Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Och ostatnio Was zaniedbuję, ale staram się co jakiś czas podczytywać co u Was się dzieje

Mam nadzieję że wszystkie badania będą w porządku i żadna nie będzie musiała się już o nic martwić.
Ciastka mogłabym jeść codziennie
i polecam wszystkim KitchenAid bo bez niego nie wyobrażam sobie wyrabiania ciasta, mam piękną Pistację 
Co do kredytów to nie zazdroszczę Wam, my nie zamierzamy się w żaden wpakować, domek remontujemy powolutku, pokój za pokojem i dajemy radę
W niedzielę jedziemy po komodę dla maluszka i chyba przepiorę ciuszki po raz pierwszy aby już były poukładane a nie w kartonach
Wyprawka cały czas się powiększa i za jakiś czas skupię się na pieluchach i artykułach pielęgnacyjnych
Polecam kocyk minky, zamówiłam i jestem bardzo zadowolona
a teraz chcę jakiś bambusowy 
Miłego dnia
jamniczakuchnia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa do 14 roku zycia miszkalam na 3 pokojowym mieszkaniu z 3 rodzenstwa plus rodzice czyli bylo nas 6.. masakra po 2 osoby w jednym pokoju ale bylo super
a potem sie do wielkiego domu przeprowadzilismy i kazdy powyjezdzam i zostalam z rodzicami.. i teraz mam gore swoją osobno oddzieloną wejsciem
mamy ok 110m2
takze poki co nie narzekam ale duzo jeszcze musimy wlozyc tu
takze wszystko po kolei... Najbardziej się ciesze z wielkiego ogródka
dziecko bedzie miało duzo miejsca do zabawy 
a co do rozstepow... dzis po kapieli zauwazylam tez na jednym cycku ze zaczyna sie robić.... Co poradzicie na to???
Dziewusia dobrze ze jestes pod obserwacja.. Trzymam mocno kciuki ! :* ;* -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMania ból pęcherza i jeszcze nerki to masakra, współczuje Ci, lekarz na pewno Ci pomoże.
Ty chociaż 3 pokoje, my w 47 dwa i sypialnie przejął Nikoś
Jakoś drugiego dziecka małego w tym małym pokoiku sobie nie wyobrażałam, M też nie. I wiecznie ktoś robił obok remonty, a za ścianą w dużym mieliśmy dziadka który miał coś nie halo z rurami, i najpierw nas o 7/8 w niedzielę budził, bo brał kąpiel (a mieszkaliśmy w cegle, nie w betonie) i była masakra, potem zmienił pory i w sobotę o pierwszej w nocy się pluskał... Ile razy jak M był na nocce to zrywałam się na równe nogi i godzinę nie spałam... szok A koleś z drugiej strony to dłubał w mieszkaniu prawie przez rok. weż tak kup mieszkanie na kredyt i szlak Cię trafia
A było takie wymarzone, wypieszczone
Teraz mam spokój
bezcenne
A z kredytami zawsze żyliśmy, mniejszymi, większymi, cóż nikt ich nie chce, ale my musimy je pokochać
Z teściami nie chciałabym mieszkać
Kiedyś było tak że cała moja pensja szła na kredyty i dawaliśmy radę, nigdy nie kłóciliśmy się o kasę. Mimo że bez ślubu wszystkie konta wspólne i kasa wspólna.
-
nick nieaktualnyJa tylko spojrzałam na ceny ha,ha Już widzę minę M ha,ha wystarczy że na kota się zgodził ha,ha choć mikser nie miauczy ha,hajamniczakuchnia wrote:Triste masz KitchenAida z linii Atrisan? Jesteś zadowolona?

Dziewussia trzymam nadal kciuki aby było wszystko dobrze
-
jamniczakuchnia wrote:Triste masz KitchenAida z linii Atrisan? Jesteś zadowolona?

Artisan 5 http://sklep.kitchenaid.pl/mikser-artisan-5-pistacjowy-id-393.html
Jestem bardzo zadowolona
od ślubu marudziłam mężowi za każdym razem jak robiłam ciasto; że ręka boli, nie mogę w tym czasie wykonywać innej czynności... - miałam stary mikser ręczny. No i na 30 dostałam pistację 
Bez problemu mogę zostawić mikser włączony a ja mogę w tym czasie iść do innego pokoju
nie pryska bo jest fajna osłonka, masywna konsktrukcja, nie boję się że zaraz odleci
same plusy 
Dla osób które lubią robić ciasta idealny, a dodatkowo wygląda Cudnie
jamniczakuchnia lubi tę wiadomość
-
Karatka wrote:Ja tylko spojrzałam na ceny ha,ha Już widzę minę M ha,ha wystarczy że na kota się zgodził ha,ha choć mikser nie miauczy ha,ha
Dziewussia trzymam nadal kciuki aby było wszystko dobrze
No niestety cena przeraża, ale wystarczy narzekać przez 4 lata i mąż kupi
Karatka, mania, Mynia lubią tę wiadomość
-
Wróciłam do domu ... strasznie szew mnie ciągnął po cc
mam nadzieje ze przejdzie leze teraz i oglądał głupoty w tv 
My mieliśmy mieszkanie ok 40m2 mąż kiedyś dostał od rodziców. Mieszkaliśmy sobie ale marzylismy o własnym dużym domu z ogrodem i gromada dzieci
podjęliśmy decyzję. Ja miałam działkę 30 arów jako prezent ślubny od moich rodziców
wzięliśmy kredyt na budowe na 15 lat wkładem własnym była działka
no i się zaczęło .. wybieranie projektu pozwolenia ale się udało. Postawiliśmy dom 220m2 ... spory.. no ale chcemy mieć dużo dzieci
( zobaczymy co powiem po 2 hahaha ) na dole mam garaż kotłownie pom.gospodarcze , łazienkę, pokój gościnny kuchnie z jadalnia i salon . Na polpietrze nasza sypialnie dalej wyżej 3 pokoje dla dzieci i lazienka:) jest duży ale się wypełnia po malu 
Boże ciągnie tez szew strasznie..
nie wiem czy do lekarza nie będę musiała jechać 

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2015, 11:43
-
nick nieaktualnyNi nie wiem, chyba najpierw muszę usunąć mu kota z oczu ha,ha to tylko 1500... ała... M powtarza, że tylko dlatego ze tyle za niego daliśmy, to go jeszcze znosi ha,ha Ogólnie super kot dla dzieci, taki bardziej z charakteru pies nie kot, zagląda do garów jak gotujesz, centralnie siedzi przy płycie i sprawdza ilość składników, patrzy w oczy, macha ogonem, wita się z gośćmi tylko kurde w nocy żyć nie daje... No i Niko może zrobić z nim co zechce właściwie, a łasi się do niego, bawią się razem itd. Dlatego jeszcze mam resztkę cierpliwości...triste wrote:No niestety cena przeraża, ale wystarczy narzekać przez 4 lata i mąż kupi

-
nick nieaktualny
-
Aleksandrakili wrote:Witam się

Kurcze tak smacznie spałam i koleżanka do mnie zadzwoniła :p i pobudka ;p ale chyba się do lekarza zbiore bo od 4 dni bolą mnie migdały.. Myślałam, że samo przejdzie ale nie przechodzi..
Przejdź się do lekarza :* Ja zwlekałam i przeziębienie przerodziło mi się w zapalenie zatok i ucha i nie mogę go wyleczyć
Zdrówka!Aniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.2014
3700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.2016
3650 g, 55 cm -
Lanusia zdrówka mam nadzieję, że kolejny antybiotyk nie będzie potrzebny.
Wiolcia jak Ty ogarniasz taką wielką chałupę?? Mi czasem ciężko wysprzątać niecałe 50metrow a co dopiero 220 szok
-
Karatka wrote:Ni nie wiem, chyba najpierw muszę usunąć mu kota z oczu ha,ha to tylko 1500... ała... M powtarza, że tylko dlatego ze tyle za niego daliśmy, to go jeszcze znosi ha,ha Ogólnie super kot dla dzieci, taki bardziej z charakteru pies nie kot, zagląda do garów jak gotujesz, centralnie siedzi przy płycie i sprawdza ilość składników, patrzy w oczy, macha ogonem, wita się z gośćmi tylko kurde w nocy żyć nie daje... No i Niko może zrobić z nim co zechce właściwie, a łasi się do niego, bawią się razem itd. Dlatego jeszcze mam resztkę cierpliwości...
Kot bengalski? bo wiem że te koty właśnie tak zachowują się
Moja siostra ma dachowca i zachowuje się identycznie jak pies, tęskni za nimi jak przyjeżdżają do pl, rozpoznaje jak z pracy wraca mąż siostry i od razu przybiega itp 
Koty są fajne ale mam alergię i raczej żadnego nie będziemy mieć. Marzę o piesku, bo aż szkoda nie mieć psa mając ogród ale póki "mój" jeszcze żyje to nie chcę innego - idąc na studia zaadoptowałam psiaka ze schroniska
piesiu został z mamą ale dalej uważam go za swojego
no ale chciałam aby mama miała towarzysza
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2015, 11:31
Karatka lubi tę wiadomość
-
Straciatellaa wrote:A długo brała antybiotyk? I jaki?
Amoksiklav. Przez tydzień. Teraz dostałam Fanipos (aerozol) i Bromelan (jakieś tabletki na zatoki).
Chcę być zdrowa!!
Na szczęście malutka tylko przeziębiona i dobrze że szybko zareagowałam.Aniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.2014
3700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.2016
3650 g, 55 cm -
nick nieaktualnyNie bengalski, Devon rex, i odpowiem od razu, nie ten który nie ma sierści ha,ha właśnie mu rośnie i jest taka falowana. Przy nim nie trzeba wysilać się z pielęgnacją (nie mam na to czasu), i ponoć jak się leni to nie jest to takie uciążliwe (ma ponad rok i zarasta, ale to raczej krótka sierść, nie sztywna tylko miękka
)
Wiolciaa 1405 właśnie miałam też pytać, a kto myje okna?
Bo mam znajomą - przyjaciólkę mojej mamy która ma coś koło 160 metrów i kocham ją jak wyzywa na sprzątanie ha,ha Wszystko na raty robi ha,ha ale domek super, ja mogłabym sprzątać
triste lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTriste mi Tata obiecał na pierwszą rocznicę ślubu
Piekę i gotuję jak szalona, więc to dla mnie ideał
Kolor zielone jabłuszko.
My chcemy domek tak max. 150m z garażem, bez piwnicy plus budynek gospodarczy na gołębniki
Na działkę już uzbieraliśmy. Tylko czekamy aż mąż dostanie pracę stałą w naszym nadleśnictwie, a to może być tak za około 2 lata.
triste lubi tę wiadomość
-
Chce próbować normalnie jeśli dostane zielone światło i przyjmą mnie do kliniki jeśli nie idę pod skalpelKaratka wrote:Wiolcia 1405, to mega domeczek
Teraz też będziesz miała cesarkę?
Okna Lubie myc
myje na raty
ostatnio mylam dół jednego dnia a drugiego górę
kurzy się strasznie od ogrzewania podłogowego wiec często latam z mopem
ale lubię to mąż czasem pomaga ale do niego głównie należy sprzątanie ogrodu ( pięknie liście spadają wiec będzie latał z grabiami
haha ) no i utrzymanie kąta gospodarczego w porządku czyli drewutnia i takie tam 
Karatka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
wiecznie wrote:faceci mający chociażby zwykłe przeziębienie zachowują się jakby zaraz mieli zejść z tego świata
. Na długo mąż dostał l4?
Ja zakupiłam pierwszą większą rzecz dla maluszka. Zdecydowałam się na leżaczek, co będzie nam służył też za kołyskę przy naszym łóżku w pierwszych miesiącach. I znalazłam jeszcze taniej niż ostatnio widziałam i z darmowym kurierem
. Ucieszona siedzę jak nie wiem co 
Jaki leżaczek zakupiłaś? Możesz podesłać link aby móc się zainspirować? Ciekawa jestem
My kupiliśmy kosz mojżesza i to też jest pierwsza większa rzecz.

Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
(Mt 6,33)