X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • Olina Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina_Ina wrote:
    My również witamy ;)

Co do cen, to ja chodzę prywatnie, bo nie znalazłam tutaj żadnego dobrego i godnego polecenia lekarza na nfz. Za każdą wizytę płacę 120 zł, a za zwykłe usg dodatkowo 130 zł..
    też chciałam chodzic prywatnie, ale jednak nie było mnie na to stać.
    Teraz mam dobrego lekarza, więcw sumie nie narzekam ;)

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak to usg 3d polecaja robic po 20tyg dlatego, że dzidziuś już otwiera oczy i jak to powiedział moj znajomy widac podobienstwo HHHAhHAH tym sie udał :D

Lanusia93, gosiunia lubią tę wiadomość

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • Catelyn Przyjaciółka

Wysłany: 19 października 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale wysokie ceny piszecie i za wizyty i za te usg... Ja też chodzę prywatnie i u mnie wizyta, na której zawsze robione jest usg kosztuje 100 zł a ostatnio nam doktor robiła dodatkowe w 3D ale Antoś tak się ustawił, że widać było tylko pół głowy to nie chcieliśmy zdjęcia i też jest w cenie ;)
    U nas raczej wszyscy prywatni ginekolodzy biorą stówkę za wizytę, ale może wszystko zależy od wielkości miejscowości ;P Ja mieszkam w Żarach koło Zielonej Góry i mamy ok 40 tyś mieszkańców.. nie jest nas dużo i może dlatego ceny też nie są wygórowane ;)

Lanusia93 lubi tę wiadomość

0d1yugpjk43izaz7.png
    19p2v3r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Catelyn wrote:
    Ale wysokie ceny piszecie i za wizyty i za te usg... Ja też chodzę prywatnie i u mnie wizyta, na której zawsze robione jest usg kosztuje 100 zł a ostatnio nam doktor robiła dodatkowe w 3D ale Antoś tak się ustawił, że widać było tylko pół głowy to nie chcieliśmy zdjęcia i też jest w cenie ;)
    U nas raczej wszyscy prywatni ginekolodzy biorą stówkę za wizytę, ale może wszystko zależy od wielkości miejscowości ;P Ja mieszkam w Żarach koło Zielonej Góry i mamy ok 40 tyś mieszkańców.. nie jest nas dużo i może dlatego ceny też nie są wygórowane ;)

Ja jeżdżę do lekarza który przyjmuje w miasteczku 3 tys. mieszkańców i w drugim kilkanaście tysięcy mieszkańców i za wizytę w ciąży bierze 150, a za kontrole 100... Na szczęście przyjmuje też na nfz :) A badania dodatkowe typu usg genetyczne 150 a 3d lub 4d 200 zł :P Mimo wszystko jest bardzo dobrym i najlepszym specjalistą w okolicy.

• malala Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dostałam właśnie na maila wyniki testu potrójnego.
    tzn nie bardzo rozumiem, bo miałam pobieraną krew, a w wyniku który mam jest nagłówek : Wyniki Badania Ultrasonograficznego - i tu dokładny opis maluszka, wymiary, waga. Ale nie widzę ani jednego zdania dot. krwi..

miała któraś z Was coś takiego robione? w Waszych wynikach też nic o krwi nie było?
    Póki co nie mogę się dodzwonić do kliniki, więc może Wy wiecie?

Julia <3
    f2w3rjjgs14uz5pa.png
  • dichlieb Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Witam nowe mamusie :)
    Mam w domu chorego męża. Dzisiaj dowiedziałam się, że on nie jest chory jak wszyscy lecz jest to walka o życie. Myślałam że padnę ze śmiechu :) jeżeli w ciągu tych dni nie dokonam zbrodni na nim to będzie dobrze ;)
    U mnie samopoczucie ok tylko padam z nóg.
    Pozdrawiam

Rotenkopf, jamniczakuchnia, Babu, gosiunia lubią tę wiadomość

dqpr3e5eehj9ssyv.png
  • Wilka Ekspertka

Wysłany: 19 października 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rety, zazdroszczę takich cen. Ja w Warszawie chodzę prywatnie bo chciałam do konkretnego lekarza a nie pierwszego lepszego i za wizytę płacę 150 zł i tutaj mam robione USG ale takim przenośnym ultrasonografem. Natomiast za każde USG (pierwszego trymestru, połówkowe i kolejne)robione świetnej jakości sprzętem płacę 220 zł.
    Także nie macie aż tak źle ;)

Malala a może masz podane ryzyka już po uwzględnieniu biochemii i dlatego nie pisali tych danych ? Bo one tak naprawdę oderwane od badania USG to nie na wiele się zdają.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za każdą wizytę place 200 zł więc hardcore ale nie mam wyboru i mam wszystko w cenie...

• Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Catelyn wrote:

Ja mieszkam w Zielonej Górze (od miesiąca :P )! Gdzie te Żary, daleko od Zielonej? Dasz namiary na tego lekarza, który robi 3D za 100 zł? <3

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • dziewussia Ekspertka

Wysłany: 19 października 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja juz po badaniu serca, wszystko ok, bardzo dokladnie badal lekarz, mam wizyte kontrolna do kardiologa na 19 listopada. Zrobilam z mezem troche zakupow, zjedlismy obiad, ide na drzemke, boli mnie glowa.

200710183334.png

201604027450.png
  • malala Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wilka wrote:

Malala a może masz podane ryzyka już po uwzględnieniu biochemii i dlatego nie pisali tych danych ? Bo one tak naprawdę oderwane od badania USG to nie na wiele się zdają.
    właśnie nie ma ani słowa o ryzyku wystąpienia jakichkolwiek chorób. jest tylko odnośnie anatomii płodu, narządy wypisane i przy nich info że budowa prawidlowa. o przepływach naczyniowych, budowie łożyska..

Julia <3
    f2w3rjjgs14uz5pa.png
  • kredeczka91 Ekspertka

Wysłany: 19 października 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamuski! Moze troche pozno, ale chcialabym dolaczyc, termin mam na 13 kwietnia, prawdopodobnie chlopiec ale roznie moze byc;) jest to moja pierwsza ciaza bardzo chciana, staralismy sie 5 cykli i cieszymy sie kazda chwila :) jezeli synus zostanie synkiem bedzie Maksymilian, jezeli corcia to Diana :) co do cen u lekarzy to u mnie w Poznaniu tez nie jest tak drogo bo place 100 za prywatne wizyty a dodatkowo chodze na nfz i tam robie za free wszystkie badania :)

Lanusia93, Rotenkopf, fabiola, malala, dziewussia, Ameiva, Wiolcia1405, jamniczakuchnia, Olina, mania, Larisa, Babu, gosiunia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rajciu, jak super, że jeszcze dołączają do Nas kolejne Mamusie ;) Witajcie! ;)

Malala, poczytaj dokładnie zdanie po zdaniu wszystko, ja też te wyniki z krwi znalazłam w miejscu w którym bym się nie spodziewała bo było kiepsko zlokalizowane ;)

• fabiola Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredeczka91 witamy ;)

kredeczka91 lubi tę wiadomość

atdcjw4zbts1ljz3.png

3i49jw4zl4uo1feg.png[/url]
  • Lanusia93 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewussia wrote:
    Dziewczyny ja juz po badaniu serca, wszystko ok, bardzo dokladnie badal lekarz, mam wizyte kontrolna do kardiologa na 19 listopada. Zrobilam z mezem troche zakupow, zjedlismy obiad, ide na drzemke, boli mnie glowa.

To dobrze, że wszystko w porządku.
    Czekamy na same dobre wieści do Was <3
    I od razu poznasz płeć maluszka po amnio, której wyniki będą w porządku :)

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • malala Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaj kredeczka. ja też z Poznania :)
    nie wiedziałam, że prywatne wizyty 100zł, to jeszcze nie jest tak źle! a usg też 'w cenie'?

zrobiłam screen z wyników badania, oświećcie mnie czy są tam zawarte wszystkie informacje .. mi się wydaje, że nie :/

http://zapodaj.net/9ad9ff4083a7e.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2015, 16:30

kredeczka91, gosiunia lubią tę wiadomość

Julia <3
    f2w3rjjgs14uz5pa.png
  • kredeczka91 Ekspertka

Wysłany: 19 października 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Usg w cenie a jak! Nawet zdjecia w 3d mam chociaz nadal nie umiem ich wstawiac :P

malala, gosiunia lubią tę wiadomość

• Ameiva Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajka wrote:
    Hej Dziewczyny!
    Staram się czytać na bieżąco, ale w weekend ciężko było mi się odezwać, bo byliśmy u rodziców, teściów, dziadków - całą rodzinkę odwiedziliśmy : )
    Na imieniny babci założyłam moją pierwszą sukienkę ciążową i powiem Wam, że brzuszek już mega wyraźny i okrąglutki. Jestem szczupła, więc fajnie to widać : ) Wszyscy chwalili, że tak ładnie wyglądam, więc pewnie będzie chłopiec, a dziś na wizycie potwierdziły się moje przeczucia i będziemy mieli Córeczkę : )))
    Mała waży już 150 g i wszystko jest ok : )

Mdłości u mnie się też pojawiają od czasu do czasu, dziś w samochodzie na dłuższej trasie całe śniadanie wylądowało w torebce foliowej..

Życzę powodzenia Kobietki na wszystkich badaniach i podczas wizyt : *
    hehe, ja tez woze w torebce torebki z ikea takie zamykane na wszelki wypadek, juz raz ich niestety potrzebowalam. O dziwo wymiotuje tylko kiedy siedze jako pasazer, jak skupiam sie na drodze prowadzac auto nie mam z tym problemu :)

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kredeczka91 wrote:
    Hej mamuski! Moze troche pozno, ale chcialabym dolaczyc, termin mam na 13 kwietnia, prawdopodobnie chlopiec ale roznie moze byc;) jest to moja pierwsza ciaza bardzo chciana, staralismy sie 5 cykli i cieszymy sie kazda chwila :) jezeli synus zostanie synkiem bedzie Maksymilian, jezeli corcia to Diana :) co do cen u lekarzy to u mnie w Poznaniu tez nie jest tak drogo bo place 100 za prywatne wizyty a dodatkowo chodze na nfz i tam robie za free wszystkie badania :)
    witamy :)

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredeczka91 witaj wśród nas :)

Mój synek taki duży biega z psami na dworzu i robi ' buuuu ' ' a kuku ' ' hał oć ' :D serce się raduje jak zaczyna mówić coraz więcej :) babci się buzia przy nim nie zamyka to niema się co dziwić :D aj! Dumna matka ze mnie <3

Aleksandrakili, gosiunia lubią tę wiadomość

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
‹‹ 246 247 248 249 250 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ