Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
ilonia1984 wrote:anastazjia mnie tez wlasnie boli dzis,i ten upal mnie wykancza,dzis nie Da sie wytrzymac,dobrze ze od jutra ochlodzenie
-
ewcia21k wrote:U nas jest 31 w cieniu-masakra z domu ciężko wyjść ;p
I Witam się po drzemce, dziwne uczucie drzemac w dzień, bo jakoś nigdy mi się nie zdarza...
Lecę robić obiad -
Anastazjaaa wrote:U mnie z tym bólem to jak nie boli to martwie się ze nic się nie rzciaga a jak boli to martwie się ze coś nie tak się dzieje.... I jak tu dogodzić kobiecie
Anastazjaaa lubi tę wiadomość
cykl pp.Udalo sie Zosia
wkoncu z nami16.04.2016
-
AnnaKliwijska wrote:Uch, a mnie nagle dopadła biegunka, musiałam trzy razy odwiedzić toaletę, ale chyba już spokój. Mam nadzieję, że to efekt połączenia kefiru, a potem ostrej zupy. No i tego, że od piątku się nie załatwiłam (czyżby pierwsze zaparcia?).
Niby nie znalazłam takich informacji, ale myślicie, że takie skurcze od bóla żołądka mogą w jakiś sposób zagrozić zarodkowi? Wydaje mi się, że nie, bo to by było bez sensu, żeby tak łatwo dało mu się dokuczyć.
Nawet dzwoniłam do mojej położnej i ta stwiedzila iż jeśli wcześniej przed ciąża też miałam problemy to może to być zspol jelita nadwrazliwego.
Powiedziała że skurcze żołądkowe czy jelitowe nie szkodzą dziecku a przy biegunce należy pić dużo wody bo tylko odwodnienie jest szkodliwe dla maluszka -
AnnaKliwijska wrote:To jest zdecydowanie najpeszy aspekt ciąży. Ja niestety przeszłam z etapu przyjemnych snów erotycznych do snów mocno niepokojących.
-
ilonia1984 wrote:Nie dogodzisz,tymbardziej kobiecie w ciazy ;)Ja jakos jak nie boli to sie nie martwie,a to dlatego ze w tej straconej bolal mnie brzuch calczas,a teraz jak zaczyna bolec to juz nachodza zle mysli,mam nadzieje,ze mnie jutro uspokoi wizyta na kolejne 2 tygodnie tak jak to bylo ostatnio
Jeszcze troszkę musimy wytrzymać i największe zagrożenie minieilonia1984 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Anastazjaaa wrote:Ja rewolucję żołądkowe mam co rusz, a teraz w ciąży się nasilily, w jeden dzień zaparcia w drugi biegunka.
Nawet dzwoniłam do mojej położnej i ta stwiedzila iż jeśli wcześniej przed ciąża też miałam problemy to może to być zspol jelita nadwrazliwego.
Powiedziała że skurcze żołądkowe czy jelitowe nie szkodzą dziecku a przy biegunce należy pić dużo wody bo tylko odwodnienie jest szkodliwe dla maluszka
Mi z kolei ciągle bulgocze i się przelewa w brzuchu, jak przy biegunce, ale na szczescie na bulgotaniu się kończy
do mojej wizyty też jeszcze 2 tyg -
ilonia1984 wrote:Nie dogodzisz,tymbardziej kobiecie w ciazy ;)Ja jakos jak nie boli to sie nie martwie,a to dlatego ze w tej straconej bolal mnie brzuch calczas,a teraz jak zaczyna bolec to juz nachodza zle mysli,mam nadzieje,ze mnie jutro uspokoi wizyta na kolejne 2 tygodnie tak jak to bylo ostatnio
Trzymam kciuki jutro od ranaja mam na 18:30 dopiero, wcześniej tylko na nfz przyjmuje moja doktor. Ja się pogodzilam z moim poronieniem samoistnym, teraz czuję że będzie dobrze z dzidzia.
Martwi mnie ten krwiak tylko.. mąż juz urlop wykorzystał musi wrócić do pracy a samej tak mocno samej ciężko z dzieckiem leżeć wręcz jest to nie wyobrazalne. . Ehh mam nadzieje ze będzie wszystko okej! -
Dzięki za odpowiedzi, niby sama to wiem, ale zawsze lepiej, jak się poczyta innych.
A w ogóle dzisiaj mam dzień ,że łoooo matko, w jakiej ja jestem wczesnej ciąży, Wy już macie takie śliczne zaawansowane suwaczki, też bym już tak chciała. No, ale zaraz zacznie sie rok szkolny i praca pełną parą, więc na penwo tygodnie będą lecieć szybciej. -
Wiolcia1405 wrote:Trzymam kciuki jutro od rana
ja mam na 18:30 dopiero, wcześniej tylko na nfz przyjmuje moja doktor. Ja się pogodzilam z moim poronieniem samoistnym, teraz czuję że będzie dobrze z dzidzia.
Martwi mnie ten krwiak tylko.. mąż juz urlop wykorzystał musi wrócić do pracy a samej tak mocno samej ciężko z dzieckiem leżeć wręcz jest to nie wyobrazalne. . Ehh mam nadzieje ze będzie wszystko okej!ale sie lodow objadlam i arbuzow,dzis mam dzien na jedzenie jak malo kiedy
cykl pp.Udalo sie Zosia
wkoncu z nami16.04.2016
-
Hey starałam się śledzić was na bieżąco niestety przez ostatnie parę dni miałam problem z netem a tu takie rewolucje
Nowy wątek i te sprawy trochę nadrobiłam ale szczerze przyznam że macie zbyt szybkie tempo żeby wszystko ogarnąć....jak już was nadrobie to nie zdążam odpisać bo synek się budzi a wieczorem jestem padnieta po całym dniu...
Piękna pierwsza stronatylko siebie nie widzę
13.04 to mój termin ;*
Dwa dni temu widziałam serduszko mojego skarba póki co się rozwija prawidłowo)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2015, 17:56
Anastazjaaa lubi tę wiadomość
-
Wiolcia1405 ja też mam krwiaka. 4 tyg. temu był mały, tydzień temu na wizycie prawie nie było go widać. Lekarz pozwolił mi trochę spacerować, inaczej bym zwariowała w łóżku. Nadal więcej leżę jak chodzę, nie podnoszę ciężkich rzeczy i unikam schodów. Wierzę, że za 2 tyg. po krwiaku nie będzie śladu:)
-
nick nieaktualnyDziewczyny, jutro przed pracą jadę na te badania krwi zlecone przez gina. Najbardziej martwi mnie to, że do laboratorium mam 30 km i muszę być na czczo, bo glukoza... Co mam zrobić jeśli codziennie po wstaniu z łóżka muszę szybko coś zjeść, bo inaczej mi niedobrze i padam? (przed ciążą też tak miałam) Obejść się w nocy?
-
madziutek 23 wrote:Hey starałam się śledzić was na bieżąco niestety przez ostatnie parę dni miałam problem z netem a tu takie rewolucje
Nowy wątek i te sprawy trochę nadrobiłam ale szczerze przyznam że macie zbyt szybkie tempo żeby wszystko ogarnąć....jak już was nadrobie to nie zdążam odpisać bo synek się budzi a wieczorem jestem padnieta po całym dniu...
Piękna pierwsza stronatylko siebie nie widzę
13.04 to mój termin ;*
Dwa dni temu widziałam serduszko mojego skarba póki co się rozwija prawidłowo)
madziutek 23 lubi tę wiadomość
-
jamniczakuchnia wrote:Dziewczyny, jutro przed pracą jadę na te badania krwi zlecone przez gina. Najbardziej martwi mnie to, że do laboratorium mam 30 km i muszę być na czczo, bo glukoza... Co mam zrobić jeśli codziennie po wstaniu z łóżka muszę szybko coś zjeść, bo inaczej mi niedobrze i padam? (przed ciążą też tak miałam) Obejść się w nocy?
Zjedz cos o 20 a rano mozna wypic dwie szkl wody, moze to cos dajamniczakuchnia lubi tę wiadomość