Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
też chciałam chodzic prywatnie, ale jednak nie było mnie na to stać.Karolina_Ina wrote:My również witamy

Co do cen, to ja chodzę prywatnie, bo nie znalazłam tutaj żadnego dobrego i godnego polecenia lekarza na nfz. Za każdą wizytę płacę 120 zł, a za zwykłe usg dodatkowo 130 zł..
Teraz mam dobrego lekarza, więcw sumie nie narzekam
-
Ale wysokie ceny piszecie i za wizyty i za te usg... Ja też chodzę prywatnie i u mnie wizyta, na której zawsze robione jest usg kosztuje 100 zł a ostatnio nam doktor robiła dodatkowe w 3D ale Antoś tak się ustawił, że widać było tylko pół głowy to nie chcieliśmy zdjęcia i też jest w cenie

U nas raczej wszyscy prywatni ginekolodzy biorą stówkę za wizytę, ale może wszystko zależy od wielkości miejscowości ;P Ja mieszkam w Żarach koło Zielonej Góry i mamy ok 40 tyś mieszkańców.. nie jest nas dużo i może dlatego ceny też nie są wygórowane
Lanusia93 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCatelyn wrote:Ale wysokie ceny piszecie i za wizyty i za te usg... Ja też chodzę prywatnie i u mnie wizyta, na której zawsze robione jest usg kosztuje 100 zł a ostatnio nam doktor robiła dodatkowe w 3D ale Antoś tak się ustawił, że widać było tylko pół głowy to nie chcieliśmy zdjęcia i też jest w cenie

U nas raczej wszyscy prywatni ginekolodzy biorą stówkę za wizytę, ale może wszystko zależy od wielkości miejscowości ;P Ja mieszkam w Żarach koło Zielonej Góry i mamy ok 40 tyś mieszkańców.. nie jest nas dużo i może dlatego ceny też nie są wygórowane
Ja jeżdżę do lekarza który przyjmuje w miasteczku 3 tys. mieszkańców i w drugim kilkanaście tysięcy mieszkańców i za wizytę w ciąży bierze 150, a za kontrole 100... Na szczęście przyjmuje też na nfz
A badania dodatkowe typu usg genetyczne 150 a 3d lub 4d 200 zł
Mimo wszystko jest bardzo dobrym i najlepszym specjalistą w okolicy.
-
ja dostałam właśnie na maila wyniki testu potrójnego.
tzn nie bardzo rozumiem, bo miałam pobieraną krew, a w wyniku który mam jest nagłówek : Wyniki Badania Ultrasonograficznego - i tu dokładny opis maluszka, wymiary, waga. Ale nie widzę ani jednego zdania dot. krwi..
miała któraś z Was coś takiego robione? w Waszych wynikach też nic o krwi nie było?
Póki co nie mogę się dodzwonić do kliniki, więc może Wy wiecie?Julia

-
Hej. Witam nowe mamusie

Mam w domu chorego męża. Dzisiaj dowiedziałam się, że on nie jest chory jak wszyscy lecz jest to walka o życie. Myślałam że padnę ze śmiechu
jeżeli w ciągu tych dni nie dokonam zbrodni na nim to będzie dobrze 
U mnie samopoczucie ok tylko padam z nóg.
Pozdrawiam
Rotenkopf, jamniczakuchnia, Babu, gosiunia lubią tę wiadomość
-
Rety, zazdroszczę takich cen. Ja w Warszawie chodzę prywatnie bo chciałam do konkretnego lekarza a nie pierwszego lepszego i za wizytę płacę 150 zł i tutaj mam robione USG ale takim przenośnym ultrasonografem. Natomiast za każde USG (pierwszego trymestru, połówkowe i kolejne)robione świetnej jakości sprzętem płacę 220 zł.
Także nie macie aż tak źle
Malala a może masz podane ryzyka już po uwzględnieniu biochemii i dlatego nie pisali tych danych ? Bo one tak naprawdę oderwane od badania USG to nie na wiele się zdają. -
nick nieaktualny
-
Catelyn wrote:Ale wysokie ceny piszecie i za wizyty i za te usg... Ja też chodzę prywatnie i u mnie wizyta, na której zawsze robione jest usg kosztuje 100 zł a ostatnio nam doktor robiła dodatkowe w 3D ale Antoś tak się ustawił, że widać było tylko pół głowy to nie chcieliśmy zdjęcia i też jest w cenie

Ja mieszkam w Zielonej Górze (od miesiąca
)! Gdzie te Żary, daleko od Zielonej? Dasz namiary na tego lekarza, który robi 3D za 100 zł?
Aniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.2014
3700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.2016
3650 g, 55 cm -
właśnie nie ma ani słowa o ryzyku wystąpienia jakichkolwiek chorób. jest tylko odnośnie anatomii płodu, narządy wypisane i przy nich info że budowa prawidlowa. o przepływach naczyniowych, budowie łożyska..Wilka wrote:
Malala a może masz podane ryzyka już po uwzględnieniu biochemii i dlatego nie pisali tych danych ? Bo one tak naprawdę oderwane od badania USG to nie na wiele się zdają.Julia

-
Hej mamuski! Moze troche pozno, ale chcialabym dolaczyc, termin mam na 13 kwietnia, prawdopodobnie chlopiec ale roznie moze byc;) jest to moja pierwsza ciaza bardzo chciana, staralismy sie 5 cykli i cieszymy sie kazda chwila
jezeli synus zostanie synkiem bedzie Maksymilian, jezeli corcia to Diana
co do cen u lekarzy to u mnie w Poznaniu tez nie jest tak drogo bo place 100 za prywatne wizyty a dodatkowo chodze na nfz i tam robie za free wszystkie badania
Lanusia93, Rotenkopf, fabiola, malala, dziewussia, Ameiva, Wiolcia1405, jamniczakuchnia, Olina, mania, Larisa, Babu, gosiunia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
dziewussia wrote:Dziewczyny ja juz po badaniu serca, wszystko ok, bardzo dokladnie badal lekarz, mam wizyte kontrolna do kardiologa na 19 listopada. Zrobilam z mezem troche zakupow, zjedlismy obiad, ide na drzemke, boli mnie glowa.
To dobrze, że wszystko w porządku.
Czekamy na same dobre wieści do Was
I od razu poznasz płeć maluszka po amnio, której wyniki będą w porządku
Aniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.2014
3700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.2016
3650 g, 55 cm -
witaj kredeczka. ja też z Poznania

nie wiedziałam, że prywatne wizyty 100zł, to jeszcze nie jest tak źle! a usg też 'w cenie'?
zrobiłam screen z wyników badania, oświećcie mnie czy są tam zawarte wszystkie informacje .. mi się wydaje, że nie
http://zapodaj.net/9ad9ff4083a7e.pngWiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2015, 16:30
kredeczka91, gosiunia lubią tę wiadomość
Julia

-
hehe, ja tez woze w torebce torebki z ikea takie zamykane na wszelki wypadek, juz raz ich niestety potrzebowalam. O dziwo wymiotuje tylko kiedy siedze jako pasazer, jak skupiam sie na drodze prowadzac auto nie mam z tym problemuKajka wrote:Hej Dziewczyny!
Staram się czytać na bieżąco, ale w weekend ciężko było mi się odezwać, bo byliśmy u rodziców, teściów, dziadków - całą rodzinkę odwiedziliśmy : )
Na imieniny babci założyłam moją pierwszą sukienkę ciążową i powiem Wam, że brzuszek już mega wyraźny i okrąglutki. Jestem szczupła, więc fajnie to widać : ) Wszyscy chwalili, że tak ładnie wyglądam, więc pewnie będzie chłopiec, a dziś na wizycie potwierdziły się moje przeczucia i będziemy mieli Córeczkę : )))
Mała waży już 150 g i wszystko jest ok : )
Mdłości u mnie się też pojawiają od czasu do czasu, dziś w samochodzie na dłuższej trasie całe śniadanie wylądowało w torebce foliowej..
Życzę powodzenia Kobietki na wszystkich badaniach i podczas wizyt : *
-
witamykredeczka91 wrote:Hej mamuski! Moze troche pozno, ale chcialabym dolaczyc, termin mam na 13 kwietnia, prawdopodobnie chlopiec ale roznie moze byc;) jest to moja pierwsza ciaza bardzo chciana, staralismy sie 5 cykli i cieszymy sie kazda chwila
jezeli synus zostanie synkiem bedzie Maksymilian, jezeli corcia to Diana
co do cen u lekarzy to u mnie w Poznaniu tez nie jest tak drogo bo place 100 za prywatne wizyty a dodatkowo chodze na nfz i tam robie za free wszystkie badania 
-
Kredeczka91 witaj wśród nas

Mój synek taki duży biega z psami na dworzu i robi ' buuuu ' ' a kuku ' ' hał oć '
serce się raduje jak zaczyna mówić coraz więcej
babci się buzia przy nim nie zamyka to niema się co dziwić
aj! Dumna matka ze mnie
Aleksandrakili, gosiunia lubią tę wiadomość

[/url]