WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie mleko było wycisjane ból straszny albo wysysane przez partnera...

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • Doti10 Przyjaciółka

Wysłany: 14 października 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie pomyslalam ze tlusta oliwka moze zeczywiscie zatykac pory myslalam ze skoro mama stosowala przy mnie to do mojego dziecka tez bedzie dobre polegalam na mamy doswiadczeniu ale wtedy byly inne czasy ludzie mniej swiadomi zastanowie sie nad innym schematem pielegnacji maluszka

fajne to nasze forum mozna sobie uświadomić wazne zeczy dowiedziec sie czegos nowego czlowiek sie uczy cale zycie a kazda z nas chce byc "super mamą' :)
    czego wam dziewczyny z calego serca życze

💁‍♀️córka 26.07.2010r🥰

Aniołek mój skarb 😥
    zasnął:13.10.2015 13tc
    Porzegnanie:29.10.2015 15tc

💁‍♂️Syn 21.10.2016😍
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam, czytam :) i jestem szczęśliwa, że tylu nowych rzeczy się dowiem :) Moim największym strachem jest to, że nie będę mogła piersią karmić... Tego się na prawdę panicznie boje :( Ale co ma być to będzie. Dla dziecka zrobię wszystko :)

• Doti10 Przyjaciółka

Wysłany: 14 października 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja w pierwszych dwoch dobach po porodzie dobrze sie czulam (zanim nerki sie nie odezwały) bylam szyta ale samoistnie napeklam szybko wrocilam do formy kolezanka z sali urodzila doze dziecko i miala mega problemy z wstawaniem i chodzeniem moze moje dobre sampoczucie po porodzie bylo wynagrodzeniem za ciezki porod w skrócie 23godz skurczy+bóle krzyżowe istny horror co gorsze juz mam silne bóle w dole kręgosłupa jeśli znowu bede miec krzyżowe to ze strachu bede plakac zanim pojade do szpitala

💁‍♀️córka 26.07.2010r🥰

Aniołek mój skarb 😥

💁‍♂️Syn 21.10.2016😍
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obecnie też marzę o tym aby móc doświadczyć tego cudu bliskości z malenstwem poprzez karmienie piersią... zazdroszczę kobieta które widzę jak karmią maluszki... zobaczymy... wiem że za mało wiedziałam przy urodzeniu córeczki... teraz postaram się wykorzystać doswiadczenie i może się uda... aby matka natura dopomogla i dała mleczko w piersiach a dalej będziemy walczyć...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2015, 22:03

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też miałam krzyżowe i później przy każdej miesiaczce bóle w krzyżu i teraz też są... strach myśleć co dalej...

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonka odwazny ten Twoj maz, jak ja mialam zapalenie piersi i lekarz wspomnial ze maz moze wyssac mleczko, jak mu to przekazalam myslalam ze padnie trupem,. On ogolnie nie znosi mleka a jeszcze moje, brrr, sama bedac na jego miejscu tez bym chyba nie dala rady cudzego mleka wypic. A tak przy okazji na problemy z nawalem pokarmu i zapaleniem polecam picie szalwi. Swietnie usówa zapalenie z organizmu, niestety jest malo smaczna, przynajmniej dla mnie. Tylko trzeba uwazac z jej iloscia bo picie kilku szklanek dziennie przez ok 2 tygodnie potrafi calkowicie zasuszyc laklacje. Oklady z kapusty maga sie schowac. Do dzis jak sobie pomysle o zapachu kapusty wyjetej ze stanika to mna trzesie ;/

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • Doti10 Przyjaciółka

Wysłany: 14 października 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi mówiono ze w karmieniu najważniejsze jest pozytywne nastawienie bo stres wplywa na ilosc pokarmu wiec glowa do gory

pamietam tez ze gin mi mowila ze mam pic dozo wiecej wody niz wczesniej zamiast tych wszystkich cud herbatek
    na ilosc pokarmu nigdy nie narzekalam co paradoksalnie bylo moim wielkim problemem jak cora odmowila cyca

💁‍♀️córka 26.07.2010r🥰

Aniołek mój skarb 😥

💁‍♂️Syn 21.10.2016😍
  • Doti10 Przyjaciółka

Wysłany: 14 października 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tez mialam ten ból przy miesiączce a teraz znow wrocil najczesciej jak dlugo siedze a w samochodzie jak prowadze jest nie do wytrzymania we wtorem wspomne o tym mojej gin wiem ze moja babcia miala przy pierwszym synu krzyzowe przy drugim juz nie zachecilo ja to do decyzji o trzecim dziecku a tu niespodzianka krzyzowe wiec chyba nie ma reguły na to czy nas dopadna ale pociesza mnie mysl ze jest nadzieja ze moze jednak nie bede miec krzyzowych

💁‍♀️córka 26.07.2010r🥰

Aniołek mój skarb 😥

💁‍♂️Syn 21.10.2016😍
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też o tym słyszałam ze nasze samopoczucie wpływa na jakość i ilość pokarmu... a człowiek rzy takim maluszku ciągle o coś się zamartwia... pamiętam jak bałam się usnąć w nocy... pomimo zmeczenia często zawalalam nocki...

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doti masz racje, kp siedzi w glowie :) ja juz tez sie nie dam nabrac na te herbatki laktacyjne, bawarki i cuda na kiju. Szkoda wyrzucac kase w bloto. Pic trzeba duzo, nawet ok 3 litrów wody i mleko plynie strumieniami. Maz nie nadazal kupowac wody mineralnej a ja nie rozstawalam sie z butelka :)

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poród sam sobie nie był dla mnie straszny i nie boję się go mimo wszystko... pamiętam jak wszystko mija gdy widzisz swoją kruszynke....
    Tak mi było jej szkoda... pomyślałam była w ciepłym brzuszku a teraz na ten zimny świat ja wystawiają... ehhh... tyle emocji ze ból jest niczym...

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonka znam ten ból, ja po porodzie spac nie moglam. Nie wiem jak ja wtedy funkcjonowalam, nie spalam ani jednej nocy w szpitalu. Chyba pilnowalam synka zeby mi go nie ukradli hihi :)

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • Doti10 Przyjaciółka

Wysłany: 14 października 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapach nie przyjemny wrecz okropny ale ula mega
    u mnie szalwia sie nie sprawdzila na zanik pokarmu moze dlatego ze ja lykalam ja w tabletkach w hurtowych ilosciach i niestety bez efektu po jednym silnym przepelnieniu mlekiem pokarm sam zaczal zanikac ale niestety ucierpiala kondycja piersi do dzis sobie psychicznie nie radze z kompleksami nawet myslalam o jakims zabiegu operacji na ujedrnienie biustu (nie tam jakies silikony)

💁‍♀️córka 26.07.2010r🥰

Aniołek mój skarb 😥

💁‍♂️Syn 21.10.2016😍
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę lulu dziewczynki bo rano z córcia do szkoły...

Dobrej nocy:*

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc Iwonka, ja tez powinnam isc spac bo rano pobudka, synek nie daje dlugo pospac a i ze 2 pobudki w nocy nas czekaja...Maciek ma 13 miesiecy a jeszcze nigdy nam calej nocy nie przespal. Juz mu zapowiedzialam ze jak dorosnie i bedzie wracal po nockach z imprez to tez go z samego rana bede zrywac z łóżka :P Mam nadzieje ze drugie dziecko da nam pospac :)

Rotenkopf, Lanusia93 lubią tę wiadomość

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doti ja tez mam flaczki, tzn mialam zanim zaszlam w druga ciaze bo teraz sa juz troche pelniejsze ale to i tak nie to samo co kiedys ;/. Niestety przez te zapalenia piersi ktore mialam mam straszne rozstepy na piersiach. Skora nie dawala rady dzwigac takiego ciezaru

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • Doti10 Przyjaciółka

Wysłany: 14 października 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie w rodzinie jednej babce pokarm zanikl przez stres bo mialam maluszka w szitalu i operacja
    inna ma trzecie dziecko w drodze i zadnego nie karmila bo ma brodawki wklesle do srodka (nie wiem jak to sie fachowo nazywa ale tak wyglada) piersi miala pelne mleka ze az plakala bo ni jak nie mogla sciagnac mleka przez kapturki tez nie mogla karmic nie mowie jej tego ale szkoda mi jej i bardzo wspolczuje pamietam z jakim zalem patrzyla na mnie jak karmilam piersia corke (jej corka byla tylko o miesiac starsza i od urodzenia na butli) ciesze sie ze karmilam corke tak dlugo jak moglam drugie dziecko bym chciala karmic do ok 10mies

Iwonko i tak mialysmy szczescie ze moglysmy doswiadczyc cudu karmienia piersia i tej bliskosci z dzieckiem i oby nam bylo dane dluzej karmic drugie maluszki

💁‍♀️córka 26.07.2010r🥰

Aniołek mój skarb 😥

💁‍♂️Syn 21.10.2016😍
  • Doti10 Przyjaciółka

Wysłany: 14 października 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tez powinam uciekac cora jeszcze nie spi a o 7 ma pobudke ale jakos sie z wami zagadałam i stracilam poczucie czasu wzielo mnie na wspominki super ze mam sie komu wygadac
    co do karmienia to maz mi proponowal zeby od razu dac malucha na butelke zebym zaoszczedzila sobie piersi ale patrzac na dobro dziecka ich ksztalt nie ma znaczenia w koncu sa w biustonoszu tylko maz je oglada tylko ze ja czuje sie mniej atrakcyjna powtarza mi ze to moja psychika i on lubi moj biust moze po skonczonym karmieniu znajde dla siebie jakis dobry zabieg zeby znow sie poczuc atrakcyjna wiem ze tym razem nie dopuszcze do przepelniania piersi zainwestuje w dobre biustonosze i jakis kremik chociaz tyle teraz moge zrobic szkoda ze 5 lat temu nie bylam taka madra

💁‍♀️córka 26.07.2010r🥰

Aniołek mój skarb 😥

💁‍♂️Syn 21.10.2016😍
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja karmilam ok 10 miesiecy, synek sam zrezygnowal z piersi. Tez mielismy spore problemy z karmieniem bo po cc pokarm dostalam dopiero w 4 dobie, wczesniej maly dostawal w szpitalu butle i tak sie do niej przyzwyczail ze za nic nie chcial cyca ciagnac. Darl sie jak opetany jak podawalam mu piers. Walczylam z nim 3,5 miesiaca, mialam nadzieje ze sie nauczy, w tym czasie odciagalam pokarm i karmilam z butelki swoim mleczkiem. Mialam juz serdecznie dosc, bylam uwiazana do laktatora, nigdzie sie nie moglam ruszyc. Odciagalam co 3 godziny, do tego dochodzilo sterylizowanie butelek, mycie laktarora, samo odciaganie to ok 30 min. Karmienie malego, przewijanie, usypianie i tak w kółko. Najgorsze byly zapalenia piersi. 4 razy w ciagy 3 miesiecy. Goraczka, dreszcze, bol taki ze czlowiek sam potrzebuje opieki nie mowiac juz o zajmowaniu sie dzieckiem. Jeden antybiotyk, drugi. Dobrze ze mialam zapasy mrozonego mleczka to w czasie przyjmowania lekow nadal dawalam malemu swoj pokarm. Strasznie chcialam karmic ale przyszedl dzien kiedy postanowialm z tym skonczyc. Bylam juz wykonczona. Mialam juz sie umawiac na wizyte u lekarza po recepte na leki na zakonczenie laktacji ale nagle synek sie zdecydowal i majac 3,5 miesiaca nauczyl sie ssac piers. Nie moglam sie tym nacieszyc. Od tamtej pory nigdy nie mialam problemow z karmieniem. Zadnych zapalen. Jednak zadnen laktator nie wyciagnie mleczka tak dobrze jak dziecko i zajmowalo mu to nie wiecej niz 10 min :)

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
‹‹ 226 227 228 229 230 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ