WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • Kawuszka Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!
    Przeczytałam ostatnie strony, znowu do nadrobienia było trochę :) Ja nie wiem kiedy Wy to piszecie...

Oczywiście info o Doti wprawiła mnie w smutek, bardzo mi przykro Doti, okropne wieści, wracaj do sił jak najszybciej. Nie wyobrażam sobie jak to boli...
    Poczułam lekki stres czy wszystko jest dobrze u mnie. Jak czytam, że niektóre z Was już coś czują to się zastanawiam dlaczego ja nie czuję, skoro jedne z Was już czuły w tym tygodniu. Do tego myśl, że kolejna wizyta dopiero 10.11. kawał czasu!

Dziewussia, trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze! Najważniejsze, że jesteś pod kontrolą lekarzy i że robicie co trzeba.

Widziałam Wasze wpisy o zakupach, wózkach, Jamniczakuchnia już ma listę, z resztą Rotenkopf też już wstawiała. Ja też mam i małymi kroczkami robię zakupy.
    Znajoma podrzuciła mi trochę ubranek i jak jej powiedziałam, że sama kupiłam 3 body w pakiecie to ona do mnie "no wiesz, nie powinnaś jeszcze kupować, to co innego jak ktoś Ci przyniesie a jak kupisz", na to ja do niej "no wiesz, ja nie wierzę w zabobony" :) Miałam okazję dobrą cenowo to kupiłam kilka rzeczy na wypadzie z moją mamą. Nie wierzę, że coś się stanie, jak kupię teraz ubranka, a jak nie kupię to nie, hahaha :)

Także poczyniłam małe zakupy, kocyk, ręczniczek po kąpieli, 2 rampersy, bodziak i potrójny komplet bodziaków, otulacz i taki super zestaw do karmienia i odbijania :)

A wczoraj zamówiliśmy z mężem kosz mojżesza, ponieważ stwierdziliśmy, że idealnie sprawdzi się do sypialni w pierwszych miesiącach, poza tym dużo opinii pozytywnych czytałam. Podobno dzieci na początku lubią takie mniejsze przytulne zakątki zbliżone do mamusi brzuszka, a łóżeczko często jest dla nich ogromną przestrzenią na początku :)

Poza tym mam już pewne plany co do pokoiku, bo nie chcę na pewno zostawiać wszystkiego na ostatnią chwilę. Lubię się organizować zawsze powoli i na czas, a druga sprawa to łatwiej kupić coś co jakiś czas niż na raz popłynąć z kasiorką.

zi133e3k7xw895tv.png
    atdc2n0azl7ch4oo.png
    Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
    sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
    (Mt 6,33)
  • kredeczka91 Ekspertka

Wysłany: 21 października 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja liste wyprawkowa dostalam w gadgetach od gina tak wiec nic tylko isc ladnie na strych i poodchaczac co jest a zbieraniem reszty zajme sie od przyszlego roku ;) no chyba ze Swiety Mikolaj jeszcze cos przyniesie :D wczoraj odebralam wyniki prenatalnych i wszystko w jak nalepszym pozadku, szybkie podgladanie i Maksiu poki co zostaje Maksiem ;)
    Dobson gratuluje synusia :), dziewczyny wszystko bedzie dobrze trzeba myslec pozytywnie!

Babu, jamniczakuchnia, Karatka lubią tę wiadomość

• dziewussia Ekspertka

Wysłany: 21 października 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem na oddziale, z podejrzeniem saczenia sie wod plodowych, mialam badanie ginekologiczne, taki pasek mialam wkladany, wod plodowych nie wykryto, mialam usg- dzidziuś mniejszy o 4 dni wg terminu porodu. Mowila doktor ze moze tak byc. Nie jest to jakas duza roznica. Dostalam nospe i paracetamol. W piatek mam miec bardzo szczegolowe badanie usg z echem serca dziecka. Czuje sie w miare ok.

200710183334.png

201604027450.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny tak trafiłam na posta dziewusi a co raz zaglądam podczytuje Was ;) kiedyś wspominałam o tych paskach 5-6 zł z przesyłka na allegro ew apteka czy chemiczny :) paseczki do badania pH mi pomogły się nie stresować kiedy miałam duuuuzo wodnistej wydzieliny warto się zaopatrzyć ;)
    Zdrówka życzę i dużo spokoju ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2015, 15:06

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • karolajna91 Przyjaciółka

Wysłany: 21 października 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doti tak cholernie mi przykro, nie wyobrażam sobie nawet co czujesz.. dlaczego Boże tak się stało??? :(

SYNUŚ!! <3
    zi13dqk3uzbpjrh2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewussia to dla Ciebie na pewno wielki stres, trzymaj się kobitko, myślę o Tobie cieplutko, będzie dobrze :-)

• fabdorota Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewussia, czyli dłużej Cie potrzymaja? W sumie to bezpieczniej zostać na obserwacji. Dużo masz wrażeń jak na jeden dzień... Nieustannie trzymam kciuki!

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewusia trzymaj się ciepło. Dużo odpoczywaj :) Na pewno z dzidziusiem wszystko jest dobrze;) musisz być dobrej myśli ;)

A ja troche wkurzyłam się na męża... Zrobilam pranie, posprzatalam tak z lekka, zrobilam obiad i ciasto i mam juz dosc.. zmeczylo mnie to i poprosilam go o umycie naczyc bo chcialabym juz odpoczac a on do mnie ze noo tak on zawsze musi myc naczynia bo po co ja mam myć. .. az mi sie przykro zrobiło.. Nie moge narzekac bo fakt faktem on bardzo duzo w domu robi.. ale dzis siedzi z tylkiem i sie obija... a on zly bo zmywarka zepsuta i trzeba recznie myc.. grrr ale mnie wkurzyl... ehhh

• dziewussia Ekspertka

Wysłany: 21 października 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potrzymaja mnie dluzej ze wzgledu na lozysko i to powiekszone serce. Zobaczymy co sie okaze. Na razie czuje sie dobrze. Maz pojechal do domu, i mam fajna kolezanke na sali.

natalka189 lubi tę wiadomość

200710183334.png

201604027450.png
  • Babu Ekspertka

Wysłany: 21 października 2015, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewussia, trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze - przykro mi, że musisz przez to przechodzić :( Ale na pewno okaże się, że wszystko jest ok i dzidzia jest zdrowa :)

ckai3e3k0s8hy0lf.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewusia Kochanie myślami jesteśmy z Tobą... Dzisiaj rozmawiałam i Tobie i stwierdziliśmy ze musisz być mega silną i zdeterminowana kobieta... nie każda podjelaby się tylu przezyciom.... Trzymamy kciuki

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonkaaa wrote:
    Dziewusia Kochanie myślami jesteśmy z Tobą... Dzisiaj rozmawiałam i Tobie i stwierdziliśmy ze musisz być mega silną i zdeterminowana kobieta... nie każda podjelaby się tylu przezyciom.... Trzymamy kciuki
    Tak zachowuje się właśnie prawdziwa mama. Silna i zdeterminowana. dziewusia jesteśmy z Tobą!

natalka189 lubi tę wiadomość

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po kilku dniowej nieobecności, ale jakoś bez siły jestem. Gdzie jest ten najprzyjemniejszy II trymestr? Jak na razie to brak siły i chęci na cokolwiek.

dziewusia, mocne kciuki trzymam żeby wszystko było w porządku. Ile czeka się na wyniki?

doti, przykro mi :(

My mieliśmy dziś wizytę. Maluszek ma się dobrze, ale niestety nie chciał z nami współpracować - strasznie spokojny był i ciągle się zasłaniał. Tak więc płci dalej nie znamy. W listopadzie będziemy mieć dwie wizyty, jedną zwykłą, drugą już połówkową. No na którejś musi się już mamuśce ujawnić :P. Fajnie, bo co 3 tygodnie zobaczymy dziecia :), ale i finansowo nas to uszczupli :/

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mnie zachcianka złapała - bułka z tuńczykiem, majonezem i świeżym ogórkiem, do tego kogel mogel i babka z Nutellą aaaaaaaaa! :D

• Larisa Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj już dostałam pappe i podobno ok(przez telefon). Jestem zadowolona,ale byłam spokojna tym razem. Poprzednio po amniopunkcji było tyle oczekiwania.
    Powodzenia dziewusia.
    Jeśli chodzi o wyprawkę to ja mam zamiar się tym zainteresować w styczniu. :)

wiecznie lubi tę wiadomość

f2w3ol2anio3j8u2.png
    mhsv15nmt1i18xj8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewussia wrote:
    Dziewczyny jestem na oddziale, z podejrzeniem saczenia sie wod plodowych, mialam badanie ginekologiczne, taki pasek mialam wkladany, wod plodowych nie wykryto, mialam usg- dzidziuś mniejszy o 4 dni wg terminu porodu. Mowila doktor ze moze tak byc. Nie jest to jakas duza roznica. Dostalam nospe i paracetamol. W piatek mam miec bardzo szczegolowe badanie usg z echem serca dziecka. Czuje sie w miare ok.

Mój bąbel jest młodszy o 10 dni termin z om 28 a 5 maj z usg czyli powinnam być 13 t 3 d a jestem 12 t 0 d. Więc nie przejmuj się będzie dobrze ciotki wspierają! <3

• Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane ja juz po wyrwanie ząbka :) czuje się okej mimo że znieczulenie juz zeszło :)
    Najgorsze w tym wszystkim ze koronkę zaloza po porodzie :/ na szczęście to 7 :)

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamniczakuchnia wrote:
    Ale mnie zachcianka złapała - bułka z tuńczykiem, majonezem i świeżym ogórkiem, do tego kogel mogel i babka z Nutellą aaaaaaaaa! :D
    Raanyy... Kobiety w ciąży :-) :-) A mi się mikser spalił... blee kocham takie super wydatki, jeszcze żebym coś nim faktycznie robiła, lane ciasto do zupy... Ale chociaż nas teściówka na rosołek na niedzielę zaprosiła i zrobi też moją ulubioną surówkę ;-) Na ogół jest ok, tylko kilka razy chciałam ją udusić ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam teraz ochotę udusić mojego męża i tym samym chyba żałuję, że wysłałam go do lekarza bo jak do końca l4 będzie miał taki humor i robił problemy jak tylko go o coś poproszę to wyląduję w psychiatryku.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja po wizycie 12 tc czyli tak jak z poprzedniej wizyty wszystko ok dziecko się ruszyło itd wszystko super i ma 5,1cm

Karatka, Rotenkopf, Catelyn lubią tę wiadomość

‹‹ 258 259 260 261 262 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ