X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • Olina Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina_Ina wrote:
    My również witamy ;)

Co do cen, to ja chodzę prywatnie, bo nie znalazłam tutaj żadnego dobrego i godnego polecenia lekarza na nfz. Za każdą wizytę płacę 120 zł, a za zwykłe usg dodatkowo 130 zł..
    też chciałam chodzic prywatnie, ale jednak nie było mnie na to stać.
    Teraz mam dobrego lekarza, więcw sumie nie narzekam ;)

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak to usg 3d polecaja robic po 20tyg dlatego, że dzidziuś już otwiera oczy i jak to powiedział moj znajomy widac podobienstwo HHHAhHAH tym sie udał :D

Lanusia93, gosiunia lubią tę wiadomość

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • Catelyn Przyjaciółka

Wysłany: 19 października 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale wysokie ceny piszecie i za wizyty i za te usg... Ja też chodzę prywatnie i u mnie wizyta, na której zawsze robione jest usg kosztuje 100 zł a ostatnio nam doktor robiła dodatkowe w 3D ale Antoś tak się ustawił, że widać było tylko pół głowy to nie chcieliśmy zdjęcia i też jest w cenie ;)
    U nas raczej wszyscy prywatni ginekolodzy biorą stówkę za wizytę, ale może wszystko zależy od wielkości miejscowości ;P Ja mieszkam w Żarach koło Zielonej Góry i mamy ok 40 tyś mieszkańców.. nie jest nas dużo i może dlatego ceny też nie są wygórowane ;)

Lanusia93 lubi tę wiadomość

0d1yugpjk43izaz7.png
    19p2v3r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Catelyn wrote:
    Ale wysokie ceny piszecie i za wizyty i za te usg... Ja też chodzę prywatnie i u mnie wizyta, na której zawsze robione jest usg kosztuje 100 zł a ostatnio nam doktor robiła dodatkowe w 3D ale Antoś tak się ustawił, że widać było tylko pół głowy to nie chcieliśmy zdjęcia i też jest w cenie ;)
    U nas raczej wszyscy prywatni ginekolodzy biorą stówkę za wizytę, ale może wszystko zależy od wielkości miejscowości ;P Ja mieszkam w Żarach koło Zielonej Góry i mamy ok 40 tyś mieszkańców.. nie jest nas dużo i może dlatego ceny też nie są wygórowane ;)

Ja jeżdżę do lekarza który przyjmuje w miasteczku 3 tys. mieszkańców i w drugim kilkanaście tysięcy mieszkańców i za wizytę w ciąży bierze 150, a za kontrole 100... Na szczęście przyjmuje też na nfz :) A badania dodatkowe typu usg genetyczne 150 a 3d lub 4d 200 zł :P Mimo wszystko jest bardzo dobrym i najlepszym specjalistą w okolicy.

• malala Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dostałam właśnie na maila wyniki testu potrójnego.
    tzn nie bardzo rozumiem, bo miałam pobieraną krew, a w wyniku który mam jest nagłówek : Wyniki Badania Ultrasonograficznego - i tu dokładny opis maluszka, wymiary, waga. Ale nie widzę ani jednego zdania dot. krwi..

miała któraś z Was coś takiego robione? w Waszych wynikach też nic o krwi nie było?
    Póki co nie mogę się dodzwonić do kliniki, więc może Wy wiecie?

Julia <3
    f2w3rjjgs14uz5pa.png
  • dichlieb Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Witam nowe mamusie :)
    Mam w domu chorego męża. Dzisiaj dowiedziałam się, że on nie jest chory jak wszyscy lecz jest to walka o życie. Myślałam że padnę ze śmiechu :) jeżeli w ciągu tych dni nie dokonam zbrodni na nim to będzie dobrze ;)
    U mnie samopoczucie ok tylko padam z nóg.
    Pozdrawiam

Rotenkopf, jamniczakuchnia, Babu, gosiunia lubią tę wiadomość

dqpr3e5eehj9ssyv.png
  • Wilka Ekspertka

Wysłany: 19 października 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rety, zazdroszczę takich cen. Ja w Warszawie chodzę prywatnie bo chciałam do konkretnego lekarza a nie pierwszego lepszego i za wizytę płacę 150 zł i tutaj mam robione USG ale takim przenośnym ultrasonografem. Natomiast za każde USG (pierwszego trymestru, połówkowe i kolejne)robione świetnej jakości sprzętem płacę 220 zł.
    Także nie macie aż tak źle ;)

Malala a może masz podane ryzyka już po uwzględnieniu biochemii i dlatego nie pisali tych danych ? Bo one tak naprawdę oderwane od badania USG to nie na wiele się zdają.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za każdą wizytę place 200 zł więc hardcore ale nie mam wyboru i mam wszystko w cenie...

• Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Catelyn wrote:

Ja mieszkam w Zielonej Górze (od miesiąca :P )! Gdzie te Żary, daleko od Zielonej? Dasz namiary na tego lekarza, który robi 3D za 100 zł? <3

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • dziewussia Ekspertka

Wysłany: 19 października 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja juz po badaniu serca, wszystko ok, bardzo dokladnie badal lekarz, mam wizyte kontrolna do kardiologa na 19 listopada. Zrobilam z mezem troche zakupow, zjedlismy obiad, ide na drzemke, boli mnie glowa.

200710183334.png

201604027450.png
  • malala Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wilka wrote:

Malala a może masz podane ryzyka już po uwzględnieniu biochemii i dlatego nie pisali tych danych ? Bo one tak naprawdę oderwane od badania USG to nie na wiele się zdają.
    właśnie nie ma ani słowa o ryzyku wystąpienia jakichkolwiek chorób. jest tylko odnośnie anatomii płodu, narządy wypisane i przy nich info że budowa prawidlowa. o przepływach naczyniowych, budowie łożyska..

Julia <3
    f2w3rjjgs14uz5pa.png
  • kredeczka91 Ekspertka

Wysłany: 19 października 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamuski! Moze troche pozno, ale chcialabym dolaczyc, termin mam na 13 kwietnia, prawdopodobnie chlopiec ale roznie moze byc;) jest to moja pierwsza ciaza bardzo chciana, staralismy sie 5 cykli i cieszymy sie kazda chwila :) jezeli synus zostanie synkiem bedzie Maksymilian, jezeli corcia to Diana :) co do cen u lekarzy to u mnie w Poznaniu tez nie jest tak drogo bo place 100 za prywatne wizyty a dodatkowo chodze na nfz i tam robie za free wszystkie badania :)

Lanusia93, Rotenkopf, fabiola, malala, dziewussia, Ameiva, Wiolcia1405, jamniczakuchnia, Olina, mania, Larisa, Babu, gosiunia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rajciu, jak super, że jeszcze dołączają do Nas kolejne Mamusie ;) Witajcie! ;)

Malala, poczytaj dokładnie zdanie po zdaniu wszystko, ja też te wyniki z krwi znalazłam w miejscu w którym bym się nie spodziewała bo było kiepsko zlokalizowane ;)

• fabiola Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredeczka91 witamy ;)

kredeczka91 lubi tę wiadomość

atdcjw4zbts1ljz3.png

3i49jw4zl4uo1feg.png[/url]
  • Lanusia93 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewussia wrote:
    Dziewczyny ja juz po badaniu serca, wszystko ok, bardzo dokladnie badal lekarz, mam wizyte kontrolna do kardiologa na 19 listopada. Zrobilam z mezem troche zakupow, zjedlismy obiad, ide na drzemke, boli mnie glowa.

To dobrze, że wszystko w porządku.
    Czekamy na same dobre wieści do Was <3
    I od razu poznasz płeć maluszka po amnio, której wyniki będą w porządku :)

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • malala Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaj kredeczka. ja też z Poznania :)
    nie wiedziałam, że prywatne wizyty 100zł, to jeszcze nie jest tak źle! a usg też 'w cenie'?

zrobiłam screen z wyników badania, oświećcie mnie czy są tam zawarte wszystkie informacje .. mi się wydaje, że nie :/

http://zapodaj.net/9ad9ff4083a7e.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2015, 16:30

kredeczka91, gosiunia lubią tę wiadomość

Julia <3
    f2w3rjjgs14uz5pa.png
  • kredeczka91 Ekspertka

Wysłany: 19 października 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Usg w cenie a jak! Nawet zdjecia w 3d mam chociaz nadal nie umiem ich wstawiac :P

malala, gosiunia lubią tę wiadomość

• Ameiva Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajka wrote:
    Hej Dziewczyny!
    Staram się czytać na bieżąco, ale w weekend ciężko było mi się odezwać, bo byliśmy u rodziców, teściów, dziadków - całą rodzinkę odwiedziliśmy : )
    Na imieniny babci założyłam moją pierwszą sukienkę ciążową i powiem Wam, że brzuszek już mega wyraźny i okrąglutki. Jestem szczupła, więc fajnie to widać : ) Wszyscy chwalili, że tak ładnie wyglądam, więc pewnie będzie chłopiec, a dziś na wizycie potwierdziły się moje przeczucia i będziemy mieli Córeczkę : )))
    Mała waży już 150 g i wszystko jest ok : )

Mdłości u mnie się też pojawiają od czasu do czasu, dziś w samochodzie na dłuższej trasie całe śniadanie wylądowało w torebce foliowej..

Życzę powodzenia Kobietki na wszystkich badaniach i podczas wizyt : *
    hehe, ja tez woze w torebce torebki z ikea takie zamykane na wszelki wypadek, juz raz ich niestety potrzebowalam. O dziwo wymiotuje tylko kiedy siedze jako pasazer, jak skupiam sie na drodze prowadzac auto nie mam z tym problemu :)

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kredeczka91 wrote:
    Hej mamuski! Moze troche pozno, ale chcialabym dolaczyc, termin mam na 13 kwietnia, prawdopodobnie chlopiec ale roznie moze byc;) jest to moja pierwsza ciaza bardzo chciana, staralismy sie 5 cykli i cieszymy sie kazda chwila :) jezeli synus zostanie synkiem bedzie Maksymilian, jezeli corcia to Diana :) co do cen u lekarzy to u mnie w Poznaniu tez nie jest tak drogo bo place 100 za prywatne wizyty a dodatkowo chodze na nfz i tam robie za free wszystkie badania :)
    witamy :)

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredeczka91 witaj wśród nas :)

Mój synek taki duży biega z psami na dworzu i robi ' buuuu ' ' a kuku ' ' hał oć ' :D serce się raduje jak zaczyna mówić coraz więcej :) babci się buzia przy nim nie zamyka to niema się co dziwić :D aj! Dumna matka ze mnie <3

Aleksandrakili, gosiunia lubią tę wiadomość

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
‹‹ 246 247 248 249 250 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ