X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasuwa mi się tylko jedna myśl jak myślę o szpitalu #dalamzycieumrezglodu :D

Wiec tak wynik genetycznego mam na kartce wszystkie przepływy itp . Maleństwo ma prawie 7 cm :) jest przecudne cudne co do płci ginekolog powiedział ze prawdopodobnie CÓRKA !! <3 ale ręki sobie nieda uciąć bo wygląda to identycznie a dopiero kolo 20 tyg zaczyna u kobietki się wchlaniac i przybierać wygląd warg sromowych :D
    Nieważna w sumie płeć ważne ze zdrowe silne i zwariowane :D

Ah :) dziś mam wpisana datę pierwszych ruchów :) poczułam tak pięknie z prawej strony na usg dzidzia akurat odbiła się po tej stronie i lekarz sam zapytał czy to poczułam . Wiec tak :) mam swoje ruchy!!

Boze jak ja tęsknilam za tym uczuciem <3 a to dopiero początek :) kolejna wizyta 29/30 .10
    :D

Uciekam do męża świętować :D :*

fabiola, Aleksandrakili, Rotenkopf, jamniczakuchnia, fabdorota, dziewussia, Babu, agulas, Lanusia93 lubią tę wiadomość

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • Doti10 Przyjaciółka

Wysłany: 15 października 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny

Straciatellaa
    Współczuje jelitowki mnie dopadla dwa lata temu w walentynki takich walentynek jeszcze nie mielismy a planowalismy uroczy wieczór

💁‍♀️córka 26.07.2010r🥰

Aniołek mój skarb 😥
    zasnął:13.10.2015 13tc
    Porzegnanie:29.10.2015 15tc

💁‍♂️Syn 21.10.2016😍
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, gratuluję wizyt:D
    A moja Polinka dzisiaj siedzi cicho i ani znaku mamie nie daje... Ale na początku odczuwania ruchów tak może być, prawda? Tak czytałam, ale i tak mnie to spina...
    A w ogóle to do soboty nie mogę przybrać nawet grama. Już się ledwo dopinam w sukienke :( zaczynam mieć wizję, że do ślubu pójdę w dresie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2015, 20:29

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • baba Ekspertka

Wysłany: 15 października 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili wrote:
    Haa normalnie mi będziecie zazdrościć. Wiecie jaką zajebistą szpitalną kolacje dostałam?? 2 kromki chleba i masełko.. no i to by było na tyle :p Dobrze ze wcześniej maz mi pelno jedzienia przywiozl bo bym chyba umarła do rana. Jak ja musze co chwile coś przekąsić;p

Ja pamiętam po cesarce jak już normalne dawali mi jeść to jednego razu na kolację było 3 kromki chleba i sztuczny miód i jak by było tego mało na śniadanie następnego dnia było 3 kromki i dziwna marmolada. Tragedia dla kogoś co podczas ciąży nie jadł słodkiego i wogóle jak tym chociaż trochę sobie pojeść.

Aleksandrakili lubi tę wiadomość

kyw7gh2.png

qgxuky0.png
  • baba Ekspertka

Wysłany: 15 października 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dichlieb wrote:
    Aleksandrakili cieszę się, że wszystko w porządku.
    Nie wiem jak wy ale ja jestem ciągle zmęczona. Bardzo denerwuje mnie nocne wstawanie na siusiu. 3 razy to obowiązek, masakra. padam na twarz..
    Weź pod uwagę że to taki wstęp do nocnego wstawania do dziecka:)

agulas, dichlieb lubią tę wiadomość

kyw7gh2.png

qgxuky0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baba wrote:
    Ja pamiętam po cesarce jak już normalne dawali mi jeść to jednego razu na kolację było 3 kromki chleba i sztuczny miód i jak by było tego mało na śniadanie następnego dnia było 3 kromki i dziwna marmolada. Tragedia dla kogoś co podczas ciąży nie jadł słodkiego i wogóle jak tym chociaż trochę sobie pojeść.
    no poprostu tragedia w tych naszych szpitalach... porazka jedna wielka..
    Jestem po wizycie. wsumie to po wejsciu i wyjsciu lekarza.. Ha.. wykąpałam sie pod obrzydliwym prysznicem i ide spac.. ehhh ale wam dzis namarudziłam. Wybaczcie :)
    Dobranoc :*

• Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra wszystko bedzie super... przetrwasz... wazne zee jestes pod obserwacja...

Mnie od dwoch godzin trzyma jakis straszny klujacy bol w prawym posladku... grrr...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2015, 20:54

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 05:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry... ia juz gotowa do pracy... i juz zmeczona ... cholerna jakas rwa czy co trzyma mnie w tym posladku...
    Straciatella i jak tam Kochana? pospalas? Puscilo?

Miłego dnia wszystkim :*

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • dichlieb Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baba wrote:
    Weź pod uwagę że to taki wstęp do nocnego wstawania do dziecka:)

Też się śmieje, że ja juz wstaję jak do dziecka. Na szczęście wówczas nie będę chodziła do pracy, a to ona mnie wykańcza. Myślałam że będzie lżej.. Na wizycie będę musiała zapytać o jakąś suplementację, to może pomoże.

Miałam realistyczny sen, że mój mąż mnie zdradził i przyprowadził te babe do domu i byla z wielkim brzuchem. Ale się darłam.. Na szczęście to tylko koszmar :)

Miłego piątku. Wieczorem idę na imprezę szkolną z okazji dnia edukacji narodowej. Pa

dqpr3e5eehj9ssyv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2015, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) ja pospałam może ze 2h bo "traktor" mialam na sali ;p a przed 6 juz polozna wszystkich budzila do zmierzenia temperatury. Wizyta trwała niecałą minutę.. Lekarz olał to ze mu powiedzialam ze mi serce za mocno wali pomimo tego ze wiedzial o ablacji serca ;) ale coz ;) i tak pojde prywatnie sie leczyc ;)
    a teraz sobie zajadam sniadanko od meża :)

edit: Straciatella byłaś na IP? :) jak się czujesz?;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2015, 07:53

• fabiola Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuję Wam dziewczyny z tym szpitalnym jedzeniem, w szpitalu w którym ja rodziła był catering ;) :D

atdcjw4zbts1ljz3.png

3i49jw4zl4uo1feg.png[/url]
  • mania Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili wrote:
    Hej dziewczyny :) ja pospałam może ze 2h bo "traktor" mialam na sali ;p a przed 6 juz polozna wszystkich budzila do zmierzenia temperatury. Wizyta trwała niecałą minutę.. Lekarz olał to ze mu powiedzialam ze mi serce za mocno wali pomimo tego ze wiedzial o ablacji serca ;) ale coz ;) i tak pojde prywatnie sie leczyc ;)
    a teraz sobie zajadam sniadanko od meża :)

edit: Straciatella byłaś na IP? :) jak się czujesz?;)
    U mnie tez pobudka po 6 zaraz śniadanko cos słyszałam ze będzie pyszna marmolada :) mam tak skrzypiace i niewygodne lóżko, ze lewe biodro mi chyba odpadnie ledwo chodzę. Mam nadzieję, ze mnie dziś wypuszczą. A Ty wiesz czy wychodzisz ??
    Dzień dobry. :)

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2015, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja łóżko mam w miarę fajne :)
    Pewnie cie wypuszczą jak tylko na holter miałaś przyjść ;)
    Ja posiedze do niedzieli :)

• Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymajcie się dziewczyny ! :)

Ja witam się w pieknie deszczowy piateczek :)
    Biore się za robotę i czas na 3 dni z moimi kochanymi <3

Ah i witam dziś II trymestr :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2015, 08:25

agulas lubi tę wiadomość

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • Ania24 Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane ja juz kilka dni w II trymestrze. Plamienia nadal sa :( wlasnie czekam na wizyte kontrolna w przychodni. Strasznie sie mecze ostatnio i przy tym mocno wali serce :( ja sie chyba wykoncze

uwo9kw7iwhwdks4f.png
    932332a8a8.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Wam;)
    Okropna noc za mną, kręgosłup tak dawał w kość, że prawie nie spalam. Ale i tak niesie mnie energia. Zaraz mąż wziął dziś urlop okolicznościowy i jesteśmy razem w domu i zamierzamy się relaksować przed jutrem:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2015, 09:30

agulas, Babu lubią tę wiadomość

• malala Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej,
    mnie tu od wtorku nie było, we śroe miałam usg i test potrójny, czekam na wyniki z krwi, ale na usg chociaż sobie popatrzyłam na maluszka, wszystko w jak najlepszym porządku, waży już 130g kruszynka :)
    i lekarz mówi, że córeczka :) co prawda kazał się jeszcze wstrzymać z informowaniem wszystkich dookoła :D liczyliśmy z mężem na synka więc kto wie, może jeszcze mu coś wyrośnie między nóżkami to kolejnego usg w 20tc :D

w przyszły wtorek idę do mojej ginki prowadzącej bo mi się kończy zwolnienie, może i ona podejrzy malucha :)

Babu lubi tę wiadomość

Julia <3
    f2w3rjjgs14uz5pa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! :* Szpitalne dziewczyny - trzymam kciuki żebyście jak najszybciej wyszły i żeby było ok.

U nas leje ;/

Wiolcia1405, masz coś z suwaczkiem, bo pokazuje Ci 9t5d ;)

• Nemera Przyjaciółka

Wysłany: 16 października 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malala wrote:
    hej hej,
    mnie tu od wtorku nie było, we śroe miałam usg i test potrójny, czekam na wyniki z krwi, ale na usg chociaż sobie popatrzyłam na maluszka, wszystko w jak najlepszym porządku, waży już 130g kruszynka :)
    i lekarz mówi, że córeczka :) co prawda kazał się jeszcze wstrzymać z informowaniem wszystkich dookoła :D liczyliśmy z mężem na synka więc kto wie, może jeszcze mu coś wyrośnie między nóżkami to kolejnego usg w 20tc :D

w przyszły wtorek idę do mojej ginki prowadzącej bo mi się kończy zwolnienie, może i ona podejrzy malucha :)
    Cześć. U mnie to samo, na ostatnim usg lekarz powiedział że raczej będzie dziewczynka ale ja już mam 4 letnia córeczkę więc mam nadzieje że jeszcze może coś się zmieni :))

malala lubi tę wiadomość

2nn3dqk3bgme6a5j.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamniczakuchnia wrote:
    Cześć! :* Szpitalne dziewczyny - trzymam kciuki żebyście jak najszybciej wyszły i żeby było ok.

U nas leje ;/

Wiolcia1405, masz coś z suwaczkiem, bo pokazuje Ci 9t5d ;)
    U mnie suwaczek Wiolci pokazuje 12t6d

Wiolcia1405 lubi tę wiadomość

‹‹ 231 232 233 234 235 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ