Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
28latkaa wrote:Chciałabym drugie dziecko tez w roku 2017 ale życie pisze rożne scenariusze
trzeba mieć cichutka nadzieje
boje sie jedynie noszenia dziecka kiedy będe już w ciąży ale kobiety jakaś sobie radzą
kochana najwyżej troszkę mniej ponosisz -Twoje maleństwo i tak nie będzie pamiętało czy było noszonea jak fajnie dla dzieciaczków tak mała różnica wieku
ja jestem prze szczęśliwa,chociaż na początku też się tym noszeniem martwiłam,ale dajemy radę
jamniczakuchnia lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72656.png
https://www.maluchy.pl/li-72658.png
https://www.maluchy.pl/ci-72954.png
ANIOŁEK 21.06.13 [*] -
nick nieaktualny
-
Aleksandrakili wrote:o jezuuuuu poważnie aż tyle??? jestem w ciężkim szoku.. Mój lekarz nie bierze nic dodatkowo... Co za zdzierstwo... 220zł kurw... zeby swoje dziecko lepiej podglądnąć... To już jest przesada...
myślałam, ze jakies 150 no to maksymalnie, a tu taki szok . Około 20-22 tygodnia dopiero pojde to moze uzbieram
-
nick nieaktualny
-
Iwonkaaa wrote:Grrr... wyskoczylo mi straszne zimno pod warga... pierwszy raz w życiu... masakra... Ale już kupiłam specyfik...
Dzisiaj wolne... obiadek się robi... pulpeciki w sosie ciemnym... do tego buraczki... mniam...
Hej mi jak wyskoczyło zimno to zadzwoniłam do gin bo jak szukałam jakieś maści to żadna nie była dla kobiet w ciaży, i gin kazał mi iść od razu do ogólnego po receptę na heviran a tym bardziej jak masz pierwszy raz.Mi się zdarza 2 razy w roku. Chociaż o heviranie też piszą różnie. -
niunia26 wrote:Hej mi jak wyskoczyło zimno to zadzwoniłam do gin bo jak szukałam jakieś maści to żadna nie była dla kobiet w ciaży, i gin kazał mi iść od razu do ogólnego po receptę na heviran a tym bardziej jak masz pierwszy raz.Mi się zdarza 2 razy w roku. Chociaż o heviranie też piszą różnie.
Heviran brałam z 6 razy w poprzedniej ciąży. Powiedzmy że nic złego (poza naczyniakiem u córki) nie spowodował. Choć nie mam przecież pewności, że to on.Aniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.20143700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.20163650 g, 55 cm
-
Ja poszłam do apteki po hascovir nie wiedziałam że nie wolno w ciąży i była przemiła pani która mnie uświadomiła ze żadnych antywirusowych preparatów... dała mi Tonisan H to mineralny żel kwasu krzemowego na opryszczke... także może pomoże...
-
Ja nie miałam w poprzedniej ciąży USG 3D/4D.
Teraz bardzo chciałam, ale ceny są naprawdę powalające, trafić na takie USG poniżej 250 zł to cud
I z jednej strony nie mogę się doczekać kwietnia i maluszka, ale jednak jak ma się już jedno szczęście w domu to to oczekiwanie inaczej wygląda
Spokojnie poczekam te 26 tygodniWiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2015, 14:36
Aniołek (*) 12.03.2013
-
nick nieaktualnyKarolina_Ina wrote:Dziewczyny jak to jest z tymi mdłościami, miały one przejść w II trymestrze, prawda?
Jestem w 15 tc i wczoraj wieczorem pojawiły się mdłości. Dzisiaj rano znowu coś nie tak... Powinnam się martwić, czy to normalne? Wcześniej nie miałam żadnych objawów..
Też miałam mdłości niedawno i na początku II trymestru. Czułam się gorzej niż na początku ciąży w upałyI raz w ciąży wymiotowałam - właśnie w II trymestrze.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2015, 14:43
-
A jednak! Znalazłam USG 3D w moim mieście, 190 zł. Za tydzień w poniedziałek albo wtorek. Z jednej strony kupa kasy, ale z drugiej, chyba już by mi powiedzieli płeć na 100%, prawda??
Dziewczyny, które miały to USG, pomóżcie. Jak z tą płcią?
U mnie to będzie 15t1d.Aniołek (*) 12.03.2013
-
nick nieaktualnyDzisiaj u nas pachnie świętami! Zrobiłam piernik na ciemnym piwie
Chodził za mną od jakiegoś czasu.
I przyszedł do nas w końcu narożnik, także teraz mam wygodę i będzie się bardziej komfortowo siedzieć niż na kanapie z bejbigosiunia lubi tę wiadomość
-
Hej Dziewczyny!
Staram się czytać na bieżąco, ale w weekend ciężko było mi się odezwać, bo byliśmy u rodziców, teściów, dziadków - całą rodzinkę odwiedziliśmy : )
Na imieniny babci założyłam moją pierwszą sukienkę ciążową i powiem Wam, że brzuszek już mega wyraźny i okrąglutki. Jestem szczupła, więc fajnie to widać : ) Wszyscy chwalili, że tak ładnie wyglądam, więc pewnie będzie chłopiec, a dziś na wizycie potwierdziły się moje przeczucia i będziemy mieli Córeczkę : )))
Mała waży już 150 g i wszystko jest ok : )
Mdłości u mnie się też pojawiają od czasu do czasu, dziś w samochodzie na dłuższej trasie całe śniadanie wylądowało w torebce foliowej..
Życzę powodzenia Kobietki na wszystkich badaniach i podczas wizyt : *Olina, jamniczakuchnia, Lanusia93, Wiolcia1405, Funky09, Rotenkopf, fabiola, mania, Babu, gosiunia lubią tę wiadomość
[/url]
---
One of the happiest moments in life is when you find courage to let go of what you can't change.
Okruszek (*) 12 tc.
-
nick nieaktualnyLanusia93 wrote:A jednak! Znalazłam USG 3D w moim mieście, 190 zł. Za tydzień w poniedziałek albo wtorek. Z jednej strony kupa kasy, ale z drugiej, chyba już by mi powiedzieli płeć na 100%, prawda??
Dziewczyny, które miały to USG, pomóżcie. Jak z tą płcią?
U mnie to będzie 15t1d.
Kochana usg 3d polecają robić od około 23 tc. Ja robiłam na targach w 16t3d usg 3d i ciężko było cokolwiek dostrzec, bardziej na 2d było widać fiutka. Także nie polecam tak wcześnie.
No i płeć nie jest jeszcze na 100%, bo to około 20tc można mieć pewność.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2015, 14:49
Lanusia93 lubi tę wiadomość