamy wybrane- Marysia :)

Brzuszek z dnia na dzień mi się ukazał, chociaż rano jest dość płaski, to jednak po posiłkach już nie da się go ukryć. Ktoś, kto nie wie o ciąży może sobie myśleć, że może mam wzdęcia, ale moje koleżanki mówią, że widać zdecydowaną różnicę :)

Wróciłam też na zajęcia- początek od 8.15, trwały dziś do 18.15. Generalnie czuję się dobrze, ale ciężko wysiedzieć mi na wykładach.

ewcia21k, Aleksandrakili, Malinkowe oczekiwanie, jamniczakuchnia, Lanusia93 lubią tę wiadomość

f2w3rjjgtiaisq5u.png
‹‹ 175 176 177 178 179 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ