WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolcia1405 wrote:
    Witam się z rana :)
    Leje ciągle wiec wróciłam do domu :D
    Zabieram się za obiadek i upieke ciasto, bynajmniej spróbuję . W planach potrawka z dzika z borowikami a na deser sernik królewski <3
    Juz widzę zachwyt męża wiec oby się udało bo musze go oswoić z myślą że rozbiłam dziś trochę samochód i moja ravka potrzebuje nowego błotnika i lewej lampy :D hahaha :)
    Miłego dnia :*

Oby udało Ci się go udobruchać :P
    Ja kiedyś porysowałam samochód, bo mój zostawił na podwórku i uczyłam się jeździć :D A że jedyne co umiałam to jechać prosto to wjechałam w krzaki i zanim z nich wyjechałam to trochę go poskrobałam ;) Do tej pory nie pomyślał, że ja mogłabym usiąść za kółkiem i sobie odjechać, więc obwinił siebie :D

agulas, Babu, Wiolcia1405, mania, essentiel lubią tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • Bulimulia Ekspertka

Wysłany: 14 października 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabdorota wrote:
    Cześć Wam;) ja na nogach od bladego świtu, bo byłam w laboratorium. Strasznie długo czekałam i wróciłam okropnie głodna. No i sobie podjadlam teraz:D
    W nocy śpi mi się coraz gorzej. Wstaje z bólem kręgosłupa, więc chyba czas na poduche między nogi...
    Nadal czekam na telefon w sprawie pappa:/ Stres jest.
    Miłego dnia, kobietki!

Fabdorota ja wczoraj byłam na teście pappa ale już lepiej to zniosłam. Czekam na wyniki, mają być do następnego tygodnia. Za ciebie trzymam kciuki, że będzie wszystko dobrze i będziemy mogły cieszyć się naszymi szkrabami.

Powoli wszystkie kwietniowki wkraczają w bezpieczny czas. Witam i gratuluję każdej z nas II trymestru a tym dziewczyna, które nas opuściły, szybkiego powrotu na fioletową stronę :)

Babu, Malinkowe oczekiwanie lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72361.png
  • Kawuszka Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny, odnoszę się do wczorajszego tematu imion. My od dawna wiedzieliśmy, że jak będziemy mieli córeczkę to będzie Maja albo Mela, ale pewne jest imię Maja, a jak synek to...? Nigdy nie było w tej kwestii porozumienia, ponieważ zawsze coś nam nie pasowało :) Nie mam pojęcia jakie imię na chłopca wybrać! Pomyśleliśmy raz, że może być Jakub, mąż ma tak na drugie imię.

Idę jutro na wizytę i mam nadzieję, że dowiem się jaka będzie płeć. Bardzo mnie to ciekawi!

Wczoraj byłam w HM i oglądałam spodnie i na mnie trochę krótkie... nie przymierzałam bo nie chciało mi się przebierać, ale po przyłożeniu nogawki równo z krokiem, nie bardzo to wyglądało... Następnym razem może przymierzę. Wcale nie ma wyboru u mnie w Galeriach jeśli chodzi o ubrania ciążowe.

zi133e3k7xw895tv.png
    atdc2n0azl7ch4oo.png
    Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
    sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
    (Mt 6,33)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem przerażona :D Co strona to prawie że inna lista z wyprawką ;) pewnie z czasem coś odpadnie albo dodam od siebie ale na razie to jest istny kosmos dla mnie ;p

• Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia hahaha :D ja się wyylupialam bo fajne błoto się zrobiło no ale uciekł mi samochód prosto na śliczna brzoze :) wersja dla męża to ze mi zjechał sam :D hahaha trochę mam pietra bo on wie ze o terenowy samochód nie dbam tak jak on o swój i wątpliwości mam czy mi uwierzy :/
    Przez żołądek do serca .. wiec mam nadzieje ze chociażby jego złość będzie mniejsza :D
    Idę robić ciasto :D

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • baba Ekspertka

Wysłany: 14 października 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie jutro idę na USG już się stresuje (biegunka murowana) a jutro to już wogóle. Dziś zaniosłam l4 do zakładu, po ponad półtora roku taki fajny ochroniarz mnie spotkał i poznał z daleka, pytał kiedy wracam, a ja mu że jeszcze nie prędko bo drugie w drodze.
    Co do imienia to nie mam pojęcia jakie. Dla małej ustaliliśmy pod koniec ciąży i pewnie teraz też tak będzie.

kyw7gh2.png

qgxuky0.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny macie jeszcze mdłości?? Takie codziennie ?? Bo ja mam i tak się zastanawiam czy nie za długo :( wiadomo nie są one takie straszne jak wczesniej ale są...miałam kilka lepszych dni bez nich ale wróciły i od rana gdzies do 18-19 ciągle je mam...

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • Catelyn Przyjaciółka

Wysłany: 14 października 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na mnie spodnie z hm też są trochę krótkie (mam 175cm wzrostu) ale zawitałam do New yorkera i tam mają jegginsy w sprzedaży :P wyglądają trochę jak jeansy na gumce :P i są mega wygodne a nogawki nawet trochę za długie :)

A ja teraz stoję w mega długiej kolejce do dziekanatu :( chce złożyć wniosek o stypendium socjalne i trzymajcie kciuki żeby się udało dzisiaj wszystko załatwić, bo mam troszkę niekompletny wniosek (mama nie wyciągnęła mi zaświadczeń z US i sobie wyjechała do Niemiec i muszę się posiłkować jej pitem) a nie mam siły stać tu drugi raz :(

Kawuszka lubi tę wiadomość

0d1yugpjk43izaz7.png
    19p2v3r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mania wrote:
    Dziewczyny macie jeszcze mdłości?? Takie codziennie ?? Bo ja mam i tak się zastanawiam czy nie za długo :( wiadomo nie są one takie straszne jak wczesniej ale są...miałam kilka lepszych dni bez nich ale wróciły i od rana gdzies do 18-19 ciągle je mam...

Też mam 8 kilku dni... Takie mulenie w żołądku, szczególnie około południa.

• Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Kochane... U mnie też deszczowo... byłam paznokietki robić a teraz ogarniam w domku...

Jutro wizyta :D

Miłego dnia :*

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamniczakuchnia wrote:
    Też mam 8 kilku dni... Takie mulenie w żołądku, szczególnie około południa.
    To nie jestem sama...okropne to jest a miało minąć w II trymestrze...mam nadzieję, że nie będzie tak do konca

w57vyx8do68si190.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bulimulia wrote:
    Fabdorota ja wczoraj byłam na teście pappa ale już lepiej to zniosłam. Czekam na wyniki, mają być do następnego tygodnia. Za ciebie trzymam kciuki, że będzie wszystko dobrze i będziemy mogły cieszyć się naszymi szkrabami.

Powoli wszystkie kwietniowki wkraczają w bezpieczny czas. Witam i gratuluję każdej z nas II trymestru a tym dziewczyna, które nas opuściły, szybkiego powrotu na fioletową stronę :)
    Nie wytrzymałam i zadzwoniłam do tej poradni, w której robiłam test. Są wyniki, jeszcze bez podpisu profesora i dlatego nie dzwonią. Dziś po południu albo jutro powinnam mieć telefon, nie chcieli mi teraz nic powiedzieć, bo niby nie mogą. Ehhhh, jak ja do jutra wytrzymam. Głowa mi już pęka. Wyniki i ślub to za dużo nerwów jak na jeden tydzień.

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • Funky09 Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jestem wysoka i kupowałam spodnie ciążowe w C&A i są super ;) kosztują wprawdzie po 150zł, ale materiał też nie jest niczego sobie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mania wrote:
    To nie jestem sama...okropne to jest a miało minąć w II trymestrze...mam nadzieję, że nie będzie tak do konca

No, miało być tak pięknie w II trymestrze, a ja czasami czuję się gorzej niż w te upały. Powiem Ci że na to mulenie żołądka pomaga mi świeże powietrze ;) Jakbyś znalazła jakiś sposób to daj znać.

• Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 176 cm i spodnie z H&M pasują :) rozmiar 38 :) ja ogólnie musze mieć spodnie dopasowane do kostek nie lubię jak się marszcza :p

Ja tam 2 trymestr wspominam najgorzej z pierwszej ciąży . Towarzyszyła mi ciesn nadgarstka w obu rękach. Ból niemilosierny w nocy budziłam się ze łzami w oczach straszne to było :/ pomogła wizyta u chirurga i specjalne ochraniacze na ręce w nocy które usztywnialy mi je. :)

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamniczakuchnia wrote:
    No, miało być tak pięknie w II trymestrze, a ja czasami czuję się gorzej niż w te upały. Powiem Ci że na to mulenie żołądka pomaga mi świeże powietrze ;) Jakbyś znalazła jakiś sposób to daj znać.
    Mi na trochę pomaga winogrono i sok grejpfrutowy lub czarna porzeczka bo są kwaśne ale na tym wyżyć się nie da i jak tylko cos zjem innego to dalej mnie muli...

w57vyx8do68si190.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolcia współczuję ciaśni miałam kiedyś w prawym nadgarstku podobno to to było ból jak nie wiem co tylko ja w ciąży nie byłam i dostałam jakies leki przeciwzapalne i dość szybko przeszło ale zle to wspominam

w57vyx8do68si190.png
  • dichlieb Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny. Dzisiaj mam wolne od pracy, dzien edukacji narodowej, więc troszkę leniuszkuję. Zrobiłam pyszne pierogi, jeszcze ugotuje ogórkową :)
    Nie wiem jak wy ale od tygodnia mam okropną zgage. Dzisiaj zakupiłam migdały, od rana podjadam je i jak na razie zgagi brak :)
    Ja jeszcze nie zastanawiam się nad wyprawką, czy wózkami. daję sobie jeszcze czasu ale powoli czytam to i owo.

dqpr3e5eehj9ssyv.png
  • dichlieb Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak aktualnie wygląda mój brzusio :)

czuję motylki w brzuszku :)

16acf3r.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2015, 15:00

mania, dziewussia, Malinkowe oczekiwanie, agulas lubią tę wiadomość

dqpr3e5eehj9ssyv.png
  • 28latkaa Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny :)

Ja tez nie zastanawiałam się nad wyprawka, mamy jeszcze czas :)
    Codziennie boli mnie kość ogonowa tak bardzo ze nie moge wstac , chodzic. Nie wiem co to bedzie jak bede wieksza.. ciezsza..

km5smg7yv4tozota.png
‹‹ 221 222 223 224 225 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ