WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • Babu Ekspertka

Wysłany: 16 października 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    essentiel wrote:
    Dziewczyny! I u mnie w koncu pojawil sie brzusio! Nieduzy,ale jest :) Z kazdym dniem corqz bardziej nie moge sie doczekac malutkiej juz z nami :)

Śliczny <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2015, 15:17

ckai3e3k0s8hy0lf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mogę zadać trochę intymne pytanie?
    Słyszała któraś z Was, że sperma może zmiękczyć szyjkę? Wiecie coś na ten temat? I czy w związku z tym użycie prezerwatyw podczas współżycia?

• Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamniczakuchnia wrote:
    Ja póki co ważę niecałe 60kg ;) I nie widzę żadnych zmian oprócz lekko wystającego brzuszka po jedzeniu.

Fabiola dzięki za tą listę, przyda się! Dziewczyny, będziecie chodziły do szkoły rodzenia? W szpitalu, w którym chcę rodzić działa szkoła od 24 tc, a w drugim od 30 tc. Ten pierwszy szpital mam 40 km od domu, a drugi 30 km. Ale pierwszy jest zdecydowanie bardziej polecany i moja intuicja też mi go podpowiada :P Także jeździłabym do szkoły rodzenia raz w tygodniu od 24 tc :)

Ja mam zamiar chodzić :) Kolejna tura szkoły rodzenia rusza akurat w lutym, więc wtedy się wybiorę :) Tylko nie wiem co moja córcia powie na siedzenie tylko z tatą przez 2 godziny :O Póki co jestem na tak.

jamniczakuchnia lubi tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżeli chodzi o sperme to w pierwszej ciąży pod koniec miałam mówione ze powoduje skurcze i pomaga przyspieszyć poród... my kochamy się bez zabezpieczeń... i wszystko ok..

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf wrote:
    Mogę zadać trochę intymne pytanie?
    Słyszała któraś z Was, że sperma może zmiękczyć szyjkę? Wiecie coś na ten temat? I czy w związku z tym użycie prezerwatyw podczas współżycia?

To pod koniec ciąży dopiero :)
    Dopiero przez ostatnie kilka tygodni zawarte w spermie prostaglandyny pobudzają skurcze. Póki co jesteśmy bezpieczne i w żadnym wypadku prezerwatywy nie są konieczne, a mogą wręcz podrażniać i powodować stany zapalne.

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo. Czyli jednak to prawda, ale dopiero pod koniec ciąży ;) Dzięki dziewczyny ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecam stronkę www.gdzierodzic.info - właśnie poczytałam o moich dwóch okolicznych szpitalach i wygrał ten oddalony o 40 km ze szkołą rodzenia od 24 tc ;) Tam można jeść i pić podczas porodu <3 A to jest bardzo ważne, bo nie wyobrażam sobie przy takim wysiłku czegoś nie zjeść... Zresztą mój żołądek jest specyficzny i mąż jak usłyszał że wybrałam ten szpital bo ma dobre opinie i można jeść podczas porodu to zrozumiał doskonale ;p

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się właśnie zastanawiam czy podczas porodu będzie się myślało o czymś innym niż o dziecku i skurczach ;)

• Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie zamierzam chodzić do szkoły rodzenia :D
    Przy 1 ciąży byłam raz i się zrazilam bo wszystko było na ala tzw eco-mamy. Zero pampersów zero husteczek nagość przy karmieniu od pasa w górę i takie tam dziwne rzeczy ;)

Sama dałam sobie rade nawet zrezygnowałam po 2 wizytach z położnej patronazowej bo oblakana baba była :D jak teraz urodze nie chce nawet jednej wizyty w domu przez tego typu położna ;)

Chce rodzic w prywatnej klinice w Szczecinie jak będzie zobaczymy :) narazie ciesze się każdym dniem dzidzi w brzuszku i wcale nie spieszy mi się do kwietnia :D nieprzespane noce dieta itp.. brr :p

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf wrote:
    Ja się właśnie zastanawiam czy podczas porodu będzie się myślało o czymś innym niż o dziecku i skurczach ;)

Znając mnie - tak :P Na głodniaka nie zrobię nic, nie urodzę tym bardziej.

Rotenkopf, Babu lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolcia1405 wrote:
    Ja nie zamierzam chodzić do szkoły rodzenia :D
    Przy 1 ciąży byłam raz i się zrazilam bo wszystko było na ala tzw eco-mamy. Zero pampersów zero husteczek nagość przy karmieniu od pasa w górę i takie tam dziwne rzeczy ;)

Sama dałam sobie rade nawet zrezygnowałam po 2 wizytach z położnej patronazowej bo oblakana baba była :D jak teraz urodze nie chce nawet jednej wizyty w domu przez tego typu położna ;)

Chce rodzic w prywatnej klinice w Szczecinie jak będzie zobaczymy :) narazie ciesze się każdym dniem dzidzi w brzuszku i wcale nie spieszy mi się do kwietnia :D nieprzespane noce dieta itp.. brr :p

No jak w mojej trafię na takie oszołomki terrorystki to też niech spadają :P

Rotenkopf lubi tę wiadomość

• Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamniczakuchnia wrote:
    Polecam stronkę www.gdzierodzic.info - właśnie poczytałam o moich dwóch okolicznych szpitalach i wygrał ten oddalony o 40 km ze szkołą rodzenia od 24 tc ;) Tam można jeść i pić podczas porodu <3 A to jest bardzo ważne, bo nie wyobrażam sobie przy takim wysiłku czegoś nie zjeść... Zresztą mój żołądek jest specyficzny i mąż jak usłyszał że wybrałam ten szpital bo ma dobre opinie i można jeść podczas porodu to zrozumiał doskonale ;p

Jak rodziłam syna również mogłam jeść :) ale cokolwiek wzięłam do buzi lądowało z prędkością światła na ziemię :D :D ale jak kto woli, dla mnie priorytetem jest położna 24h wynajęta oczywiście :) możliwość znieczulenia , siedzenia w wannie i prywatną sala porodowa :)

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siedzę tu na forum i co 5 minut odświeżam stronę z nadzieją, że rozwinie się jakiś temat, chociażby o głupotach a tu nic ;D To znak, że trzeba iść rozpakowywać dalej kartony i torby ze szkłem.... ;] a tak mi się nie chce...

• 28latkaa Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolcia1405 wrote:
    Jak rodziłam syna również mogłam jeść :) ale cokolwiek wzięłam do buzi lądowało z prędkością światła na ziemię :D :D ale jak kto woli, dla mnie priorytetem jest położna 24h wynajęta oczywiście :) możliwość znieczulenia , siedzenia w wannie i prywatną sala porodowa :)
    Nie wiedziałam ze można wynająć położna na tyle czasu

km5smg7yv4tozota.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co Wam powiem.. Ze podczas pobytu w tym szpitalu to.. uwaga.. ja chyba nie jestem w ciazy... albo mam glizde w brzuchu... heh
    Polozna rozdaje kolacje. oczywiscie dostalam chleb z maslem bo jakby inaczej. I pojechala do nast. sali i slysze tak: Kolacja! dla kobiet w ciazy dodatek mamy czy ktoras chce pasztecik??
    To jest tak zalosne ze az sie smieje z tego... Moze kolacja z dodatkiem jest od 25tc? hehe

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hhahahahahhahaha, doobre! ;)

• Babu Ekspertka

Wysłany: 16 października 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierdzielę, przecież to jest chore :/ Nasze ciężkie pieniądze idą na te szpitale :/ A co jeśli kobieta nie ma możliwości korzystania ze wsparcia rodziny?
    Co do szkoły rodzenia - ja raczej nie będę chodzić, może sobie poczytam coś w domu, pooglądam YouTube itp. :P Wychodzi na to, że jestem aspołeczna, ale szczerze mówiąc, jakoś odrzuca mnie wizja gimnastykowania się z brzucholem, medytowania itp. w kręgu innych obcych mi kobiet, z czego większość będzie mega uduchowiona tym przeżyciem. A już w ogóle nie wyobrażam sobie chodzenia tam z facetem i gromadnego głaskania brzuszków, oddychania itp. Sorry dziewczyny, ale jak próbuję to sobie wyobrazić, to chce mi się śmiać :P

jamniczakuchnia, Rotenkopf lubią tę wiadomość

ckai3e3k0s8hy0lf.png
  • Babu Ekspertka

Wysłany: 16 października 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf wrote:
    Siedzę tu na forum i co 5 minut odświeżam stronę z nadzieją, że rozwinie się jakiś temat, chociażby o głupotach a tu nic ;D To znak, że trzeba iść rozpakowywać dalej kartony i torby ze szkłem.... ;] a tak mi się nie chce...

Haha, złośliwość losu :P

ckai3e3k0s8hy0lf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babu wrote:
    Ja pierdzielę, przecież to jest chore :/ Nasze ciężkie pieniądze idą na te szpitale :/ A co jeśli kobieta nie ma możliwości korzystania ze wsparcia rodziny?
    Co do szkoły rodzenia - ja raczej nie będę chodzić, może sobie poczytam coś w domu, pooglądam YouTube itp. :P Wychodzi na to, że jestem aspołeczna, ale szczerze mówiąc, jakoś odrzuca mnie wizja gimnastykowania się z brzucholem, medytowania itp. w kręgu innych obcych mi kobiet, z czego większość będzie mega uduchowiona tym przeżyciem. A już w ogóle nie wyobrażam sobie chodzenia tam z facetem i gromadnego głaskania brzuszków, oddychania itp. Sorry dziewczyny, ale jak próbuję to sobie wyobrazić, to chce mi się śmiać :P

Ja też mam taką wizję szkoły rodzenia! :P Sapanie, kretyńskie oddychanie i nawiedzone babska. Także zobaczę jak tam będzie, a już na pewno nie zabiorę ze sobą męża, bo wiem że czuł by się niekomfortowo biedaczek.

Babu, Rotenkopf lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam się zapisać do szkoły rodzenia ale mi się odwidziało ;) Większość rzeczy dot. dziecka znam jako pielęgniarka prdiatryczna a jak czegoś nie będę wiedziala to bede dzwonila do dziewczyn z pracy ;) a na temat porodu nie musze się przygotowywac. Najwazniejsze zeby byl ze mna moj maz ;) zreszta on bardzo chce byc przy porodzie;)

‹‹ 234 235 236 237 238 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ