X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana :) siedzę w aucie i za nic w świecie nie mogę się zabrać za odbieranie tartaczki :D 30 min roboty a siedzę i czytam gazetę od 9 :D

Ja za nic w świecie nie zrobiłabym imprezy u siebie w domu.. nie wyobrażam sobie tego i nie widzi mi się to w ogóle nawet z kwestią cateringu :/ jakoś juz tak mam :)

Dzisiaj mam usg genetyczne :) dzwoniła do mnie gin ze jej niema jedzie na sympozjum ale jej mąż mnie przyjmie :) shit. . Ten facet jest taki przystojny ze przy nim łapie buraka jak tylko mówię Dzień dobry :D dam znać potem co i jak wizyta na 14:40 :)

Iwonkaaa, Rotenkopf, jamniczakuchnia, Lanusia93 lubią tę wiadomość

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje dziewczynki... z cateringiem super pomysl... przegadsm z moja druga polowka i zobaczymy... Dziekuje za pidpowiedzi...

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa Iwonka, moja szwagierka nawet ostatnio na 1 urodziny swojej corki koryto zamowila ;) miala 18 osob w domu ;) kazdy sie najadl a salatki i zimna plyte sama robila ;p heh i duzo jej jeszcze zostalo;p
    Na poczatku ja wysmialam z tym pomyslem na tyle osob koryto ale wyszlo calkiem super

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babu wrote:
    A tak w ogóle to wczoraj byłam kochane na prenatalnym - jejciu, jaka jestem szczęśliwa! <3
    Nasz mały wielki człowiek ma 6cm, jest tylko kilka dni młodszy niż z terminu OM. Rozwija się pięknie, wszystko jest w jak najlepszym porządku! I nie ma żadnych podejrzeń wad genetycznych! <3
    Drapał się po buzi, obracał to raz jednym, raz drugim profilem - wyraźnie nie mógł zdecydować, który ma piękniejszy :D Niestety tak się ustawiał, że nie dało się jednoznacznie podejrzeć płci - zresztą to za wcześnie. Niczego mi lekarka nie zasugerowała :(

Drogie Ciocie, przedstawiam naszego szkraba:
    675bd680277c881dmed.jpg

P.S. Dziś jestem chyba najszczęśliwszą osobą na świecie - szkrabini jest zdrowe i pięknie rośnie, a ja od dziś jestem na L4! :D Cudnie! Rano wyszykowałam męża do pracy, teraz leżakuję z laptopem i trochę nadrabiam braki edukacyjne, a potem jadę z mamą i siostrą na zakupy. No żyć, nie umierać :P
    Cudo, cudeńko :* :) można się zakochać :)

Babu lubi tę wiadomość

• fabdorota Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ugh, dołączam do drużyny tych, którym wróciły mdłości. Od wczorajszego wieczora mnie dręczą. Chociaż to też przedslubny stres może być... No w każdym razie: jest mulenie jak ta lala:(

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • baba Ekspertka

Wysłany: 15 października 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie jestem po USG. Wszystko ok NT 1.8, BPD 13+4, CRL 13+3. Dokładny opis i zdjęcie dostanę na wizycie.
    Strasznie długo robił pomiary przepływów aż się już bałam co to się dzieje.
    Płci nie znam bo nawet nie pytałam z tego wszystkiego.
    Ciuszki tylko te na pierwszy raz wyprałam w loveli a kolejne już pranie to mieszanka zwykłego i dziecięcego. Więc szybko przeszłam na zwykły proszek. Mała kąpałam długo w płynie natłuszczającym ziaji bo ona nie przepada za pianą.
    Do pupki w najgorszym momencie to nawet tormentiol z polecenia neonatologa ze szpitala (chociaż dużo osób go nie poleca ze wzgl na borax). Niezastąpiona mąka ziemniaczana, nadmanganian potasu. Dość fajny też jest bepanten ale drogi i linia linomag z zieloną lub czerwoną nakrętką (sprawdził się też przy ślinotoku wokół szyi jak mała miała odpaprzenia ze śliny.
    W moim szpitalu byli bardzo na nie dla sudokremu a za dermatologiczną bazą z Ziaji ( super maść).
    Ogólnie to szybko zaprzestałam smarowania pupki jakimkolwiek kremem, używam jak coś tam się pojawia np przy żrących kupkach przy ząbkowaniu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2015, 20:21

jamniczakuchnia, Rotenkopf, dziewussia, Lanusia93, dichlieb, Babu lubią tę wiadomość

kyw7gh2.png

qgxuky0.png
  • Doti10 Przyjaciółka

Wysłany: 15 października 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja do niedawna nie mialam objawów ciążowych :)
    a teraz codziennie zawroty glowy rano mdlosci wieczorem zgaga w standardzie...dzisiaj sie skumulowalo zawroty glowy lacznie z mdlosciami wypilam sok pomaranczowy z nadzieja ze chociaz mdlosci mina i mam zgage i tak w zestawie mdlosci+zgaga+zawroty glowy jesc nie moge a zoladek zaraz mi sie wywróci na druga strone masakrycznie sie czuje a dom sam sie nie posprzata obiad sie nie ugotuje nie ma mnie kto w tym wyreczyc ;(

💁‍♀️córka 26.07.2010r🥰

Aniołek mój skarb 😥
    zasnął:13.10.2015 13tc
    Porzegnanie:29.10.2015 15tc

💁‍♂️Syn 21.10.2016😍
  • Doti10 Przyjaciółka

Wysłany: 15 października 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pochale sie ze dzisiaj kupilam pierwsze witaminki ogladalam różne mysle ze dobrze wybralam VITA-MINER prenatal+dha zaskoczyla mnie przyjazna cena 20zl a myslalam ze z dha sa o wiele droższe

brala któraś z was te witaminki ???

przy córce bralam cos innego nie pamietam jakie tutaj zainteresowal mnie ten kwas dha fajnie ze jest w osobnych kapsulkach i witaminki osobno bede brac je narazie co drugi dzien naprzemiennie z kwasem foliowym we wtorek wyniki badan to bede wiedziec jak beda dobre to nie bede sie obrzerac tabletkami tylko o czasu do czasu sobie łykne witaminke

💁‍♀️córka 26.07.2010r🥰

Aniołek mój skarb 😥
    zasnął:13.10.2015 13tc
    Porzegnanie:29.10.2015 15tc

💁‍♂️Syn 21.10.2016😍
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doti10 wrote:
    pochale sie ze dzisiaj kupilam pierwsze witaminki ogladalam różne mysle ze dobrze wybralam VITA-MINER prenatal+dha zaskoczyla mnie przyjazna cena 20zl a myslalam ze z dha sa o wiele droższe

brala któraś z was te witaminki ???

przy córce bralam cos innego nie pamietam jakie tutaj zainteresowal mnie ten kwas dha fajnie ze jest w osobnych kapsulkach i witaminki osobno bede brac je narazie co drugi dzien naprzemiennie z kwasem foliowym we wtorek wyniki badan to bede wiedziec jak beda dobre to nie bede sie obrzerac tabletkami tylko o czasu do czasu sobie łykne witaminke

Ja biorę vitaminer prenatal różowy, bez dha. Jest ok, bo ma 200% zapotrzebowania na wit.D, a na tym mi najbardziej zależało. W razie czego biorę wieczorem, żeby mnie po nich nie mdliło i jest ok ;)

• Wilka Ekspertka

Wysłany: 15 października 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny !
    Ja jestem po tych warsztatach "Mamo to ja" i muszę wam powiedzieć, że cieszę się, że tam byłam. Była Pani doktor z oddziału neonatologii i bardzo mi się spodobało jej stanowisko odnośnie elastyczności w podejściu do dziecka a nie trzymaniu się sztywnych reguł. Wiadomo, że tym, które będą mamami pierwszy raz reguły by bardzo pomogły ale z drugiej strony to wieź między rodzicami a dzieckiem te reguły ustali.
    Mnie jako psychologa zawsze zastanawiały te rękawiczki co by się niby dziecko nie podrapało - ponieważ jest to utrudnianie dziecku rozwoju poznawczego - dotykania siebie, badania granic, rozwoju fazy oralnej. I Pani doktor też to potwierdziła - dziecko się podrapie to zrobi to 3 razy a kolejnym już nie i to szybko się zagoi a możliwość nauki - bezcenna.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jade na IP... strasznie zaczął boleć mnie brzuch, nie potrafie sie dobrze wyprostować ani polozyc prosto bo jest jeszcze gorzen. Nie wiem czy mnie przyjma o tej porze ale nie mam innego wyjscia, moj lekarz przyjmuje po poludniu... Najwyżej mnie zjebią ze przyjechalam...:((( Ryczeć mi się chcę :(((

• fabiola Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja używałam dzidziusia, potem lovela a teraz lovela ale w płynie :)

Do pupy używałam Nivea ale niestety nie chronił Małej i przerzucilam się na sudocrem. Moja córka nie jest alergikiem a mimo to nic z Nivea jej nie służy: płyn do kąpieli i balsam - wysypka, krem do buzi - suche policzki. Teraz mam płyn do kąpieli i balsam z oilatium- cudownie pachną i ładnie się wchłaniają :)

Jeszcze chciałam poruszyć temat mokrych chusteczek. Jeżeli zwracanie uwagę na skład to niestety nie pomogę ale ja zwracam uwagę to jak się je wyciąga, jak pachną i jak są nasączone. U mnie wygrywa linea z Carrefour a tak przy okazji to sa to chyba najtańsze husteczki na rynku :)

atdcjw4zbts1ljz3.png

3i49jw4zl4uo1feg.png[/url]
  • fabiola Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili wrote:
    Dziewczyny jade na IP... strasznie zaczął boleć mnie brzuch, nie potrafie sie dobrze wyprostować ani polozyc prosto bo jest jeszcze gorzen. Nie wiem czy mnie przyjma o tej porze ale nie mam innego wyjscia, moj lekarz przyjmuje po poludniu... Najwyżej mnie zjebią ze przyjechalam...:((( Ryczeć mi się chcę :(((

Jedz koniecznie, będzie dobrze :*

atdcjw4zbts1ljz3.png

3i49jw4zl4uo1feg.png[/url]
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili wrote:
    a dziewczyny ktore maja dzieci. W czym pralyscie ubranka dla swoich pociech? ;)Lovela? tylko taka firme slyszalam :)

Właśnie Lovela :) Fajny proszek.

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili wrote:

Trzymaj kciuki żeby wszystko było ok! ;*

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszła do mnie paczka z HM z leginsami i burgundowa bluzką rękaw 3/4 ;) Leginsy boskie, a bluzka pod sweterek idealna.

• baba Ekspertka

Wysłany: 15 października 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W poprzedniej ciąży brałam VITA MIINER PRENATAL DHA cena super i mi odpowiadały;) Teraz też będę je brać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2015, 12:35

kyw7gh2.png

qgxuky0.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili wrote:
    Będzie dobrze zobaczysz :*. Też tak raz miałam - ale ze stresu. Na IP zostałam zbadana przez ginekologa i chirurga, a na koniec dostałam no-spę domięśniowo i przeszło jak ręką odjął.

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili, pisz do Nas jak będziesz mogła!
    Mi też gin mówiła, że muszą przyjąć bez skierowania i o każdej porze. Nie daj się spławić jak trafisz na jakiegoś konowała!

• wiecznie Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabiola wrote:
    Jeszcze chciałam poruszyć temat mokrych chusteczek. Jeżeli zwracanie uwagę na skład to niestety nie pomogę ale ja zwracam uwagę to jak się je wyciąga, jak pachną i jak są nasączone. U mnie wygrywa linea z Carrefour a tak przy okazji to sa to chyba najtańsze husteczki na rynku :)
    bardzo cenne informacje są na blogu (wiele razy tu polecanym ;) ): www.srokao.pl. Są tam informacje, które poruszane tu u nas były ostatnio (zarówno o proszkach/płynach dla maluchów, chusteczkach nawilżanych, oliwkach, emolientach i wiele innych). Bardzo cenne informacje :)

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
‹‹ 228 229 230 231 232 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ