WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • dziewussia Ekspertka

Wysłany: 21 października 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem juz po. Dziwne uczucie wkucia, takie tak spory nacisk na pęcherz. Leze sobie na lezance, bylam w toalecie. Troche mnie boli brzuch. Zastanawiam sie tylko czy popuscilam mocz czy co, bo mam dosc mokre majtki. Hmm zaraz musze pielegniarki sie zapytac. Do 14 mam byc na oddziele genetyki, w takiej sali dziennego pobytu a później ide na o obserwacje do mojego gina na oddział. Mam miec podane przeciwciala bo mam rh-.

200710183334.png

201604027450.png
  • MagSz Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gdzieś wyczytałam, ze tylko 2% osób ze złymi wynikami pappa ma rzeczywiście zły kariotyp płodu, a nieprawidłowe wyniki u zdrowych dzieci mogą wiazać się z łożyskiem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2015, 11:26

f2wlcbxmqludqper.png
  • Funky09 Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewussia trzymam kciuki :* będzie dobrze:*

• mania Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewussia dobrze, że juz po teraz leż i odpoczywaj i postaraj się za duzo nie myśleć z dzidzia na pewno wszystko dobrze a mamusia też musi troche zadbać o swoje samopoczucie. Trzymaj sie.
    Ja tez w szpitalu miałam robione przeciwciała bo mam 0rh- i na szczęście ich nie wytwarzam oby tak dalej i oby u Ciebie bylo tak samo. Dobrze, ze o tym pamiętają bo to bardzo ważne.

Straciatella gratuluję córeńki śliczna malutka ❤

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2015, 11:48

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa ale super :-) :-) Ja też chcę już wiedzieć :-)

• Catelyn Przyjaciółka

Wysłany: 21 października 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malala wrote:
    jestem tuż za Tobą, w poniedziałek zacznę i ja! :)

A ja już w niedzielę zacznę 5 miesiąc :D ale ten czas leci!

Dziewussia trzymam kciuki! Wszystko będzie dobrze ;)

0d1yugpjk43izaz7.png
    19p2v3r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doti, brak mi słów... ;( trzymaj się!
    Dziewussia, jesteś już choć trochę spokojniejsza, że już po zabiegu?
    Straciatellaa, ładne imiona ;) a Kruszynka jest cudowna! <3

W nocy znowu niespałam. Mąż chory, nasmarował się amolem (od tego zapachu aż mnie głowa rozbolała), chrapał całą noc a jeszcze pilnowałam żeby się nie odkrył. Ja standardowe pielgrzymki do wc miałam, a teraz znowu leże bo czekam aż po połówce paracetamolu przejdzie mi chociaż głowa , ogólnie się czuję do dupy. Po wielkiej awanturze mąż idzie do lekarza. Rejestrując go, zarejestrowałam siebie głównie w celu skierowania do kardiologa ale też żeby sprawdził czy u mnie jakieś choróbsko się nie rozwija.
    Co do kardio - dodzwoniłam się wczoraj do Śląskiego Centrum Chorób Serca w Zabrzu i jeśli będę miała odpowiednio skonstruowane skierowanie to przyjmą mnie tego samego dnia.

Linki - jeśli Malinkowe wyrazi chęć to śmiało może je dać na pierwszą stronę ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf to współczuje, chory facet to umierający facet :-) Mój to jeszcze ok jak zachoruje, ale teść... Jak dopiero się z M spotykaliśmy, to jestem u niego, jego ojciec załamany a jednocześnie oburzony, z miną jakby na swój pogrzeb się szykował i oczekiwał mega współczucia, więc zapytałam mojego o co chodzi? On na to, tata ma katar ha,ha

Rotenkopf lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Wam przypomniałam sobie ze miałam też robione badanie pappa. I miałam zadzwonić ok 10.10. Dzwoniłam wczoraj i okazało się że wyniki dobre. Dobrze ze piszecie o różnych sprawach. Dzięki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2015, 13:32

• Dobson Ekspertka

Wysłany: 21 października 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej, trochę dziś stresowy dzień... Za wszystkie chore i zaniepokojone trzymam kciuki - wszystko się musi dobrze skończyć :)
    A ja wczoraj na wizycie się dowiedziałam, że czekamy na SYNKA <3 Strasznie się cieszę bo oboje bardzo chcieliśmy chłopca :)
    Mimo wszystko, miłego, pozytywnego popołudnia wszystkim!

jamniczakuchnia, malala, Karatka, katka/85, Wiolcia1405, Babu, Kawuszka, dichlieb, Funky09, Rotenkopf, Catelyn lubią tę wiadomość

f2w3lhb8uhmwdzoi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam sobie dzisiaj listę wyprawkową, taką mniej więcej :) Nie jest aż tak źle! Mam już trochę upatrzonych produktów i zdecydowanie wybieram te z niższej i średniej półki cenowej, bo często są lepsze lub porównywalne do tych droższych.

• malala Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobson gratuluję chłopca! :)
    jamniczakuchnia, ja się nie mogę zabrac do tej listy wyprawkowej, przeraża mnie to.. nie wiem od czego zacząć, stale to odkładam. tyle tematów mamy jeszcze wokół domu do porobienia które są priorytetem przed porodem, że nie umiem się zmobilizować w kwestii wyprawki..

Karolina_Ina lubi tę wiadomość

Julia <3
    f2w3rjjgs14uz5pa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja jestem po badaniu do projektu PREVFNAIT. Nie wiem o co chodzi z tym zbytnio gin kazal to poszłam no ok... Poczytam w necie później... Tylko teraz do 15 będę czekać ehhh jak na razie opóźnienie 10 min ciekawe co doktor powie... Stresa mam jak cholera! I ciągle pytanie czy żyje? Czy żyje? No nic czekamy...

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malala wrote:
    Dobson gratuluję chłopca! :)
    jamniczakuchnia, ja się nie mogę zabrac do tej listy wyprawkowej, przeraża mnie to.. nie wiem od czego zacząć, stale to odkładam. tyle tematów mamy jeszcze wokół domu do porobienia które są priorytetem przed porodem, że nie umiem się zmobilizować w kwestii wyprawki..

Ja też tak miałam! Ale w końcu ruszyłam :) Mam swoje typy i powypisywane wszystko wg kategorii. W weekend będę oglądać ubranka i inne rzeczy po siostry synku, więc dużo rzeczy z listy odpadnie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamniczakuchnia wrote:
    Ja też tak miałam! Ale w końcu ruszyłam :) Mam swoje typy i powypisywane wszystko wg kategorii. W weekend będę oglądać ubranka i inne rzeczy po siostry synku, więc dużo rzeczy z listy odpadnie :)
    Widzę, że nie tylko ja zaczynam :-) uff :-) Ja dzisiaj oglądałam śpiworki do fotelika :-) Do spacerówki na zimę mam, taki na jesień i zimę dwa w jednym oryginalny do wózka, bo tak jak z Nikośkiem nie nastawiam się na gondolkę na zimę :-)

jamniczakuchnia lubi tę wiadomość

• Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to po szczepieniu synka :)
    Ja z listą się wstrzymuje do grudnia :) po nowym roku bede juz wszystko szykować dla maleństwa i siebie ;)

Teraz bardzo Was proszę o 3manie kciukow bo jadę do Trójmiasta na ekstracje zeba :/

Straciatellaa lubi tę wiadomość

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dopiero zacznę robić listę w grudniu i to pod koniec ;-)

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolcia1405 wrote:
    No to po szczepieniu synka :)
    Ja z listą się wstrzymuje do grudnia :) po nowym roku bede juz wszystko szykować dla maleństwa i siebie ;)

Teraz bardzo Was proszę o 3manie kciukow bo jadę do Trójmiasta na ekstracje zeba :/
    Trzymam kciuki. Będzie dobrze! :))

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • malala Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a jak to jest w kwestii zakupu wózka który będzie miał też fotelik do auta?
    czy każdy wózek ma coś takiego? to jest to nosidełko, które po prostu montuje się w aucie? czarna magia to wszystko dla mnie, nie wiem czy osobno kupuje się wózek i osobno coś do przewożenia w samochodzie?
    nie śmiejcie się z pytania, nie mam w bliskim otoczeniu dzieci :P

Julia <3
    f2w3rjjgs14uz5pa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malala wrote:
    dziewczyny a jak to jest w kwestii zakupu wózka który będzie miał też fotelik do auta?
    czy każdy wózek ma coś takiego? to jest to nosidełko, które po prostu montuje się w aucie? czarna magia to wszystko dla mnie, nie wiem czy osobno kupuje się wózek i osobno coś do przewożenia w samochodzie?
    nie śmiejcie się z pytania, nie mam w bliskim otoczeniu dzieci :P
    Spoko :-) Ja przy poprzednim wózku kupowałam fotelik osobno, Maxi cosi cabriofix i adaptery do wózka żeby go wpiąć na stelaż. W aucie normalnie pasami montujesz. Teraz mam fotelik w komplecie z wózkiem, ale miał 4 zdaje się w testach więc kupiłam z nim, też jest adapter na stelaż, ale tu dodatkowo baza do fotelika do montowania do auta (ale bez iso fix), żeby nie trzeba było przy wkładaniu przypinać pasami. Baza też jest montowana pasami bezpieczeństwa. Są w wózkach takie pseudo foteliki/nosidełka, ale to dla mnie raczej nosidełka i niekoniecznie też wygodne dla dzieciaczków, trzeba czytać opinie. Dla mnie wazne było, żeby ten fotelik był bezpieczny, dużo jeździmy autem.

‹‹ 257 258 259 260 261 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ