Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
wiecznie wrote:Dzień dobry
. No w końcu belly działa
. Ja rano jak co tydzień wskoczyłam na wagę i od początku ciąży mamy + 1,3 kg. A jak u Was z wagą?
U mnie jakieś wariacje - raz mam 4 kg do przodu, raz 2... Ogólnie brzuch mi się robi coraz większy i bardziej napięty, cycki są cięższe i - co najgorsze - wczoraj zauważyłam, że trochę przytyłam w biodrach i pupie i robi mi się celluit, na który raczej nigdy nie narzekałam
To zrujnowało moją psychikę

-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Babu wrote:U mnie jakieś wariacje - raz mam 4 kg do przodu, raz 2... Ogólnie brzuch mi się robi coraz większy i bardziej napięty, cycki są cięższe i - co najgorsze - wczoraj zauważyłam, że trochę przytyłam w biodrach i pupie i robi mi się celluit, na który raczej nigdy nie narzekałam
To zrujnowało moją psychikę 
Nie rujnuj się kochana! Troszkę skórki pomarańczowej to nic
A dziać się mogą różne rzeczy! Ja też widzę, że się zaoblam w bioderkach i tracę powoli moją talię. No każda z nas ma inne ciało, czuję powiększone boczki i tak coraz ciężej. Nigdy tyle nie warzyłam i nie byłam tak "gruba" dlatego dla mnie to też szok, a to dopiero początek!
hehe
Zobaczymy jak to będzie
Dziewczyny jak piszecie o tym szpitalnym jedzeniu to mnie się przypomina mój pobyt w marcu i pamiętam to wspaniałe menu! Gdyby nie mąż to bankrut by był w szpitalnym sklepiku! Ja nie wiem, więźniowie mają siłownie, sale komputerowe, tv w celach, super jedzonko a w szpitalu takie rzeczy.

Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
(Mt 6,33) -

Taka listę dostałam na szkole rodzenia, dopisałem tylko kilka rzeczy. Wrzucam bo Może którejś się przyda
Edit: sory za ustawienie, nie zauważyłam wcześniejWiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2015, 13:47
Babu lubi tę wiadomość

[/url] -
nick nieaktualnyJa też tylko bym kwaśne i ostre jadła no a w brzuchu siedzi mi Haneczka
chociaż są momenty, że bierze mnie na słodkie ale jak zjem to od razu jest mi nie dobrze.
O wadze nawet nie gadajcie. Normalnie bym się cieszyła ale martwię się z czego ta moja Hanka urośnie. Dziś na wadze kolejne -0,5kg. -
fabiola wrote:

Taka listę dostałam na szkole rodzenia, dopisałem tylko kilka rzeczy. Wrzucam bo Może którejś się przyda
Edit: sory za ustawienie, nie zauważyłam wcześniej
Fajnie, bo może się przydać, tylko niestety po przybliżeniu bardzo słabo widać i trudno ją odczytać. Może uda Ci się w lepszej jakości wstawić?

Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
(Mt 6,33) -
Kawuszka wrote:Nie rujnuj się kochana! Troszkę skórki pomarańczowej to nic
A dziać się mogą różne rzeczy! Ja też widzę, że się zaoblam w bioderkach i tracę powoli moją talię. No każda z nas ma inne ciało, czuję powiększone boczki i tak coraz ciężej. Nigdy tyle nie warzyłam i nie byłam tak "gruba" dlatego dla mnie to też szok, a to dopiero początek!
hehe
Zobaczymy jak to będzie
Dziewczyny jak piszecie o tym szpitalnym jedzeniu to mnie się przypomina mój pobyt w marcu i pamiętam to wspaniałe menu! Gdyby nie mąż to bankrut by był w szpitalnym sklepiku! Ja nie wiem, więźniowie mają siłownie, sale komputerowe, tv w celach, super jedzonko a w szpitalu takie rzeczy.
No właśnie, tylko dobrze by było, gdyby stanęło na tym "troszkę"
Oczywiście poprosiłam małża wczoraj o oględziny i opinię - powiedział, że jest ok, ale co miał biedny powiedzieć
Naturalnie trochę sobie teraz wyolbrzymiam i żartuję z tym załamaniem psychicznym, ale serio aż jestem zaskoczona, jak wcześnie ciąża zmienia ciało - ja raczej należę do tych "nabitych szczupłych" a tu jakieś wielkie miękkości się pojawiają...
Mam nadzieję Kawuszka, że nie dobijemy do +30

-
fabdorota wrote:Dziewczyny, gratuluję wizyt:D
A moja Polinka dzisiaj siedzi cicho i ani znaku mamie nie daje... Ale na początku odczuwania ruchów tak może być, prawda? Tak czytałam, ale i tak mnie to spina...
A w ogóle to do soboty nie mogę przybrać nawet grama. Już się ledwo dopinam w sukienke
zaczynam mieć wizję, że do ślubu pójdę w dresie
Z tymi ruchami właśnie tak jest
Ja z Lilą tak jak już kiedyś pisałam- poczułam w 16 tygodniu, potem 5 dni ciszy, znowu 2 dni ruchów i kilka dni ciszy. Po 20 tygodniu ruchy już powinno się kontrolować, a według niektórych położnych liczyć. Ja nigdy nie liczyłam, bo miałam taką wiercipiętę, że całymi dniami szalała w brzuchu
fabdorota lubi tę wiadomość
Aniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.2014
3700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.2016
3650 g, 55 cm -
Idziecie jak burza z tym pisaniem
Wszystkim gratuluję dobrych wyników i zdrowych dzidziusiów. Co do wagi to też mam wątpliwości bo w pierwszym trymestrze schudłam 5 kg i tak jak było tak stoi... No ale brzuch rośnie więc chyba ok, może tylko dzidzia tak dużo zabiera...
Miłego popołudnia i pysznych obiadów - ja dziś wygodnie do mamusi śmigam

-
Ania24 wrote:Hej kochane ja juz kilka dni w II trymestrze. Plamienia nadal sa
wlasnie czekam na wizyte kontrolna w przychodni. Strasznie sie mecze ostatnio i przy tym mocno wali serce
ja sie chyba wykoncze
Musisz być silna dla tych skarbów
Wszystkie tu trzymamy kciuki i wiemy że będzie dobrze
Aniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.2014
3700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.2016
3650 g, 55 cm -
wiecznie wrote:Dzień dobry
. No w końcu belly działa
. Ja rano jak co tydzień wskoczyłam na wagę i od początku ciąży mamy + 1,3 kg. A jak u Was z wagą?
U mnie jednego dnia 2 kg na plusie, innego wcale
Zależy chyba od tego ile zjem poprzedniego dnia
A jem naprawdę sporo- jak na mnie
Aniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.2014
3700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.2016
3650 g, 55 cm -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa póki co ważę niecałe 60kg
I nie widzę żadnych zmian oprócz lekko wystającego brzuszka po jedzeniu.
Fabiola dzięki za tą listę, przyda się! Dziewczyny, będziecie chodziły do szkoły rodzenia? W szpitalu, w którym chcę rodzić działa szkoła od 24 tc, a w drugim od 30 tc. Ten pierwszy szpital mam 40 km od domu, a drugi 30 km. Ale pierwszy jest zdecydowanie bardziej polecany i moja intuicja też mi go podpowiada
Także jeździłabym do szkoły rodzenia raz w tygodniu od 24 tc
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2015, 14:56
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny! I u mnie w koncu pojawil sie brzusio! Nieduzy,ale jest
Z kazdym dniem corqz bardziej nie moge sie doczekac malutkiej juz z nami 
Rotenkopf, Babu, triste, jamniczakuchnia, Lanusia93, dziewussia, fabdorota, Ameiva, Funky09, malika89, agulas lubią tę wiadomość
❤ Mikołaj 1.02.19 ❤

❤ Hanna - 11.04.16 ❤