WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie z rana, dzis zaczynamy 16 tydzien Jupiiiiiii !!! :)

mania, Iwonkaaa, dziewussia, Rotenkopf, jamniczakuchnia, Lanusia93 lubią tę wiadomość

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ameiva wrote:
    Witam sie z rana, dzis zaczynamy 16 tydzien Jupiiiiiii !!! :)
    Gratuluję!
    Ja też zaczynam dzis 16 tydzień ale się cieszę :)

Jadę zaraz na oddział boje się...

miłego dnia mamusie ♡

Lanusia93 lubi tę wiadomość

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry... Ja jestem w trakcie 14 jupiii :p. Dzisiaj wizyta... spotkanie z moim okruszkiem... ciekawe czy coś pokaże...

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.
    Przyjmiecie jeszcze jedną zabłąkaną kwietniową mamuśkę?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2015, 08:30

Babu, niunia26, jamniczakuchnia, Lanusia93, Larisa, Ameiva lubią tę wiadomość

• fabdorota Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie;) Rozgosc się;)
    Napiszesz nam coś o sobie?
    Iwonkaaa, trzymam kciuki!

Iwonkaaa lubi tę wiadomość

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj! ;)

Dziewczyny trzymam kciuki! ;*
    Mania, będzie dobrze! ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nazywam się Magda,mam 24 lata.Mieszkam chwilowo w Sopocie ale w najbliższych dniach chcemy wracać do Gdańska.Mam 3letnią córkę Maję a w tej chwili druga ciąża 15tydz.Prowadzę własną działalność gospodarczą.Staram się ogarnąć forum bo siedzę z telefonu i nie jest to najłatwiejsze ;-)

Lanusia93 lubi tę wiadomość

• Sunday Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry!!
    Wczoraj mialam napisac ale nie mialam neta z jakiegos powodu..

A wiec mialam genetyczne!!!! Wszystko dobrze! 5 paluszkow u kazdej raczki jest, nie ma rozszczepu wargi, przyziernosc dobra, kosc nosowa tez, wszystkie parametry super. Widzialam zoladek i uklad moczowy, wszystko ladnie pracuje. Malenstwo fikalo! Nooo i maz raczej wymodlil corcie, na 90% hehe :-) jaki byl szczesliwy, fajnie bylo na Niego popatrzec :-) nagral filmik naszego Maluszka. Ma juz 9.5cm. Z USG wychodzi, ze to 15 tydz! Ale mam dzisiaj dobry humor!
    Jedynie co to lozyo mam przednie i ruchy bede czula troche pozniej, ale co tam, najwazniejsze, ze wszystko jest dobrze. Do 30 listopada zero zamartwiania sie :-)

Ja tez chce mruczacego misia, ale zamiast Fridy, Katarek Plus. Czytalam rozne opinie i duzo Mamus, ktore uzywaly Fride same zachorowaly, w koncu samemu sie odciaga katar dziecka.

Milego dnia!

Rotenkopf, Babu, jamniczakuchnia, Lanusia93 lubią tę wiadomość

"Miłość jest pragnieniem, by komuś coś dawać - a nie otrzymywać."

4z4sijb.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy Madziu :)

Dziewczyny z innej beczki... czy któraś z Was miała ślub cywilny? Jak go zorganizować? Chcemy z narzeczonym załatwić to przed narodzinami dziecka... dla formalności bo już 5 lat mieszkamy razem... nie mam pojęcia jak zorganizować... najchętniej posxlibysmy we dwoje i tyle no ale rodzice którzy tyle pomagają i cieszą się naszym szczęściem... grrr...

Jak któraś ma doswiadczenie to proszę o pomysły... będę wdzięczna...

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonka, my teraz bierzemy cywilny w sobotę;)
    Jeśli chodzi o formalności, to nie ma nic prostszego. Płacisz coś koło 80 zł na konto podane przez dany urząd, idziecie rezerwować termin. Na miejscu wypełnia się deklaracje (musicie mieć przy sobie dowody). I tyle. Zjawiasz się na ślubie:D
    My po ceremonii mamy uroczysta kolacje w restauracji dla bliskiej rodziny. Będą 22 osoby. Przewidujemy imprezę tak na 3-4 godziny.
    Co potrzebujesz wiedzieć więcej?

Iwonkaaa lubi tę wiadomość

• Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję... czyli tak jak planuje... u mnie 15 osób świadkowie rodzice i rodzeństwo... i myślę czy w domu nie zrobić obiadu plus poczęstunek tort i jakiś alkohol... bo restauracje u nas wielkie także nikt na 15 osób mi nie wynajmie a siedzieć znowu koło jakiś różnych ludzi dziwne...

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W restauracji, na którą się zdecydowaliśmy mają osobna sale i tam będziemy z naszymi gośćmi. Nie zamykają tego dnia dla klientów indywidualnych.
    Przyjęcie w domu to też fajna opcja. Znajomi tak ostatnio zrobili. Tylko dużo pracy, a w stresie też ciężej ogarnąć:D No ale u nas to też kwestia mieszkania. W życiu byśmy się nie pomiescili...:/

• Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To fajna opcja... u nas sale od min 80 osób... w domu mam gdzie Ale jeszcze kwestia ogarnięcia garów... Muszę z mamą pogadać jak to widzi coś mi doradzi... z byłym miałam wesele na 120 osób więc teraz minimalizm totalny...

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam ślub konkordatowy, ale załatwianie w USC wyglądało tak, jak pisała fabdorota. Tylko, że u Nas płaci się jakoś 80 kilka złotych i na miejscu a nie przelewem, no i różnica u Nas polegała na tym, że stawiliśmy się w Kościele a nie USC ;D

U mnie dużo restauracji ma małe sale na właśnie takie przyjęcia - ślub cywilny, chrzciny, roczek, komunie i mimo, że teraz mamy domek to nie wyobrażam sobie chrzcin w domu. Wszyscy w kuchni chcą pomagać, małe dziecko potrzebujące uwagi, trzeba ogarnąć gości, którzy już! natychmiast! chcą ponosić dziecko...ach. Moja siostra robiła chrzciny w mieszkaniu i to był horror.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2015, 09:34

jamniczakuchnia lubi tę wiadomość

• Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na komunię zamówiłam córci sale Ale polega to na tym że dzieła parawanami sale i tego dnia robią tylko komunię także spoko... chrzciny były w domu Ale tylko rodzice i dziadkowie plus rodzeństwo mega kameralnie...

Babu lubi tę wiadomość

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i mam ciotki kucharzy także gotowaly...

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z byłym też konkordat miałam także zupełnie inaczej...

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawsze mozecie catering zamowic do domu :) u nas procz wesel, wszystkie imprezy dzieja sie w domu ;) mamy duzo miejsca ;) moja mama zazwyczaj jakies salatki robi i takie drobne rzeczy a reszta to catering :) i super wychodzi wszystko :)

Straiatella ja bym na pogrzeb w twojej sytuacji nie poszla ;) wiem ze to wazna osoba ale po pierwsze wielki stres, popatrz na dzidziusia co on bedzie przezywal. A po drugie chora corka, ktora troszke wymeczysz przewozac ja z domu do domu ;)
    Pomodl sie za niego tyle ile mozesz ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2015, 09:52

• Babu Ekspertka

Wysłany: 15 października 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonkaaa wrote:
    Ja na komunię zamówiłam córci sale Ale polega to na tym że dzieła parawanami sale i tego dnia robią tylko komunię także spoko... chrzciny były w domu Ale tylko rodzice i dziadkowie plus rodzeństwo mega kameralnie...

Iwonka, a może pomyśl o cateringu? Kosztowo często wypada to dość podobnie, a zdecydowanie mniej roboty - wszystko przywożą Ci gotowe, w podgrzewaczach, z zastawą i kompletem filiżanek (jeśli zamawiasz też serwis kawa-herbata). U nas teraz siostra będzie robiła chrzciny w mieszkaniu w 2. dzień Świąt Bożego Narodzenia i tak właśnie ostatnio pomyślała, że nie będzie się urabiać ani wyręczać innymi (tym bardziej, że to okres świąteczny), tylko zamówi gotowe. I myślę, że to jest super pomysł :) Tym bardziej, jak jesteś w ciąży!

ckai3e3k0s8hy0lf.png
  • Babu Ekspertka

Wysłany: 15 października 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle to wczoraj byłam kochane na prenatalnym - jejciu, jaka jestem szczęśliwa! <3
    Nasz mały wielki człowiek ma 6cm, jest tylko kilka dni młodszy niż z terminu OM. Rozwija się pięknie, wszystko jest w jak najlepszym porządku! I nie ma żadnych podejrzeń wad genetycznych! <3
    Drapał się po buzi, obracał to raz jednym, raz drugim profilem - wyraźnie nie mógł zdecydować, który ma piękniejszy :D Niestety tak się ustawiał, że nie dało się jednoznacznie podejrzeć płci - zresztą to za wcześnie. Niczego mi lekarka nie zasugerowała :(

Drogie Ciocie, przedstawiam naszego szkraba:
    675bd680277c881dmed.jpg

P.S. Dziś jestem chyba najszczęśliwszą osobą na świecie - szkrabini jest zdrowe i pięknie rośnie, a ja od dziś jestem na L4! :D Cudnie! Rano wyszykowałam męża do pracy, teraz leżakuję z laptopem i trochę nadrabiam braki edukacyjne, a potem jadę z mamą i siostrą na zakupy. No żyć, nie umierać :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2015, 10:20

Wiolcia1405, Rotenkopf, Sunday, fabdorota, jamniczakuchnia, Straciatellaa, dziewussia, Endzis, Olina, Lanusia93, Larisa, Funky09, dichlieb, malika89 lubią tę wiadomość

ckai3e3k0s8hy0lf.png
‹‹ 227 228 229 230 231 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ