Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • Babu Ekspertka

Wysłany: 16 października 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    essentiel wrote:
    Dziewczyny! I u mnie w koncu pojawil sie brzusio! Nieduzy,ale jest :) Z kazdym dniem corqz bardziej nie moge sie doczekac malutkiej juz z nami :)

Śliczny <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2015, 15:17

ckai3e3k0s8hy0lf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mogę zadać trochę intymne pytanie?
    Słyszała któraś z Was, że sperma może zmiękczyć szyjkę? Wiecie coś na ten temat? I czy w związku z tym użycie prezerwatyw podczas współżycia?

• Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamniczakuchnia wrote:
    Ja póki co ważę niecałe 60kg ;) I nie widzę żadnych zmian oprócz lekko wystającego brzuszka po jedzeniu.

Fabiola dzięki za tą listę, przyda się! Dziewczyny, będziecie chodziły do szkoły rodzenia? W szpitalu, w którym chcę rodzić działa szkoła od 24 tc, a w drugim od 30 tc. Ten pierwszy szpital mam 40 km od domu, a drugi 30 km. Ale pierwszy jest zdecydowanie bardziej polecany i moja intuicja też mi go podpowiada :P Także jeździłabym do szkoły rodzenia raz w tygodniu od 24 tc :)

Ja mam zamiar chodzić :) Kolejna tura szkoły rodzenia rusza akurat w lutym, więc wtedy się wybiorę :) Tylko nie wiem co moja córcia powie na siedzenie tylko z tatą przez 2 godziny :O Póki co jestem na tak.

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżeli chodzi o sperme to w pierwszej ciąży pod koniec miałam mówione ze powoduje skurcze i pomaga przyspieszyć poród... my kochamy się bez zabezpieczeń... i wszystko ok..

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf wrote:
    Mogę zadać trochę intymne pytanie?
    Słyszała któraś z Was, że sperma może zmiękczyć szyjkę? Wiecie coś na ten temat? I czy w związku z tym użycie prezerwatyw podczas współżycia?

To pod koniec ciąży dopiero :)
    Dopiero przez ostatnie kilka tygodni zawarte w spermie prostaglandyny pobudzają skurcze. Póki co jesteśmy bezpieczne i w żadnym wypadku prezerwatywy nie są konieczne, a mogą wręcz podrażniać i powodować stany zapalne.

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo. Czyli jednak to prawda, ale dopiero pod koniec ciąży ;) Dzięki dziewczyny ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecam stronkę www.gdzierodzic.info - właśnie poczytałam o moich dwóch okolicznych szpitalach i wygrał ten oddalony o 40 km ze szkołą rodzenia od 24 tc ;) Tam można jeść i pić podczas porodu <3 A to jest bardzo ważne, bo nie wyobrażam sobie przy takim wysiłku czegoś nie zjeść... Zresztą mój żołądek jest specyficzny i mąż jak usłyszał że wybrałam ten szpital bo ma dobre opinie i można jeść podczas porodu to zrozumiał doskonale ;p

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się właśnie zastanawiam czy podczas porodu będzie się myślało o czymś innym niż o dziecku i skurczach ;)

• Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie zamierzam chodzić do szkoły rodzenia :D
    Przy 1 ciąży byłam raz i się zrazilam bo wszystko było na ala tzw eco-mamy. Zero pampersów zero husteczek nagość przy karmieniu od pasa w górę i takie tam dziwne rzeczy ;)

Sama dałam sobie rade nawet zrezygnowałam po 2 wizytach z położnej patronazowej bo oblakana baba była :D jak teraz urodze nie chce nawet jednej wizyty w domu przez tego typu położna ;)

Chce rodzic w prywatnej klinice w Szczecinie jak będzie zobaczymy :) narazie ciesze się każdym dniem dzidzi w brzuszku i wcale nie spieszy mi się do kwietnia :D nieprzespane noce dieta itp.. brr :p

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf wrote:
    Ja się właśnie zastanawiam czy podczas porodu będzie się myślało o czymś innym niż o dziecku i skurczach ;)

Znając mnie - tak :P Na głodniaka nie zrobię nic, nie urodzę tym bardziej.

nick nieaktualny, Babu lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolcia1405 wrote:
    Ja nie zamierzam chodzić do szkoły rodzenia :D
    Przy 1 ciąży byłam raz i się zrazilam bo wszystko było na ala tzw eco-mamy. Zero pampersów zero husteczek nagość przy karmieniu od pasa w górę i takie tam dziwne rzeczy ;)

Sama dałam sobie rade nawet zrezygnowałam po 2 wizytach z położnej patronazowej bo oblakana baba była :D jak teraz urodze nie chce nawet jednej wizyty w domu przez tego typu położna ;)

Chce rodzic w prywatnej klinice w Szczecinie jak będzie zobaczymy :) narazie ciesze się każdym dniem dzidzi w brzuszku i wcale nie spieszy mi się do kwietnia :D nieprzespane noce dieta itp.. brr :p

No jak w mojej trafię na takie oszołomki terrorystki to też niech spadają :P

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamniczakuchnia wrote:
    Polecam stronkę www.gdzierodzic.info - właśnie poczytałam o moich dwóch okolicznych szpitalach i wygrał ten oddalony o 40 km ze szkołą rodzenia od 24 tc ;) Tam można jeść i pić podczas porodu <3 A to jest bardzo ważne, bo nie wyobrażam sobie przy takim wysiłku czegoś nie zjeść... Zresztą mój żołądek jest specyficzny i mąż jak usłyszał że wybrałam ten szpital bo ma dobre opinie i można jeść podczas porodu to zrozumiał doskonale ;p

Jak rodziłam syna również mogłam jeść :) ale cokolwiek wzięłam do buzi lądowało z prędkością światła na ziemię :D :D ale jak kto woli, dla mnie priorytetem jest położna 24h wynajęta oczywiście :) możliwość znieczulenia , siedzenia w wannie i prywatną sala porodowa :)

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siedzę tu na forum i co 5 minut odświeżam stronę z nadzieją, że rozwinie się jakiś temat, chociażby o głupotach a tu nic ;D To znak, że trzeba iść rozpakowywać dalej kartony i torby ze szkłem.... ;] a tak mi się nie chce...

• 28latkaa Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolcia1405 wrote:
    Jak rodziłam syna również mogłam jeść :) ale cokolwiek wzięłam do buzi lądowało z prędkością światła na ziemię :D :D ale jak kto woli, dla mnie priorytetem jest położna 24h wynajęta oczywiście :) możliwość znieczulenia , siedzenia w wannie i prywatną sala porodowa :)
    Nie wiedziałam ze można wynająć położna na tyle czasu

km5smg7yv4tozota.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co Wam powiem.. Ze podczas pobytu w tym szpitalu to.. uwaga.. ja chyba nie jestem w ciazy... albo mam glizde w brzuchu... heh
    Polozna rozdaje kolacje. oczywiscie dostalam chleb z maslem bo jakby inaczej. I pojechala do nast. sali i slysze tak: Kolacja! dla kobiet w ciazy dodatek mamy czy ktoras chce pasztecik??
    To jest tak zalosne ze az sie smieje z tego... Moze kolacja z dodatkiem jest od 25tc? hehe

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hhahahahahhahaha, doobre! ;)

• Babu Ekspertka

Wysłany: 16 października 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierdzielę, przecież to jest chore :/ Nasze ciężkie pieniądze idą na te szpitale :/ A co jeśli kobieta nie ma możliwości korzystania ze wsparcia rodziny?
    Co do szkoły rodzenia - ja raczej nie będę chodzić, może sobie poczytam coś w domu, pooglądam YouTube itp. :P Wychodzi na to, że jestem aspołeczna, ale szczerze mówiąc, jakoś odrzuca mnie wizja gimnastykowania się z brzucholem, medytowania itp. w kręgu innych obcych mi kobiet, z czego większość będzie mega uduchowiona tym przeżyciem. A już w ogóle nie wyobrażam sobie chodzenia tam z facetem i gromadnego głaskania brzuszków, oddychania itp. Sorry dziewczyny, ale jak próbuję to sobie wyobrazić, to chce mi się śmiać :P

nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

ckai3e3k0s8hy0lf.png
  • Babu Ekspertka

Wysłany: 16 października 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf wrote:
    Siedzę tu na forum i co 5 minut odświeżam stronę z nadzieją, że rozwinie się jakiś temat, chociażby o głupotach a tu nic ;D To znak, że trzeba iść rozpakowywać dalej kartony i torby ze szkłem.... ;] a tak mi się nie chce...

Haha, złośliwość losu :P

ckai3e3k0s8hy0lf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babu wrote:
    Ja pierdzielę, przecież to jest chore :/ Nasze ciężkie pieniądze idą na te szpitale :/ A co jeśli kobieta nie ma możliwości korzystania ze wsparcia rodziny?
    Co do szkoły rodzenia - ja raczej nie będę chodzić, może sobie poczytam coś w domu, pooglądam YouTube itp. :P Wychodzi na to, że jestem aspołeczna, ale szczerze mówiąc, jakoś odrzuca mnie wizja gimnastykowania się z brzucholem, medytowania itp. w kręgu innych obcych mi kobiet, z czego większość będzie mega uduchowiona tym przeżyciem. A już w ogóle nie wyobrażam sobie chodzenia tam z facetem i gromadnego głaskania brzuszków, oddychania itp. Sorry dziewczyny, ale jak próbuję to sobie wyobrazić, to chce mi się śmiać :P

Ja też mam taką wizję szkoły rodzenia! :P Sapanie, kretyńskie oddychanie i nawiedzone babska. Także zobaczę jak tam będzie, a już na pewno nie zabiorę ze sobą męża, bo wiem że czuł by się niekomfortowo biedaczek.

Babu, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam się zapisać do szkoły rodzenia ale mi się odwidziało ;) Większość rzeczy dot. dziecka znam jako pielęgniarka prdiatryczna a jak czegoś nie będę wiedziala to bede dzwonila do dziewczyn z pracy ;) a na temat porodu nie musze się przygotowywac. Najwazniejsze zeby byl ze mna moj maz ;) zreszta on bardzo chce byc przy porodzie;)

‹‹ 234 235 236 237 238 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ