Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Aleksandrakili wrote:a dziewczyny ktore maja dzieci. W czym pralyscie ubranka dla swoich pociech? ;)Lovela? tylko taka firme slyszalam
Aleksandrakili lubi tę wiadomość
-
Fabdorota ciesze się razem z Tobą :*
Próchno .. chodzi o takie z desek czyli przetartego na nie drewna. Najważniejsze aby deski nie były lakierowane malowane czy tam bejcowane.skrobiemy je z deski potem przez gazik i powstaje magiczny proszek na odparzenia
fabdorota, Aleksandrakili lubią tę wiadomość
-
Aleksandrakili wrote:a dziewczyny ktore maja dzieci. W czym pralyscie ubranka dla swoich pociech? ;)Lovela? tylko taka firme slyszalam
Ja prałam w proszku i płynie do płukania Jelpsuper pachnie i mięciutkie strasznie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2015, 20:52
Aleksandrakili lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWiolcia1405 wrote:Fabdorota ciesze się razem z Tobą :*
Próchno .. chodzi o takie z desek czyli przetartego na nie drewna. Najważniejsze aby deski nie były lakierowane malowane czy tam bejcowane.skrobiemy je z deski potem przez gazik i powstaje magiczny proszek na odparzenia
pierwszy raz słysze o takim wynalazku
super
-
ja na poczatk kupilam lovele bo firma budzila we mnie zaufanie pozniej dzidziusia bo wszyscy uwazaja ze tanszy ale okazal sie mniej wydajny oby dwa sa dobre kupowalam zamiennie zalezy ktory byl w danym czasie w promocji
plamy po kupce czy marchewce zapieralam szarym mydlem zeby sie nie utrwaliły a po pol roku powoli po trochu dodawalam zwyklego proszku do prania i przerzucilam mala na zwykly proszek prasowalam wszystko do 3 mies a pod koniec epoki prasowania tylko to co dotykalo do skóry malenstwa
dzidziusia kupisz chyba za ok20zl za 1.5kg 11 pran 1.82/1pranie
lovela cos ok 5zl czasami 8zl roższa 1.9kg 21 prań ok 1,19/1pranie
teraz na feedo jest lovela za 20.20
https://www.feedo.pl/sklep/kosmetyki-dla-dzieci/proszki-do-prania/praci-prasky-a-gely/lovela-sensitive-1-9-kg/💁♀️córka 26.07.2010r🥰
Aniołek mój skarb 😥
zasnął:13.10.2015 13tc
Porzegnanie:29.10.2015 15tc
💁♂️Syn 21.10.2016😍 -
Ja tez w Jelpie... córcia alergiczna także do dziś kupuję produkty dla atopowcow ale obecnie lovela lub niemiecki persil dla dzieci bo lepiej odpiera... dla noworodka zdecydowanie jelp najfajniejszy... takie moje zdanie...
Do kąpieli tylko woda z ewentualnym zmiekczaczem typu mediderm bądź naturalne siemię lniane żadne oliwki czy johnsony bo to sama chemia i przez to tyle dzieci ciągle problemy ze skórą... na odparzenia mąka ziemniaczana... absolutnie nie sudocrem bo on poprostu zakleja... żadne gabeczki do wanienek bo to tylko zbiór bakterii... pieluszka wystarczy i tak malucha trzeba trzymać jedną ręką... to takie na szybko z mojego własnego doświadczenia...
uwierzcie ze jak przed urodzeniem jest strach co i jak tak po urodzeniu instynkt kieruje mamusia tak że nie zrobi dziecku krzywdy... Ja tak miałam... pomimo młodego wieku dziwilam wszystkich wiedzą i metodami a to tylko moja logika i głos serca plus zdrowy rozsądek czyli instynkt...Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2015, 21:11
Babu lubi tę wiadomość
-
co do odparzeń polecam mąke ziemniaczana nie żartuje jest najlepsza nie chcialam babci uwierzyc w magiczna moc "kartoflanki" i walczylam z odparzeniami razem z sudokremem linomagiem (czy jakos tak) i kazdym innym cudem z apteki jednak maka ziemniaczana jest najlepsza madrosc naszych babć jest nieoceniona
babcia powiedziala zasyp tylek maka i przewijaj tetra czesto zmieniaj i za kazdym razem myj tylek w wodzie z szarym mydlem zasypuj maka wreszcie posluchalam i wyleczylam corke z prawie pieluszkowego zapalenia skóry miala ropne krostki na posladkach a zaczelo sie od uczulenia na chusteczki dada zaluje ze wczesniej babci nie posluchalamIwonkaaa, jamniczakuchnia lubią tę wiadomość
💁♀️córka 26.07.2010r🥰
Aniołek mój skarb 😥
💁♂️Syn 21.10.2016😍 -
nick nieaktualnyDziękuję za rady:) Narazie jeszcze nie zamirzam prać
ale tak w styczniu, lutym juz powoli się zabiore
Iwonka fajne rady udzielilas, moja diostra jest tego samego zdania o gabkach i sudocremieChociaz u mnie na oddziale duzo linomagu idzie dla maluszkow
ale tak jak mowisz, dziecko sie urodzi i inny tok myslenia bedzie
-
Babcie mają rację mówiąc ze kiedyś dzieci były mniej delikatne... były traktowane naturalnymi metodami a nasze niestety są "ofiarami" nowoczesności... kwestia też tego ze dzieci różnie reagują na różne rzeczy... Ja swoją raz podtarlan chusteczkami dada i okazało się że mała dostała krost już na wieczór... do dziś delikatna cerę ma Ale myślę że po części ja przedobrzylam... oilatum i wogole bo takie super... teraz będę mądrzejsza i na pewno będę korzystała z naturalnych rozwiązań...
-
strach ma wielkie oczy tez sie strasznie balam jak to bedzie mialam wielkie ambicje byc idealna mloda mamusia jako jedyna z rówieśniczek mialam juz dziecko samodzielnie chcalam sie zajmowac mala do konca zycia nie zapomne stresu zwiazanego z pierwszym obcinaniem paznokci
na poczatku chorowalam na nerki bo mnie przewialo przy porodzie i mialam do siebie wielki zal ze potrzebuje pomocy przy malej mialam wiecznie 40stopni goraczki napady goraca a po chwili zimne dreszcze az sie cala trzeslam i te drgawkisprawialy mi ból 3 dnia bylam oslabiona ze nie moglam malej brac na rece bo mdlalam i mialam zaburzenia rownowagi maz juz sie bal z to jakies powiklania po porodzie szybko zawiózł mnie do lekarza a to na szczescie tylko zapalenie nerek ale psychicznie czulam sie wiele gorzej niz moj stan zdrowia💁♀️córka 26.07.2010r🥰
Aniołek mój skarb 😥
💁♂️Syn 21.10.2016😍 -
Każda z nas chce jak najlepiej dla swojej kruszynki także fajnie jak każda doda coś od siebie bo każda ma inne doświadczenie... nieraz nie mamy pojęcia o niektórych rzeczach i tym samym możemy nawzajem sobie pomóc... a każda będzie korzystała z tych rad na tyle na ile będzie uważała za stosowne...
-
oliatum nigdy nie uzywalam na poczatku dodawalam do kapieli kropelke oliwki (zaczelam od jonsona ale uczuli corke i zostalismy przy bambino) a pozniej kąpiel z odrobina żelu nivea sensitive po tych odparzeniach zrezygnowałam z chusteczek jednorazowych w domu najlepsze byl waciki maczane w miseczce z ciepla woda i odrobina oliwki a te chusteczki jednorazowe to takie zimne sa dla skóry malucha i po kapieli ja oliwkowalam bo bardzo miala wysuszona skórę
uwielbiam zapach oliwki bambino na malym ciałku juz sie nie moge doczeekac tego zapaszku💁♀️córka 26.07.2010r🥰
Aniołek mój skarb 😥
💁♂️Syn 21.10.2016😍 -
oczywiscie każda napewno znajdzie swoje patenty na pielegnacje maluszka a milo tak powspominac jak to kiedys bylo z bobaskiem coraz bardziej nie moge sie doczekac drugiego dzidziusia
we wtorek zobacze moja kruszynke na usg od razu wrzucę na forum zdjęcie bąbelka💁♀️córka 26.07.2010r🥰
Aniołek mój skarb 😥
💁♂️Syn 21.10.2016😍 -
Doti10 życie zaskakuje i tak to bywa z planowaniem... Ja strasznie chciałam karmić i udało mi się tylko 2 mies przetrzymać... mała traciła na wadze a ja na psychice bo wiedziałam że biedna mało co je... Dzień w którym zdecydowalam o zaprzestaniu meczenia dziecka cyckiem był najgorszym dla mnie... ze nie dałam rady ze co ze mnie za matka... i taka deprecha... pokarm był i tez gorączka 41 i guzy na piersiach... cuda na kiju... ból cierpienie... myślę że to przez brak umiejętności do stawienia bo mała nie mogła zassac albo to że od urodzenia dopiero 4 dnia mogłam spróbować dostawić a tak to dostała glukoze... nawet jak odciagalam to nie chciała pić... ale brałam też antybiotyk może mleko było niesmaczne... nie wiem... teraz będę walczyć i już mam upatrzona poradnie laktacyjna 3 km od domu.
-
Doti my tez mamy przetestowana make ziemniaczana :)naprawde sie sprawdza. Na szkole rodzenia i w szpitalu wszyscy zalecali te tluste kremy tj linomag. Na poczatku ich uzywalismy. Przydawaly sie na pewno w szpitalu jak dziecko oddaje smółkę bo ciezko ja bylo ze skóry zmyc a jak sie nalozylo gruba warstwe takiej masci bylo znacznie latwiej. Na dluzsza mete z tego nie korzystalismy bo mialam wrazenie ze jednak tyleczek caly czas jest wilgotny. Dobrze wymyta w wodzie z mydlem dupka nie potrzebowala zadnych dodatkowych kosmetyków. W domu wsadzalam malego pod kran i gotowe a poza domem uzywalam mokrych chusteczek. Poza drobnymi zaczerwieniami nigdy nie mielismy problemow z odparzeniami.
-
Jeżeli chodzi o oliwke to zatyka pory i zaburza naturalną pracę gruczołów... bynajmniej wszędzie tak słyszałam... byłam w wielu klinikach dermatologiczbych bo mała od małego miała sterydy na skore... testy nie wykazują żadnego uczulenia także typowe AZS i do dziś pielęgnacja skóry to szereg działań i procedura... kąpiel... otulanie a nie pocieranie ręcznikiem itp.... a i zauważyłam ze córci mega pomaga kąpiel w naszym polskim morzu bo zmiany uspokajają się na co najmniej dwa misiace więc kupiłam sól z minerałami do kąpieli... świetna sprawa...
-
o karmienie tez sie martwie bo tez krótko karmilam musialam chodzic do szkoly laktator mialam do dupy ciotki radzily zeby w czasie szkoly karmic butelka i mala zakochala sie w bebilonie a cyca nie chciala a mleko az mi sie strumieniami lalo naprawde plakalam jak ja dostawialam a ona sie wykrecala z placzem rezygnowalam i szla w ruch butla a na przepelnione piersi sa dobre oklady z schlodzonych wierzchnich lisci kapusty prawdziwa ulga "sciagaja" uczucie palenia w piersiach mi bardzo pomagaly💁♀️córka 26.07.2010r🥰
Aniołek mój skarb 😥
💁♂️Syn 21.10.2016😍 -
Ja po przymusowym prysznicu ( zgladzalam silne zawroty głowy) 12 h po szyciu zasłabłam pod prysznicem i parlamentu na tyłek była jedną wielką plama krwi też miałam mega obrzęk... wargi sromowe miałam tak opuchnięte ze nie mogłam siedzieć ani chodzić... ale mam cudowne urządzenie na takie schorzenia... lampę bioptron... drogi sprzęt Ale mega pomaga na różne schorzenia... mi pomogła i córci też... choćby w kolkach... mi pięknie wygoila krocze i piersi...