Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Doti10 wrote:ja ostanio kupilam w 5.10.15 dresowe spodnie na polarze uniwersalne dla chlopca i dziewczynki za calutkie 3zl niestety spoznilam sie na wyprzedaz a kobitka mowila ze w podobnych cenach mieli pelno maciupkich bodow i katanikow...szkoda
Na początek stawiam raczej na body, spodenki i na noc pajacyki. Pamiętam że zakładanie kaftaników i tych śpiochów na szelki najmłoszemu bratu to byyła katorgga. Wszystko się wywija i długo to trwa a dzidzia sie denerwuje
Wiecznie po co wspominałaś o tym smyku? teraz znowu siedzę iogladam i już mam kilka rzeczy na okuchyba oszalałam ...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2015, 20:29
-
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyn ja sie nie udzielam bo jestem juz zdolowana tymi moimi plamieniami ile to jeszcze potrwa i ten ciagly strach
w czwartek ide do swojego lekarza ale podobno na to nic nie moga poradzic do 24 tygodnia
czy ktoras z Was miala takie plamienia ?
-
nick nieaktualnyJa miałam plamienia ale to na samym początku i lekarz mi powiedzial ze to w terminie miesiaczki jest i ze jak by w terminie nastepnej miesiaczki wypadlo to mam sie nie przejmowac bo tak sie zdarza
ale widze ze u ciebie to juz dosc dlugo trwa.. a krwiaka jakiegos nie masz?? wszystko jest dobrze z maluchami i np z lozyskiem??
-
No wlasnie o to chodzi ze oni nic tam nie widza z maluchami jest wszystko ok. Juz przez ten czas mialam stycznosc z 5 lekarzami i nikt nie wie jaka jest przyczyna w piatek moja doktor kazala przyjsc w czwartek gdyby te plamienia byly caly czas wiec ide ale co mi powie co zaleci. Inni mowili ze nic innego mi nie moga zrobic na tym etapie ze to leczenie ktore mam czyli duphaston to wszystko co moga zrobic... rece mi juz opadaja
-
Ja biorę New Life z Calivity, suplement raczej drogi ale moja tesciowa się uparła że ekologiczny i naturalny i bla bla... I jest ok ale myślę że coś 4 razy tańszego mogłoby być równie spoko xD Do tego jeszcze Omega 6 w postaci oleju z nasion ogórecznika lekarskiego bo walczę z atopowym zapaleniem skóry i sterydy musiały odpaść... I jest dobrze
-
Ania24 wrote:No wlasnie o to chodzi ze oni nic tam nie widza z maluchami jest wszystko ok. Juz przez ten czas mialam stycznosc z 5 lekarzami i nikt nie wie jaka jest przyczyna w piatek moja doktor kazala przyjsc w czwartek gdyby te plamienia byly caly czas wiec ide ale co mi powie co zaleci. Inni mowili ze nic innego mi nie moga zrobic na tym etapie ze to leczenie ktore mam czyli duphaston to wszystko co moga zrobic... rece mi juz opadaja
Teraz doczytałam że już z 5 lekarzami się konsultowałaś hmm to naprawdę nie wiem skoro o=wszyscy mówią że tak może być to może to prawda.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2015, 21:01
-
nick nieaktualnyAnia24 wrote:No wlasnie o to chodzi ze oni nic tam nie widza z maluchami jest wszystko ok. Juz przez ten czas mialam stycznosc z 5 lekarzami i nikt nie wie jaka jest przyczyna w piatek moja doktor kazala przyjsc w czwartek gdyby te plamienia byly caly czas wiec ide ale co mi powie co zaleci. Inni mowili ze nic innego mi nie moga zrobic na tym etapie ze to leczenie ktore mam czyli duphaston to wszystko co moga zrobic... rece mi juz opadaja
Ja na początku jak plamilam to bralam 2 razy duphaston po 1 tabletce i luteine 100 dowcipnie tez 2 razy po 1 tabletce -
Może to dziwne ale jako weteranka zgagi mogę na nią polecić - rzodkiewke.
Dziś się zapomniałam i gwałtownie wstałam do syna ( podchodził do rozgrzanego kominka wiec jak zachować spokój ? ) jak mnie złapało taki gorący ból z prawej strony na wysokości macicy no masakrana szczęście zaraz przeszło i wiem ze macica nieźle się rozciągać zaczyna
Pierwsze ruchy czuje się właśnie na wysokości pępka lub trochę niżejpóźniej ... wszędzie
Najlepsze są żebra i pęcherz
ja np robiłam tak ze kładlam pilota a po chwili już falowal albo był wykopany
syn tak się nauczył ze co usg jak gin głowica jezdzila po brzuchu to on kopał
-
Endzis wrote:Faktycznie szybko piszecie. Ja wczoraj miałam zły dzień znów wymioty (ile jeszcze?)
i rzadko zaglądam na forum ale co nieco przeleciałam
Gratulaje udanych wizyt! Agulas sliczny człowieczek
Co do imion to my mamy mały spór np dla chlopca mi się bardzo podoba Kacperek i Oskarek ale mój nawet nie chce słyszeć o tych imionach(sam ma Kacper na drugie). Jedyne wspólne to chyba Tymek ale ja nie jestem do konca przekonana. Dziewczynka Pola Marcelinka albo Blanka. Ale to też jeszcze do dyskusji.
A i dziękuje za cynk o wyprzeday w H&M. melduję że doonałam pierwszych zakupów dla mojego Groszka mimo iż nie znam płciKupiłam body i spodenki z serrii concocious. Mam sama jedną bluzkę i jest super mieciutka bawełna a za 13 zł szkoda nie wziąc! A jak sie odpowiednio zestawi to bea i na chłopca i na dziewczynkę
Już pokazuję a i dla siebie jeansy wzięłam za 69,90 i wykorzystałam na nie ten kod i mam za 52 zł +13+13 plus darmowa dostawa za te 3 rzeczy ! Pewnie będę przydługie ale zaniosę do krawcowej i mi skróci
A ja na płeć też chyba sobie poczekam miałam iśc teraz prywatnie na usg ale poczytalam że jeszcze może byc nie widac na 100% wiec poczekam o 29.10 na wizytę i zobaczymy
Super ! Ciesze się ze ktoś skorzystał z cynku :p
Powiem Ci ze ciuchy z h&m a szczególnie te dla dzieci są rewelacyjne .. ja mam wiele bodow i nic a nic koloru nie zmieniływiec super ze coś wybrałaś ! Świetne jest
Endzis lubi tę wiadomość
-
dziewussia wrote:Ja na razie nie czuje nic
Jakie macie sposoby na zgage? Tez tak was męczy?
Zaczęło sie po obiedzie i trwa do teraz,
jadlam warzywa na parze z piersią z kurczaka. Sama juz nie wiem co gotować, bardziej dietetycznie juz sie chyba nie da. Ile posiłków jecie dziennie?
Ja sie trzymam sniadania, jakis owoc, obiad, jogurt lub serek i nie za duza kolacja.
Agulas gratuluję, śliczna fasolka, wszystko ok? Jak po wizycie?
Dziewusia, ja mam straszną ale to straszną zgagę po wodzie... Także odradzam... Ciężko powiedzieć po czym nie będziesz miała.. Musisz testować. Niekoniecznie po dietetycznym jedzeniu będzie ok. Ja dodatkowo nie mogę jeść wołowiny, a tak bardzo lubię...
Lekarz powiedział, że nie będzie zgadywał co do płci, bo płeć rozpoznaje się na połówkowym kiedy jest to już pewne. Stwierdził, że na tym etapie ciąży narządy są tak podobne, że to jest szansa 50/50.
Niestety bez bety nie da rady obliczyć prawdopodobieństwa co do genetyki, ale rozmawiałam dziś przez tel z genetykiem od mojego usg genetycznego. Powiedział, że na podst pomiarów i Pappa nie mam się czym przejmować. Jestem szczęśliwa.
Wierzę, że w Twoim przypadku będzie identycznie. Naprawdę.dziewussia lubi tę wiadomość
-
dziewussia wrote:Mleko piłam, migdały jadlam, kisiel zjadlam, wode pilam, taka mam zgage ze mi nie dobrze jest.
Mi czesto jelita buszuja, moze moja dzidzia sie rusza, tylko nie potrafie tego rozpoznac.
Już kiedyś pisałam, że moja doktorka poleca biały ser a jak nie pomoże to manti można braćmi pomagają tabletki na momencie
tylko je rozgryzę i już po zgadze
-
nick nieaktualny
-
agulas wrote:Dziewczyny jakie macie teraz usg? przez brzuch czy dowcipne? U mnie teraz 14 tydzień i zastanawiam się czy szykować pęcherz czy dalej dowcipne...
A pytanie nr 2, na kiedy umawiacie teraz wizytę? Zastanawiam się czy teraz nie zrobić na za 4 tygodnie o ile będzie dziś wszystko oki.
To już będzie przez brzuch
Ja miałam wizytę 12t2d, kolejna będzie 16t2d. Potem 20t2d połówkowe, dzień po moich urodzinachagulas lubi tę wiadomość
Aniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.20143700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.20163650 g, 55 cm