Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
o tak o Wojtka staraliśmy się dwa lata,teraz udało się w pierwszym cyklu w którym lekarz pozwolił
co do płci to jeszcze nie wiem,dziś wizyta może coś powiedzą
Lanusia ja w poprzedniej ciąży wciąż miałam bóle ,Wojtuś cały i zdrowy ,więc trzymam kciuki żeby u Ciebie też tak było ...a nie wypadałby Ci jakoś teraz okres? bo mój lekarz twierdzi że w terminie @ bóle sa normalne....Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2015, 11:25
https://www.maluchy.pl/li-72656.png
https://www.maluchy.pl/li-72658.png
https://www.maluchy.pl/ci-72954.png
ANIOŁEK 21.06.13 [*] -
gosiunia witaj
ale się uwinęliście z drugim, super! mi się marzy po cichu taki właśnie scenariusz, by w 2017 zostać ponownie Mamą, bo teraz termin na 04.04.16 i potem jak lekarz pozwoli to od razu chcemy działać z drugim
Lanusia ja nic nie poradzę od siebie, bo w sumie bóle się u mnie nie pojawiają.. są dni że lekko mnie ciągnie w podbrzuszu ale to przechodzi po chwili..Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2015, 11:35
gosiunia lubi tę wiadomość
Julia
-
gosiunia wrote:o tak o Wojtka staraliśmy się dwa lata,teraz udało się w pierwszym cyklu w którym lekarz pozwolił
co do płci to jeszcze nie wiem,dziś wizyta może coś powiedzą
Lanusia ja w poprzedniej ciąży wciąż miałam bóle ,Wojtuś cały i zdrowy ,więc trzymam kciuki żeby u Ciebie też tak było ...a nie wypadałby Ci jakoś teraz okres? bo mój lekarz twierdzi że w terminie @ bóle sa normalne....
Nie, termin kolejnej @ byłby za 2 tygodnie. No nic, czekamBo nie zamierzam panikować jak w tamtej ciąży
Może to tylko rozciąganie więzadeł, bo wcześniej tego nie było.
Ale szybciutko się postaraliście o kolejne maleństwo, podziwiam za odwagęgosiunia lubi tę wiadomość
Aniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.20143700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.20163650 g, 55 cm
-
nick nieaktualnylanusia a lutke jakas bierzesz?? nospe sobie bierz narazie caly czas to napewno nie zaszkodzi a pomoze
U mnie nic nie wyszlo z tego bolu... Poprostu bolalo i tyle.. tak moze byc tak mi mowili..
Kurcze Gosiunia supertez bum tak chciała
ojjj moj maz bylby mega szczesliwy bo tez w kwietniu jest urodzony a chcemy od razu sie o drugie starac hehe ;p ale zobaczymy jak to w praktyce wyjdzie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2015, 11:47
gosiunia, Lanusia93 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
dziewussia wrote:Czesc Mamuski. Ja dzisiaj juz po wizycie u gina na nfz, potwierdzil moja decyzje o amnio. Zrobil usg, widzialam maluszka, slyszalam serduszko, malutki krecil sie, uciekal spod glowicy usg.
O 13:30 mam echo serca, zastanawiam sie tylko czy ono bedzie miarodajne, bo bardzo sie denerwuje amnio, ide na drzemke, mam czas do 12. Glowa mnie boli, milego dzionka
Ja tez miałam amnio w 1 ciąży i bardzo się bałam, ale mimo złych rokowań jakie nam dawali wszystko wyszło dobrze!!! Myśli pozytywnie i będzie ok!!!wiem ,ze nie łatwo, ale wszystko się dobrze ułoży.dziewussia lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczęta, ja tak przelotem. U nas dzisiaj w miarę ładna pogoda, także humor mi dopisuje. Ogólnie lubię jesień, ale no oczywiście jak jest kolorowo i słonecznie. Zimnica i szarość za oknem mi też nie służy.
Aleksandraki super, że już wyszłaś ze szpitala. Jak wchodzę na forum po weekendzie to nie mogę nadążyć z czytaniem tego co naskrobałyścieJak zawsze!
Miłego dnia!
Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
(Mt 6,33) -
WYNIKI TESTU PAPPA
Trisomia 21, 18, 13
ryzyko podstawowe: 1:891, 1:2255, 1:7051
obliczone ryzyko: 1:17827, 1:44500, 1:141010
Najważniejsze zdanie: Zgodnie z wytycznymi PTG dla tego badania prenatalnego Pani ryzyko dla trisomi 21,18,13 jest NISKIE (w tym momencie rycze jak głupia i tańcze po pokoju). Oznacza to, że jest Pani w grupie pacjentek dla których inwazyjne testy diagnostyczne NIE są zalecane!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Lanusia93, wiecznie, Babu, jamniczakuchnia, gosiunia, dziewussia, Wiolcia1405, Rotenkopf, Karatka, Wilka, Larisa, fabdorota lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72361.png -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDziewczyny jak to jest z tymi mdłościami, miały one przejść w II trymestrze, prawda?
Jestem w 15 tc i wczoraj wieczorem pojawiły się mdłości. Dzisiaj rano znowu coś nie tak... Powinnam się martwić, czy to normalne? Wcześniej nie miałam żadnych objawów.. -
Lanusia93 wrote:Nie mam tu mojego lekarza, jestem w innym mieście do 3.11...
Poczekam na razie, tylko chciałabym się upewnić czy ktoś jeszcze ma takie bóle, może są normalne na tym etapie.
Już nie pamiętam jak to było z córką, ale wtedy ciągle mnie coś bolało, krwawiłam.
Lanusia, też mam niemal ciągle podobne bóle - może to kwestia budowy ciała?Ciągle mam jakieś ciągnięcia, napięcia - nie wiem czy już się sama psychicznie nie nastawiam na ciągłe "obserwacje" ciała, bo taka jestem podjarana ciążą, ale mam wrażenie, że jestem obecnie tylko brzuchem
Lekarz po badaniach zawsze mówił, żeby się nie martwić, bo jest ok. Moja siostra też tak miała do 5 msc.
Ale też wszystko jest dobrze
Lanusia93 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKarolina_Ina wrote:Dziewczyny jak to jest z tymi mdłościami, miały one przejść w II trymestrze, prawda?
Jestem w 15 tc i wczoraj wieczorem pojawiły się mdłości. Dzisiaj rano znowu coś nie tak... Powinnam się martwić, czy to normalne? Wcześniej nie miałam żadnych objawów..
To jest indywidualne u każdej jest inaczej... Więc możesz mieć mdłości...gosiunia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Larisa wrote:Ja tez miałam amnio w 1 ciąży i bardzo się bałam, ale mimo złych rokowań jakie nam dawali wszystko wyszło dobrze!!! Myśli pozytywnie i będzie ok!!!wiem ,ze nie łatwo, ale wszystko się dobrze ułoży.
-
nick nieaktualny