Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ameiva wrote:Witam sie z rana, dzis zaczynamy 16 tydzien Jupiiiiiii !!!
Ja też zaczynam dzis 16 tydzień ale się cieszę
Jadę zaraz na oddział boje się...
miłego dnia mamusie ♡Lanusia93 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNazywam się Magda,mam 24 lata.Mieszkam chwilowo w Sopocie ale w najbliższych dniach chcemy wracać do Gdańska.Mam 3letnią córkę Maję a w tej chwili druga ciąża 15tydz.Prowadzę własną działalność gospodarczą.Staram się ogarnąć forum bo siedzę z telefonu i nie jest to najłatwiejsze
Lanusia93 lubi tę wiadomość
-
Dzien dobry!!
Wczoraj mialam napisac ale nie mialam neta z jakiegos powodu..
A wiec mialam genetyczne!!!! Wszystko dobrze! 5 paluszkow u kazdej raczki jest, nie ma rozszczepu wargi, przyziernosc dobra, kosc nosowa tez, wszystkie parametry super. Widzialam zoladek i uklad moczowy, wszystko ladnie pracuje. Malenstwo fikalo! Nooo i maz raczej wymodlil corcie, na 90% hehejaki byl szczesliwy, fajnie bylo na Niego popatrzec
nagral filmik naszego Maluszka. Ma juz 9.5cm. Z USG wychodzi, ze to 15 tydz! Ale mam dzisiaj dobry humor!
Jedynie co to lozyo mam przednie i ruchy bede czula troche pozniej, ale co tam, najwazniejsze, ze wszystko jest dobrze. Do 30 listopada zero zamartwiania sie
Ja tez chce mruczacego misia, ale zamiast Fridy, Katarek Plus. Czytalam rozne opinie i duzo Mamus, ktore uzywaly Fride same zachorowaly, w koncu samemu sie odciaga katar dziecka.
Milego dnia!
Rotenkopf, Babu, jamniczakuchnia, Lanusia93 lubią tę wiadomość
-
Witamy Madziu
Dziewczyny z innej beczki... czy któraś z Was miała ślub cywilny? Jak go zorganizować? Chcemy z narzeczonym załatwić to przed narodzinami dziecka... dla formalności bo już 5 lat mieszkamy razem... nie mam pojęcia jak zorganizować... najchętniej posxlibysmy we dwoje i tyle no ale rodzice którzy tyle pomagają i cieszą się naszym szczęściem... grrr...
Jak któraś ma doswiadczenie to proszę o pomysły... będę wdzięczna... -
Iwonka, my teraz bierzemy cywilny w sobotę
Jeśli chodzi o formalności, to nie ma nic prostszego. Płacisz coś koło 80 zł na konto podane przez dany urząd, idziecie rezerwować termin. Na miejscu wypełnia się deklaracje (musicie mieć przy sobie dowody). I tyle. Zjawiasz się na ślubie:D
My po ceremonii mamy uroczysta kolacje w restauracji dla bliskiej rodziny. Będą 22 osoby. Przewidujemy imprezę tak na 3-4 godziny.
Co potrzebujesz wiedzieć więcej?Iwonkaaa lubi tę wiadomość
-
Dziękuję... czyli tak jak planuje... u mnie 15 osób świadkowie rodzice i rodzeństwo... i myślę czy w domu nie zrobić obiadu plus poczęstunek tort i jakiś alkohol... bo restauracje u nas wielkie także nikt na 15 osób mi nie wynajmie a siedzieć znowu koło jakiś różnych ludzi dziwne...
-
W restauracji, na którą się zdecydowaliśmy mają osobna sale i tam będziemy z naszymi gośćmi. Nie zamykają tego dnia dla klientów indywidualnych.
Przyjęcie w domu to też fajna opcja. Znajomi tak ostatnio zrobili. Tylko dużo pracy, a w stresie też ciężej ogarnąćNo ale u nas to też kwestia mieszkania. W życiu byśmy się nie pomiescili...
-
nick nieaktualnyJa miałam ślub konkordatowy, ale załatwianie w USC wyglądało tak, jak pisała fabdorota. Tylko, że u Nas płaci się jakoś 80 kilka złotych i na miejscu a nie przelewem, no i różnica u Nas polegała na tym, że stawiliśmy się w Kościele a nie USC
U mnie dużo restauracji ma małe sale na właśnie takie przyjęcia - ślub cywilny, chrzciny, roczek, komunie i mimo, że teraz mamy domek to nie wyobrażam sobie chrzcin w domu. Wszyscy w kuchni chcą pomagać, małe dziecko potrzebujące uwagi, trzeba ogarnąć gości, którzy już! natychmiast! chcą ponosić dziecko...ach. Moja siostra robiła chrzciny w mieszkaniu i to był horror.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2015, 09:34
jamniczakuchnia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyZawsze mozecie catering zamowic do domu
u nas procz wesel, wszystkie imprezy dzieja sie w domu
mamy duzo miejsca
moja mama zazwyczaj jakies salatki robi i takie drobne rzeczy a reszta to catering
i super wychodzi wszystko
Straiatella ja bym na pogrzeb w twojej sytuacji nie poszlawiem ze to wazna osoba ale po pierwsze wielki stres, popatrz na dzidziusia co on bedzie przezywal. A po drugie chora corka, ktora troszke wymeczysz przewozac ja z domu do domu
Pomodl sie za niego tyle ile mozeszWiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2015, 09:52
-
Iwonkaaa wrote:Ja na komunię zamówiłam córci sale Ale polega to na tym że dzieła parawanami sale i tego dnia robią tylko komunię także spoko... chrzciny były w domu Ale tylko rodzice i dziadkowie plus rodzeństwo mega kameralnie...
Iwonka, a może pomyśl o cateringu? Kosztowo często wypada to dość podobnie, a zdecydowanie mniej roboty - wszystko przywożą Ci gotowe, w podgrzewaczach, z zastawą i kompletem filiżanek (jeśli zamawiasz też serwis kawa-herbata). U nas teraz siostra będzie robiła chrzciny w mieszkaniu w 2. dzień Świąt Bożego Narodzenia i tak właśnie ostatnio pomyślała, że nie będzie się urabiać ani wyręczać innymi (tym bardziej, że to okres świąteczny), tylko zamówi gotowe. I myślę, że to jest super pomysłTym bardziej, jak jesteś w ciąży!
-
A tak w ogóle to wczoraj byłam kochane na prenatalnym - jejciu, jaka jestem szczęśliwa!
Nasz mały wielki człowiek ma 6cm, jest tylko kilka dni młodszy niż z terminu OM. Rozwija się pięknie, wszystko jest w jak najlepszym porządku! I nie ma żadnych podejrzeń wad genetycznych!
Drapał się po buzi, obracał to raz jednym, raz drugim profilem - wyraźnie nie mógł zdecydować, który ma piękniejszyNiestety tak się ustawiał, że nie dało się jednoznacznie podejrzeć płci - zresztą to za wcześnie. Niczego mi lekarka nie zasugerowała
Drogie Ciocie, przedstawiam naszego szkraba:
P.S. Dziś jestem chyba najszczęśliwszą osobą na świecie - szkrabini jest zdrowe i pięknie rośnie, a ja od dziś jestem na L4!Cudnie! Rano wyszykowałam męża do pracy, teraz leżakuję z laptopem i trochę nadrabiam braki edukacyjne, a potem jadę z mamą i siostrą na zakupy. No żyć, nie umierać
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2015, 10:20
Wiolcia1405, Rotenkopf, Sunday, fabdorota, jamniczakuchnia, Straciatellaa, dziewussia, Endzis, Olina, Lanusia93, Larisa, Funky09, dichlieb, malika89 lubią tę wiadomość