Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • Babu Ekspertka

Wysłany: 16 października 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecznie wrote:
    Dzień dobry :). No w końcu belly działa :P. Ja rano jak co tydzień wskoczyłam na wagę i od początku ciąży mamy + 1,3 kg. A jak u Was z wagą?

U mnie jakieś wariacje - raz mam 4 kg do przodu, raz 2... Ogólnie brzuch mi się robi coraz większy i bardziej napięty, cycki są cięższe i - co najgorsze - wczoraj zauważyłam, że trochę przytyłam w biodrach i pupie i robi mi się celluit, na który raczej nigdy nie narzekałam :/ To zrujnowało moją psychikę :P

ckai3e3k0s8hy0lf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi kwaśne nie smakuje w ogóle;p
    Mężu sobie właśnie pojechał spać przed pracą:p Nasmarował żonce plecki spirytuskiem bo bolały i uuu jak zimniutko teraz hehe ;p ahhhh będę miała spokój bo zostane sama na sali ;p

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja narazie nie przytyłam nic przez długotrwałe wymioty:( ale myśle że za niedługo nadrobię ;)

• fabiola Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malala wrote:
    a ja tak zaczęłąm się zastanawiac nad wagą, którą mi lekarz podał. bo na suwaczku jest 28g, to jak tu mógł 130g wyliczyć..? :/
    ale same zobaczcie, to z mojego badania jest:

05f7819475f9e3f4med.png

Ja byłam w 13t2d i mały waźył 28g i 7,7cm

atdcjw4zbts1ljz3.png

3i49jw4zl4uo1feg.png[/url]
  • Kawuszka Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babu wrote:
    U mnie jakieś wariacje - raz mam 4 kg do przodu, raz 2... Ogólnie brzuch mi się robi coraz większy i bardziej napięty, cycki są cięższe i - co najgorsze - wczoraj zauważyłam, że trochę przytyłam w biodrach i pupie i robi mi się celluit, na który raczej nigdy nie narzekałam :/ To zrujnowało moją psychikę :P

Nie rujnuj się kochana! Troszkę skórki pomarańczowej to nic :) A dziać się mogą różne rzeczy! Ja też widzę, że się zaoblam w bioderkach i tracę powoli moją talię. No każda z nas ma inne ciało, czuję powiększone boczki i tak coraz ciężej. Nigdy tyle nie warzyłam i nie byłam tak "gruba" dlatego dla mnie to też szok, a to dopiero początek! :) hehe
    Zobaczymy jak to będzie :)

Dziewczyny jak piszecie o tym szpitalnym jedzeniu to mnie się przypomina mój pobyt w marcu i pamiętam to wspaniałe menu! Gdyby nie mąż to bankrut by był w szpitalnym sklepiku! Ja nie wiem, więźniowie mają siłownie, sale komputerowe, tv w celach, super jedzonko a w szpitalu takie rzeczy.

zi133e3k7xw895tv.png
    atdc2n0azl7ch4oo.png
    Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
    sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
    (Mt 6,33)
  • fabiola Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    6f625a9d60efe50fmed.jpg

Taka listę dostałam na szkole rodzenia, dopisałem tylko kilka rzeczy. Wrzucam bo Może którejś się przyda :)

Edit: sory za ustawienie, nie zauważyłam wcześniej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2015, 13:47

Babu lubi tę wiadomość

atdcjw4zbts1ljz3.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też tylko bym kwaśne i ostre jadła no a w brzuchu siedzi mi Haneczka ;) chociaż są momenty, że bierze mnie na słodkie ale jak zjem to od razu jest mi nie dobrze.

O wadze nawet nie gadajcie. Normalnie bym się cieszyła ale martwię się z czego ta moja Hanka urośnie. Dziś na wadze kolejne -0,5kg.

• Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 6 kg na plusie

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • Kawuszka Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabiola wrote:
    6f625a9d60efe50fmed.jpg

Taka listę dostałam na szkole rodzenia, dopisałem tylko kilka rzeczy. Wrzucam bo Może którejś się przyda :)

Edit: sory za ustawienie, nie zauważyłam wcześniej

Fajnie, bo może się przydać, tylko niestety po przybliżeniu bardzo słabo widać i trudno ją odczytać. Może uda Ci się w lepszej jakości wstawić?

zi133e3k7xw895tv.png
    atdc2n0azl7ch4oo.png
    Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
    sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
    (Mt 6,33)
  • Babu Ekspertka

Wysłany: 16 października 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawuszka wrote:
    Nie rujnuj się kochana! Troszkę skórki pomarańczowej to nic :) A dziać się mogą różne rzeczy! Ja też widzę, że się zaoblam w bioderkach i tracę powoli moją talię. No każda z nas ma inne ciało, czuję powiększone boczki i tak coraz ciężej. Nigdy tyle nie warzyłam i nie byłam tak "gruba" dlatego dla mnie to też szok, a to dopiero początek! :) hehe
    Zobaczymy jak to będzie :)

Dziewczyny jak piszecie o tym szpitalnym jedzeniu to mnie się przypomina mój pobyt w marcu i pamiętam to wspaniałe menu! Gdyby nie mąż to bankrut by był w szpitalnym sklepiku! Ja nie wiem, więźniowie mają siłownie, sale komputerowe, tv w celach, super jedzonko a w szpitalu takie rzeczy.

No właśnie, tylko dobrze by było, gdyby stanęło na tym "troszkę" :P Oczywiście poprosiłam małża wczoraj o oględziny i opinię - powiedział, że jest ok, ale co miał biedny powiedzieć :P Naturalnie trochę sobie teraz wyolbrzymiam i żartuję z tym załamaniem psychicznym, ale serio aż jestem zaskoczona, jak wcześnie ciąża zmienia ciało - ja raczej należę do tych "nabitych szczupłych" a tu jakieś wielkie miękkości się pojawiają...
    Mam nadzieję Kawuszka, że nie dobijemy do +30 :P

ckai3e3k0s8hy0lf.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabdorota wrote:
    Dziewczyny, gratuluję wizyt:D
    A moja Polinka dzisiaj siedzi cicho i ani znaku mamie nie daje... Ale na początku odczuwania ruchów tak może być, prawda? Tak czytałam, ale i tak mnie to spina...
    A w ogóle to do soboty nie mogę przybrać nawet grama. Już się ledwo dopinam w sukienke :( zaczynam mieć wizję, że do ślubu pójdę w dresie

Z tymi ruchami właśnie tak jest :) Ja z Lilą tak jak już kiedyś pisałam- poczułam w 16 tygodniu, potem 5 dni ciszy, znowu 2 dni ruchów i kilka dni ciszy. Po 20 tygodniu ruchy już powinno się kontrolować, a według niektórych położnych liczyć. Ja nigdy nie liczyłam, bo miałam taką wiercipiętę, że całymi dniami szalała w brzuchu :D

fabdorota lubi tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • Dobson Ekspertka

Wysłany: 16 października 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idziecie jak burza z tym pisaniem :D Wszystkim gratuluję dobrych wyników i zdrowych dzidziusiów. Co do wagi to też mam wątpliwości bo w pierwszym trymestrze schudłam 5 kg i tak jak było tak stoi... No ale brzuch rośnie więc chyba ok, może tylko dzidzia tak dużo zabiera...
    Miłego popołudnia i pysznych obiadów - ja dziś wygodnie do mamusi śmigam :D

f2w3lhb8uhmwdzoi.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania24 wrote:
    Hej kochane ja juz kilka dni w II trymestrze. Plamienia nadal sa :( wlasnie czekam na wizyte kontrolna w przychodni. Strasznie sie mecze ostatnio i przy tym mocno wali serce :( ja sie chyba wykoncze

Musisz być silna dla tych skarbów <3
    Wszystkie tu trzymamy kciuki i wiemy że będzie dobrze :)

Aniołek (*) 12.03.2013

• fabiola Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d256f5c6f6455532med.jpg

Wrzucam pionowe a program mi obraca, na moim tel jakość jest rewelacyjna więc mam nadzieję że tym razem będzie lepiej widać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2015, 14:18

atdcjw4zbts1ljz3.png

• Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecznie wrote:
    Dzień dobry :). No w końcu belly działa :P. Ja rano jak co tydzień wskoczyłam na wagę i od początku ciąży mamy + 1,3 kg. A jak u Was z wagą?

U mnie jednego dnia 2 kg na plusie, innego wcale o.O
    Zależy chyba od tego ile zjem poprzedniego dnia :D
    A jem naprawdę sporo- jak na mnie ;)

Aniołek (*) 12.03.2013

• Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja jestem rekordzistą bo mam 6 do przodu... w ciąży z córką miałam plus 31 kg Ale wtedy startowalam z 47 a teraz z 63...

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w czerwcu ważyłam 68, w ciąży jak się pierwszy raz ważyłam (to było jakoś w sierpniu) to miałam 61,5 kg i tak mam cały czas, no dziś jest 61 kg.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja póki co ważę niecałe 60kg ;) I nie widzę żadnych zmian oprócz lekko wystającego brzuszka po jedzeniu.

Fabiola dzięki za tą listę, przyda się! Dziewczyny, będziecie chodziły do szkoły rodzenia? W szpitalu, w którym chcę rodzić działa szkoła od 24 tc, a w drugim od 30 tc. Ten pierwszy szpital mam 40 km od domu, a drugi 30 km. Ale pierwszy jest zdecydowanie bardziej polecany i moja intuicja też mi go podpowiada :P Także jeździłabym do szkoły rodzenia raz w tygodniu od 24 tc :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2015, 14:56

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie (tzn tam, gdzie ja chcę chodzić) jest jakoś od 21tc, powoli muszę zajechać i popytać czy nie trzeba jakiegoś zaświadczenia od gin o braku przeciwwskazań albo innych dokumentów

• essentiel Ekspertka

Wysłany: 16 października 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny! I u mnie w koncu pojawil sie brzusio! Nieduzy,ale jest :) Z kazdym dniem corqz bardziej nie moge sie doczekac malutkiej juz z nami :)
    35bwg2a.jpg

Rotenkopf, Babu, triste, jamniczakuchnia, Lanusia93, dziewussia, fabdorota, Ameiva, Funky09, malika89, agulas lubią tę wiadomość

❤ Mikołaj 1.02.19 ❤
    m3sx6vgcf3jfk39f.png
    ❤ Hanna - 11.04.16 ❤
    klz9roeqis0tp9cs.png
‹‹ 233 234 235 236 237 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ