Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
wiecznie wrote:Dzień dobry
. No w końcu belly działa
. Ja rano jak co tydzień wskoczyłam na wagę i od początku ciąży mamy + 1,3 kg. A jak u Was z wagą?
U mnie jakieś wariacje - raz mam 4 kg do przodu, raz 2... Ogólnie brzuch mi się robi coraz większy i bardziej napięty, cycki są cięższe i - co najgorsze - wczoraj zauważyłam, że trochę przytyłam w biodrach i pupie i robi mi się celluit, na który raczej nigdy nie narzekałamTo zrujnowało moją psychikę
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Babu wrote:U mnie jakieś wariacje - raz mam 4 kg do przodu, raz 2... Ogólnie brzuch mi się robi coraz większy i bardziej napięty, cycki są cięższe i - co najgorsze - wczoraj zauważyłam, że trochę przytyłam w biodrach i pupie i robi mi się celluit, na który raczej nigdy nie narzekałam
To zrujnowało moją psychikę
Nie rujnuj się kochana! Troszkę skórki pomarańczowej to nicA dziać się mogą różne rzeczy! Ja też widzę, że się zaoblam w bioderkach i tracę powoli moją talię. No każda z nas ma inne ciało, czuję powiększone boczki i tak coraz ciężej. Nigdy tyle nie warzyłam i nie byłam tak "gruba" dlatego dla mnie to też szok, a to dopiero początek!
hehe
Zobaczymy jak to będzie
Dziewczyny jak piszecie o tym szpitalnym jedzeniu to mnie się przypomina mój pobyt w marcu i pamiętam to wspaniałe menu! Gdyby nie mąż to bankrut by był w szpitalnym sklepiku! Ja nie wiem, więźniowie mają siłownie, sale komputerowe, tv w celach, super jedzonko a w szpitalu takie rzeczy.
Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
(Mt 6,33) -
Taka listę dostałam na szkole rodzenia, dopisałem tylko kilka rzeczy. Wrzucam bo Może którejś się przyda
Edit: sory za ustawienie, nie zauważyłam wcześniejWiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2015, 13:47
Babu lubi tę wiadomość
[/url]
-
nick nieaktualnyJa też tylko bym kwaśne i ostre jadła no a w brzuchu siedzi mi Haneczka
chociaż są momenty, że bierze mnie na słodkie ale jak zjem to od razu jest mi nie dobrze.
O wadze nawet nie gadajcie. Normalnie bym się cieszyła ale martwię się z czego ta moja Hanka urośnie. Dziś na wadze kolejne -0,5kg. -
fabiola wrote:
Taka listę dostałam na szkole rodzenia, dopisałem tylko kilka rzeczy. Wrzucam bo Może którejś się przyda
Edit: sory za ustawienie, nie zauważyłam wcześniej
Fajnie, bo może się przydać, tylko niestety po przybliżeniu bardzo słabo widać i trudno ją odczytać. Może uda Ci się w lepszej jakości wstawić?
Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
(Mt 6,33) -
Kawuszka wrote:Nie rujnuj się kochana! Troszkę skórki pomarańczowej to nic
A dziać się mogą różne rzeczy! Ja też widzę, że się zaoblam w bioderkach i tracę powoli moją talię. No każda z nas ma inne ciało, czuję powiększone boczki i tak coraz ciężej. Nigdy tyle nie warzyłam i nie byłam tak "gruba" dlatego dla mnie to też szok, a to dopiero początek!
hehe
Zobaczymy jak to będzie
Dziewczyny jak piszecie o tym szpitalnym jedzeniu to mnie się przypomina mój pobyt w marcu i pamiętam to wspaniałe menu! Gdyby nie mąż to bankrut by był w szpitalnym sklepiku! Ja nie wiem, więźniowie mają siłownie, sale komputerowe, tv w celach, super jedzonko a w szpitalu takie rzeczy.
No właśnie, tylko dobrze by było, gdyby stanęło na tym "troszkę"Oczywiście poprosiłam małża wczoraj o oględziny i opinię - powiedział, że jest ok, ale co miał biedny powiedzieć
Naturalnie trochę sobie teraz wyolbrzymiam i żartuję z tym załamaniem psychicznym, ale serio aż jestem zaskoczona, jak wcześnie ciąża zmienia ciało - ja raczej należę do tych "nabitych szczupłych" a tu jakieś wielkie miękkości się pojawiają...
Mam nadzieję Kawuszka, że nie dobijemy do +30 -
fabdorota wrote:Dziewczyny, gratuluję wizyt:D
A moja Polinka dzisiaj siedzi cicho i ani znaku mamie nie daje... Ale na początku odczuwania ruchów tak może być, prawda? Tak czytałam, ale i tak mnie to spina...
A w ogóle to do soboty nie mogę przybrać nawet grama. Już się ledwo dopinam w sukienkezaczynam mieć wizję, że do ślubu pójdę w dresie
Z tymi ruchami właśnie tak jestJa z Lilą tak jak już kiedyś pisałam- poczułam w 16 tygodniu, potem 5 dni ciszy, znowu 2 dni ruchów i kilka dni ciszy. Po 20 tygodniu ruchy już powinno się kontrolować, a według niektórych położnych liczyć. Ja nigdy nie liczyłam, bo miałam taką wiercipiętę, że całymi dniami szalała w brzuchu
fabdorota lubi tę wiadomość
Aniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.20143700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.20163650 g, 55 cm
-
Idziecie jak burza z tym pisaniem
Wszystkim gratuluję dobrych wyników i zdrowych dzidziusiów. Co do wagi to też mam wątpliwości bo w pierwszym trymestrze schudłam 5 kg i tak jak było tak stoi... No ale brzuch rośnie więc chyba ok, może tylko dzidzia tak dużo zabiera...
Miłego popołudnia i pysznych obiadów - ja dziś wygodnie do mamusi śmigam -
Ania24 wrote:Hej kochane ja juz kilka dni w II trymestrze. Plamienia nadal sa
wlasnie czekam na wizyte kontrolna w przychodni. Strasznie sie mecze ostatnio i przy tym mocno wali serce
ja sie chyba wykoncze
Musisz być silna dla tych skarbów
Wszystkie tu trzymamy kciuki i wiemy że będzie dobrzeAniołek (*) 12.03.2013
-
wiecznie wrote:Dzień dobry
. No w końcu belly działa
. Ja rano jak co tydzień wskoczyłam na wagę i od początku ciąży mamy + 1,3 kg. A jak u Was z wagą?
U mnie jednego dnia 2 kg na plusie, innego wcale
Zależy chyba od tego ile zjem poprzedniego dnia
A jem naprawdę sporo- jak na mnieAniołek (*) 12.03.2013
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa póki co ważę niecałe 60kg
I nie widzę żadnych zmian oprócz lekko wystającego brzuszka po jedzeniu.
Fabiola dzięki za tą listę, przyda się! Dziewczyny, będziecie chodziły do szkoły rodzenia? W szpitalu, w którym chcę rodzić działa szkoła od 24 tc, a w drugim od 30 tc. Ten pierwszy szpital mam 40 km od domu, a drugi 30 km. Ale pierwszy jest zdecydowanie bardziej polecany i moja intuicja też mi go podpowiadaTakże jeździłabym do szkoły rodzenia raz w tygodniu od 24 tc
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2015, 14:56
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny! I u mnie w koncu pojawil sie brzusio! Nieduzy,ale jest
Z kazdym dniem corqz bardziej nie moge sie doczekac malutkiej juz z nami
Rotenkopf, Babu, triste, jamniczakuchnia, Lanusia93, dziewussia, fabdorota, Ameiva, Funky09, malika89, agulas lubią tę wiadomość
❤ Mikołaj 1.02.19 ❤
❤ Hanna - 11.04.16 ❤