X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • malala Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja tak zaczęłąm się zastanawiac nad wagą, którą mi lekarz podał. bo na suwaczku jest 28g, to jak tu mógł 130g wyliczyć..? :/
    ale same zobaczcie, to z mojego badania jest:

05f7819475f9e3f4med.png

Julia <3
    f2w3rjjgs14uz5pa.png
  • Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamniczakuchnia wrote:
    Cześć! :* Szpitalne dziewczyny - trzymam kciuki żebyście jak najszybciej wyszły i żeby było ok.

U nas leje ;/

Wiolcia1405, masz coś z suwaczkiem, bo pokazuje Ci 9t5d ;)

Aż tak to chyba nie :) zamula Mi on fakt,ale o jeden dzień i pokazuje 12t6d a jest 13t0d . ;)

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolcia u mnie pokazuje że masz 12t3d

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • agulas Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malala ja bardziej wierzyłabym lekarzowi. Czasami jest tak, że dzidzia jest bardziej do przodu :) Wg mojego suwaka, dzidzia powinna mieć 6cm, a na ost usg miała 7 cm.

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No patrz:

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/43ad714e1e91.png

• Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wkoncu...wrocilyscie :)

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolcia mi 12+5 pokazuje :)
    Straciatella dużo odpoczywaj i pij ;) to najwazniejsze ;)

Ja od rana wymiotuje.. Nic nie jem.. teraz jakis obrzydliwy kwasny zurek dostalam i juz mnie tez zbiera na wymioty po paru lyzkach.. Czekam na meza i obiadek od mamusi :p

• Kawuszka Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonkaaa wrote:
    Ja po wizycie... zdjec nie mam ale z malenstwem wszystko ok rosnie zdrowo ... stawalo na glowie i wogole Pieknie sie krecilo... pytalam o plec to P. Doktor powiedziala ze za miesiac bedzie mozna juz ocenic...

Ciesze sie ze z kruszyna wszystko ok...
    Kolejna wizyta 12.11. ... mam zrobic morfologie i mocz...

Ja wczoraj też miałam wizytę i to samo było. Jedno zdjęcie dostałam, ale takie słabiutko widoczne. Ogólnie z maleństwem wszystko ok. Zapytałam o płeć to powiedziała mi ginekolog to samo, że gdzieś za miesiąc mniej więcej może 18-20tydz. Ona wyznaje zasadę, że lekarz ma o płci powiedzieć na 100% a nie na 30%, dlatego ona wcześniej nic nie przewiduje :) Szkoda, bo już się nastawiałam, że może się dowiem :)

jamniczakuchnia lubi tę wiadomość

zi133e3k7xw895tv.png
    atdc2n0azl7ch4oo.png
    Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
    sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
    (Mt 6,33)
  • Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    He to nie wiem :D każdemu inaczej :D :D potem zmienię na inny i spokój będzie :)

Robie ogórkowa :) taka mam ochotę na kwaśne masakra :D
    Miłego dnia :*

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • baba Ekspertka

Wysłany: 16 października 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj miałam chwilę grozy. Był remont komina więc co by chodzącym chłopom nie utrudniać bo to 3 piętra a ja na środku to bramki ochronne na schody były otwarte. Cały czas chodziłam za mała ale w jednej chwili coś jej do główki strzeliło i w te pędy mi zaczęła uciekać, ja biegiem za nią a ona umyślała sobie że zatrzyma się na barierce na dół tyle że ona luźno latała i moje dziecię zdążyłam w ostatniej chwili złapać za fraki robiąc wślizg bokiem a była już na drugim schodku. Lewy pośladek sobie trochę obiłam. Bałam się o to drugie bo to różnie może być. Jak narazie ok. Stres był.

kyw7gh2.png

qgxuky0.png
  • baba Ekspertka

Wysłany: 16 października 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czasem mam że po głowie mi chodzi wypicie octu (jeszcze tego nie zrobiłam). Za to w ruch kwaśny barszcz czerwony żurek też kwaśny, ogóry (które podbieram teściowej bo jak na złość wyjątkowo w tym roku nie zrobiłam).

kyw7gh2.png

qgxuky0.png
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez czesto mam ochote na kwasne, ostatnio zrobilam kapuśniak z kiszonej kapuchy i sama pol gara zjadlam :) moze w brzuszku mam drugiego chlopca, bo w pierwszej ciazy do kwasnego mnie ciagnelo :)

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • katka/85 Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) ja jestem przeszczesliwa po wczorajszym usg. Wszystko z dzieciątkiem w porządku:) Maleństwo ma już prawie 7 cm a tym samym ciąża jest starsza prawie o tydz. Rośnie jak na drożdżach :D wszystkie markery wyszły książkowo i gin stwierdził że nie ma podstaw do dalszej diagnostyki. Jedynie z łożyskiem mam mały problem bo częściowo zachodzi na szyjkę. . Musze się bardzo oszczędzać no i niestety ciąg dalszy zakazu na przytulanki :/ no trudno, dla dzieciątka wszystko :) mój juz się chyba powoli przyzwyczaja hehe:)
    Co do płci to lekarz nie chciał nic mówić bo to za wcześnie. Być może na następnej wizycie jak nam szczęście dopisze. Najważniejsze że zdrowe :) co za ulga!

Babu, jamniczakuchnia, Kawuszka, Rotenkopf, Funky09, Wiolcia1405, Lanusia93, agulas, dziewussia lubią tę wiadomość

3jvz2n0an96r1ens.png
    c55fs65gka3iyxy5.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam!
    Ja w pierwszej ciąży żyłam na kapuscie kiszonej, ogorkach kiszonych i cytrynach i mam córkę.

• baba Ekspertka

Wysłany: 16 października 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W poprzedniej ciąży też wcinałam kwaśne i całkowicie mnie odrzuciło od słodkiego i pieczarek. Teraz jem słodkie bez problemu na przemian z kwaśnym.

kyw7gh2.png

qgxuky0.png
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baba, ważka zburzyłyście moj swiatopogląd na temat zachcianek e ciazy kontra plec hehe :) a tak na serio to z corki tez bym sie cieszyla, najwazniejsze zeby zdrowe sie urodzilo :)

Rotenkopf lubi tę wiadomość

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • baba Ekspertka

Wysłany: 16 października 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja siostra w pierwszej ciąży jadła to co przed raczej normalnie i ma córkę. za to w drugiej nosiło ją do słodkiego i jest chłopak.

kyw7gh2.png

qgxuky0.png
  • malala Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ameiva wrote:
    baba, ważka zburzyłyście moj swiatopogląd na temat zachcianek e ciazy kontra plec hehe :) a tak na serio to z corki tez bym sie cieszyla, najwazniejsze zeby zdrowe sie urodzilo :)
    ja już nie wierzę w żadne takie mądrości ludowe i przewidywanie płci - mi przepowiedział lekarz córkę, a moje zachcianki typowo na chłopaka :) i niby z chłopcem się promiennie wygląda a dziewczynka urodę zabiera - mi w takim razie nie zabrała nic a nic :P

Julia <3
    f2w3rjjgs14uz5pa.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :). No w końcu belly działa :P. Ja rano jak co tydzień wskoczyłam na wagę i od początku ciąży mamy + 1,3 kg. A jak u Was z wagą?

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • Babu Ekspertka

Wysłany: 16 października 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Trzymam kciuki za wszystkie "szpitalne" mamuśki - dobrze, że nic poważnego się nie dzieje, mam nadzieję, że jakoś przeżyjecie te spartańskie warunki ;)

Fabdorota, jejciu, jak szybko lecą dni ostatnio - jutro ślubujesz?! :D Przyjmij najserdeczniejsze życzenia - oby wszystko poszło zgodnie z planem i ten dzień był przepełniony szczęściem :) No i oczywiście każdy następny już w małżeństwie :)

fabdorota lubi tę wiadomość

ckai3e3k0s8hy0lf.png
‹‹ 232 233 234 235 236 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ