WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • dziewussia Ekspertka

Wysłany: 22 października 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zostaje w szpitalu, obserwuja te wody plodowe, przespalam cala noc, zjadlam śniadanie, dobrze ze maz mnie zaopatrzyl w jedzonko bo maasakra, zobaczymy do kiedy mnie potrzymaja.

200710183334.png

201604027450.png
  • triste Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Och ostatnio Was zaniedbuję, ale staram się co jakiś czas podczytywać co u Was się dzieje :)
    Mam nadzieję że wszystkie badania będą w porządku i żadna nie będzie musiała się już o nic martwić.
    Ciastka mogłabym jeść codziennie ;) i polecam wszystkim KitchenAid bo bez niego nie wyobrażam sobie wyrabiania ciasta, mam piękną Pistację :)
    Co do kredytów to nie zazdroszczę Wam, my nie zamierzamy się w żaden wpakować, domek remontujemy powolutku, pokój za pokojem i dajemy radę ;)
    W niedzielę jedziemy po komodę dla maluszka i chyba przepiorę ciuszki po raz pierwszy aby już były poukładane a nie w kartonach ;)
    Wyprawka cały czas się powiększa i za jakiś czas skupię się na pieluchach i artykułach pielęgnacyjnych :)
    Polecam kocyk minky, zamówiłam i jestem bardzo zadowolona :) a teraz chcę jakiś bambusowy :)
    Miłego dnia :)

jamniczakuchnia lubi tę wiadomość

ckai9jcg2r8f85gp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do 14 roku zycia miszkalam na 3 pokojowym mieszkaniu z 3 rodzenstwa plus rodzice czyli bylo nas 6.. masakra po 2 osoby w jednym pokoju ale bylo super :) a potem sie do wielkiego domu przeprowadzilismy i kazdy powyjezdzam i zostalam z rodzicami.. i teraz mam gore swoją osobno oddzieloną wejsciem :) mamy ok 110m2 :) takze poki co nie narzekam ale duzo jeszcze musimy wlozyc tu :) takze wszystko po kolei... Najbardziej się ciesze z wielkiego ogródka ;) dziecko bedzie miało duzo miejsca do zabawy :)

a co do rozstepow... dzis po kapieli zauwazylam tez na jednym cycku ze zaczyna sie robić.... Co poradzicie na to???

Dziewusia dobrze ze jestes pod obserwacja.. Trzymam mocno kciuki ! :* ;*

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Triste masz KitchenAida z linii Atrisan? Jesteś zadowolona? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2015, 11:02

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania ból pęcherza i jeszcze nerki to masakra, współczuje Ci, lekarz na pewno Ci pomoże.
    Ty chociaż 3 pokoje, my w 47 dwa i sypialnie przejął Nikoś :-) Jakoś drugiego dziecka małego w tym małym pokoiku sobie nie wyobrażałam, M też nie. I wiecznie ktoś robił obok remonty, a za ścianą w dużym mieliśmy dziadka który miał coś nie halo z rurami, i najpierw nas o 7/8 w niedzielę budził, bo brał kąpiel (a mieszkaliśmy w cegle, nie w betonie) i była masakra, potem zmienił pory i w sobotę o pierwszej w nocy się pluskał... Ile razy jak M był na nocce to zrywałam się na równe nogi i godzinę nie spałam... szok A koleś z drugiej strony to dłubał w mieszkaniu prawie przez rok. weż tak kup mieszkanie na kredyt i szlak Cię trafia :-( A było takie wymarzone, wypieszczone :-) Teraz mam spokój :-) bezcenne
    A z kredytami zawsze żyliśmy, mniejszymi, większymi, cóż nikt ich nie chce, ale my musimy je pokochać ;-) Z teściami nie chciałabym mieszkać ;-) Kiedyś było tak że cała moja pensja szła na kredyty i dawaliśmy radę, nigdy nie kłóciliśmy się o kasę. Mimo że bez ślubu wszystkie konta wspólne i kasa wspólna.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamniczakuchnia wrote:
    Ja tylko spojrzałam na ceny ha,ha Już widzę minę M ha,ha wystarczy że na kota się zgodził ha,ha choć mikser nie miauczy ha,ha

Dziewussia trzymam nadal kciuki aby było wszystko dobrze :-)

• triste Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamniczakuchnia wrote:

Artisan 5 http://sklep.kitchenaid.pl/mikser-artisan-5-pistacjowy-id-393.html
    Jestem bardzo zadowolona :) od ślubu marudziłam mężowi za każdym razem jak robiłam ciasto; że ręka boli, nie mogę w tym czasie wykonywać innej czynności... - miałam stary mikser ręczny. No i na 30 dostałam pistację :)
    Bez problemu mogę zostawić mikser włączony a ja mogę w tym czasie iść do innego pokoju :) nie pryska bo jest fajna osłonka, masywna konsktrukcja, nie boję się że zaraz odleci ;) same plusy :)
    Dla osób które lubią robić ciasta idealny, a dodatkowo wygląda Cudnie :D

ckai9jcg2r8f85gp.png
  • triste Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karatka wrote:
    Ja tylko spojrzałam na ceny ha,ha Już widzę minę M ha,ha wystarczy że na kota się zgodził ha,ha choć mikser nie miauczy ha,ha

Dziewussia trzymam nadal kciuki aby było wszystko dobrze :-)

No niestety cena przeraża, ale wystarczy narzekać przez 4 lata i mąż kupi :P

Karatka, mania, Mynia lubią tę wiadomość

ckai9jcg2r8f85gp.png
  • Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam do domu ... strasznie szew mnie ciągnął po cc :/ mam nadzieje ze przejdzie leze teraz i oglądał głupoty w tv :/

My mieliśmy mieszkanie ok 40m2 mąż kiedyś dostał od rodziców. Mieszkaliśmy sobie ale marzylismy o własnym dużym domu z ogrodem i gromada dzieci :) podjęliśmy decyzję. Ja miałam działkę 30 arów jako prezent ślubny od moich rodziców ;) wzięliśmy kredyt na budowe na 15 lat wkładem własnym była działka :) no i się zaczęło .. wybieranie projektu pozwolenia ale się udało. Postawiliśmy dom 220m2 ... spory.. no ale chcemy mieć dużo dzieci :D :D ( zobaczymy co powiem po 2 hahaha ) na dole mam garaż kotłownie pom.gospodarcze , łazienkę, pokój gościnny kuchnie z jadalnia i salon . Na polpietrze nasza sypialnie dalej wyżej 3 pokoje dla dzieci i lazienka:) jest duży ale się wypełnia po malu :)

Boże ciągnie tez szew strasznie.. :/ nie wiem czy do lekarza nie będę musiała jechać :(:(:(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2015, 11:43

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    triste wrote:
    No niestety cena przeraża, ale wystarczy narzekać przez 4 lata i mąż kupi :P
    Ni nie wiem, chyba najpierw muszę usunąć mu kota z oczu ha,ha to tylko 1500... ała... M powtarza, że tylko dlatego ze tyle za niego daliśmy, to go jeszcze znosi ha,ha Ogólnie super kot dla dzieci, taki bardziej z charakteru pies nie kot, zagląda do garów jak gotujesz, centralnie siedzi przy płycie i sprawdza ilość składników, patrzy w oczy, macha ogonem, wita się z gośćmi tylko kurde w nocy żyć nie daje... No i Niko może zrobić z nim co zechce właściwie, a łasi się do niego, bawią się razem itd. Dlatego jeszcze mam resztkę cierpliwości...

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolcia 1405, to mega domeczek :-) Teraz też będziesz miała cesarkę?

• Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili wrote:
    Witam się :)
    Kurcze tak smacznie spałam i koleżanka do mnie zadzwoniła :p i pobudka ;p ale chyba się do lekarza zbiore bo od 4 dni bolą mnie migdały.. Myślałam, że samo przejdzie ale nie przechodzi.. :/

Przejdź się do lekarza :* Ja zwlekałam i przeziębienie przerodziło mi się w zapalenie zatok i ucha i nie mogę go wyleczyć :(
    Zdrówka!

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • mania Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia zdrówka mam nadzieję, że kolejny antybiotyk nie będzie potrzebny.

Wiolcia jak Ty ogarniasz taką wielką chałupę?? Mi czasem ciężko wysprzątać niecałe 50metrow a co dopiero 220 szok :D

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • triste Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karatka wrote:
    Ni nie wiem, chyba najpierw muszę usunąć mu kota z oczu ha,ha to tylko 1500... ała... M powtarza, że tylko dlatego ze tyle za niego daliśmy, to go jeszcze znosi ha,ha Ogólnie super kot dla dzieci, taki bardziej z charakteru pies nie kot, zagląda do garów jak gotujesz, centralnie siedzi przy płycie i sprawdza ilość składników, patrzy w oczy, macha ogonem, wita się z gośćmi tylko kurde w nocy żyć nie daje... No i Niko może zrobić z nim co zechce właściwie, a łasi się do niego, bawią się razem itd. Dlatego jeszcze mam resztkę cierpliwości...

Kot bengalski? bo wiem że te koty właśnie tak zachowują się ;) Moja siostra ma dachowca i zachowuje się identycznie jak pies, tęskni za nimi jak przyjeżdżają do pl, rozpoznaje jak z pracy wraca mąż siostry i od razu przybiega itp :)
    Koty są fajne ale mam alergię i raczej żadnego nie będziemy mieć. Marzę o piesku, bo aż szkoda nie mieć psa mając ogród ale póki "mój" jeszcze żyje to nie chcę innego - idąc na studia zaadoptowałam psiaka ze schroniska :) piesiu został z mamą ale dalej uważam go za swojego ;) no ale chciałam aby mama miała towarzysza :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2015, 11:31

Karatka lubi tę wiadomość

ckai9jcg2r8f85gp.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    A długo brała antybiotyk? I jaki?

Amoksiklav. Przez tydzień. Teraz dostałam Fanipos (aerozol) i Bromelan (jakieś tabletki na zatoki).
    Chcę być zdrowa!! :(

Na szczęście malutka tylko przeziębiona i dobrze że szybko zareagowałam.

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie bengalski, Devon rex, i odpowiem od razu, nie ten który nie ma sierści ha,ha właśnie mu rośnie i jest taka falowana. Przy nim nie trzeba wysilać się z pielęgnacją (nie mam na to czasu), i ponoć jak się leni to nie jest to takie uciążliwe (ma ponad rok i zarasta, ale to raczej krótka sierść, nie sztywna tylko miękka :-))
    Wiolciaa 1405 właśnie miałam też pytać, a kto myje okna? ;-) Bo mam znajomą - przyjaciólkę mojej mamy która ma coś koło 160 metrów i kocham ją jak wyzywa na sprzątanie ha,ha Wszystko na raty robi ha,ha ale domek super, ja mogłabym sprzątać ;-)

triste lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Triste mi Tata obiecał na pierwszą rocznicę ślubu :D Piekę i gotuję jak szalona, więc to dla mnie ideał <3 Kolor zielone jabłuszko.

My chcemy domek tak max. 150m z garażem, bez piwnicy plus budynek gospodarczy na gołębniki :P Na działkę już uzbieraliśmy. Tylko czekamy aż mąż dostanie pracę stałą w naszym nadleśnictwie, a to może być tak za około 2 lata.

triste lubi tę wiadomość

• Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karatka wrote:
    Wiolcia 1405, to mega domeczek :-) Teraz też będziesz miała cesarkę?
    Chce próbować normalnie jeśli dostane zielone światło i przyjmą mnie do kliniki jeśli nie idę pod skalpel :(
    Okna Lubie myc :D myje na raty :D ostatnio mylam dół jednego dnia a drugiego górę :) kurzy się strasznie od ogrzewania podłogowego wiec często latam z mopem :) ale lubię to mąż czasem pomaga ale do niego głównie należy sprzątanie ogrodu ( pięknie liście spadają wiec będzie latał z grabiami :D haha ) no i utrzymanie kąta gospodarczego w porządku czyli drewutnia i takie tam :)

Karatka lubi tę wiadomość

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamniczakuchnia wrote:
    Triste mi Tata obiecał na pierwszą rocznicę ślubu :D Piekę i gotuję jak szalona, więc to dla mnie ideał <3 Kolor zielone jabłuszko. .
    fajnego masz tatę :-)

• Kawuszka Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecznie wrote:
    faceci mający chociażby zwykłe przeziębienie zachowują się jakby zaraz mieli zejść z tego świata :D. Na długo mąż dostał l4?

Ja zakupiłam pierwszą większą rzecz dla maluszka. Zdecydowałam się na leżaczek, co będzie nam służył też za kołyskę przy naszym łóżku w pierwszych miesiącach. I znalazłam jeszcze taniej niż ostatnio widziałam i z darmowym kurierem :D. Ucieszona siedzę jak nie wiem co :D

Jaki leżaczek zakupiłaś? Możesz podesłać link aby móc się zainspirować? Ciekawa jestem :) My kupiliśmy kosz mojżesza i to też jest pierwsza większa rzecz.

zi133e3k7xw895tv.png
    atdc2n0azl7ch4oo.png
    Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
    sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
    (Mt 6,33)
‹‹ 263 264 265 266 267 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ