Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
28latkaa wrote:Chciałabym drugie dziecko tez w roku 2017 ale życie pisze rożne scenariusze
trzeba mieć cichutka nadzieje
boje sie jedynie noszenia dziecka kiedy będe już w ciąży ale kobiety jakaś sobie radzą 
kochana najwyżej troszkę mniej ponosisz -Twoje maleństwo i tak nie będzie pamiętało czy było noszone
a jak fajnie dla dzieciaczków tak mała różnica wieku
ja jestem prze szczęśliwa,chociaż na początku też się tym noszeniem martwiłam,ale dajemy radę
jamniczakuchnia lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72656.png
https://www.maluchy.pl/li-72658.png
https://www.maluchy.pl/ci-72954.png
ANIOŁEK 21.06.13 [*]
-
nick nieaktualny
-
tzn to nie bedzie mi robił mój lekarz ide do zupełnie innej przychodni, ale faktycznie jak usłyszalam te 220zl to zawałAleksandrakili wrote:o jezuuuuu poważnie aż tyle??? jestem w ciężkim szoku.. Mój lekarz nie bierze nic dodatkowo... Co za zdzierstwo... 220zł kurw... zeby swoje dziecko lepiej podglądnąć... To już jest przesada...
myślałam, ze jakies 150 no to maksymalnie, a tu taki szok . Około 20-22 tygodnia dopiero pojde to moze uzbieram
-
nick nieaktualny
-
Iwonkaaa wrote:Grrr... wyskoczylo mi straszne zimno pod warga... pierwszy raz w życiu... masakra... Ale już kupiłam specyfik...
Dzisiaj wolne... obiadek się robi... pulpeciki w sosie ciemnym... do tego buraczki... mniam...
Hej mi jak wyskoczyło zimno to zadzwoniłam do gin bo jak szukałam jakieś maści to żadna nie była dla kobiet w ciaży, i gin kazał mi iść od razu do ogólnego po receptę na heviran a tym bardziej jak masz pierwszy raz.Mi się zdarza 2 razy w roku. Chociaż o heviranie też piszą różnie. -
niunia26 wrote:Hej mi jak wyskoczyło zimno to zadzwoniłam do gin bo jak szukałam jakieś maści to żadna nie była dla kobiet w ciaży, i gin kazał mi iść od razu do ogólnego po receptę na heviran a tym bardziej jak masz pierwszy raz.Mi się zdarza 2 razy w roku. Chociaż o heviranie też piszą różnie.
Heviran brałam z 6 razy w poprzedniej ciąży. Powiedzmy że nic złego (poza naczyniakiem u córki) nie spowodował. Choć nie mam przecież pewności, że to on.Aniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.2014
3700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.2016
3650 g, 55 cm -
Ja poszłam do apteki po hascovir nie wiedziałam że nie wolno w ciąży i była przemiła pani która mnie uświadomiła ze żadnych antywirusowych preparatów... dała mi Tonisan H to mineralny żel kwasu krzemowego na opryszczke... także może pomoże...
-
Ja nie miałam w poprzedniej ciąży USG 3D/4D.
Teraz bardzo chciałam, ale ceny są naprawdę powalające, trafić na takie USG poniżej 250 zł to cud
I z jednej strony nie mogę się doczekać kwietnia i maluszka, ale jednak jak ma się już jedno szczęście w domu to to oczekiwanie inaczej wygląda
Spokojnie poczekam te 26 tygodni
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2015, 14:36
Aniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.2014
3700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.2016
3650 g, 55 cm -
nick nieaktualnyKarolina_Ina wrote:Dziewczyny jak to jest z tymi mdłościami, miały one przejść w II trymestrze, prawda?
Jestem w 15 tc i wczoraj wieczorem pojawiły się mdłości. Dzisiaj rano znowu coś nie tak... Powinnam się martwić, czy to normalne? Wcześniej nie miałam żadnych objawów..
Też miałam mdłości niedawno i na początku II trymestru. Czułam się gorzej niż na początku ciąży w upały
I raz w ciąży wymiotowałam - właśnie w II trymestrze.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2015, 14:43
-
A jednak! Znalazłam USG 3D w moim mieście, 190 zł. Za tydzień w poniedziałek albo wtorek. Z jednej strony kupa kasy, ale z drugiej, chyba już by mi powiedzieli płeć na 100%, prawda??
Dziewczyny, które miały to USG, pomóżcie. Jak z tą płcią?
U mnie to będzie 15t1d.Aniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.2014
3700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.2016
3650 g, 55 cm -
nick nieaktualnyDzisiaj u nas pachnie świętami! Zrobiłam piernik na ciemnym piwie
Chodził za mną od jakiegoś czasu.
I przyszedł do nas w końcu narożnik, także teraz mam wygodę i będzie się bardziej komfortowo siedzieć niż na kanapie z bejbi
gosiunia lubi tę wiadomość
-
Hej Dziewczyny!
Staram się czytać na bieżąco, ale w weekend ciężko było mi się odezwać, bo byliśmy u rodziców, teściów, dziadków - całą rodzinkę odwiedziliśmy : )
Na imieniny babci założyłam moją pierwszą sukienkę ciążową i powiem Wam, że brzuszek już mega wyraźny i okrąglutki. Jestem szczupła, więc fajnie to widać : ) Wszyscy chwalili, że tak ładnie wyglądam, więc pewnie będzie chłopiec, a dziś na wizycie potwierdziły się moje przeczucia i będziemy mieli Córeczkę : )))
Mała waży już 150 g i wszystko jest ok : )
Mdłości u mnie się też pojawiają od czasu do czasu, dziś w samochodzie na dłuższej trasie całe śniadanie wylądowało w torebce foliowej..
Życzę powodzenia Kobietki na wszystkich badaniach i podczas wizyt : *
Olina, jamniczakuchnia, Lanusia93, Wiolcia1405, Funky09, Rotenkopf, fabiola, mania, Babu, gosiunia lubią tę wiadomość
[/url]
---
One of the happiest moments in life is when you find courage to let go of what you can't change.
Okruszek (*) 12 tc.
-
nick nieaktualnyLanusia93 wrote:A jednak! Znalazłam USG 3D w moim mieście, 190 zł. Za tydzień w poniedziałek albo wtorek. Z jednej strony kupa kasy, ale z drugiej, chyba już by mi powiedzieli płeć na 100%, prawda??
Dziewczyny, które miały to USG, pomóżcie. Jak z tą płcią?
U mnie to będzie 15t1d.
Kochana usg 3d polecają robić od około 23 tc. Ja robiłam na targach w 16t3d usg 3d i ciężko było cokolwiek dostrzec, bardziej na 2d było widać fiutka. Także nie polecam tak wcześnie.
No i płeć nie jest jeszcze na 100%, bo to około 20tc można mieć pewność.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2015, 14:49
Lanusia93 lubi tę wiadomość