X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • dziewussia Ekspertka

Wysłany: 22 października 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zostaje w szpitalu, obserwuja te wody plodowe, przespalam cala noc, zjadlam śniadanie, dobrze ze maz mnie zaopatrzyl w jedzonko bo maasakra, zobaczymy do kiedy mnie potrzymaja.

200710183334.png

201604027450.png
  • triste Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Och ostatnio Was zaniedbuję, ale staram się co jakiś czas podczytywać co u Was się dzieje :)
    Mam nadzieję że wszystkie badania będą w porządku i żadna nie będzie musiała się już o nic martwić.
    Ciastka mogłabym jeść codziennie ;) i polecam wszystkim KitchenAid bo bez niego nie wyobrażam sobie wyrabiania ciasta, mam piękną Pistację :)
    Co do kredytów to nie zazdroszczę Wam, my nie zamierzamy się w żaden wpakować, domek remontujemy powolutku, pokój za pokojem i dajemy radę ;)
    W niedzielę jedziemy po komodę dla maluszka i chyba przepiorę ciuszki po raz pierwszy aby już były poukładane a nie w kartonach ;)
    Wyprawka cały czas się powiększa i za jakiś czas skupię się na pieluchach i artykułach pielęgnacyjnych :)
    Polecam kocyk minky, zamówiłam i jestem bardzo zadowolona :) a teraz chcę jakiś bambusowy :)
    Miłego dnia :)

jamniczakuchnia lubi tę wiadomość

ckai9jcg2r8f85gp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do 14 roku zycia miszkalam na 3 pokojowym mieszkaniu z 3 rodzenstwa plus rodzice czyli bylo nas 6.. masakra po 2 osoby w jednym pokoju ale bylo super :) a potem sie do wielkiego domu przeprowadzilismy i kazdy powyjezdzam i zostalam z rodzicami.. i teraz mam gore swoją osobno oddzieloną wejsciem :) mamy ok 110m2 :) takze poki co nie narzekam ale duzo jeszcze musimy wlozyc tu :) takze wszystko po kolei... Najbardziej się ciesze z wielkiego ogródka ;) dziecko bedzie miało duzo miejsca do zabawy :)

a co do rozstepow... dzis po kapieli zauwazylam tez na jednym cycku ze zaczyna sie robić.... Co poradzicie na to???

Dziewusia dobrze ze jestes pod obserwacja.. Trzymam mocno kciuki ! :* ;*

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Triste masz KitchenAida z linii Atrisan? Jesteś zadowolona? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2015, 11:02

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania ból pęcherza i jeszcze nerki to masakra, współczuje Ci, lekarz na pewno Ci pomoże.
    Ty chociaż 3 pokoje, my w 47 dwa i sypialnie przejął Nikoś :-) Jakoś drugiego dziecka małego w tym małym pokoiku sobie nie wyobrażałam, M też nie. I wiecznie ktoś robił obok remonty, a za ścianą w dużym mieliśmy dziadka który miał coś nie halo z rurami, i najpierw nas o 7/8 w niedzielę budził, bo brał kąpiel (a mieszkaliśmy w cegle, nie w betonie) i była masakra, potem zmienił pory i w sobotę o pierwszej w nocy się pluskał... Ile razy jak M był na nocce to zrywałam się na równe nogi i godzinę nie spałam... szok A koleś z drugiej strony to dłubał w mieszkaniu prawie przez rok. weż tak kup mieszkanie na kredyt i szlak Cię trafia :-( A było takie wymarzone, wypieszczone :-) Teraz mam spokój :-) bezcenne
    A z kredytami zawsze żyliśmy, mniejszymi, większymi, cóż nikt ich nie chce, ale my musimy je pokochać ;-) Z teściami nie chciałabym mieszkać ;-) Kiedyś było tak że cała moja pensja szła na kredyty i dawaliśmy radę, nigdy nie kłóciliśmy się o kasę. Mimo że bez ślubu wszystkie konta wspólne i kasa wspólna.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamniczakuchnia wrote:
    Ja tylko spojrzałam na ceny ha,ha Już widzę minę M ha,ha wystarczy że na kota się zgodził ha,ha choć mikser nie miauczy ha,ha

Dziewussia trzymam nadal kciuki aby było wszystko dobrze :-)

• triste Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamniczakuchnia wrote:

Artisan 5 http://sklep.kitchenaid.pl/mikser-artisan-5-pistacjowy-id-393.html
    Jestem bardzo zadowolona :) od ślubu marudziłam mężowi za każdym razem jak robiłam ciasto; że ręka boli, nie mogę w tym czasie wykonywać innej czynności... - miałam stary mikser ręczny. No i na 30 dostałam pistację :)
    Bez problemu mogę zostawić mikser włączony a ja mogę w tym czasie iść do innego pokoju :) nie pryska bo jest fajna osłonka, masywna konsktrukcja, nie boję się że zaraz odleci ;) same plusy :)
    Dla osób które lubią robić ciasta idealny, a dodatkowo wygląda Cudnie :D

ckai9jcg2r8f85gp.png
  • triste Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karatka wrote:
    Ja tylko spojrzałam na ceny ha,ha Już widzę minę M ha,ha wystarczy że na kota się zgodził ha,ha choć mikser nie miauczy ha,ha

Dziewussia trzymam nadal kciuki aby było wszystko dobrze :-)

No niestety cena przeraża, ale wystarczy narzekać przez 4 lata i mąż kupi :P

Karatka, mania, Mynia lubią tę wiadomość

ckai9jcg2r8f85gp.png
  • Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam do domu ... strasznie szew mnie ciągnął po cc :/ mam nadzieje ze przejdzie leze teraz i oglądał głupoty w tv :/

My mieliśmy mieszkanie ok 40m2 mąż kiedyś dostał od rodziców. Mieszkaliśmy sobie ale marzylismy o własnym dużym domu z ogrodem i gromada dzieci :) podjęliśmy decyzję. Ja miałam działkę 30 arów jako prezent ślubny od moich rodziców ;) wzięliśmy kredyt na budowe na 15 lat wkładem własnym była działka :) no i się zaczęło .. wybieranie projektu pozwolenia ale się udało. Postawiliśmy dom 220m2 ... spory.. no ale chcemy mieć dużo dzieci :D :D ( zobaczymy co powiem po 2 hahaha ) na dole mam garaż kotłownie pom.gospodarcze , łazienkę, pokój gościnny kuchnie z jadalnia i salon . Na polpietrze nasza sypialnie dalej wyżej 3 pokoje dla dzieci i lazienka:) jest duży ale się wypełnia po malu :)

Boże ciągnie tez szew strasznie.. :/ nie wiem czy do lekarza nie będę musiała jechać :(:(:(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2015, 11:43

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    triste wrote:
    No niestety cena przeraża, ale wystarczy narzekać przez 4 lata i mąż kupi :P
    Ni nie wiem, chyba najpierw muszę usunąć mu kota z oczu ha,ha to tylko 1500... ała... M powtarza, że tylko dlatego ze tyle za niego daliśmy, to go jeszcze znosi ha,ha Ogólnie super kot dla dzieci, taki bardziej z charakteru pies nie kot, zagląda do garów jak gotujesz, centralnie siedzi przy płycie i sprawdza ilość składników, patrzy w oczy, macha ogonem, wita się z gośćmi tylko kurde w nocy żyć nie daje... No i Niko może zrobić z nim co zechce właściwie, a łasi się do niego, bawią się razem itd. Dlatego jeszcze mam resztkę cierpliwości...

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolcia 1405, to mega domeczek :-) Teraz też będziesz miała cesarkę?

• Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili wrote:
    Witam się :)
    Kurcze tak smacznie spałam i koleżanka do mnie zadzwoniła :p i pobudka ;p ale chyba się do lekarza zbiore bo od 4 dni bolą mnie migdały.. Myślałam, że samo przejdzie ale nie przechodzi.. :/

Przejdź się do lekarza :* Ja zwlekałam i przeziębienie przerodziło mi się w zapalenie zatok i ucha i nie mogę go wyleczyć :(
    Zdrówka!

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • mania Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia zdrówka mam nadzieję, że kolejny antybiotyk nie będzie potrzebny.

Wiolcia jak Ty ogarniasz taką wielką chałupę?? Mi czasem ciężko wysprzątać niecałe 50metrow a co dopiero 220 szok :D

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • triste Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karatka wrote:
    Ni nie wiem, chyba najpierw muszę usunąć mu kota z oczu ha,ha to tylko 1500... ała... M powtarza, że tylko dlatego ze tyle za niego daliśmy, to go jeszcze znosi ha,ha Ogólnie super kot dla dzieci, taki bardziej z charakteru pies nie kot, zagląda do garów jak gotujesz, centralnie siedzi przy płycie i sprawdza ilość składników, patrzy w oczy, macha ogonem, wita się z gośćmi tylko kurde w nocy żyć nie daje... No i Niko może zrobić z nim co zechce właściwie, a łasi się do niego, bawią się razem itd. Dlatego jeszcze mam resztkę cierpliwości...

Kot bengalski? bo wiem że te koty właśnie tak zachowują się ;) Moja siostra ma dachowca i zachowuje się identycznie jak pies, tęskni za nimi jak przyjeżdżają do pl, rozpoznaje jak z pracy wraca mąż siostry i od razu przybiega itp :)
    Koty są fajne ale mam alergię i raczej żadnego nie będziemy mieć. Marzę o piesku, bo aż szkoda nie mieć psa mając ogród ale póki "mój" jeszcze żyje to nie chcę innego - idąc na studia zaadoptowałam psiaka ze schroniska :) piesiu został z mamą ale dalej uważam go za swojego ;) no ale chciałam aby mama miała towarzysza :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2015, 11:31

Karatka lubi tę wiadomość

ckai9jcg2r8f85gp.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    A długo brała antybiotyk? I jaki?

Amoksiklav. Przez tydzień. Teraz dostałam Fanipos (aerozol) i Bromelan (jakieś tabletki na zatoki).
    Chcę być zdrowa!! :(

Na szczęście malutka tylko przeziębiona i dobrze że szybko zareagowałam.

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie bengalski, Devon rex, i odpowiem od razu, nie ten który nie ma sierści ha,ha właśnie mu rośnie i jest taka falowana. Przy nim nie trzeba wysilać się z pielęgnacją (nie mam na to czasu), i ponoć jak się leni to nie jest to takie uciążliwe (ma ponad rok i zarasta, ale to raczej krótka sierść, nie sztywna tylko miękka :-))
    Wiolciaa 1405 właśnie miałam też pytać, a kto myje okna? ;-) Bo mam znajomą - przyjaciólkę mojej mamy która ma coś koło 160 metrów i kocham ją jak wyzywa na sprzątanie ha,ha Wszystko na raty robi ha,ha ale domek super, ja mogłabym sprzątać ;-)

triste lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Triste mi Tata obiecał na pierwszą rocznicę ślubu :D Piekę i gotuję jak szalona, więc to dla mnie ideał <3 Kolor zielone jabłuszko.

My chcemy domek tak max. 150m z garażem, bez piwnicy plus budynek gospodarczy na gołębniki :P Na działkę już uzbieraliśmy. Tylko czekamy aż mąż dostanie pracę stałą w naszym nadleśnictwie, a to może być tak za około 2 lata.

triste lubi tę wiadomość

• Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karatka wrote:
    Wiolcia 1405, to mega domeczek :-) Teraz też będziesz miała cesarkę?
    Chce próbować normalnie jeśli dostane zielone światło i przyjmą mnie do kliniki jeśli nie idę pod skalpel :(
    Okna Lubie myc :D myje na raty :D ostatnio mylam dół jednego dnia a drugiego górę :) kurzy się strasznie od ogrzewania podłogowego wiec często latam z mopem :) ale lubię to mąż czasem pomaga ale do niego głównie należy sprzątanie ogrodu ( pięknie liście spadają wiec będzie latał z grabiami :D haha ) no i utrzymanie kąta gospodarczego w porządku czyli drewutnia i takie tam :)

Karatka lubi tę wiadomość

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamniczakuchnia wrote:
    Triste mi Tata obiecał na pierwszą rocznicę ślubu :D Piekę i gotuję jak szalona, więc to dla mnie ideał <3 Kolor zielone jabłuszko. .
    fajnego masz tatę :-)

• Kawuszka Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecznie wrote:
    faceci mający chociażby zwykłe przeziębienie zachowują się jakby zaraz mieli zejść z tego świata :D. Na długo mąż dostał l4?

Ja zakupiłam pierwszą większą rzecz dla maluszka. Zdecydowałam się na leżaczek, co będzie nam służył też za kołyskę przy naszym łóżku w pierwszych miesiącach. I znalazłam jeszcze taniej niż ostatnio widziałam i z darmowym kurierem :D. Ucieszona siedzę jak nie wiem co :D

Jaki leżaczek zakupiłaś? Możesz podesłać link aby móc się zainspirować? Ciekawa jestem :) My kupiliśmy kosz mojżesza i to też jest pierwsza większa rzecz.

zi133e3k7xw895tv.png
    atdc2n0azl7ch4oo.png
    Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
    sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
    (Mt 6,33)
‹‹ 263 264 265 266 267 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ