WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja póki co listy nie mam. Zamierzam dopiero ją zrobić w grudniu :-)

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Larisa wrote:
    Hej dziewczyny. Dzisiaj jestem po usg. Moje zniesmaczenie,smutek i żal są duże. Moje usg dzisiaj w szpitalu trwało 5min. Lekarz powiedział mi jak to nasz system oszczędza i ze on pomierzy to co ma i na nic więcej nie może. Powiedziałam mu jakie miałam problemy w 1 ciąży i nic nie skomentował, nic nie pokazał. .. masakra :( ciesze się, że w piątek mam prywatna wizytę z doktorem ,który poważnie mnie traktuje :( w każdym razie nasz bobas ma się dobrze podobno :)
    Jak inne dziewczyny po wizytach???:)
    Przytulam mocno... :* Niestety lekarze w szpitalach czasem bywają beznadziejni:/ Dobrze, że masz jeszcze wizytę na dniach :)

Larisa lubi tę wiadomość

• wiecznie Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Larisa wrote:
    Hej dziewczyny. Dzisiaj jestem po usg. Moje zniesmaczenie,smutek i żal są duże. Moje usg dzisiaj w szpitalu trwało 5min. Lekarz powiedział mi jak to nasz system oszczędza i ze on pomierzy to co ma i na nic więcej nie może. Powiedziałam mu jakie miałam problemy w 1 ciąży i nic nie skomentował, nic nie pokazał. .. masakra :( ciesze się, że w piątek mam prywatna wizytę z doktorem ,który poważnie mnie traktuje :( w każdym razie nasz bobas ma się dobrze podobno :)
    Jak inne dziewczyny po wizytach???:)
    Nie ma to jak nfz.. Dobrze, że masz kolejną wizytę, na której zostaniesz potraktowana po ludzku.

Larisa lubi tę wiadomość

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • Doti10 Przyjaciółka

Wysłany: 14 października 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś

mam podobna liste do rotenkopf tylko więcej o moje rzeczy do szpitala juz kilka kupilam na wszelki wypadek

a tak to moja lista jest uszczuplona o dla mnie zbedne akcesora do butelek bez ktorych sie obylam przy córce za to jest termos na ciepla wode i zaopatrze sie w podgrzewacz samochodowy ktory grzeje po podlaczeniu do zapalniczki w aucie super sprawa dla takiej podrozniczki jak ja i do tego łóżeczko turystyczne bo czesto spie u mamy i w domu sie przyda jak szkrab bedzie sie przemieszczac zastapi nam kojec

na mojej liscie sa jeszcze witaminy D i K i moje witaminki (tez sa bardzo wazne przy karmieniu piersią) odpuszczam sobie cud herbatki na laktacje bo nie byly mi potrzebne mleka mialam az za nadto a nie znosze anyzowego smaku moze bede popijac koperkowa zeby dzidzia wyzssala z moi mlekiem tak antykolkowo

co do mleka strasznie meczyla mnie ciagle plynaca laktacja i tony zużytych wkladek laktacyjnych czytalam ostatnio o takich specjalnych miseczkach co zbieraja z piersi cieknace mleko i przyspieszaja gojenie brodawek a na poczatku mialam bardzo poranione a dzidzia glodna laktator do dupy plakalam i karmilam kiedys czlowiek byl mniej swiadomy o cudach techniki

na liscie tez mam wielorazowe myjki do pupy nie bede w domu uzywac jednorazowych dosyc sie naczytalam o ich kiepskim skladzie chemicznym
    po cichu mowiac przymierzam sie do wieloraowego pieluchowania w okresie letnim moze dluzej ale boje sie ze nie podolam wszystkim obowiazką rodzinnym a tu jeszcze pieluchy prac suszyc skladac ciagle zmieniac a gdzie czas na sen i relaks

dziewussia lubi tę wiadomość

💁‍♀️córka 26.07.2010r🥰

Aniołek mój skarb 😥
    zasnął:13.10.2015 13tc
    Porzegnanie:29.10.2015 15tc

💁‍♂️Syn 21.10.2016😍
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doti10 wrote:
    mam podobna liste do rotenkopf tylko więcej o moje rzeczy do szpitala juz kilka kupilam na wszelki wypadek

a tak to moja lista jest uszczuplona o dla mnie zbedne akcesora do butelek bez ktorych sie obylam przy córce za to jest termos na ciepla wode i zaopatrze sie w podgrzewacz samochodowy ktory grzeje po podlaczeniu do zapalniczki w aucie super sprawa dla takiej podrozniczki jak ja i do tego łóżeczko turystyczne bo czesto spie u mamy i w domu sie przyda jak szkrab bedzie sie przemieszczac zastapi nam kojec

na mojej liscie sa jeszcze witaminy D i K i moje witaminki (tez sa bardzo wazne przy karmieniu piersią) odpuszczam sobie cud herbatki na laktacje bo nie byly mi potrzebne mleka mialam az za nadto a nie znosze anyzowego smaku moze bede popijac koperkowa zeby dzidzia wyzssala z moi mlekiem tak antykolkowo

co do mleka strasznie meczyla mnie ciagle plynaca laktacja i tony zużytych wkladek laktacyjnych czytalam ostatnio o takich specjalnych miseczkach co zbieraja z piersi cieknace mleko i przyspieszaja gojenie brodawek a na poczatku mialam bardzo poranione a dzidzia glodna laktator do dupy plakalam i karmilam kiedys czlowiek byl mniej swiadomy o cudach techniki

na liscie tez mam wielorazowe myjki do pupy nie bede w domu uzywac jednorazowych dosyc sie naczytalam o ich kiepskim skladzie chemicznym
    po cichu mowiac przymierzam sie do wieloraowego pieluchowania w okresie letnim moze dluzej ale boje sie ze nie podolam wszystkim obowiazką rodzinnym a tu jeszcze pieluchy prac suszyc skladac ciagle zmieniac a gdzie czas na sen i relaks
    Mi się marzy laktator elektryczny bo też się nameczylam. Trochę kosztuje ale zacznę juz zbierać :D

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śpiworek czy klasyczna kolderka? Jakoś bardziej do mnie przemawia śpiworek, ale cała rodzina się śmieje, że wydziwiam i za dużo czytam:/ Ale kurcze, nie chce żeby mi się dziecko rozkopywalo:/

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • Doti10 Przyjaciółka

Wysłany: 14 października 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mialam jakis dziwny szklany z pompka do dupy po pol godz max10ml mleka co do laktatorow to jesli kupie elektryczny to tylko medela ale to wydatek nawet 300zl a i tak bede w domu z malenstwem siedziec wiec mi nieptrzebny dobre opinie czytalam o recznym akuku za 50zł i na ten sie skusze mi on bedzie rzadko potrzebny czasami jak gdzies mi sie uda wyrwac od dzieci to szkoda mi wywalac kase na elektryczny

💁‍♀️córka 26.07.2010r🥰

Aniołek mój skarb 😥

💁‍♂️Syn 21.10.2016😍
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabdorota wrote:
    Śpiworek czy klasyczna kolderka? Jakoś bardziej do mnie przemawia śpiworek, ale cała rodzina się śmieje, że wydziwiam i za dużo czytam:/ Ale kurcze, nie chce żeby mi się dziecko rozkopywalo:/
    Ja śpiworek wybieram :) Mam porównanie u siostry i szwagierki :) Moja siostra do 3 r.ź dziecko w śpiworku trzymała. Julcia go uwielbiała i się z nim nie rozstawała :) Jak zaczęła chodzić to rano kicała w śpiworku do mamy heh :) Chociaż kołderek też mam sporo :) ale to na potem zostawię :)

• Doti10 Przyjaciółka

Wysłany: 14 października 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie mialam spiworków kolderka byla dla mnie dobrym rozwiazaniem a mala jak sie urodzila to byly upaly i szybko spala przykryta pieluszka albo cienkim kocykiem

💁‍♀️córka 26.07.2010r🥰

Aniołek mój skarb 😥

💁‍♂️Syn 21.10.2016😍
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    44oqoadeu9qe_t.jpg

Moja siostra zwariowała hehe ;) kolekcja od niej. Śpiworki, pościele, rożki i kocyki :)

dziewussia, jamniczakuchnia lubią tę wiadomość

• Doti10 Przyjaciółka

Wysłany: 14 października 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    super kolekcja bardzo przydatna bo malenstwo czesto cos okupcia albo osika

💁‍♀️córka 26.07.2010r🥰

Aniołek mój skarb 😥

💁‍♂️Syn 21.10.2016😍
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co to te próchno? :D
    No tak, każda z Nas ma swoje doświadczenia, dziecko też nasze plany weryfikuje pod swoje upodobania ale ja jestem z tych osób, które mają kilka planów ;) a w dodatku wole mieć w domu już jakieś rzeczy na ogół zbędne niż pylać w nocy do miasta ze wsi i szukać otwartego sklepu żeby coś znaleźć ;)

• Mynia Ekspertka

Wysłany: 14 października 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jesteście obcykane w tych wszystkich cudach noworodkowo-niemowlęcych :) Czuję się przy Was jak totalny żółtodziób hehe :)

Fajnie, że wrzucacie swoje listy, myślę że skorzystam bo po prostu nie mam pojęcia co trzeba będzie kupić. A o kurze babci Dany i szumiącym misiu nawet nie słyszałam :)

Poza tym ciągle wydaje mi się, że jeszcze za wcześnie na takie planowanie i zakupy. Jakoś nie umiem w pełni cieszyć się swoim stanem tylko się zastanawiam czy na pewno wszystko jest w porządku... Któraś z Was też tak ma?
    Ciąglę pracuję i w dużej mierze to zajmuje mój czas, chociaż z naszym wątkiem jestem na bieżąco:)

No i meega zazdroszczę czucia ruchów. W zasadzie od początku ciąży nie mogę się doczekać aż będę czuła moje maleństwo. Chyba też mnie to będzie uspokajać (oby :P)

<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 - szczęśliwy

f2w3yx8d8kgijfn8.png
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do fridy to pamietam jak sie spieralismy w sklepie z mezem czy kupic fride czy zwykla gruszke, maz brzydzil sie zasysac glutki. Nasze watpliwosci rozwiala sprzedawczyni, ktora tez byla mloda mama- zalecala fride i naprawde sie sprawdzila. Maly czesto ulewal mleczko, jak z niego chlustalo to tez noskiem wiec resztki jedzonka trzeba bylo odciagac nawet kilka razy dziennie. Jak maly zachorowal i mial katar to duzo lepszy okazal sie katarek podlaczany do odkurzacza. Naprawde nie ma sie co tego sprzetu bac :) wyprobowalam najpierw na sobie i zabieg nie jest bolesny ani nieprzyjemny. Przy duzym gilu nigdy bysmy nie dali rady tak dobrze oczyscic noska.

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • fabiola Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf wrote:
    Frida to to takie gdzie za przeproszeniem wysysasz te glutki ? ;P Nie wiem czy będę w stanie taki zabieg robić bo jak widziałam siostrę, która to użytkowała to musiałam wychodzić z pokoju ;p

U mas Frida sprawdza się idealnie, łatwo utrzymać ją w czystości, widzę ile glutków wyszło, czy katar jest przezroczysty czy raczej ropny. Wbrew pozorom to istotna sprawa. A co do obrzydzenie, pierwsze kilka razy było ciężko - odruch wymiotny. A teraz? Mogę powiedzieć że jestem mistrzynią w wysyłaniu glutków ;)

Aleksandrakili lubi tę wiadomość

atdcjw4zbts1ljz3.png

3i49jw4zl4uo1feg.png[/url]
  • Iwonkaaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa dzisiaj przyszły mi majtuchy ciążowe i ocieplane leginsy ciążowe z allegro... tanie bo 33 zł z przesyłką a są naprawdę świetne...

Ja planuje w styczniu przejrzeć wszystko co chowalam po córci... i tak na pewno będę musiała dokupić dużo rzeczy bo kocyki do dziś służą. córci :) i do dzisiaj są mięciutkie a prane przynajmniej raz na miesiąc... kupione w baby Max

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • Aleksandra19 Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też na razie nie myślę o zakupach maluszkowych.
    i tak samo ciągle myślę, czy wszystko w porządku z moim maluszkiem, szczególnie, że nie wiem co z tą moją toksoplazmozą..

• fabdorota Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa! Dzwoniła babeczka z poradni. Jest pappa do odebrania, ale szepnęła mi, że wynik jest prawidłowy i żeby się już niczym nie martwić;)
    Och Boziulku, co za ulga:D tańczę po pokoju i śpiewam ze szczęścia!

Straciatellaa, Ameiva, Aleksandrakili, mania, Wiolcia1405, dziewussia, jamniczakuchnia, jamniczakuchnia, Malinkowe oczekiwanie, wiecznie, agulas, Funky09, Babu, fabiola, Wilka, Lanusia93, Larisa lubią tę wiadomość

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabdorota super !!! gratulacje, teraz mozecie odetchnac :)(

fabdorota lubi tę wiadomość

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a dziewczyny ktore maja dzieci. W czym pralyscie ubranka dla swoich pociech? ;)Lovela? tylko taka firme slyszalam :)

‹‹ 224 225 226 227 228 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ