Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam z rana
siedzę w aucie i za nic w świecie nie mogę się zabrać za odbieranie tartaczki
30 min roboty a siedzę i czytam gazetę od 9
Ja za nic w świecie nie zrobiłabym imprezy u siebie w domu.. nie wyobrażam sobie tego i nie widzi mi się to w ogóle nawet z kwestią cateringujakoś juz tak mam
Dzisiaj mam usg genetycznedzwoniła do mnie gin ze jej niema jedzie na sympozjum ale jej mąż mnie przyjmie
shit. . Ten facet jest taki przystojny ze przy nim łapie buraka jak tylko mówię Dzień dobry
dam znać potem co i jak wizyta na 14:40
Iwonkaaa, Rotenkopf, jamniczakuchnia, Lanusia93 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAaa Iwonka, moja szwagierka nawet ostatnio na 1 urodziny swojej corki koryto zamowila
miala 18 osob w domu
kazdy sie najadl a salatki i zimna plyte sama robila ;p heh i duzo jej jeszcze zostalo;p
Na poczatku ja wysmialam z tym pomyslem na tyle osob koryto ale wyszlo calkiem super -
nick nieaktualnyBabu wrote:A tak w ogóle to wczoraj byłam kochane na prenatalnym - jejciu, jaka jestem szczęśliwa!
Nasz mały wielki człowiek ma 6cm, jest tylko kilka dni młodszy niż z terminu OM. Rozwija się pięknie, wszystko jest w jak najlepszym porządku! I nie ma żadnych podejrzeń wad genetycznych!
Drapał się po buzi, obracał to raz jednym, raz drugim profilem - wyraźnie nie mógł zdecydować, który ma piękniejszyNiestety tak się ustawiał, że nie dało się jednoznacznie podejrzeć płci - zresztą to za wcześnie. Niczego mi lekarka nie zasugerowała
Drogie Ciocie, przedstawiam naszego szkraba:
P.S. Dziś jestem chyba najszczęśliwszą osobą na świecie - szkrabini jest zdrowe i pięknie rośnie, a ja od dziś jestem na L4!Cudnie! Rano wyszykowałam męża do pracy, teraz leżakuję z laptopem i trochę nadrabiam braki edukacyjne, a potem jadę z mamą i siostrą na zakupy. No żyć, nie umierać
można się zakochać
Babu lubi tę wiadomość
-
Witajcie jestem po USG. Wszystko ok NT 1.8, BPD 13+4, CRL 13+3. Dokładny opis i zdjęcie dostanę na wizycie.
Strasznie długo robił pomiary przepływów aż się już bałam co to się dzieje.
Płci nie znam bo nawet nie pytałam z tego wszystkiego.
Ciuszki tylko te na pierwszy raz wyprałam w loveli a kolejne już pranie to mieszanka zwykłego i dziecięcego. Więc szybko przeszłam na zwykły proszek. Mała kąpałam długo w płynie natłuszczającym ziaji bo ona nie przepada za pianą.
Do pupki w najgorszym momencie to nawet tormentiol z polecenia neonatologa ze szpitala (chociaż dużo osób go nie poleca ze wzgl na borax). Niezastąpiona mąka ziemniaczana, nadmanganian potasu. Dość fajny też jest bepanten ale drogi i linia linomag z zieloną lub czerwoną nakrętką (sprawdził się też przy ślinotoku wokół szyi jak mała miała odpaprzenia ze śliny.
W moim szpitalu byli bardzo na nie dla sudokremu a za dermatologiczną bazą z Ziaji ( super maść).
Ogólnie to szybko zaprzestałam smarowania pupki jakimkolwiek kremem, używam jak coś tam się pojawia np przy żrących kupkach przy ząbkowaniu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2015, 20:21
jamniczakuchnia, Rotenkopf, dziewussia, Lanusia93, dichlieb, Babu lubią tę wiadomość
-
ja do niedawna nie mialam objawów ciążowych
a teraz codziennie zawroty glowy rano mdlosci wieczorem zgaga w standardzie...dzisiaj sie skumulowalo zawroty glowy lacznie z mdlosciami wypilam sok pomaranczowy z nadzieja ze chociaz mdlosci mina i mam zgage i tak w zestawie mdlosci+zgaga+zawroty glowy jesc nie moge a zoladek zaraz mi sie wywróci na druga strone masakrycznie sie czuje a dom sam sie nie posprzata obiad sie nie ugotuje nie ma mnie kto w tym wyreczyc ;(💁♀️córka 26.07.2010r🥰
Aniołek mój skarb 😥
zasnął:13.10.2015 13tc
Porzegnanie:29.10.2015 15tc
💁♂️Syn 21.10.2016😍 -
pochale sie ze dzisiaj kupilam pierwsze witaminki ogladalam różne mysle ze dobrze wybralam VITA-MINER prenatal+dha zaskoczyla mnie przyjazna cena 20zl a myslalam ze z dha sa o wiele droższe
brala któraś z was te witaminki ???
przy córce bralam cos innego nie pamietam jakie tutaj zainteresowal mnie ten kwas dha fajnie ze jest w osobnych kapsulkach i witaminki osobno bede brac je narazie co drugi dzien naprzemiennie z kwasem foliowym we wtorek wyniki badan to bede wiedziec jak beda dobre to nie bede sie obrzerac tabletkami tylko o czasu do czasu sobie łykne witaminke💁♀️córka 26.07.2010r🥰
Aniołek mój skarb 😥
zasnął:13.10.2015 13tc
Porzegnanie:29.10.2015 15tc
💁♂️Syn 21.10.2016😍 -
nick nieaktualnyDoti10 wrote:pochale sie ze dzisiaj kupilam pierwsze witaminki ogladalam różne mysle ze dobrze wybralam VITA-MINER prenatal+dha zaskoczyla mnie przyjazna cena 20zl a myslalam ze z dha sa o wiele droższe
brala któraś z was te witaminki ???
przy córce bralam cos innego nie pamietam jakie tutaj zainteresowal mnie ten kwas dha fajnie ze jest w osobnych kapsulkach i witaminki osobno bede brac je narazie co drugi dzien naprzemiennie z kwasem foliowym we wtorek wyniki badan to bede wiedziec jak beda dobre to nie bede sie obrzerac tabletkami tylko o czasu do czasu sobie łykne witaminke
Ja biorę vitaminer prenatal różowy, bez dha. Jest ok, bo ma 200% zapotrzebowania na wit.D, a na tym mi najbardziej zależało. W razie czego biorę wieczorem, żeby mnie po nich nie mdliło i jest ok -
Cześć dziewczyny !
Ja jestem po tych warsztatach "Mamo to ja" i muszę wam powiedzieć, że cieszę się, że tam byłam. Była Pani doktor z oddziału neonatologii i bardzo mi się spodobało jej stanowisko odnośnie elastyczności w podejściu do dziecka a nie trzymaniu się sztywnych reguł. Wiadomo, że tym, które będą mamami pierwszy raz reguły by bardzo pomogły ale z drugiej strony to wieź między rodzicami a dzieckiem te reguły ustali.
Mnie jako psychologa zawsze zastanawiały te rękawiczki co by się niby dziecko nie podrapało - ponieważ jest to utrudnianie dziecku rozwoju poznawczego - dotykania siebie, badania granic, rozwoju fazy oralnej. I Pani doktor też to potwierdziła - dziecko się podrapie to zrobi to 3 razy a kolejnym już nie i to szybko się zagoi a możliwość nauki - bezcenna. -
nick nieaktualnyDziewczyny jade na IP... strasznie zaczął boleć mnie brzuch, nie potrafie sie dobrze wyprostować ani polozyc prosto bo jest jeszcze gorzen. Nie wiem czy mnie przyjma o tej porze ale nie mam innego wyjscia, moj lekarz przyjmuje po poludniu... Najwyżej mnie zjebią ze przyjechalam...
(( Ryczeć mi się chcę
((
-
Ja używałam dzidziusia, potem lovela a teraz lovela ale w płynie
Do pupy używałam Nivea ale niestety nie chronił Małej i przerzucilam się na sudocrem. Moja córka nie jest alergikiem a mimo to nic z Nivea jej nie służy: płyn do kąpieli i balsam - wysypka, krem do buzi - suche policzki. Teraz mam płyn do kąpieli i balsam z oilatium- cudownie pachną i ładnie się wchłaniają
Jeszcze chciałam poruszyć temat mokrych chusteczek. Jeżeli zwracanie uwagę na skład to niestety nie pomogę ale ja zwracam uwagę to jak się je wyciąga, jak pachną i jak są nasączone. U mnie wygrywa linea z Carrefour a tak przy okazji to sa to chyba najtańsze husteczki na rynku
[/url]
-
Aleksandrakili wrote:Dziewczyny jade na IP... strasznie zaczął boleć mnie brzuch, nie potrafie sie dobrze wyprostować ani polozyc prosto bo jest jeszcze gorzen. Nie wiem czy mnie przyjma o tej porze ale nie mam innego wyjscia, moj lekarz przyjmuje po poludniu... Najwyżej mnie zjebią ze przyjechalam...
(( Ryczeć mi się chcę
((
Jedz koniecznie, będzie dobrze :*
[/url]
-
Aleksandrakili wrote:a dziewczyny ktore maja dzieci. W czym pralyscie ubranka dla swoich pociech? ;)Lovela? tylko taka firme slyszalam
Właśnie LovelaFajny proszek.
Aniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.20143700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.20163650 g, 55 cm
-
nick nieaktualnyAleksandrakili wrote:Dziewczyny jade na IP... strasznie zaczął boleć mnie brzuch, nie potrafie sie dobrze wyprostować ani polozyc prosto bo jest jeszcze gorzen. Nie wiem czy mnie przyjma o tej porze ale nie mam innego wyjscia, moj lekarz przyjmuje po poludniu... Najwyżej mnie zjebią ze przyjechalam...
(( Ryczeć mi się chcę
((
Trzymaj kciuki żeby wszystko było ok! ;* -
nick nieaktualny
-
Aleksandrakili wrote:Dziewczyny jade na IP... strasznie zaczął boleć mnie brzuch, nie potrafie sie dobrze wyprostować ani polozyc prosto bo jest jeszcze gorzen. Nie wiem czy mnie przyjma o tej porze ale nie mam innego wyjscia, moj lekarz przyjmuje po poludniu... Najwyżej mnie zjebią ze przyjechalam...
(( Ryczeć mi się chcę
((
-
nick nieaktualny
-
fabiola wrote:Jeszcze chciałam poruszyć temat mokrych chusteczek. Jeżeli zwracanie uwagę na skład to niestety nie pomogę ale ja zwracam uwagę to jak się je wyciąga, jak pachną i jak są nasączone. U mnie wygrywa linea z Carrefour a tak przy okazji to sa to chyba najtańsze husteczki na rynku
): www.srokao.pl. Są tam informacje, które poruszane tu u nas były ostatnio (zarówno o proszkach/płynach dla maluchów, chusteczkach nawilżanych, oliwkach, emolientach i wiele innych). Bardzo cenne informacje