X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf wrote:
    Frida to to takie gdzie za przeproszeniem wysysasz te glutki ? ;P Nie wiem czy będę w stanie taki zabieg robić bo jak widziałam siostrę, która to użytkowała to musiałam wychodzić z pokoju ;p

Ne fakt, to jest obleśne ;p

• Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia tez chce kupić. Bardzo mi się podoba i myślę że może pomóc zamiast suszarki :p

jamniczakuchnia lubi tę wiadomość

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kura babci Dany ? ;D zaraz poszperam po necie co to ;p

jamniczakuchnia, dziewussia lubią tę wiadomość

• fabdorota Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf, moja lista prawie identyczna:) do ciuszków dodałam jeszcze ciepły kombinezon/dresik. I na wszelki wypadek mleko modyfikowane. Reszta się właściwie zgadza:D

Rotenkopf lubi tę wiadomość

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejj no bez przesady z ta frida i glutami. ;p to nie ma prawa ci do buzi dojsc ;)
    frida jest bezpieczna bo to ty ustalasz "moc wysysania" :) ja np. nie pozwolilabym swojego dziecka do pdkurzacza podlaczyc haha ;p
    Edit.
    Zresztą nie narzucam przecież nic nikomu tylko mowie jak u nas na oddziale jest :) wiekszosc mam miala fridy wiec pomyslalam ze sa super ;) sama nie wiem czym bede dziecku gluty wyciagac haha ;p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2015, 17:10

Rotenkopf lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy wysyłałam;) ale moze ktos inny wysyłał bardzo fajna lista :) dziewczyna dużo tłumaczy ;)
    http://wyprawkabobasa.blogspot.com/p/spis-tresci.html?m=1

jamniczakuchnia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf wrote:
    Kura babci Dany ? ;D zaraz poszperam po necie co to ;p

Fajna jest :D Działa na zasadzie rogala do karmienia i dużo dziewczyn poleca do spania jak już brzuch urośnie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2015, 17:44

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie sprawdzilam ta kure. Słodka kura i fajny material:) fajnie dzici na tym wygladaja jak spia:)

Powiem wam cos smiesznego z tym misiem ;) od tego czasu uznalam ze jest on genialny ;)

Mialam dyzur w szpitalu i weszlam do jednej pani na sale ;) porozmawialysmy troche i w koncu nie dalo mi to spokoju i mowie jej zeby radio wylaczyla bo fal nie zbiera i szumi ;) a ona sie smiac zaczela ze to wlasnie ten mis uspokaja jej dziecko ;) i faktycznie niemowlak slodko spal ;) wstyd mi bylo jak cholera haha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2015, 17:58

Rotenkopf, jamniczakuchnia lubią tę wiadomość

• fabdorota Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kura jest super, ale szumisie mnie nie przekonują. Głównie wizualnie :P W hardkorowych sytuacjach będę włączać dźwięk suszarki z YouTube;)

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaa trzymajcie mnie, bo zaraz kupię!!

http://allegro.pl/pentelka-chusta-tkana-wylacznie-oryginal-i5619714030.html

Ta chusta jest boska! Te wzory! I ta cena! :O
    Ale już kupiłam dla maluszka dwie chusty i tak się zastanawiam...
    Taka okazja już się może nie trafić...
    Tak mały wydatek łatwo ukryć...
    Daję sobie czas do namysłu do piątku i zamawiam!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2015, 18:44

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • triste Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia szumisia chciałabym ale tego z nowej kolekcji co się włącza jak dziecko się przebudzi :) no ale cena nie prekonuje mnie :/ na kom ściagnęłam aplikację z różnymi dźwiękami i moim zdaniem powinna wystarczyć ;)

A teraz pochwalę się moją karuzelą ;)

19l07q.jpg

Dzisiaj zamówiłam również kocyk minky i metkowiec-gryzaczek :) w planach jest jeszcze jeden kocyk lub nawet dwa ;)
    Rożków nie kupuję, ale mam za to otulacze :) jeden kupiłam na bazarku na belly a'la woombie ;)
    Powolutku wykreślam rzeczy z listy ;)

mania, Aleksandrakili, malika89, fabdorota, dziewussia, agulas, Babu, Lanusia93 lubią tę wiadomość

ckai9jcg2r8f85gp.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia93 wrote:
    Aaaaa trzymajcie mnie, bo zaraz kupię!!

http://allegro.pl/pentelka-chusta-tkana-wylacznie-oryginal-i5619714030.html

Ta chusta jest boska! Te wzory! I ta cena! :O
    Ale już kupiłam dla maluszka dwie chusty i tak się zastanawiam...
    Taka okazja już się może nie trafić...
    Tak mały wydatek łatwo ukryć...
    Daję sobie czas do namysłu do piątku i zamawiam!
    Lanusia fajna taka nasza patriotyczna :)

Triste super ta karuzela :) masz talent

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2015, 18:56

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabdorota wrote:
    A propos wyprawki: w ile rozkow i kocykow planujecie się zaopatrzyć?
    dziecię będzie wiosenne więc wydaje mi się, że 1 grubszy kocyk i 1-2 cieńsze starczą. Rożka nie planuję kupować ;). Zamiast niego wolę jakiś otulacz kupić.

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    triste wrote:
    Misia szumisia chciałabym ale tego z nowej kolekcji co się włącza jak dziecko się przebudzi :) no ale cena nie prekonuje mnie :/ na kom ściagnęłam aplikację z różnymi dźwiękami i moim zdaniem powinna wystarczyć ;)

A teraz pochwalę się moją karuzelą ;)

19l07q.jpg

Dzisiaj zamówiłam również kocyk minky i metkowiec-gryzaczek :) w planach jest jeszcze jeden kocyk lub nawet dwa ;)
    Rożków nie kupuję, ale mam za to otulacze :) jeden kupiłam na bazarku na belly a'la woombie ;)
    Powolutku wykreślam rzeczy z listy ;)
    fajne są te "domowe" karuzele. Jak będzie przymocowana? Do sufitu?

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Triste cudna karuzela :) Nie ma to jak samemu coś zrobić :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rożków mam chyba z 6 i kocyków też.. Na pewno tego wszystkiego nie zużyje :) oddam koleżance połowę :)

• Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny żyje :D mąż się śmiał i od razu domyślił się prawdy :D miał dobry humor bo podwyżka się nam szykuje na punkcie :D yea !

Co do sporu frida/gruszka .. jeśli nie oczyści się do końca noska dziecku przy Katarze może to prowadzić do zapalenia oskrzeli .. wiec frida wygrywa bo wyssysa dużo więcej wydzieliny niż gruszki a zwłaszcza te malutkie. Ja stosowałam i nadal przy Katarze stosuje u syna jest niezastapiona :)

Na odparzenia. . Sudocrem i jeden złoty środek : Próchno!!! Nic nie leczy lepiej tyłka i pachwin niż ono :)

Karuzele mam po synku z Fisher price kręci się gra melodie kolysanek + projektor imitujące gwiazdy i księżyce i do tego pilot aby włączyć lub wyłączyć :) fajna sprawa mocowana na pałągu; )

Co do otulaczy i różkow. . W 1 ciąży szalałam z tymi rzeczami jak się okazało niepotrzebnie . Nie wszystkie dzieci lubia być scisniete - mój syn nie lubial ;)

Ja mam do spania poduszkę duza w kształcie wyciagnietej wzdluz litery C . Wygodna niezastapiona nazwana przez męża Zdzichem :D

Szumiace misie są na mojej liście DOKUPIĆ :) super ze kto o tym pomyślał i nie będę musiała telefonu zostawiać u dziecka u góry jak jestem na dole :) o boże a jak ktoś zadzwonił to dopiero było ! :D

Kocyki uwielbiam mam ich pełno dla drugiej dzidzi oczywiście dokupie obowiazkowo :) z syna kocykow jak podrosnie chce zrobić jeden fajny duży kocyk/ narzutke na łóżko ;)

I jak sobie przypomnę to dopisze :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2015, 19:18

dziewussia, jamniczakuchnia lubią tę wiadomość

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • triste Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecznie wrote:
    fajne są te "domowe" karuzele. Jak będzie przymocowana? Do sufitu?

Tak będzie przymocowana do sufitu, górne wstążki zostawiłam dłuższe bo dopiero jak będzie łóżeczko będę je regulować :) nasze poddasze nie jest wysokie ;)

Wszystkie karuzele które podobały mi się były drogie, więc uznałam że trzeba zrobić samemu ;)

ckai9jcg2r8f85gp.png
  • Doti10 Przyjaciółka

Wysłany: 14 października 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny

macie juz swoje listy wyprawkowe a myslam ze moja wczesna lista to jakies moje dziwactwo tylko ja swoja zaczelam pisac na podstawie doswiadczen z córka jak tylko sie dowiedzialam o drugiej ciazy i ciagle ja udoskonalam dopisuje ogolne kwoty artykułów gdzie co zakupie i ile sztuk i jakie rozmiary wyliczylam ze na podstawowe ubrania 56-62 i kilka 68 strace ok500zl a pewnie dokupie jeszcze jakies wymyslne kompleciki moze czas pomyslec a kilkun uzywanych ubrankach zwlaszcza tych ktore nie maja kontaktu ze skóra jutro wyrusze na podbój lumpeksów jak cos kupie to sie pochwale popoludniu

co do kocyków to polecam cieniutkie polarkowe (teraz modne sa muslinowe ale ja ufam staremu polarowi) przy corce mialam dwa super na wiosenne dni otulalam ja nimi jak byla malutka jak starsza przykrywalam w wozku albo poprostu rozkladalam do lezenia jak bylismy u kogos w odwiedzinach co do rożków to ja rodzilam w lipcu i nie przydaly mi sie do otulania bo bobas sie pocil i szybko wyrosla raz o malo by mi wyleciala z niego moze nieumiejetnie ja zawinelam kocyki byly dla mnie lepsze bardziej czulam dziecko na rekach ale czasami używałam jako kolderke do wozka pozniej jako przewijak :)

💁‍♀️córka 26.07.2010r🥰

Aniołek mój skarb 😥
    zasnął:13.10.2015 13tc
    Porzegnanie:29.10.2015 15tc

💁‍♂️Syn 21.10.2016😍
  • Larisa Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Dzisiaj jestem po usg. Moje zniesmaczenie,smutek i żal są duże. Moje usg dzisiaj w szpitalu trwało 5min. Lekarz powiedział mi jak to nasz system oszczędza i ze on pomierzy to co ma i na nic więcej nie może. Powiedziałam mu jakie miałam problemy w 1 ciąży i nic nie skomentował, nic nie pokazał. .. masakra :( ciesze się, że w piątek mam prywatna wizytę z doktorem ,który poważnie mnie traktuje :( w każdym razie nasz bobas ma się dobrze podobno :)
    Jak inne dziewczyny po wizytach???:)

f2w3ol2anio3j8u2.png
    mhsv15nmt1i18xj8.png
‹‹ 223 224 225 226 227 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ