X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasuwa mi się tylko jedna myśl jak myślę o szpitalu #dalamzycieumrezglodu :D

Wiec tak wynik genetycznego mam na kartce wszystkie przepływy itp . Maleństwo ma prawie 7 cm :) jest przecudne cudne co do płci ginekolog powiedział ze prawdopodobnie CÓRKA !! <3 ale ręki sobie nieda uciąć bo wygląda to identycznie a dopiero kolo 20 tyg zaczyna u kobietki się wchlaniac i przybierać wygląd warg sromowych :D
    Nieważna w sumie płeć ważne ze zdrowe silne i zwariowane :D

Ah :) dziś mam wpisana datę pierwszych ruchów :) poczułam tak pięknie z prawej strony na usg dzidzia akurat odbiła się po tej stronie i lekarz sam zapytał czy to poczułam . Wiec tak :) mam swoje ruchy!!

Boze jak ja tęsknilam za tym uczuciem <3 a to dopiero początek :) kolejna wizyta 29/30 .10
    :D

Uciekam do męża świętować :D :*

fabiola, Aleksandrakili, Rotenkopf, jamniczakuchnia, fabdorota, dziewussia, Babu, agulas, Lanusia93 lubią tę wiadomość

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • Doti10 Przyjaciółka

Wysłany: 15 października 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny

Straciatellaa
    Współczuje jelitowki mnie dopadla dwa lata temu w walentynki takich walentynek jeszcze nie mielismy a planowalismy uroczy wieczór

💁‍♀️córka 26.07.2010r🥰

Aniołek mój skarb 😥
    zasnął:13.10.2015 13tc
    Porzegnanie:29.10.2015 15tc

💁‍♂️Syn 21.10.2016😍
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, gratuluję wizyt:D
    A moja Polinka dzisiaj siedzi cicho i ani znaku mamie nie daje... Ale na początku odczuwania ruchów tak może być, prawda? Tak czytałam, ale i tak mnie to spina...
    A w ogóle to do soboty nie mogę przybrać nawet grama. Już się ledwo dopinam w sukienke :( zaczynam mieć wizję, że do ślubu pójdę w dresie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2015, 20:29

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • baba Ekspertka

Wysłany: 15 października 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili wrote:
    Haa normalnie mi będziecie zazdrościć. Wiecie jaką zajebistą szpitalną kolacje dostałam?? 2 kromki chleba i masełko.. no i to by było na tyle :p Dobrze ze wcześniej maz mi pelno jedzienia przywiozl bo bym chyba umarła do rana. Jak ja musze co chwile coś przekąsić;p

Ja pamiętam po cesarce jak już normalne dawali mi jeść to jednego razu na kolację było 3 kromki chleba i sztuczny miód i jak by było tego mało na śniadanie następnego dnia było 3 kromki i dziwna marmolada. Tragedia dla kogoś co podczas ciąży nie jadł słodkiego i wogóle jak tym chociaż trochę sobie pojeść.

Aleksandrakili lubi tę wiadomość

kyw7gh2.png

qgxuky0.png
  • baba Ekspertka

Wysłany: 15 października 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dichlieb wrote:
    Aleksandrakili cieszę się, że wszystko w porządku.
    Nie wiem jak wy ale ja jestem ciągle zmęczona. Bardzo denerwuje mnie nocne wstawanie na siusiu. 3 razy to obowiązek, masakra. padam na twarz..
    Weź pod uwagę że to taki wstęp do nocnego wstawania do dziecka:)

agulas, dichlieb lubią tę wiadomość

kyw7gh2.png

qgxuky0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baba wrote:
    Ja pamiętam po cesarce jak już normalne dawali mi jeść to jednego razu na kolację było 3 kromki chleba i sztuczny miód i jak by było tego mało na śniadanie następnego dnia było 3 kromki i dziwna marmolada. Tragedia dla kogoś co podczas ciąży nie jadł słodkiego i wogóle jak tym chociaż trochę sobie pojeść.
    no poprostu tragedia w tych naszych szpitalach... porazka jedna wielka..
    Jestem po wizycie. wsumie to po wejsciu i wyjsciu lekarza.. Ha.. wykąpałam sie pod obrzydliwym prysznicem i ide spac.. ehhh ale wam dzis namarudziłam. Wybaczcie :)
    Dobranoc :*

• Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra wszystko bedzie super... przetrwasz... wazne zee jestes pod obserwacja...

Mnie od dwoch godzin trzyma jakis straszny klujacy bol w prawym posladku... grrr...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2015, 20:54

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 05:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry... ia juz gotowa do pracy... i juz zmeczona ... cholerna jakas rwa czy co trzyma mnie w tym posladku...
    Straciatella i jak tam Kochana? pospalas? Puscilo?

Miłego dnia wszystkim :*

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • dichlieb Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baba wrote:
    Weź pod uwagę że to taki wstęp do nocnego wstawania do dziecka:)

Też się śmieje, że ja juz wstaję jak do dziecka. Na szczęście wówczas nie będę chodziła do pracy, a to ona mnie wykańcza. Myślałam że będzie lżej.. Na wizycie będę musiała zapytać o jakąś suplementację, to może pomoże.

Miałam realistyczny sen, że mój mąż mnie zdradził i przyprowadził te babe do domu i byla z wielkim brzuchem. Ale się darłam.. Na szczęście to tylko koszmar :)

Miłego piątku. Wieczorem idę na imprezę szkolną z okazji dnia edukacji narodowej. Pa

dqpr3e5eehj9ssyv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2015, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) ja pospałam może ze 2h bo "traktor" mialam na sali ;p a przed 6 juz polozna wszystkich budzila do zmierzenia temperatury. Wizyta trwała niecałą minutę.. Lekarz olał to ze mu powiedzialam ze mi serce za mocno wali pomimo tego ze wiedzial o ablacji serca ;) ale coz ;) i tak pojde prywatnie sie leczyc ;)
    a teraz sobie zajadam sniadanko od meża :)

edit: Straciatella byłaś na IP? :) jak się czujesz?;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2015, 07:53

• fabiola Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuję Wam dziewczyny z tym szpitalnym jedzeniem, w szpitalu w którym ja rodziła był catering ;) :D

atdcjw4zbts1ljz3.png

3i49jw4zl4uo1feg.png[/url]
  • mania Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili wrote:
    Hej dziewczyny :) ja pospałam może ze 2h bo "traktor" mialam na sali ;p a przed 6 juz polozna wszystkich budzila do zmierzenia temperatury. Wizyta trwała niecałą minutę.. Lekarz olał to ze mu powiedzialam ze mi serce za mocno wali pomimo tego ze wiedzial o ablacji serca ;) ale coz ;) i tak pojde prywatnie sie leczyc ;)
    a teraz sobie zajadam sniadanko od meża :)

edit: Straciatella byłaś na IP? :) jak się czujesz?;)
    U mnie tez pobudka po 6 zaraz śniadanko cos słyszałam ze będzie pyszna marmolada :) mam tak skrzypiace i niewygodne lóżko, ze lewe biodro mi chyba odpadnie ledwo chodzę. Mam nadzieję, ze mnie dziś wypuszczą. A Ty wiesz czy wychodzisz ??
    Dzień dobry. :)

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2015, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja łóżko mam w miarę fajne :)
    Pewnie cie wypuszczą jak tylko na holter miałaś przyjść ;)
    Ja posiedze do niedzieli :)

• Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymajcie się dziewczyny ! :)

Ja witam się w pieknie deszczowy piateczek :)
    Biore się za robotę i czas na 3 dni z moimi kochanymi <3

Ah i witam dziś II trymestr :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2015, 08:25

agulas lubi tę wiadomość

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • Ania24 Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane ja juz kilka dni w II trymestrze. Plamienia nadal sa :( wlasnie czekam na wizyte kontrolna w przychodni. Strasznie sie mecze ostatnio i przy tym mocno wali serce :( ja sie chyba wykoncze

uwo9kw7iwhwdks4f.png
    932332a8a8.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Wam;)
    Okropna noc za mną, kręgosłup tak dawał w kość, że prawie nie spalam. Ale i tak niesie mnie energia. Zaraz mąż wziął dziś urlop okolicznościowy i jesteśmy razem w domu i zamierzamy się relaksować przed jutrem:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2015, 09:30

agulas, Babu lubią tę wiadomość

• malala Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej,
    mnie tu od wtorku nie było, we śroe miałam usg i test potrójny, czekam na wyniki z krwi, ale na usg chociaż sobie popatrzyłam na maluszka, wszystko w jak najlepszym porządku, waży już 130g kruszynka :)
    i lekarz mówi, że córeczka :) co prawda kazał się jeszcze wstrzymać z informowaniem wszystkich dookoła :D liczyliśmy z mężem na synka więc kto wie, może jeszcze mu coś wyrośnie między nóżkami to kolejnego usg w 20tc :D

w przyszły wtorek idę do mojej ginki prowadzącej bo mi się kończy zwolnienie, może i ona podejrzy malucha :)

Babu lubi tę wiadomość

Julia <3
    f2w3rjjgs14uz5pa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! :* Szpitalne dziewczyny - trzymam kciuki żebyście jak najszybciej wyszły i żeby było ok.

U nas leje ;/

Wiolcia1405, masz coś z suwaczkiem, bo pokazuje Ci 9t5d ;)

• Nemera Przyjaciółka

Wysłany: 16 października 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malala wrote:
    hej hej,
    mnie tu od wtorku nie było, we śroe miałam usg i test potrójny, czekam na wyniki z krwi, ale na usg chociaż sobie popatrzyłam na maluszka, wszystko w jak najlepszym porządku, waży już 130g kruszynka :)
    i lekarz mówi, że córeczka :) co prawda kazał się jeszcze wstrzymać z informowaniem wszystkich dookoła :D liczyliśmy z mężem na synka więc kto wie, może jeszcze mu coś wyrośnie między nóżkami to kolejnego usg w 20tc :D

w przyszły wtorek idę do mojej ginki prowadzącej bo mi się kończy zwolnienie, może i ona podejrzy malucha :)
    Cześć. U mnie to samo, na ostatnim usg lekarz powiedział że raczej będzie dziewczynka ale ja już mam 4 letnia córeczkę więc mam nadzieje że jeszcze może coś się zmieni :))

malala lubi tę wiadomość

2nn3dqk3bgme6a5j.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamniczakuchnia wrote:
    Cześć! :* Szpitalne dziewczyny - trzymam kciuki żebyście jak najszybciej wyszły i żeby było ok.

U nas leje ;/

Wiolcia1405, masz coś z suwaczkiem, bo pokazuje Ci 9t5d ;)
    U mnie suwaczek Wiolci pokazuje 12t6d

Wiolcia1405 lubi tę wiadomość

‹‹ 231 232 233 234 235 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ