WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • Endzis Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doti10 wrote:
    ja ostanio kupilam w 5.10.15 dresowe spodnie na polarze uniwersalne dla chlopca i dziewczynki za calutkie 3zl niestety spoznilam sie na wyprzedaz a kobitka mowila ze w podobnych cenach mieli pelno maciupkich bodow i katanikow...szkoda
    o a ja nie mam takiego sklepu u sibie . To faktycznie taniutko. Ja uwielbiam takie oazje wyhaczać bo jak czzasem oglądam to te iuszki dla dzieci bywają bardzo drogie np body za 60 zł dla noworodka gdzie pewnie ze 2-3 razy je założy. Dlatego tak nie mogę się doczekać tej płci żeby zacząć juz kupować te słodkie ciuszki o za każdym razem w sklpeie oglądam i nie ledwo się powstrzymuje żeby czgoś nie wziąć:P
    Na początek stawiam raczej na body, spodenki i na noc pajacyki. Pamiętam że zakładanie kaftaników i tych śpiochów na szelki najmłoszemu bratu to byyła katorgga. Wszystko się wywija i długo to trwa a dzidzia sie denerwuje

Wiecznie po co wspominałaś o tym smyku? teraz znowu siedzę iogladam i już mam kilka rzeczy na oku :P chyba oszalałam ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2015, 20:29

f2w3s65gpeorv80s.png
  • Aleksandra19 Ekspertka

Wysłany: 13 października 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tak samo Femibion Natal 2 Plus:)

• essentiel Ekspertka

Wysłany: 13 października 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wypróbuję ten Falvit, jeśli będę czuć się źle to odstawię i przejdę na inne :D

❤ Mikołaj 1.02.19 ❤
    m3sx6vgcf3jfk39f.png
    ❤ Hanna - 11.04.16 ❤
    klz9roeqis0tp9cs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też Femibion natal 2 plus i naprawde widze ogromna roznice nic falvit ;) ale jak dostalas to sprobuj;) moze dobrze zareagujesz ;)

• Ania24 Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyn ja sie nie udzielam bo jestem juz zdolowana tymi moimi plamieniami ile to jeszcze potrwa i ten ciagly strach :( w czwartek ide do swojego lekarza ale podobno na to nic nie moga poradzic do 24 tygodnia :( czy ktoras z Was miala takie plamienia ?

uwo9kw7iwhwdks4f.png
    932332a8a8.png
  • essentiel Ekspertka

Wysłany: 13 października 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, wypróbuję skoro już go mam, może nie będzie źle :D

Aleksandrakili lubi tę wiadomość

❤ Mikołaj 1.02.19 ❤
    m3sx6vgcf3jfk39f.png
    ❤ Hanna - 11.04.16 ❤
    klz9roeqis0tp9cs.png
  • izka05 Znajoma

Wysłany: 13 października 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam mamuśki ja biorę falwit mama i jest ok .

3e36f31d86.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam plamienia ale to na samym początku i lekarz mi powiedzial ze to w terminie miesiaczki jest i ze jak by w terminie nastepnej miesiaczki wypadlo to mam sie nie przejmowac bo tak sie zdarza ;) ale widze ze u ciebie to juz dosc dlugo trwa.. a krwiaka jakiegos nie masz?? wszystko jest dobrze z maluchami i np z lozyskiem??

• Ania24 Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie o to chodzi ze oni nic tam nie widza z maluchami jest wszystko ok. Juz przez ten czas mialam stycznosc z 5 lekarzami i nikt nie wie jaka jest przyczyna w piatek moja doktor kazala przyjsc w czwartek gdyby te plamienia byly caly czas wiec ide ale co mi powie co zaleci. Inni mowili ze nic innego mi nie moga zrobic na tym etapie ze to leczenie ktore mam czyli duphaston to wszystko co moga zrobic... rece mi juz opadaja :(

uwo9kw7iwhwdks4f.png
    932332a8a8.png
  • Dobson Ekspertka

Wysłany: 13 października 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę New Life z Calivity, suplement raczej drogi ale moja tesciowa się uparła że ekologiczny i naturalny i bla bla... I jest ok ale myślę że coś 4 razy tańszego mogłoby być równie spoko xD Do tego jeszcze Omega 6 w postaci oleju z nasion ogórecznika lekarskiego bo walczę z atopowym zapaleniem skóry i sterydy musiały odpaść... I jest dobrze :D

f2w3lhb8uhmwdzoi.png
  • Endzis Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania24 wrote:
    No wlasnie o to chodzi ze oni nic tam nie widza z maluchami jest wszystko ok. Juz przez ten czas mialam stycznosc z 5 lekarzami i nikt nie wie jaka jest przyczyna w piatek moja doktor kazala przyjsc w czwartek gdyby te plamienia byly caly czas wiec ide ale co mi powie co zaleci. Inni mowili ze nic innego mi nie moga zrobic na tym etapie ze to leczenie ktore mam czyli duphaston to wszystko co moga zrobic... rece mi juz opadaja :(
    Trochę dziwne że tyle czasu już plamisz a oni nic z tym nie robią , nie szukają przyczyny? Może powinnaś zmienić lekarza prowadzcego? Masz ciąże bliźniaczą na pewno może to mieć na to wpływ. Może jakis specjalista właśnie od ciąż mnogich? aa jesteś w domu czy w szpitalu? Jendak skoro z dziećmi ok to głowa do góry bo Twój stres może na nich źle oddziaływać no i maksymalie się oszczędzaj :*

Teraz doczytałam że już z 5 lekarzami się konsultowałaś hmm to naprawdę nie wiem skoro o=wszyscy mówią że tak może być to może to prawda.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2015, 21:01

f2w3s65gpeorv80s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania24 wrote:
    a tylko duphaston bierzesz?? ile razy dziennie?
    Ja na początku jak plamilam to bralam 2 razy duphaston po 1 tabletce i luteine 100 dowcipnie tez 2 razy po 1 tabletce ;)

• Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może to dziwne ale jako weteranka zgagi mogę na nią polecić - rzodkiewke. :)
    Dziś się zapomniałam i gwałtownie wstałam do syna ( podchodził do rozgrzanego kominka wiec jak zachować spokój ? ) jak mnie złapało taki gorący ból z prawej strony na wysokości macicy no masakra :( :( na szczęście zaraz przeszło i wiem ze macica nieźle się rozciągać zaczyna :)

Pierwsze ruchy czuje się właśnie na wysokości pępka lub trochę niżej :) później ... wszędzie :D Najlepsze są żebra i pęcherz :D ja np robiłam tak ze kładlam pilota a po chwili już falowal albo był wykopany :D syn tak się nauczył ze co usg jak gin głowica jezdzila po brzuchu to on kopał :D

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzis wrote:
    Faktycznie szybko piszecie. Ja wczoraj miałam zły dzień znów wymioty (ile jeszcze?)
    i rzadko zaglądam na forum ale co nieco przeleciałam :)
    Gratulaje udanych wizyt! Agulas sliczny człowieczek :)
    Co do imion to my mamy mały spór np dla chlopca mi się bardzo podoba Kacperek i Oskarek ale mój nawet nie chce słyszeć o tych imionach(sam ma Kacper na drugie). Jedyne wspólne to chyba Tymek ale ja nie jestem do konca przekonana. Dziewczynka Pola Marcelinka albo Blanka. Ale to też jeszcze do dyskusji.
    A i dziękuje za cynk o wyprzeday w H&M. melduję że doonałam pierwszych zakupów dla mojego Groszka mimo iż nie znam płci :P Kupiłam body i spodenki z serrii concocious. Mam sama jedną bluzkę i jest super mieciutka bawełna a za 13 zł szkoda nie wziąc! A jak sie odpowiednio zestawi to bea i na chłopca i na dziewczynkę
    Już pokazuję a i dla siebie jeansy wzięłam za 69,90 i wykorzystałam na nie ten kod i mam za 52 zł +13+13 plus darmowa dostawa za te 3 rzeczy ! Pewnie będę przydługie ale zaniosę do krawcowej i mi skróci :)

A ja na płeć też chyba sobie poczekam miałam iśc teraz prywatnie na usg ale poczytalam że jeszcze może byc nie widac na 100% wiec poczekam o 29.10 na wizytę i zobaczymy :P
    b590edf9077e04cemed.jpg

c5577d33fc70d872med.jpg

c4bcd132c1e3b60fmed.jpg

Super ! Ciesze się ze ktoś skorzystał z cynku :p
    Powiem Ci ze ciuchy z h&m a szczególnie te dla dzieci są rewelacyjne .. ja mam wiele bodow i nic a nic koloru nie zmieniły :) wiec super ze coś wybrałaś ! Świetne jest :)

Endzis lubi tę wiadomość

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • agulas Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewussia wrote:
    Ja na razie nie czuje nic :-(
    Jakie macie sposoby na zgage? Tez tak was męczy?
    Zaczęło sie po obiedzie i trwa do teraz,
    jadlam warzywa na parze z piersią z kurczaka. Sama juz nie wiem co gotować, bardziej dietetycznie juz sie chyba nie da. Ile posiłków jecie dziennie?
    Ja sie trzymam sniadania, jakis owoc, obiad, jogurt lub serek i nie za duza kolacja.
    Agulas gratuluję, śliczna fasolka, wszystko ok? Jak po wizycie?

Dziewusia, ja mam straszną ale to straszną zgagę po wodzie... Także odradzam... Ciężko powiedzieć po czym nie będziesz miała.. Musisz testować. Niekoniecznie po dietetycznym jedzeniu będzie ok. Ja dodatkowo nie mogę jeść wołowiny, a tak bardzo lubię...

Lekarz powiedział, że nie będzie zgadywał co do płci, bo płeć rozpoznaje się na połówkowym kiedy jest to już pewne. Stwierdził, że na tym etapie ciąży narządy są tak podobne, że to jest szansa 50/50.
    Niestety bez bety nie da rady obliczyć prawdopodobieństwa co do genetyki, ale rozmawiałam dziś przez tel z genetykiem od mojego usg genetycznego. Powiedział, że na podst pomiarów i Pappa nie mam się czym przejmować. Jestem szczęśliwa.
    Wierzę, że w Twoim przypadku będzie identycznie. Naprawdę.

dziewussia lubi tę wiadomość

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • Ania24 Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biore duphaston 3x1 no i moze w czwaetek doktor przepisze mi ta luteine ?

uwo9kw7iwhwdks4f.png
    932332a8a8.png
  • Catelyn Przyjaciółka

Wysłany: 13 października 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewussia wrote:
    Mleko piłam, migdały jadlam, kisiel zjadlam, wode pilam, taka mam zgage ze mi nie dobrze jest.
    Mi czesto jelita buszuja, moze moja dzidzia sie rusza, tylko nie potrafie tego rozpoznac.

Już kiedyś pisałam, że moja doktorka poleca biały ser a jak nie pomoże to manti można brać ;) mi pomagają tabletki na momencie ;) tylko je rozgryzę i już po zgadze

0d1yugpjk43izaz7.png
    19p2v3r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania24 wrote:
    Biore duphaston 3x1 no i moze w czwaetek doktor przepisze mi ta luteine ?
    Zapytaj o to ;) wydaje mi się że przy bliźniakach tym bardziej powinnaś tego więcej dostać no ale ja się nie znam więc mogę się mylić :)

• Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulas wrote:
    Dziewczyny jakie macie teraz usg? przez brzuch czy dowcipne? U mnie teraz 14 tydzień i zastanawiam się czy szykować pęcherz czy dalej dowcipne...

A pytanie nr 2, na kiedy umawiacie teraz wizytę? Zastanawiam się czy teraz nie zrobić na za 4 tygodnie o ile będzie dziś wszystko oki.

To już będzie przez brzuch :)
    Ja miałam wizytę 12t2d, kolejna będzie 16t2d. Potem 20t2d połówkowe, dzień po moich urodzinach :)

agulas lubi tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf, czuje ruchy tak na oko ze 3cm pod pepkiem. Rozchulalo mi się dziecko po tarcie karmelowej ;D

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
‹‹ 219 220 221 222 223 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ