WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • gosiunia Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o tak o Wojtka staraliśmy się dwa lata,teraz udało się w pierwszym cyklu w którym lekarz pozwolił :) <3 co do płci to jeszcze nie wiem,dziś wizyta może coś powiedzą ;)

Lanusia ja w poprzedniej ciąży wciąż miałam bóle ,Wojtuś cały i zdrowy ,więc trzymam kciuki żeby u Ciebie też tak było ...a nie wypadałby Ci jakoś teraz okres? bo mój lekarz twierdzi że w terminie @ bóle sa normalne....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2015, 11:25

https://www.maluchy.pl/li-72656.png
    https://www.maluchy.pl/li-72658.png
    https://www.maluchy.pl/ci-72954.png
    ANIOŁEK 21.06.13 [*] <3
  • malala Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosiunia witaj :)
    ale się uwinęliście z drugim, super :) ! mi się marzy po cichu taki właśnie scenariusz, by w 2017 zostać ponownie Mamą, bo teraz termin na 04.04.16 i potem jak lekarz pozwoli to od razu chcemy działać z drugim :)

Lanusia ja nic nie poradzę od siebie, bo w sumie bóle się u mnie nie pojawiają.. są dni że lekko mnie ciągnie w podbrzuszu ale to przechodzi po chwili..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2015, 11:35

gosiunia lubi tę wiadomość

Julia <3
    f2w3rjjgs14uz5pa.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosiunia wrote:
    o tak o Wojtka staraliśmy się dwa lata,teraz udało się w pierwszym cyklu w którym lekarz pozwolił :) <3 co do płci to jeszcze nie wiem,dziś wizyta może coś powiedzą ;)

Lanusia ja w poprzedniej ciąży wciąż miałam bóle ,Wojtuś cały i zdrowy ,więc trzymam kciuki żeby u Ciebie też tak było ...a nie wypadałby Ci jakoś teraz okres? bo mój lekarz twierdzi że w terminie @ bóle sa normalne....

Nie, termin kolejnej @ byłby za 2 tygodnie. No nic, czekam :) Bo nie zamierzam panikować jak w tamtej ciąży ;) Może to tylko rozciąganie więzadeł, bo wcześniej tego nie było.

Ale szybciutko się postaraliście o kolejne maleństwo, podziwiam za odwagę :P

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • fabiola Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podziwiam Was Dziewczyny za szybką decyzję o drugim dziecku. Ja w ciąży z Hanią mówiłam że chce odrazu drugie ale życie zweryfikowało moje plany i dopiero teraz dojrzałam do decyzji o drugim dziecku :)

atdcjw4zbts1ljz3.png

3i49jw4zl4uo1feg.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lanusia a lutke jakas bierzesz?? nospe sobie bierz narazie caly czas to napewno nie zaszkodzi a pomoze :)

U mnie nic nie wyszlo z tego bolu... Poprostu bolalo i tyle.. tak moze byc tak mi mowili.. ;)

Kurcze Gosiunia super ;) tez bum tak chciała ;) ojjj moj maz bylby mega szczesliwy bo tez w kwietniu jest urodzony a chcemy od razu sie o drugie starac hehe ;p ale zobaczymy jak to w praktyce wyjdzie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2015, 11:47

gosiunia, Lanusia93 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka, czy mogę jeszcze do Was dołączyć? Po raz drugi zostanę mamą kwietniową, termin wg OM 23.04, wg usg 16.04. Mam 3,5 letniego synka Nikosia :-)

Larisa, Lanusia93, Babu, jamniczakuchnia, Rotenkopf, gosiunia lubią tę wiadomość

• Larisa Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewussia wrote:
    Czesc Mamuski. Ja dzisiaj juz po wizycie u gina na nfz, potwierdzil moja decyzje o amnio. Zrobil usg, widzialam maluszka, slyszalam serduszko, malutki krecil sie, uciekal spod glowicy usg.
    O 13:30 mam echo serca, zastanawiam sie tylko czy ono bedzie miarodajne, bo bardzo sie denerwuje amnio, ide na drzemke, mam czas do 12. Glowa mnie boli, milego dzionka

Ja tez miałam amnio w 1 ciąży i bardzo się bałam, ale mimo złych rokowań jakie nam dawali wszystko wyszło dobrze!!! Myśli pozytywnie i będzie ok!!!wiem ,ze nie łatwo, ale wszystko się dobrze ułoży.

dziewussia lubi tę wiadomość

f2w3ol2anio3j8u2.png
    mhsv15nmt1i18xj8.png
  • Kawuszka Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczęta, ja tak przelotem. U nas dzisiaj w miarę ładna pogoda, także humor mi dopisuje. Ogólnie lubię jesień, ale no oczywiście jak jest kolorowo i słonecznie. Zimnica i szarość za oknem mi też nie służy.
    Aleksandraki super, że już wyszłaś ze szpitala. Jak wchodzę na forum po weekendzie to nie mogę nadążyć z czytaniem tego co naskrobałyście :) Jak zawsze! :)
    Miłego dnia!

zi133e3k7xw895tv.png
    atdc2n0azl7ch4oo.png
    Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
    sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
    (Mt 6,33)
  • Bulimulia Ekspertka

Wysłany: 19 października 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WYNIKI TESTU PAPPA

Trisomia 21, 18, 13
    ryzyko podstawowe: 1:891, 1:2255, 1:7051
    obliczone ryzyko: 1:17827, 1:44500, 1:141010

Najważniejsze zdanie: Zgodnie z wytycznymi PTG dla tego badania prenatalnego Pani ryzyko dla trisomi 21,18,13 jest NISKIE (w tym momencie rycze jak głupia i tańcze po pokoju). Oznacza to, że jest Pani w grupie pacjentek dla których inwazyjne testy diagnostyczne NIE są zalecane!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Lanusia93, wiecznie, Babu, jamniczakuchnia, gosiunia, dziewussia, Wiolcia1405, Rotenkopf, Karatka, Wilka, Larisa, fabdorota lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72361.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Gosiunia. Mi się coś chce ale nie wiem co? Nic mi nie podchodzi a jestem głodna ahhhh..

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak to jest z tymi mdłościami, miały one przejść w II trymestrze, prawda?
    Jestem w 15 tc i wczoraj wieczorem pojawiły się mdłości. Dzisiaj rano znowu coś nie tak... Powinnam się martwić, czy to normalne? Wcześniej nie miałam żadnych objawów..

• Babu Ekspertka

Wysłany: 19 października 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia93 wrote:
    Nie mam tu mojego lekarza, jestem w innym mieście do 3.11...
    Poczekam na razie, tylko chciałabym się upewnić czy ktoś jeszcze ma takie bóle, może są normalne na tym etapie.
    Już nie pamiętam jak to było z córką, ale wtedy ciągle mnie coś bolało, krwawiłam.

Lanusia, też mam niemal ciągle podobne bóle - może to kwestia budowy ciała? :( Ciągle mam jakieś ciągnięcia, napięcia - nie wiem czy już się sama psychicznie nie nastawiam na ciągłe "obserwacje" ciała, bo taka jestem podjarana ciążą, ale mam wrażenie, że jestem obecnie tylko brzuchem :P Lekarz po badaniach zawsze mówił, żeby się nie martwić, bo jest ok. Moja siostra też tak miała do 5 msc. :/ Ale też wszystko jest dobrze :)

Lanusia93 lubi tę wiadomość

ckai3e3k0s8hy0lf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak super ze wychodzcie! To dobry znak!

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiunia, ale super że drugie bejbi tak szybko! ;) Mu też byśmy chcieli szybko drugie, zobaczymy jak wyjdzie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia ja mam tak ze chce siku boli kichne boli nie tak się rusze boli... Ważne żeby się nie napinala i żeby nie było krwawienia będzie dobrze :-D

gosiunia, Lanusia93 lubią tę wiadomość

• dziewussia Ekspertka

Wysłany: 19 października 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malala wrote:
    dziewussia a przypomnij kiedy masz mieć amnio? wszystko będzie dobrze, musi byc! :*
    Amnio mam mieć w tą środę, tj 21.10
    Zbieram sie do lekarza, odezwę sie po.

200710183334.png

201604027450.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina_Ina wrote:
    Dziewczyny jak to jest z tymi mdłościami, miały one przejść w II trymestrze, prawda?
    Jestem w 15 tc i wczoraj wieczorem pojawiły się mdłości. Dzisiaj rano znowu coś nie tak... Powinnam się martwić, czy to normalne? Wcześniej nie miałam żadnych objawów..

To jest indywidualne u każdej jest inaczej... Więc możesz mieć mdłości...

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiunia ale fajnie, też będziesz drugi raz kwietniową mamką :-) Mój Nikoś z 16.04, termin miałam na 21.04 :-) Dziewczyny, czy Was też tak męczy zgaga, odbijanie, ja mam już dość... Powoli Was chyba nadrobię :-)

• dziewussia Ekspertka

Wysłany: 19 października 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Larisa wrote:
    Ja tez miałam amnio w 1 ciąży i bardzo się bałam, ale mimo złych rokowań jakie nam dawali wszystko wyszło dobrze!!! Myśli pozytywnie i będzie ok!!!wiem ,ze nie łatwo, ale wszystko się dobrze ułoży.
    Pocieszylas mnie. Napisz mi dokladnie jak wygladalo badanie? Jak sie czulas? Bolało cie? Za ile wyniki? I jak mozesz uchylic rąbka tajemnicy jakie mialas wskazanie. Bede wdzięczna.

200710183334.png

201604027450.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja prócz mdłości to sobie jeszcze czasem rzygne ;p ale to może przez jedzenie szpitalne haha ;p
    A odbija mi się bardzo często, ale zgagi nie mam ;)

Takze faktycznie to kazdej indywidualna sprawa :)

gosiunia, Karatka lubią tę wiadomość

‹‹ 244 245 246 247 248 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ