Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Karolina_Ina wrote:My również witamy
Co do cen, to ja chodzę prywatnie, bo nie znalazłam tutaj żadnego dobrego i godnego polecenia lekarza na nfz. Za każdą wizytę płacę 120 zł, a za zwykłe usg dodatkowo 130 zł..
Teraz mam dobrego lekarza, więcw sumie nie narzekam -
Ale wysokie ceny piszecie i za wizyty i za te usg... Ja też chodzę prywatnie i u mnie wizyta, na której zawsze robione jest usg kosztuje 100 zł a ostatnio nam doktor robiła dodatkowe w 3D ale Antoś tak się ustawił, że widać było tylko pół głowy to nie chcieliśmy zdjęcia i też jest w cenie
U nas raczej wszyscy prywatni ginekolodzy biorą stówkę za wizytę, ale może wszystko zależy od wielkości miejscowości ;P Ja mieszkam w Żarach koło Zielonej Góry i mamy ok 40 tyś mieszkańców.. nie jest nas dużo i może dlatego ceny też nie są wygórowaneLanusia93 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCatelyn wrote:Ale wysokie ceny piszecie i za wizyty i za te usg... Ja też chodzę prywatnie i u mnie wizyta, na której zawsze robione jest usg kosztuje 100 zł a ostatnio nam doktor robiła dodatkowe w 3D ale Antoś tak się ustawił, że widać było tylko pół głowy to nie chcieliśmy zdjęcia i też jest w cenie
U nas raczej wszyscy prywatni ginekolodzy biorą stówkę za wizytę, ale może wszystko zależy od wielkości miejscowości ;P Ja mieszkam w Żarach koło Zielonej Góry i mamy ok 40 tyś mieszkańców.. nie jest nas dużo i może dlatego ceny też nie są wygórowane
Ja jeżdżę do lekarza który przyjmuje w miasteczku 3 tys. mieszkańców i w drugim kilkanaście tysięcy mieszkańców i za wizytę w ciąży bierze 150, a za kontrole 100... Na szczęście przyjmuje też na nfzA badania dodatkowe typu usg genetyczne 150 a 3d lub 4d 200 zł
Mimo wszystko jest bardzo dobrym i najlepszym specjalistą w okolicy.
-
ja dostałam właśnie na maila wyniki testu potrójnego.
tzn nie bardzo rozumiem, bo miałam pobieraną krew, a w wyniku który mam jest nagłówek : Wyniki Badania Ultrasonograficznego - i tu dokładny opis maluszka, wymiary, waga. Ale nie widzę ani jednego zdania dot. krwi..
miała któraś z Was coś takiego robione? w Waszych wynikach też nic o krwi nie było?
Póki co nie mogę się dodzwonić do kliniki, więc może Wy wiecie?Julia
-
Hej. Witam nowe mamusie
Mam w domu chorego męża. Dzisiaj dowiedziałam się, że on nie jest chory jak wszyscy lecz jest to walka o życie. Myślałam że padnę ze śmiechujeżeli w ciągu tych dni nie dokonam zbrodni na nim to będzie dobrze
U mnie samopoczucie ok tylko padam z nóg.
PozdrawiamRotenkopf, jamniczakuchnia, Babu, gosiunia lubią tę wiadomość
-
Rety, zazdroszczę takich cen. Ja w Warszawie chodzę prywatnie bo chciałam do konkretnego lekarza a nie pierwszego lepszego i za wizytę płacę 150 zł i tutaj mam robione USG ale takim przenośnym ultrasonografem. Natomiast za każde USG (pierwszego trymestru, połówkowe i kolejne)robione świetnej jakości sprzętem płacę 220 zł.
Także nie macie aż tak źle
Malala a może masz podane ryzyka już po uwzględnieniu biochemii i dlatego nie pisali tych danych ? Bo one tak naprawdę oderwane od badania USG to nie na wiele się zdają. -
nick nieaktualny
-
Catelyn wrote:Ale wysokie ceny piszecie i za wizyty i za te usg... Ja też chodzę prywatnie i u mnie wizyta, na której zawsze robione jest usg kosztuje 100 zł a ostatnio nam doktor robiła dodatkowe w 3D ale Antoś tak się ustawił, że widać było tylko pół głowy to nie chcieliśmy zdjęcia i też jest w cenie
U nas raczej wszyscy prywatni ginekolodzy biorą stówkę za wizytę, ale może wszystko zależy od wielkości miejscowości ;P Ja mieszkam w Żarach koło Zielonej Góry i mamy ok 40 tyś mieszkańców.. nie jest nas dużo i może dlatego ceny też nie są wygórowane
Ja mieszkam w Zielonej Górze (od miesiąca)! Gdzie te Żary, daleko od Zielonej? Dasz namiary na tego lekarza, który robi 3D za 100 zł?
Aniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.20143700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.20163650 g, 55 cm
-
Wilka wrote:
Malala a może masz podane ryzyka już po uwzględnieniu biochemii i dlatego nie pisali tych danych ? Bo one tak naprawdę oderwane od badania USG to nie na wiele się zdają.Julia
-
Hej mamuski! Moze troche pozno, ale chcialabym dolaczyc, termin mam na 13 kwietnia, prawdopodobnie chlopiec ale roznie moze byc;) jest to moja pierwsza ciaza bardzo chciana, staralismy sie 5 cykli i cieszymy sie kazda chwila
jezeli synus zostanie synkiem bedzie Maksymilian, jezeli corcia to Diana
co do cen u lekarzy to u mnie w Poznaniu tez nie jest tak drogo bo place 100 za prywatne wizyty a dodatkowo chodze na nfz i tam robie za free wszystkie badania
Lanusia93, Rotenkopf, fabiola, malala, dziewussia, Ameiva, Wiolcia1405, jamniczakuchnia, Olina, mania, Larisa, Babu, gosiunia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
dziewussia wrote:Dziewczyny ja juz po badaniu serca, wszystko ok, bardzo dokladnie badal lekarz, mam wizyte kontrolna do kardiologa na 19 listopada. Zrobilam z mezem troche zakupow, zjedlismy obiad, ide na drzemke, boli mnie glowa.
To dobrze, że wszystko w porządku.
Czekamy na same dobre wieści do Was
I od razu poznasz płeć maluszka po amnio, której wyniki będą w porządkuAniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.20143700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.20163650 g, 55 cm
-
witaj kredeczka. ja też z Poznania
nie wiedziałam, że prywatne wizyty 100zł, to jeszcze nie jest tak źle! a usg też 'w cenie'?
zrobiłam screen z wyników badania, oświećcie mnie czy są tam zawarte wszystkie informacje .. mi się wydaje, że nie
http://zapodaj.net/9ad9ff4083a7e.pngWiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2015, 16:30
kredeczka91, gosiunia lubią tę wiadomość
Julia
-
Kajka wrote:Hej Dziewczyny!
Staram się czytać na bieżąco, ale w weekend ciężko było mi się odezwać, bo byliśmy u rodziców, teściów, dziadków - całą rodzinkę odwiedziliśmy : )
Na imieniny babci założyłam moją pierwszą sukienkę ciążową i powiem Wam, że brzuszek już mega wyraźny i okrąglutki. Jestem szczupła, więc fajnie to widać : ) Wszyscy chwalili, że tak ładnie wyglądam, więc pewnie będzie chłopiec, a dziś na wizycie potwierdziły się moje przeczucia i będziemy mieli Córeczkę : )))
Mała waży już 150 g i wszystko jest ok : )
Mdłości u mnie się też pojawiają od czasu do czasu, dziś w samochodzie na dłuższej trasie całe śniadanie wylądowało w torebce foliowej..
Życzę powodzenia Kobietki na wszystkich badaniach i podczas wizyt : * -
kredeczka91 wrote:Hej mamuski! Moze troche pozno, ale chcialabym dolaczyc, termin mam na 13 kwietnia, prawdopodobnie chlopiec ale roznie moze byc;) jest to moja pierwsza ciaza bardzo chciana, staralismy sie 5 cykli i cieszymy sie kazda chwila
jezeli synus zostanie synkiem bedzie Maksymilian, jezeli corcia to Diana
co do cen u lekarzy to u mnie w Poznaniu tez nie jest tak drogo bo place 100 za prywatne wizyty a dodatkowo chodze na nfz i tam robie za free wszystkie badania
-
Kredeczka91 witaj wśród nas
Mój synek taki duży biega z psami na dworzu i robi ' buuuu ' ' a kuku ' ' hał oć 'serce się raduje jak zaczyna mówić coraz więcej
babci się buzia przy nim nie zamyka to niema się co dziwić
aj! Dumna matka ze mnie
Aleksandrakili, gosiunia lubią tę wiadomość